Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

το Πέρασμα του Μακελαρη είναι πολύ καλό, χωρίς να κάνω σποιλερ πήρα αρκετές από τις περιγραφές του ως αφετηρία για το μυθιστόρημα μου. Τώρα διαβάζω το Αρχαιοι αθηναιοι ηδονες, καραχρησεις και παθη του Ντειβιτσον. Μου το είχε συστήσει ένας καθηγητής και το βρήκα μετά από χρόνια μεχαρισμένο. Οι προθέσεις του καλές, ο χωρισμός των κεφαλαίων επίσης, ενότητα γλέντι, γάμος, κτλ, με αρκετές πηγές από το πρωτότυπο. Όμως στην ουσία χάνει. Δεν καταλήγει κάπου, κάθε κεφάλαιο στέκει μετέωρο, ούτε υπηρετεί τον σκοπό που ο ίδιος θέτει στον πρόλογο του βιβλίου. Απογοήτευση. Δεν με βλέπω να το τελειώνω.
Διάβασα το πρώτο βιβλίο της ΚασάνδραςΗ πόλη των οστών έφτασα ως τη σελίδα 22, καλυτερεύει; Ήδη με χάνει.
Τέλειωσα και τους Θρύλους νομίζω ήταν ο Δ΄τόμος. Κάποιες ιστορίες καλές, σε προκαλούν να διαβάσεις τη συνέχεια, άλλες όχι. Νόμιζω το οι σπουδαιότεροι συγγραφείς γράφουν τις πιο μικρές ιστορίες του κόσμου τα κατάφερε πολύ καλύτερα.

@Αθωα ανεμωνη Όταν λές Η πόλη των οστών εννοείς αυτό;
1391
Αν ναι για εμένα δεν καλυτέρευσε...
Βέβαια είναι το βιβλίο απευθύνεται και σε άλλες ηλικίες, ωστόσο πολλά νεανικά μου έχουν αρέσει...

Εγώ έχω διαβάσει όλη τη σειρά. Δεν μου φάνηκε άσχημο, να σας πω. Βέβαια, εκεί με το ερωτικό τρίγωνο λίγο το παράκανε. Ή μάλλον πολύ! Αρκεί να σας πω ότι, για να προσθέσει δυσκολίες, σε ένα βιβλίο της σειράς
οι έφηβοι ήρωές της είναι αδέρφια, υποτίθεται,
για να είναι παράνομα και ενοχικά τα ερωτικά τους συναισθήματα, ενώ στο αμέσως επόμενο
τελικά δεν είναι αδέρφια
, ώστε να μπορούν να πλέξουν ένα ειδύλλιο (το οποίο βέβαια ποτέ δεν μπορεί να ευοδωθεί για ένα σωρό άσχετους λόγους, τους οποίους δεν θυμάμαι).
Μάαλιστα :ρ
Μου είχε αρέσει όμως πάρα πολύ ο κόσμος της: ξετρελάθηκα με την απεικόνιση των νεράιδων και βρήκα πάρα πολύ εύστοχο τον τρόπο που η πρωταγωνίστρια ανακαλύπτει τον κόσμο των κυνηγών των σκιών και των φανταστικών πλασμάτων.
Έχει την ικανότητα και βλέπει για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα, τα φανταστικά πλάσματα και τους κυνηγούς.
Αυτό στην ουσία δεν είναι η φαντασία;

@Αθωα ανεμωνη Όταν λές Η πόλη των οστών εννοείς αυτό;
View attachment 1391
Αν ναι για εμένα δεν καλυτέρευσε...
Βέβαια είναι το βιβλίο απευθύνεται και σε άλλες ηλικίες, ωστόσο πολλά νεανικά μου έχουν αρέσει...
ναι, μου το συστησαν για τον κοσμο του μεταφυσικου που στήνω, αλλα μιεχ..

Μου είχε αρέσει όμως πάρα πολύ ο κόσμος της: ξετρελάθηκα με την απεικόνιση των νεράιδων και βρήκα πάρα πολύ εύστοχο τον τρόπο που η πρωταγωνίστρια ανακαλύπτει τον κόσμο των κυνηγών των σκιών και των φανταστικών πλασμάτων.
Που τα λέει αυτα να πάω κατευθείαν εκει αν ειναι, αφου η πλοκη δεν με τραβάει.

Έχει 4 χρόνια που το διάβασα και δε θυμάμαι καθόλου τα σημεία.
Φαντάζομαι από τη μέση και μετά που πάει στην ακαδημία.

Ωστόσο, να σου πω ότι πολλά σημεία της σειράς ίσως είναι λογοκλοπή από μια παλιότερη σεριά βιβλίων το Dark Hunter της Sherrilyn Kenyon.
Αρχικά νόμιζα ότι ήταν η ίδια σειρά και ό,τι είχαν αλλάξει τον τίτλο.
Είχα αρχίσει το 1ο βιβλίο της Kenyon, το οποίο δε κατάφερα να τελειώσω. Δε μου άρεσε καθόλου.
Και οι δυο σειρές πραγματεύονται το ίδιο πράγμα, και οι dark-hunters με τους shadowhunters κάνουν το ίδιο πράγμα, ωστόσο της Kenyon είναι αρκετά πιο ερωτικό, οπότε είναι για ενήλικους, ενώ το άλλο για νέους.
Από όσο είχα ακούσει η Kenyon έκανε αγωγή στην Clare (έχει ξανακατηγορηθεί στο παρελθόν) για λογοκλοπή.
Νομίζω έληξε με διακανονισμό.
Κάπου διάβασα ότι έχει κατηγορηθεί ξανά μέσα στο 2023 ξανά για λογοκλοπή.

Που τα λέει αυτα να πάω κατευθείαν εκει αν ειναι, αφου η πλοκη δεν με τραβάει.
Στην αρχή η πρωταγωνίστρια ανακαλύπτει τον κόσμο. Είναι μέχρι να πάνε στο μάγο. Οι νεράιδες είναι σε έκταση πολλών βιβλίων.

Ωχ Σελεφά, αυτό που είπες δεν μ' άρεσε καθόλου! Δεν θα ξαναδιαβάσω τίποτε από αυτή τη συγγραφέα, λοιπόν.

Δε το είπα για να την ακυρώσω. Βιβλιοκους-κους
Ωστόσο, ακόμα και αν την ακυρώσω εγώ ή όποιος άλλος,
δε νομίζω να την ενοχλήσει στο ελάχιστο, ακόμα και στην περίπτωση που οι ισχυρισμοί είναι ορθοί.
Πέρα του ότι έχει τεράστιο φαν κλάμπ, τα χρήματα που έχει βγάλει από
τα βιβλία
τις φιγούρες
τις κάρτες
τα εξαρτήματα
τη ταινία
τη σειρά
και ό,τι άλλο κυκλογόρησε σε σχέση με την σειρά shadowhunters
είναι τόσα πολλά που απλά μας αγνοεί από τη βίλα της.

Εγώ αυτό που σκεφτόμουν είναι να διαβάσω και τα άλλα 2 της βασικής τριλογίας shadowhunter
και μετά να διαβάσω -αααν καταφέρω- κάποια βιβλία από τη σειρά dark hunter για να δω πόση βάσει έχουν αυτά που λένε.
Δε ξέρω αν το κάνω, γιατί θέλει χρόνο και κόπο...

Δεν το εξέλαβα ότι το είπες για ακύρωση, σελεφά.
Εμένα δεν μου καλοφάνηκε αυτό.
Έτσι κι αλλιώς, δεν μου άρεσαν τόσο ώστε να συνεχίσω την άλλη σειρά.

Παιδιά ζορίζομαι. Ξεκίνησα το Γυμνό Γεύμα του Μπάροουζ και μάλλον δεν έπρεπε ούτε εν μέσω καλοκαιριού ούτε με covid...Η αλήθεια είναι πως γενικά όταν διαβάζω βιβλία δεν μου είναι πάντα εύκολο να φανταστώ τα τοπία, πως μοιάζουν οι ήρωες κλπ αλλά στο συγκεκριμένο βιβλίο δεν θέλω κιόλας! Ναι είναι ωμό, πολύ ωμό...ασυνάρτητο και αδόμητο θα δείξει στο τέλος.

Παιδιά ζορίζομαι. Ξεκίνησα το Γυμνό Γεύμα του Μπάροουζ...
Εχω διαβασει μονο το τζανκι απο τα εργα του και δεν με "αγγιξε" καθολου, ουτε μπορεσα να καταλαβω τον ψυχισμο του ηρωα. Βρηκα καπως επιφανειακα σκιαγραφημενο τον εσωτερικο κοσμο του ηρωα. Θυμαμαι που οταν ειχα διαβασει την πεινα του Κνουτ μπορεσα να καταλαβω ισως και να αισθανθω τον ψυχισμο του ηρωα. Θα διαβασω και το παραπανω βιβλιο που αναφερεις απο περιεργεια.

Διαβάζω το Ο γιατρός συνιστά David Bowie, της Φερούλ Πασκάλ, μια ψυχίατρος βρίσκεται ανακατεμμένη σε μια υπόθεση φόνου αφού πάει με τους ασθενείς της σε μια συναυλία του Bowie. Θα είμαι ειλικρινής, το πήρα μόνο και μόνο για τον Bowie.:γιούπι:

Διαβάζω το Ο γιατρός συνιστά David Bowie, της Φερούλ Πασκάλ..... θα είμαι ειλικρινής, το πήρα μόνο και μόνο για τον Bowie.:γιούπι:
Ε γι' αυτο έβαλε και η συγγραφέας το ονομά του στον τίτλο. :)

Κοντεύω να τελειώσω την Συντροφιά του Δαχτυλιδιού του αγαπημένου Tolkien και εξακολουθεί να με γοητεύει ο κόσμος που έπλασε (και να με τρομάζει ενίοτε). Στο σύμπαν του όλα είναι τόσο απτά, τόσο αληθινά που σε απορροφάει τόσο η μυθολογία αλλά και η ιστορία όπως ξετυλίγεται μπροστά σου.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
είναι από τα βιβλία που θα ήθελα να ξαναδιαβάσω.

Θυμάμαι εδώ κι εκεί τα συναισθήματα.