Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Είχα διαβάσει νομίζω φοιτητής 1-2 βιβλία του Γιούνγκ.
Αυτό που θυμάμαι πιο πολύ ήταν τα Τέσσερα Αρχέτυπα και κυρίως το αρχέτυπο του "κατεργάρη". Τότε, μου είχαν φανεί πολύ ενδιαφέροντα και πιο συμπαγή σε σύγκριση με τις θεωρίες του Φρόιντ.
Σήμερα νομίζω κι αυτόν θα τον είχαν σταυρώσει οι διάφοροι δικαιωματιστές ως σεξιστή και μισογύνη...

Σήμερα νομίζω κι αυτόν θα τον είχαν σταυρώσει οι διάφοροι δικαιωματιστές ως σεξιστή και μισογύνη...
Λέει κάπου στο βιβλίο που διαβάζω ότι η πορεία της εξατομικευσης που περιγράφει δεν μπορεί να ακολουθηθεί από τις γυναίκες επειδή τα συμβολα της πορείας είναι ανδρικής προέλευσης. Και σχολιάζει στα λατινικά ότι η πορεία είναι πολύ δυσάρεστη για τις γυναίκες (κατι τέτοιο τελος πάντων). Δεν μπορώ να πω ότι δεν στράβωσα σε αυτό το σημείο. Από την άλλη αυτό που λέει είναι και η αλήθεια (πχ οι αθλοι του Ηρακλή) δεν ξέρω προσωπικά κάτι ανάλογο για τις γυναίκες.

Ξεκίνησα το 2ο βιβλίο της τριλογίας της Μπουραζοπούλου, ο Δράκος της Πρέσπας.
Κεχριμπαρένια έρημος λοιπόν και τελειώνοντας περίπου 50-60 σελίδες μπορώ να πω πως το βιβλίο φαίνεται το ίδιο ενδιαφέρον με το 1ο!

@Έλλη Μ για να δούμε, διαβάζεται και αυτόνομα;; :)))):αγκαλιά:

Διαβαζονται, βρε καλο μου παιδι, απλως δεν συστήνεται! Τι απο ποιόν;; Απο μενα. :))))

Τα 2&3 επανερχονται σε λεπτομέρειες του 1ου. Δηλαδη, διαβαζοντας τα μαζι αλλα σε αποσταση απο τον α τομο (και φυσικη αποσταση, μιας ναι το ειχα δανεισει σε μια κυρία) ηθελα ν ανατρεξω στα ονοματα του απο λαμδα και στους χαρακτήρες τους, για να θυμηθώ τι ρολο ειχαν στο βιβλιο και την εξελιξη της ιστοριας.

Τώρα (ξανά-)διαβάζω την Ελληνική Μυθολογία του Τσιιφόρου - από τις εκδόσεις ΕΡΜΗΣ του 1972 (ήμουν ενός έτους!) που το ξέθαψα.
Εκτός των σκέψεων του τι υποδοχή θα είχε τη σήμερον ημέρα λόγω πολιτικής ορθότητας έτσι αλογόκριτο, κάνω και πολλές άλλες σκέψεις.
Τι θα πει καλό χιούμορ συνδυασμένο με φιλοσοφία σκέψης.
Πόσο διαβασμένος ήταν ο Τσιφόρος γενικότερα.
Κάνω ασυναίσθητες συγκρίσεις με τη νερόβραστη σουπίτσα που διάβασα (πέρυσι; θαρρώ)
(ΥΓ: Τον έχω πεθάνει στην κριτική τον τελευταίο)

Last edited:
Ξέρεις είναι όπως την πάταγα με τον Αγγελόπουλο - που έλεγα "δεν μπορεί αυτή η νέα του ταινία αφού τη λένε για τόσο καλή δεν θα είναι τόσο αργοκίνητη και βαρετή". Και έτσι τις είδα όλες και είχα πάντα τον ίδιο θυμό και εκνευρισμό :μουάχαχα:
(παρακαλώ οι οπαδοί του Αγγελόπουλου και της τέχνης του, μη βαράτε)

Παρόλο που συμφωνω με τον Νικόλα, οτι τα θελει ο απαυτος σου :αγκαλιά:, δεν μπορώ παρα να σε καταλαβω, μιας κι εγω φαινεται να επιμένω πχ στον Henry James του οποιου τα βιβλία δεν με εχουν καταγοητευσει ή συναρπάσει, με εξαιρεση το θηρίο στη ζουγκλα...

Αναρωτιέμαι:
1) γιατί κάποιος να γράψει ΒΙΒΛΙΟ γιατί οι γυναίκες κάνουν σεξ;
2) ο ίδιος (ή άλλος) έχει γράψει βιβλίο γιατί οι άντρες (ή και άλλα φύλα - που είναι της μόδας) κάνουν σεξ;
3) εντέλει γιατί κάνουν όλοι αυτοί σεξ; πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος ή κάποια αιτία;

4) μήπως ως βιολόγος (και ως φιλόσοφος) πρέπει να γράψω και εγώ κάποιο βιβλίο ευρύτερου ενδιαφέροντος του τύπου "γιατί οι άνθρωποι (ή και τα έμβια όντα γενικότερα) έχουν φυσικές ανάγκες; (και αν ναι πρέπει να συμπεριλάβω το σεξ σε αυτές;)

Last edited:
Υποθέτω δεν εξηγεί γιατί οι συναδέλφισσές μου ΔΕΝ κάνουν σεξ
και μας τα'χουν κάνει πεπόνια με τη γκρίνια τους....
@Δημητρης κλαμπ χωρις αλκοολ βάλε κανα λινκ. Κάτι μου λέει ότι θα θελήσω να το διαβάσω αυτό το βιβλίο.

3) εντέλει γιατί κάνουν όλοι αυτοί σεξ; πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος ή κάποια αιτία;
Ε μα ρε Κρίτων κι εσύ!:όχισουλέω:
Το έχουμε συζητήσει και πάλι το θέμα. Για να βγει κάποιος κερδισμένος!

Ξεκινησα εχθες το βιβλιο με τιτλο ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΞ .Απιστευτο βιβλιο εχω διαβασει τις πρωτες 60 σελιδες και το εχω λατρεψει
Πολλοί έχουν περάσει από αυτήν την περίοδο της εξερεύνησης και ενθουσιασμού. Ωστόσο εγώ θα σου πρότεινα να μην μάθεις από τα βιβλία για τέτοιου είδους θέματα αλλά μέσω πείρας. Είναι και ένας λόγος να προσεγγίσεις τον άλλον περισσότερο και όχι μόνο επιφανειακά. Έτσι μαθαίνεις την ζωή και τον εαυτό σου, μέσω των άλλων και των μεταξύ σας εμπειριών. Enjoy the journey and stay safe