μμμ! μέχρι στιγμής δεν τρελάθηκα. Ο κόσμος ψιλομπέρδεμα. Είπα να κρατήσω σημειώσεις, αλλά τελικά μπήκα στη αντίστοιχη σελίδα του fantom, γιατί βαρέθηκα. Ακόμα χαμένη είμαι βέβαια.
Δε μου άρεσε ιδιαίτερα το πάντρεμα αρχαίων Ελλήνων/Ρωμαίων με την κοινωνία του βιβλίου, καθώς και η εμφάνιση τύπου Άριων των Χρυσών. Επίσης, θεωρώ χαζό να αναφέρονται άλογα κτλ. Τέλος, δεν είμαι και ιδιαίτερα οπαδός της αφήγησης πρώτου προσώπου, γιατί γνωρίζουμε τους υπόλοιπους χαρακτήρες μόνο μέσα από τα μάτια του αφηγητή/ήρωα.
Αυτό που μου αρέσει είναι ο τρόπος γραφής και το ότι επιβαίνουν τεχνολογικά στο σώμα τους.
Ωστόσο, άκουσα ότι είναι το πιο αδύναμο της σειράς.. όλως παραδόξως...
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί έλεγαν/λένε ότι μοιάζει με το Αγώνες Πείνας... πέρα του ότι 1. είναι οργανωμένοι σε κάστες, 2. σε κάποια φάση πλακώνονται παιδιά μεταξύ τους και 3. ο πρωταγωνιστής με κάποιους άλλους θέλει να καταρρίψει το υπάρχον σύστημα δεν μοιάζει σε κανένα άλλο σημείο. Σχετικά με το 1. σε όλα τα βιβλία σχεδόν υπάρχουν κάστες αλλά με άλλα ονόματα π.χ. αυτοκράτορας, βασιλιάς, δούκας, ιππότης, χωρικός κτλ. Απλά είναι διαφορετικές οι λέξεις και κολλάνε όλοι.
Σχετικά με το 2. ότι πλακώνονται παιδία μεταξύ τους υπάρχει πριν από το Αγώνες Πείνας. Ένα που μου έρχεται αυτή τη στιγμή στο μυαλό είναι το Παιχνίδι του Έντερ του Όρσον Κάρντ Σκότ.
Σχετικά με το 3. το έχουν τα όλα βιβλία που ξέρω, τα οποία περιγράφουν καταπιεσμένες κοινωνίες και την εξέγερσή τους.