Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβασα το "Ο αντρας που επεστρεψε" του Τζορτζ Πελεκανου. Ενας τύπος που αποφυλακιζεται και προσπαθει να αλλάξει ζωη και να μείνει στον ίσιο δρόμο. Κλισέ η υπόθεση, πολύ μετριο το βιβλίο. Ανευρο, φλατ, χωρις δραση και ένταση. Συμπαθης ο βασικός ήρωας και ενδιαφερουσες ητανε οι αναφορές σε αλλα βιβλία (ο τυπος μεσα στην φυλακή αγαπησε το διαβασμα και εγινε φανατικός βιβλιόφιλος) αλλά μεχρι εκεί. Κριμα, ο Πελεκάνος έχει γραψει άλλα βιβλία πολύ καλυτερα.
Επόμενο βιβλίο "Ο εχθρος" του Εμμανουελ Καρερ.

Ξεκίνησα να διαβάζω μια μικρή νουβέλα του Θανάση Τριαρίδη, το Αν είσαι, είμαι.
Πολύ ωραία γραφή αλλά το θέμα είναι εξαιρετικά περίεργο. Ένας μάγος του 16ου αιώνα πηγαίνει και κοιμάται πάνω σε Εσταυρωμένους και εν συνεχεία αυτοί ζωντανεύουν "έγκαυλοι" που θα έλεγε και ο Εμπειρίκος!!
Μέχρι στιγμής έχει πλάκα, παρ' όλο που η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή!

Οψόμεθα! 😁

Έλλη Μ

Συντονιστής
Θες να κανουμε συναναγνωση τον Κανονα του; Εχω διαβασει διαφορα εδαφια οποτε θα σου δωσω ασφαλες, επαρκες, γενναιοδωρο προβαδιζμα. :))))

Έλλη Μ

Συντονιστής
Αρχισες τις εκπτωσεις κιολας;!

626 χωρις το πεμπτο μερος, τον καταλογο του κανονα. :))))

Ξεκίνησα να τις Ιστορίες του Κάντερμπερι, του Τζέφρι Τσόσερ.
Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει 5 εξ αυτών, οι οποίες όλες ήταν πολύ διασκεδαστικές. Ειδικά στην Ιστορία του Μυλωνά, γελούσα δυνατά μόνος μου!!
Επίσης, η πρώτη ιστορία, αυτή του Ιππότη, ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και εμπνευσμένη από τους δικούς μας αρχαιοελληνικούς μύθους.
Σε γενικές γραμμές, οι ιστορίες διαβάζοντας προς ώρας πολύ άνετα και μάλλον έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για αρκετά μεταγενέστερα έργα.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει 5 εξ αυτών, οι οποίες όλες ήταν πολύ διασκεδαστικές.
Aφου σου αρεσει, μεχρι τελους, δοκίμασε και το Μωρίας Εγκώμιον του Έρασμου (ειχαμε ιδια μέρα γενεθλια με αυτόν, δηλαδή τι αλλο θα μάθω σήμερα...) αν και αλλου υφους, φαντάσου το ως μια σειρά παρεξηγήσεων.