Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Μόλις τελείωσα το Άδειο Άλογο του Μεθενίτη το οποίο με ξένισε κάπως από το γενικότερο ύφος του συγγραφέα αλλά παρόλαυτα απόλαυσα. Λόγω κούρασης το γύρισα σε θρίλερ να κατεβαίνει πιο εύκολα κι έπιασα το τελεσίγραφο του Sebastian Fitzek.

@Νικόλας Δε Κιντ Μάλιστα, δεν ήξερα δεν ρώταγα; Αφού έτσι και αλλιώς αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα στις εκδόσεις Ηριδανός και Ζαχαρόπουλος που είχε η πολιτεία.
@ΜιΛάμπρος Θα έχω στα υπόψιν μου και αυτή την έκδοση άμα το αγοράσω ξανά κάποια στιγμή στο μέλλον, για να το διαβάσω από την καλύτερη μετάφραση, ευχαριστώ!

Λοιπόν ξεκίνησα το Ανεμοδαρμένα Ύψη της Έμιλη Μπροντέ. Για να δούμε... Τόσα πράγματα έχω ακούσει για αυτό το βιβλίο και θετικά και αρνητικά...

Είναι ελληνικό ηχητικό βιβλίο από το bookvoice (αφηγήτρια Κάτια Πάσχου) και δυστυχώς δεν αναγράφουν έκδοση.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Εμένα μου άρεσε πολύ, κάπου σε κάποιο άλλο νήμα είχε γίνει μια συζήτηση για το βιβλίο αυτό, ίσως είναι και ο τρόπος γραφής του που το κάνει και διαφέρει. Ήθελα να δηλώσω την συμπαράστασή μου στην συμφορουμίτισσα :αγκαλιά: , δεν είναι όλα για όλους.

Ξεκινησα το moby dick, αλλα με περιεργο τροπο (κατα καποιον τροπο), ως εξης: αγορασα το βιβλιο στα ελληνικα, στα αγγλικα και την αγια γραφη διοτι καποιος στο youtube προτεινε να γνωριζει καποιος και αυτο το βιβλιο γιατι καποιες ιστοριες απο εκει αναφερονται στο moby dick (πχ η ιστορια του ιωνα). Θα τα διαβαζω ταυτοχρονα το ενα διπλα στο αλλο :διάβασμα8:🤣

Ελπίζω μόνο να μην κουραστείς έτσι διότι είναι μεγάλα βιβλία και θέλουν πολύ χρόνο. Γνώμη μου να το διαβάσεις μια φορά όλο, να απολαύσεις την ιστορία και σε δεύτερη ανάγνωση, σε άλλο χρόνο, να το πας έτσι πως λες για να εμβαθύνεις.
Κάποια βιβλία (λίγα πραγματικά άξια) έτσι κι αλλιώς είναι πολυεπίπεδα, οπότε μια και δύο αναγνώσεις δεν είναι αρκετές.

Ξεκίνησα το βιβλίο The forest of the stolen girls της June Hur. Ιστορικό μυστηρίου κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας Τζον στην Κορέα (1456).

Όλα τα βιβλία της Hur μέχρι στιγμής αφορούν γυναίκες που λύνουν μυστήρια και αναρωτήθηκα αν υπήρχαν γυναίκες ντετέκτιβ στην εποχή. Παραδόξως υπήρχαν και ονομάζονταν damo. Οι προδιαγραφές για να γίνει μία γυναίκα damo ήταν να μπορεί να πιει τρεις+ κούπες makgeolli (το χω) να σηκώσει ένα σακί ρύζι (το χω) και να είναι 150+ (εεε με τα χαλάει εδώ... είμαι στο όριο).

Ξεκίνησα το βιβλίο The forest of the stolen girls της June Hur. Ιστορικό μυστηρίου κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας Τζον στην Κορέα (1456).

Όλα τα βιβλία της Hur μέχρι στιγμής αφορούν γυναίκες που λύνουν μυστήρια και αναρωτήθηκα αν υπήρχαν γυναίκες ντετέκτιβ στην εποχή. Παραδόξως υπήρχαν και ονομάζονταν damo. Οι προδιαγραφές για να γίνει μία γυναίκα damo ήταν να μπορεί να πιει τρεις+ κούπες makgeolli (το χω) να σηκώσει ένα σακί ρύζι (το χω) και να είναι 150+ (εεε με τα χαλάει εδώ... είμαι στο όριο).
150 τι; 150 κιλά; 1,50 στο ύψος; Α, στο ύψος, μόλις το διάβασα στη βίκη. Διάβασα ότι ήταν ένα είδος υπηρέτριες οι οποίες αναλάμβαναν την τελετή του τσαγιού, ενδιαφέρον. Μόλις έβαλα και κάτι άλλο στο μάτι.
Εγώ διαβάζω την βιογραφία του Άλαν Τιούρινγκ, αλλά με πολύ αργό ρυθμό, διότι έχει και πολλά τεχνικά και μαθηματικά στοιχεία και κουράζομαι. Είναι και στο κόνσεπτ του μήνα. :)))) Διαβάζω και άλλα βιβλία ενδιάμεσα, αλλά δεν έχω και πολλά κέφια.:( Το μόνο που μου έφτιαξε λίγο τη διάθεση είναι η αυτοβιογραφία της Άλκης Ζέη, με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο, που την διάβασα σε μια καθισιά, όσο ήμουν εκτός σπιτιού γιατί ψέκασαν στο σπίτι που νοικιάζω.

Επέστρεψα στο φόρουμ και τις αναγνώσεις μετά απο μία αποχή για αρκετό καιρό, αφού τελείωσα το "Fight Club" του Τσακ Πολανικ έχω ξεκινήσει το "Ο Ξένος" του περιβόητου Αλμπερ Καμυ,πρώτη επαφή με το συγγραφέα

Τελειώνοντας το πρώτο μέρος του βιβλίου "Ο Ξένος" του Καμυ οφείλω να πω ότι η περιγραφή των τελευταίων σελίδων που περπατάει ο Μερσω στη παραλία μόνος μέχρι το τέλος της σκηνής συγκαταλέγεται στα καλύτερα σημεία κειμένου που έχω διαβάσει