Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Εγώ λατρεύω όταν τα βιβλία έχουν εικονογράφηση, ειδικά αν την έχει προσθέσει ο ίδιος ο συγγραφέας
πχ. η εικονογράφηση των βιβλίων του Μάρτιν.

Τώρα ετοιμαζόμουν να γράψω πως με έχει πιάσει μεγάλη επιθυμία να αγοράσω το βιβλίο Ο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου από εκδόσεις anubis.

Δεν το είχα αγοράσει ακόμα λόγω μικρών γραμμάτων, αλλά είδα περιεχόμενα και ξετρελάθηκα.

Κυκλοφόρησε 2015 και θα αγοραστεί μέσα στο 2022 από μένα.Θέλω να προσθέσω κάτι επιπλέον για τα Παιδιά του Χούριν.

Ενώ έχω κάνει ήδη review στο goodreads, δεν το έχω αξιολογήσει ακόμα.

Σήμερα, με απογοήτευσε στο σημείο που ο Τούριν και οι παράνομοι ακολουθούσαν τον μικρο-νάνο στο σπίτι του καθώς είχε αυτό ακριβώς που με κούρασε στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Λεπτομερής περιγραφή διαμόρφωσης εδάφους και χλωρίδας με είδη φυτών που δεν γνωρίζω καν.

Από αυτό θα έχανε 1 αστεράκι και το Σιλμαρίλιον θα πήγαινε πάλι κορυφή, αλλά ευτυχώς αποτελούσε μια μικρή εξαίρεση και όλη η υπόλοιπη ιστορία με Νάνο ήταν γεμάτη διαλόγους και διαβαζόταν ευχάριστα.

Όταν το ολοκληρώσω θα έχω καλύτερη εικόνα και ίσως προσθέσω σχόλια στο review μου στο goodreads.
 
Λατρεία τα παιδιά του χούριν τελικά και έχει και πολύ ωραίες εικόνες ! Σήμερα είδα μια με κοράκια να πλανιόνται πάνω από το δάσος του Μπρέθιλ και ξετρελάθηκα.

Σαββατοκύριακο διάβασα 6 κεφάλαια και ήταν πραγματικά απόλαυση το διάβασμα.

Για ατελείωτες ιστορίες κατέβασα σε pdf από περιέργεια να δω , αλλά τελικά δεν μου αρέσει σε εμένα προσωπικά. Παιδιά του Χούριν και Σιλμαρίλλιον ήταν πώρωση.

Οπότε αν ξαναγοράσω άλλο βιβλίο από Τόλκιν θα είναι το Χόμπιτ να το έχω τυπωμένο και όχι σε ηλεκτρονική μορφή μόνο αλλά δεν βιάζομαι καθώς πρώτον το έχω διαβάσει σε pdf, δεύτερον σιγά μην εξαντληθεί και τρίτον ακόμα και αν εξαντληθεί από παντού, θα υπάρχει στην αγγλική γλώσσα.

Για να επανέλθω στα Παιδιά του Χούριν, δεν αποτελεί μια εντελώς λυπητερή ιστορία, περιέχει και πολλά ευχάριστα σκηνικά, όμως αρκετά πράγματα πάνε στραβά, για αυτό και είναι τραγωδία. Στο Ατελείωτες Ιστορίες λείπουν ολόκληρα κομμάτια.
 
Τελείωσα χθες το Μικρές φωτιές παντού (όντως τελικά καλό ήταν αν και δε με πολυενθουσίασε το τέλος, λίγο βεβιασμένο, αλλά κύλησε πολύ καλά. Είπα να ξεκινήσω σε ηλεκτρονική μορφή το Words of Radiance του Saderson, αλλά θέλω να αφοσιωθώ όταν το διαβάσω, οπότε αν δεν το πιάσω μέχρι το σ/κ, θα το αφήσω για τον άλλο μήνα. Οπότε ξεκίνησα σε έντυπο το The walking dead, η άνοδος του Κυβερνήτη και βλέπουμε.
 
Για twd θα πω σύντομα πιστεύω. Για WoR, κάτσε έχει πολύ μέλλον, μην περιμένεις τωρα στα κοντά, μισό χρόνο είχα κάνει να τελειώσω το WoK. :ρ
 
Εεε εδώ περιμένω από το 2020, τι είναι μισός χρόνος παραπάνω...
:αγκαλιά:
Πέρα από την πλάκα το wor διαβάζεται μακράν πιο γρήγορα από το wok (και εγώ άργησα να το τελειώσω). Καμία σχέση σε ρυθμό και σε κάποια σημεία είναι σχεδόν κινηματογραφικό.
 
Διαβάζω
1. Vengeful (Βιβλίο 2 της σειράς Villains) της V.E. Schwab. Αρχή ακόμα αλλά δε μου κάνει κλικ. Θα δούμε στη συνέχεια.
2. Ακούω το Locke & Key του Joe Hill. Από ό,τι κατάλαβα είναι όλοι οι τόμοι του κόμικς. Ενδιαφέρον μέχρι στιγμής. Μου είχε αρέσει σχετικά και ο πρώτος κύκλος της σειράς.
 
Α, βασισμένο σε κόμικ ήταν η σειρά; Είδα τον 1ο κύκλο αλλά τον 2ο δε με έχει τραβήξει να τον δω.
 
Σύντομα πιάνω δουλειά και το καλοκαιράκι θα την βγάλω 8 ώρες σε γραφείο ωστόσο θα έχω απογεύματα και σαββατοκύριακα ελεύθερα !

Θα μπορούσα να αγοράσω κάποιο καινούργιο βιβλίο φαντασίας, καθώς ολοκλήρωσα Σιλμαρίλλιον και Παιδιά του Χούριν, αλλά λέω να ξεκινήσω να διαβάζω Το άλλο τώρα του Βαρουφάκη που το έχω στα αδιάβαστα.

Μετά θα το δώσω στους γονείς μου που το θέλουν να το διαβάσουν και αυτοί. Από βιβλία φαντασίας δεν δίνω με τίποτα πάντως.
 
Αυτή την περίοδο διαβάζω ένα βιβλίο του Μαζάουερ, "Τα Βαλκάνια", το οποίο είναι εξαιρετικό.
Είναι ένα καθαρά ιστορικό βιβλίο, στο οποίο ο συγγραφέας συμπυκνώνει την ιστορία των Βαλκανίων και εν μέρει εξηγεί το τρόπο που εξελίχθηκαν οι χώρες από την Οθωμανική Αυτοκρατορία έως σήμερα.

Παράλληλα διαβάζω και τις περιπέτειες του Σιμπλίκιου Σιμπλικίσιμου!!
 
Ειμαι στα μισά του πρώτου βιβλίου της τριλογίας Killing Eve και μου αρέσει αρκετά μπορώ να πω. Οι δύο πρώτες σεζόν μου άρεσαν πολύ (βέβαια ακολούθησαν άλλες δύο, αλλα χάθηκε το τόπι με τα χρόνια που πέρασαν) και έμαθα οτι βρισκόταν απο πίσω η αγαπημένη μου Phoebe Waller Bridge οπότε είπα να του δώσω μια ευκαιρία και ως βιβλίο, να μπώ λίγο πιο βαθιά στον κόσμο του. Not disappointing at all !!
H Jodie Comer ΕΙΝΑΙ η Vilanelle σε σημείο τρομακτικό ♥
 
Τέλειωσα το Ένας Ξαφνικός θάνατος, της Ρόουλινγκ. Ενδιαφέρον βιβλίο, δεν ήταν αστυνομικό, όπως νόμιζα, αλλά κοινωνικό, με την έννοια ότι παρουσιάζει τα κακώς κείμενα μιας μικρής κοινωνίας. Έχει σαφώς λογοτεχνικές αρετές, έχει δύναμη και αλήθεια στην ψυχολογία των προσώπων. Το κακό είναι ότι έχει βρισιές, πάρα πολλές, ναι μεν δίνουν έναν ρεαλισμό, ιδίως στη γλώσσα των εφήβων, αλλά με εκνευρίζουν. Μπορεί μια χαρά ένα βιβλίο να είναι δυνατό και ωμό και δίχως αυτές. Επίσης, η ελληνική μετάφραση δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα πετυχημένη.
Διάβασα επίσης μια παράξενη ιστορία του Σέρλοκ Χολμς με μυστικές εταιρίες εγκληματιών και ανατροπές.
 
Είπα να διαβάσω λίγο ελληνική ιστορία και επιασα από την βιβλιοθήκη μου το βιβλίο του Κωνσταντίνου Λούλη "Η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα" που είναι η ιστορία της Ελλάδας τα τελευταία 200 χρόνια. Ο Λούλης δεν είναι ιστορικός αλλα ο αλευροβιομηχανος των γνωστών μύλοι Λούλη. Πιάνω λοιπόν το βιβλίο και στο αυτι του βιβλίου εκεί που εχει δύο λόγια για τον συγγραφέα ο τύπος έχει γράψει την ιστορία της ζωής του. Το αυτί δεν είναι στενό αλλά είναι ολόκληρη σελίδα και γράφει ένα κατεβατο με τα επιτεύγματα του να μας δείξει πόσο σπουδαίος και γαμάτος είναι. Στο αυτί του οπισθοφυλλου το οποίο και αυτό είναι ολόκληρη σελίδα το ξεδιπλώνεις και έχει βάλει μεσα το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Λούλη. Μιλάμε για γενεαλογικό δέντρο επτά γενεών και τριακοσίων συν ανθρώπων. Λες και μας ενδιαφέρει το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας. Ξεκινάω λοιπόν το βιβλίο και σε όλο το πρώτο κεφάλαιο, καμία εβδομηνταρια σελίδες, μας μιλάει για μέλη της οικογένειας του, παππούδες, προπαππούδες κ.λ. και μας λέει και τα δικά τους επιτεύγματα και ότι δεν ήταν μόνο αυτός σπουδαίος και γαμάτος αλλά και πολύ άλλοι από το σόι. Ξεκίνησα λοιπόν να διαβάσω ιστορία και διαβάζω για την οικογένεια Λούλη οι οποίοι σας το είπα; Ήταν σπουδαίοι και γαμάτοι.
Και το κερασάκι; έψαξα στο διαδίκτυο για τον Λούλη και το βιβλίο του και είδα ότι επικρίθηκε πολύ για αυτό το βιβλίο σαν υμνητής της επταετίας. Και κάποια αποσπάσματα που διάβασα από το διαδίκτυο είναι ξεκάθαρη η συμπάθεια τους προς την χούντα και τον Παπαδόπουλο. Τέλος πάντων δεν θα το κάνω στην άκρη θα το διαβάσω και όσο αντέξω.
 
@Χρυσόστομος δεν είναι γαμάτος ο τύπος; Τι εννοείς; Ξέρεις πόσοι φάγανε ψωμί από τα χέρια του; Στην κυριολεξία. Και κάποιοι λιγότεροι αλευρώσαν και σαρδέλες.
@ΜιΛάμπρος λαμπρό βιβλίο! Έχεις άλλο ανάγνωσμα από Έκο ή είναι το πρώτο σου;
 
@Χρυσόστομος Περιπτωσάρα ο Λουλάκος μας. 😁 Μπήκα στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου που εξέδωσε το βιβλίο του, και από το βιογραφικό του μόνο (που ήταν σίγουρα μεγαλύτερο σε έκταση από αυτό της Τζ. Κ. Ρόουλιγκ ασ πούμε) κατάλαβα ότι είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος που έχει κάνει μεγάλα και τρανά πράγματα... όλα άσχετα με τη συγγραφή πάντως! :χαχα:
 
@Χρυσόστομος δεν είναι γαμάτος ο τύπος; Τι εννοείς; Ξέρεις πόσοι φάγανε ψωμί από τα χέρια του; Στην κυριολεξία.
Στην κυριολεξία από τα χέρια του; Μάλλον κανένας.

...κατάλαβα ότι είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος που έχει κάνει μεγάλα και τρανά πράγματα...
Και γαμάτος! Σε παρακαλώ μην το ξεχνάς.
 
Top