Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Λοιπόν αγαπητή @Έλλη Μ ,

1. Θα το διαβάσω σίγουρα
2. Έχουμε και μια συνανάγνωση να πλανιέται στον αέρα!:αγκαλιά:
3. Μετά με λες μυστήριο!!
4. Εκδόσεις Ηριδανός, βιβλίο 190 σελίδων σχεδόν 17 ευρώ και ενός συγγραφέα που έχει πεθάνει εδώ και 500+ χρόνια. Για πείτε μου πάλι για τις τιμές βιβλίου στην Ελλάδα. ich bin ganz Ohr!

Έλλη Μ

Συντονιστής
1. Αγαπητή να πουν εσένα. (Ντόινγκ!)
2. Φυσικά, αφου ενεδωσες στον κανόνα, να ενδωσω κι εγω στον Βουτυρα. (στην εσκασα!!)
3. Ποτε δεν σε εχω πει μυστηριο, ψευδεσαι
4. Ε παρτο απο το bookdepositary ή αλλο βιβλιοπωλειο της αλλοδαπης

δωρο γενεθλίων, αν τα θυμάσαι ακόμη και τα γιορτάζεις ακόμη :καρδουλ:

Last edited:
Αγαπημένη λοιπόν Έλλη, ο Φαρφουλάς εικάζω θα είναι ΒουτυρΑς στο ψωμί σου!! 🧊🧊🧊

Καλά με έχεις πει άλλα διάφορα συνώνυμα! :))))

Τα βιβλία στην Ελλάδα είναι πολλές φορές, ακριβά χωρίς λόγο.-

Θα ήθελα για τα γενέθλια μου το Μωρίας Εγκώμιον του Έρασμου

Έλλη Μ

Συντονιστής
Καλά με έχεις πει άλλα διάφορα συνώνυμα!
Ποτε και συνεχιζεις να ψευδεααι. Καλώς
Τα βιβλία στην Ελλάδα είναι πολλές φορές, ακριβά χωρίς λόγο.-
...είπεν ο εκπροσωπος της ΓΣΕΕ

Εχω τοποθετηθει επι του θεματος.
Για τα βιβλια των οποίων τα δικαιωματα δεν υφίσταται πλεον, δεν εχψ αποψη

Διαβασα το "Ειμαι η φωνη τους" της Ναντια Μουραντ. Προκειται για την συγκλονιστικη μαρτυρια της Μουραντ, μιας κοπελας Γιαζιντι ,θρησκευτική μειονοτητα που ζουσε στο βορειο Ιρακ η οποία εγινε στοχος του ISIS. Το ISIS επιτεθηκε σε πολλα χωρια Γιαζιντι δολοφονησαν τους αντρες και τις γυναικες της πουλουσαν για σεξουαλικές σκλαβες. Σκληρες εικόνες σε εναν βάρβαρο και φρικτό πόλεμο. Εχω διαβασει πολύ ιστορία, πιο περιπλοκη κατασταση απο αυτην που υπαρχει σε αυτη την περιοχή δεν έχω ξανασυναντησει. Διαφορετικά εθνη και διαφορετικες θρησκείες και όλοι να πολεμανε με όλους.
Μετα απο αυτό θελω να πάω σε κατι χαλαρο και ξεκινησα ενα κλασικό αμερικανικο noir το "Φεγγαρι στο υπονομο" του Ντειβιντ Γκουντις.

2. Έχουμε και μια συνανάγνωση να πλανιέται στον αέρα!:αγκαλιά:
Αγαπητή κα. Έλλη μας, ξεκίνησα χθες το εν λόγω βιβλίο!
Διάβασα 3 διηγήματα και ήταν από καλά έως πολύ καλά.

Νομίζω πρέπει να το ξεκινήσετε άμεσα!

Δλδ απόψε! :))))

Είχα διαβάσει νομίζω φοιτητής 1-2 βιβλία του Γιούνγκ.
Αυτό που θυμάμαι πιο πολύ ήταν τα Τέσσερα Αρχέτυπα και κυρίως το αρχέτυπο του "κατεργάρη". Τότε, μου είχαν φανεί πολύ ενδιαφέροντα και πιο συμπαγή σε σύγκριση με τις θεωρίες του Φρόιντ.
Σήμερα νομίζω κι αυτόν θα τον είχαν σταυρώσει οι διάφοροι δικαιωματιστές ως σεξιστή και μισογύνη...

Σήμερα νομίζω κι αυτόν θα τον είχαν σταυρώσει οι διάφοροι δικαιωματιστές ως σεξιστή και μισογύνη...
Λέει κάπου στο βιβλίο που διαβάζω ότι η πορεία της εξατομικευσης που περιγράφει δεν μπορεί να ακολουθηθεί από τις γυναίκες επειδή τα συμβολα της πορείας είναι ανδρικής προέλευσης. Και σχολιάζει στα λατινικά ότι η πορεία είναι πολύ δυσάρεστη για τις γυναίκες (κατι τέτοιο τελος πάντων). Δεν μπορώ να πω ότι δεν στράβωσα σε αυτό το σημείο. Από την άλλη αυτό που λέει είναι και η αλήθεια (πχ οι αθλοι του Ηρακλή) δεν ξέρω προσωπικά κάτι ανάλογο για τις γυναίκες.

Ξεκίνησα το 2ο βιβλίο της τριλογίας της Μπουραζοπούλου, ο Δράκος της Πρέσπας.
Κεχριμπαρένια έρημος λοιπόν και τελειώνοντας περίπου 50-60 σελίδες μπορώ να πω πως το βιβλίο φαίνεται το ίδιο ενδιαφέρον με το 1ο!

@Έλλη Μ για να δούμε, διαβάζεται και αυτόνομα;; :)))):αγκαλιά:

Έλλη Μ

Συντονιστής
Διαβαζονται, βρε καλο μου παιδι, απλως δεν συστήνεται! Τι απο ποιόν;; Απο μενα. :))))

Τα 2&3 επανερχονται σε λεπτομέρειες του 1ου. Δηλαδη, διαβαζοντας τα μαζι αλλα σε αποσταση απο τον α τομο (και φυσικη αποσταση, μιας ναι το ειχα δανεισει σε μια κυρία) ηθελα ν ανατρεξω στα ονοματα του απο λαμδα και στους χαρακτήρες τους, για να θυμηθώ τι ρολο ειχαν στο βιβλιο και την εξελιξη της ιστοριας.

Τώρα (ξανά-)διαβάζω την Ελληνική Μυθολογία του Τσιιφόρου - από τις εκδόσεις ΕΡΜΗΣ του 1972 (ήμουν ενός έτους!) που το ξέθαψα.
Εκτός των σκέψεων του τι υποδοχή θα είχε τη σήμερον ημέρα λόγω πολιτικής ορθότητας έτσι αλογόκριτο, κάνω και πολλές άλλες σκέψεις.
Τι θα πει καλό χιούμορ συνδυασμένο με φιλοσοφία σκέψης.
Πόσο διαβασμένος ήταν ο Τσιφόρος γενικότερα.
Κάνω ασυναίσθητες συγκρίσεις με τη νερόβραστη σουπίτσα που διάβασα (πέρυσι; θαρρώ)
(ΥΓ: Τον έχω πεθάνει στην κριτική τον τελευταίο)

Last edited:
Ξέρεις είναι όπως την πάταγα με τον Αγγελόπουλο - που έλεγα "δεν μπορεί αυτή η νέα του ταινία αφού τη λένε για τόσο καλή δεν θα είναι τόσο αργοκίνητη και βαρετή". Και έτσι τις είδα όλες και είχα πάντα τον ίδιο θυμό και εκνευρισμό :μουάχαχα:
(παρακαλώ οι οπαδοί του Αγγελόπουλου και της τέχνης του, μη βαράτε)