Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Το έχω στη λίστα μου για επόμενη αγορά και τη Μεταμόρφωση και το Πύργο εκτός και αν με απογοητεύσει τόσο πολύ η Δίκη που δεν το θεωρώ πιθανό...🙂

Διαβάζω το Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου.

Σήμερα έφτασα στην βασιλεία του Τζαχαίρις Α και πωρώθηκα αρκετά.

Όταν το ολοκληρώσω θα ξεκινήσω το Θύελλα από Ατσάλι α τόμος και μετά με βλέπω να αγοράζω β τόμο και Φωτιά και Αίμα.

Μέχρι αρχές Δεκέμβρη θα την βγάλω με τον κόσμο του Game of Thrones.

@Αλουκαρδ
Κι εγώ με το Μεταμόρφωση ξεκίνησα, το οποίο μου άρεσε αλλά όχι όσο ο Πύργος και η Δίκη.
Αν λοιπόν σου αρέσει η Δίκη, θα πρότεινα να διαβάσεις και το Γράμμα στον πατέρα, όπου πραγματικά είναι η αρχή και το τέλος των σκέψεων - και της θεματολογίας - του Κάφκα!

@Νικόλας Δε Κιντ Βλέπω έχετε διαφορετική άποψη για Το Πύργο με το μέλος @Τσίου ,ναι το έχω δει και το γράμμα στο πατέρα, απ' ότι είδα είναι μια επιστολή που είχε γράψει για το πατέρα του ο συγγραφέας,έχει ενδιαφέρον σαν κείμενο;

Επειδή θέλω να ξεκινήσω να διαβάζω και Αλμπέρ Καμυ θα ήθελα να μου προτείνετε με ποιο βιβλίο να ξεκινήσω, ο Ξένος είναι μια καλή επιλογή για αρχή;

@Νικόλας Δε Κιντ Βλέπω έχετε διαφορετική άποψη για Το Πύργο με το μέλος @Τσίου ,
Της άρεσε και της Τσίου, αλλά όχι τόσο όσο η Δίκη.
Προσωπικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιό από τα 2 μου αρέσει περισσότερο.

Όσο για τον Καμύ, θεωρώ πως ο Ξένος είναι η καλύτερη εισαγωγή στο έργο του. Έπειτα προχωράς με Πτώση και τελειώνεις με Πανούκλα!

Διαβασα την Θανασιμη κληση του Κρις Καρτερ. Αξιολογος συγγραφεας αστυνομικων ο Καρτερ είναι το δευτερο του βιβλίο που διαβαζω, εξισου καλό με το πρώτο. Καλη ροή, με ένταση, αρκετα σκληρο με μικρα κεφαλαια και ευκολοδιαβαστο. Με ενοχλησε μόνο τα απανωτα cliffhanger στα τέλη των κεφαλαιων. Οκ είναι ενα τρυκ που χρησιμοποιουν ορισμενοι συγγραφεις για να σε κρατανε, να μην μπορεις να το αφησεις, αλλα εδω ο τύπος το παρακανε.
Τωρα διαβαζω το Μηδεν και το απειρο του Αρθουρ Κεστλερ.

Το Σαββατοκύριακο διάβασα τα πάντα για τους Targaryens βασιλιάδες στο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου από τον Aegon τον κατακτητή μέχρι τον Παράφρονα Βασιλιά.

Έμαθα πολλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες όπως πως οι δράκοι στην ουσία αφανίστηκαν πριν την βασιλεία του Aegon Γ. Επίσης γνώρισα για την βασιλεία του Aegon του απροσδόκητου που γνωρίσαμε στο "Dunk and Egg" , πόσο σημαντικός ήταν ο Sir Baristan Selmy που αποπέμφθηκε από τον Τζόφρυ, τον λόγο που ο βασιλοκτόνος Jaimie Lannister σκότωσε τον παράφρονα βασιλιά που τον είχε χρίσει βασιλικό ιππότη.

Τώρα πλέον δεν με ενδιαφέρει να κυκλοφορήσει το Φωτιά και Αίμα Β τόμος γιατί από τον Aegon Γ και μετά Δράκοι δεν υπήρχαν και επανεμφανίστηκαν τον καιρό της Daenerys Targaryen της Mother of Dragon.

Last edited:
Otto Skorzeny: The Devil’s Disciple, Stuart Smith.
Βιογραφία ενός μέτριου σε ικανότητες, αλλά μάστορα στην εκμετάλλευση των άλλων, γλειψίματος των σωστών και με 6 έκτη αίσθηση στο να βρίσκει ευκαιρίες αυτοπροβολής.
Επίσης πολύ υπόβαθρο από την σκοτεινή/μακιαβελική πλευρά του ναζιστικού κινήματος και των πολιτικών παιχνιδιών των διάφορων γερμανικών (ναζιστικών και μη) οργανισμών.
Εξαιρετικό μέχρι στιγμής (κάπου 30%).

Μέχρι την σελ. 131 και την Ενδοξη Βασιλεία το Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου είναι τέρμα ενδιαφέρον και υπέροχο.

Αν τελείωνε εκεί θα ήταν έπος.

Από εκεί και μετά που ξεκινάει για τα επτά βασίλεια αρχίζω να το σκυλοβαριέμαι...

Παραποτάμιες Περιοχές σήμερα στο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου.

Ένα κατεβατό, με ελάχιστες έως καμία εικόνες... από τα πιο βαρετά σημεία του βιβλίου, τουλάχιστον είναι μετά την σελ. 151 από τις 311.

Πλεον δεν έχω επιθυμία για Φωτιά και Αίμα μετά από την σημερινή εμπειρία.

Λοιπόν ξεκίνησα τα:
Σκοτεινό δάσος του Λιου Σιξιν, 2ο βιβλίο της σειράς Remembrance of Earth's Past.
Leviathan Falls των S. A. Corey, 9ο και τελευταίο βιβλίο της σειράς The Expanse.

Μόλις τελειώσω ένα από τα 2 θα ξεκινήσω το Αντίο, παλλακίδα μου της Lilian Lee.
Το έχει διαβάσει κανείς; Είναι καλό;
Έχει γυριστεί και ταινία, αλλά δεν την έχω δει.

Μόλις τελειώσω ένα από τα 2 θα ξεκινήσω το Αντίο, παλλακίδα μου της Lilian Lee.
Το έχει διαβάσει κανείς; Είναι καλό;
Έχει γυριστεί και ταινία, αλλά δεν την έχω δει.
Εγώ έχω δει την ταινία, πριν χρόνια βέβαια αλλά θυμάμαι πως μου είχε αρέσει πάρα πολύ.
Όσο μπορώ να θυμηθώ, η ταινία μέσω της ιστορίας 2 ηθοποιών αφηγείται τη σύγχρονη ιστορία της Κίνας.

νομίζω στο τέλος είχα συγκινηθεί πολύ...:ντροπή:

Χθες διάβασα σχετικά με την κοιλάδα.

Αρκετά ενδιαφέρον, πλέον βλέπω με άλλο μάτι τους "άγριους" συντρόφους του Τύριον πχ καμένοι γιατί στην ουσία είναι απομεινάρια των πρώτων ανθρώπων πριν τους Andals.

Σήμερα θα ξεκινήσω το "Η Γέννηση της Τραγωδίας" του Νίτσε.
Λίγο που το ξεφύλλισα, φαίνεται αρκετά βαρύ ανάγνωσμα, τουλάχιστον για τα δεδομένα μου, αλλά πάντα με ενδιαφέρει να διαβάζω απόψεις του

Σήμερα θα ξεκινήσω το "Η Γέννηση της Τραγωδίας" του Νίτσε.
Λίγο που το ξεφύλλισα, φαίνεται αρκετά βαρύ ανάγνωσμα, τουλάχιστον για τα δεδομένα μου, αλλά πάντα με ενδιαφέρει να διαβάζω απόψεις του

Εντάξει το βαρύ είναι σχετικό. Εφόσον δεν δίνεις πανελλήνιες ή εξετάσεις ΑΣΕΠ μια χαρά είσαι.

Το θέμα είναι να σε ενδιαφέρει αυτό που διαβάζεις και να μην σου είναι αγγαρεία.

Βαρύ έλεγαν και το Σιλμαρίλιον και ήταν αρκετά ευανάγνωστο και εύκολο. Είναι ανάλογα τον άνθρωπο.

Εντάξει το βαρύ είναι σχετικό.

Το θέμα είναι να σε ενδιαφέρει αυτό που διαβάζεις και να μην σου είναι αγγαρεία.

Βαρύ έλεγαν και το Σιλμαρίλιον και ήταν αρκετά ευανάγνωστο και εύκολο. Είναι ανάλογα τον άνθρωπο.
Όπως το λες: είναι σχετικό και ανάλογα τον άνθρωπο.
Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο ανέφερα "για τα δεδομένα μου".

Έχω σταματήσει να διαβάζω βιβλία μόνο γύρω από τα ενδιαφέροντα μου.
Εδώ και αρκετά χρόνια διαβάζω βιβλία από διάφορες θεματικές διότι με βοηθάει σημαντικά να διευρύνω την οπτική μου.

Στις διακοπές διάβασα την Ανώνυμη νο 52 το οποίο ηταν οτι πρέπει για παραλία αλλά μετά απο ένα σημειο το βαρέθηκα καθώς τραβούσε ιδιαίτερα χωρίς λόγο. Η υπόθεση υποσχόμενη αλλά γρήγορα εξαντλήθηκε και μετά απλά δεν με ένοιαζε και τοσο πολυ. Τις τελευταίες μέρες διαβαζω Ocean Vuong και φυσικά το έχω λατρέψει. Λογοτεχνία στα καλύτερα, με γλώσσα ποιητική και πολλές φορές ωμή, αληθινή.

Τις τελευταίες μέρες διαβαζω Ocean Vuong και φυσικά το έχω λατρέψει. Λογοτεχνία στα καλύτερα, με γλώσσα ποιητική και πολλές φορές ωμή, αληθινή.
Το μυθιστόρημά του διαβαζεις;;
Αν σου αρεσε, πιθανολογω να σου αρεσει και ο Νυχτερινός Ουρανος etc του. Τον βρηκα πολυ καλυτερο σε αυτο.