Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Με ένα βιβλίο ή ένα καπέλο;:χμ:
Με ένα καπέλο, βέβαια! Αυτό λέει ο τίτλος. Τώρα κατάλαβα ότι έγραψα με ένα βιβλίο αντί για με ένα καπέλο. Ότι είχε η τρελή στο νου της τα βλεπε και στο όνειρό της!
Σε ευχαριστώ πολύ Νικόλα για τη διόρθωση:ευχαριστώ:
Μήπως, καλοί μου υπερσυντονιστές μπορείτε να διορθώσετε τον τίτλο στον σωστό, δηλαδή ο άνθρωπος που μπέρδεψε τη γυναίκα του με ένα καπέλο;
 
Διαβάζω το Εγκώμιο της σκιάς του Τανιζάκι.
Είναι το πρώτο βιβλίο ιαπωνικής λογοτεχνίας που διαβάζω στη ζωή μου!
Δε θα επέλεγα να αγοράσω γιαπωνέζικη λογοτεχνία αλλά η ζωή σού έχει ωραίες εκπλήξεις κάποιες φορές. Το συγκεκριμένο το έτυχα σε ανταλλαγή δώρων. Το άφησα δίπλα στο κομοδίνο αρχικά και αφού το περιεργαστηκα κ διάβασα το οπισθόφυλλο, μου κίνησε το ενδιαφέρον. Μιλάει για μια άλλη αισθητική, τελείως διαφορετική από αυτή του δυτικού πολιτισμού. Αντιγράφω το σημείο που με χτύπησε κατακεφαλα: "Η αισθητική αντίληψη της ομορφιάς στις ιαπωνικές τέχνες και τις πρακτικές της καθημερινότητας έχει δοξαστεί και συνοψιστεί σε λέξεις-αξίες όπως το σάμπι, που σημαίνει νηφαλιότητα, μετριοπάθεια, πάλιωμα αισθητικό, πατίνα του χρόνου, ομορφιά της σκουριάς. Όπως το ουάμπι, που είναι η γαλήνια λεπτότητα, το συγκρατημένο γούστο, μια μοναχικότητα και μια θλίψη καλαίσθητες. Αξίες που πάνε χέρι-χέρι με τη σκιά και εχθρεύονται καθετί που γυαλίζει και επιδεικνύεται. Η ομορφιά είναι ψυχρή, σκοτεινή και διακριτική."

Υποθέτω ότι αυτό το "σαμπι" είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται στην έκφραση shabby chic, τη λεγόμενη για ρούχα, έπιπλα, διακόσμηση.

Λες να με πιάσει καμία τρέλα τελειώνοντας το να μάθω γιαπωνέζικα; :ωραίος:
 
Με ένα καπέλο, βέβαια! Αυτό λέει ο τίτλος. Τώρα κατάλαβα ότι έγραψα με ένα βιβλίο αντί για με ένα καπέλο. Ό
@Διχασμένη . Η γυναίκα που μπέρδεψε το βιβλίο της με ένα καπέλο. (Ή μήπως το ανάποδο; Στάσου γιατί και εγώ τα μπέρδεψα!)
 
Last edited:
Η γυναίκα που μπέρδεψε το βιβλίο της με ένα καπέλο. (Ή μήπως το ανάποδο; Στάσου γιατί και εγώ τα μπέρδεψα!)
Το βιβλίο μπερδευτηκε και νόμιζε ότι ηταν καπέλο στο κεφάλι μιας κορασίδας, την ώρα που εκεινη προέβη σε απονενοημένο διάβημα, μια νύχτα του Νιοβρη (sic) πέφτοντας από μια γέφυρα του Σηκουάνα (Seine)(sic) κι ενώ, εκεινη την ώρα, τη διέσχιζε (τη γέφυρα, όχι την κοπέλα) ο Ζαν Μπατιστ Κλεμάνς και μετά, αυτός, αρχισε να ακούει γέλια, μαλλον γιατι ηταν μακριά από την Παναγία των Παρισίων (γιατι, τότε, θα ακουγε the bells, the bells).

Υστερα, αυτό το βιβλίο ξεβράστηκε σε κάποια όχθη του ποταμού, κατά τον αντιθετο τρόπο που το δικο μου βιβλιο ειχε βραστεί κάποτε σε μια παραλία της Σαμοθράκης, αλλά κατάφερα και το εσωσα, το στέγνωσα και το διάβασα. Εξακολουθούσε να είναι βιβλιο και όχι καπέλο. Μεγάλο βιβλίο, βέβαια, σαν σομπρερο (σε όρους καπέλου).

Είναι πολύ απλό, δεν καταλαβαινω τι σε μπερδεύει, δεν μοιαζεις με καπέλο άλλωστε. Μηπως, όμως, πιλοφορείς;
my eye. My I? μουτζωτα
 
Last edited:
Διχασμενη, συγγνωμη αν πηδησα την κουβεντα:ντροπή:, ομως για το βιβλιο τα ειπαμε και πιο πριν. ΕΙναι πραγματικα εξαιρετικό.
 
Διαβάζω από το ράφι (καλά πάει μέχρι στιγμής)
1. Το κάλεσμα του ξίφους του Τζο Αμπερκρόμπι, Βιβλίο 1ο της σειράς του Πρώτου Νόμου... θα μου πάρει καιρό να το τελειώσω.
2. Κόκκινη ανατολή του Πιρς Μπράουν, Βιβλίο 1ο της σειράς Κόκκινη Ανατολή, το οποίο θα τελειώσω σήμερα ή αύριο.
3. Το ψωμί των ανθρώπων της Πέρλ Μπακ, Βιβλίο 1ο της σειράς House of Earth σε audiobook στη δουλεία. Πρόσφατα ανακάλυψα ότι έχω το 2ο βιβλίο της σειράς, λίγο ξεσκισμένο....:(
1014
 
2. Κόκκινη ανατολή του Πιρς Μπράουν, Βιβλίο 1ο της σειράς Κόκκινη Ανατολή, το οποίο θα τελειώσω σήμερα ή αύριο.
Πως σου φάνηκε; Εγώ πάντως αν και είχα και το 2ο , έμεινα στο 1ο..
Διαβάζω το έτος της χάριτος της Κιμ Λιγκέτ και ακόμα δεν έχω τελειώσει τη Λέσχη των τιποτένιων .!
Άντε να τα τελειώσω και τα δύο γιατί τα τράβηξα αρκετά και κάπως τα βαρέθηκα.
 
μμμ! μέχρι στιγμής δεν τρελάθηκα. Ο κόσμος ψιλομπέρδεμα. Είπα να κρατήσω σημειώσεις, αλλά τελικά μπήκα στη αντίστοιχη σελίδα του fantom, γιατί βαρέθηκα. Ακόμα χαμένη είμαι βέβαια.
Δε μου άρεσε ιδιαίτερα το πάντρεμα αρχαίων Ελλήνων/Ρωμαίων με την κοινωνία του βιβλίου, καθώς και η εμφάνιση τύπου Άριων των Χρυσών. Επίσης, θεωρώ χαζό να αναφέρονται άλογα κτλ. Τέλος, δεν είμαι και ιδιαίτερα οπαδός της αφήγησης πρώτου προσώπου, γιατί γνωρίζουμε τους υπόλοιπους χαρακτήρες μόνο μέσα από τα μάτια του αφηγητή/ήρωα.

Αυτό που μου αρέσει είναι ο τρόπος γραφής και το ότι επιβαίνουν τεχνολογικά στο σώμα τους.
Ωστόσο, άκουσα ότι είναι το πιο αδύναμο της σειράς.. όλως παραδόξως...

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί έλεγαν/λένε ότι μοιάζει με το Αγώνες Πείνας... πέρα του ότι 1. είναι οργανωμένοι σε κάστες, 2. σε κάποια φάση πλακώνονται παιδιά μεταξύ τους και 3. ο πρωταγωνιστής με κάποιους άλλους θέλει να καταρρίψει το υπάρχον σύστημα δεν μοιάζει σε κανένα άλλο σημείο. Σχετικά με το 1. σε όλα τα βιβλία σχεδόν υπάρχουν κάστες αλλά με άλλα ονόματα π.χ. αυτοκράτορας, βασιλιάς, δούκας, ιππότης, χωρικός κτλ. Απλά είναι διαφορετικές οι λέξεις και κολλάνε όλοι.
Σχετικά με το 2. ότι πλακώνονται παιδία μεταξύ τους υπάρχει πριν από το Αγώνες Πείνας. Ένα που μου έρχεται αυτή τη στιγμή στο μυαλό είναι το Παιχνίδι του Έντερ του Όρσον Κάρντ Σκότ.
Σχετικά με το 3. το έχουν τα όλα βιβλία που ξέρω, τα οποία περιγράφουν καταπιεσμένες κοινωνίες και την εξέγερσή τους.
 
Ιδανικά θα ήθελα να διαβάζω το fullmetal alchemist, ε σε κανένα μήνα θα έρθει κι αυτό. Επιασα λοιπόν το "Πρόσωπα σε απόγνωση". Έχω την εντύπωση ότι φαίνεται πιο ωραίο απ ο, τι είναι, ελπίζω να κάνω λάθος.
 
Δηλαδή ήθελες να είναι πιο χάλια; :χαχα::χαχα:

Πέρα από την πλάκα ελπίζω όντως να σου αρέσει.

Θέλω γνώμη για το alchemist...
 
χμμ!
Κοίταξα τις αδιάβαστες σειρές... τι το ήθελα.
Από το ράφι έχω 7 σειρές να ολοκληρώσω, ευτυχώς είναι 1 με 2 η κάθε σειρά...
Από το kobάκι έχω 5 σειρές, εδώ γίνεται λιγουλάκι πανικός, όπου κάποια είναι 6-8 βιβλία η κάθε μια
και από ηχητικά 4 σειρές, αλλά ευτυχώς και πάλι είναι 1 βιβλίο η κάθε μια...

Το 'χω... το ΄χω
🤣🤣🤣
 
Νια είσαι ακόμα, έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου, όλα γίνονται.

Μια φιλική συμβουλή μόνο. ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ!
🤣🤣🤣

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα...
 
Πέρσι τα είχα πάει καλά και τελείωσα από τις 13 σειρές τις 9.
Οι 4 μεταφέρθηκαν για φέτος όπως καταλαβαίνεις.
Με εξανάγκασε και η @Καστάλια και ξεκίνησα τη σειρά The Riyria Revelations, οπότε αυτή προστέθηκε.
Δηλώνω επίσημα ότι δεν το είχα στο νου μου για τώρα.
Η συζήτηση που ακολουθεί βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και χρησιμοποιήθηκαν υποχθόνια μέσα:
Κ: Έχεις διαβάσει τη σειρά The Riyria Revelations;
Σ: Όχι. Κάποια στιγμή θα τη πιάσω.
Κ: Ξεκίνα την είναι ωραία σειρά και θα σου αρέσει.
Σ: Yes my mistress.
😁😇🙃
 
Top