Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ξεκίνησα αυτό. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και ο τύπος έχει πολύ ωραία πένα. Δεν ξέρω ούτε πότε το αγόρασα, αν το αγόρασα, ούτε που το βρήκα ή ποιος το έφερε σπίτι (από τις γυναίκες μου, που όπως το βλέπω δεν είναι και του στυλ τους). Δεν έχω καμία σχετική μνήμη, αλλά δεν με απασχολεί. Προς το παρόν το αντιμετωπίζω ως αναπάντεχη και πολύ ευχάριστη ανακάλυψη. Περισσότερα όταν κάνω σημαντική πρόοδο ή όταν το τελειώσω.

@ΚρίτωνΓ ειναι απο τα βιβλια, τελευταίας εσοδειας, που μου ειχαν τραβηξει πολυ το ενδιαφέρον. Δεν ετυχε να το παρω. Να πεις πώς σου φανηκε, οταν το τελειωσεις!

Ξεκίνησα ένα βιβλίο που το είχε προτείνει η @Έλλη Μ.
Απο τις πρώτες σελίδες φαίνεται σκοτεινό και περίεργο. Δεν ήξερα ούτε τον συγγραφέα, ούτε τις συγκεκριμένες εκδόσεις...
Για να δούμε λοιπόν!

Την εισαγωγή την πήδηξα!😁

Ξεκίνησα χθες κι άλλο ένα βιβλίο (Ορθολογισμός τώρα του Πίνκερ), για το οποίο είχα υψηλές προσδοκίες. Μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά.
Ο Πίνκερ αναλύει την ορθολογιστική σκέψη που τόσο λείπει από τον σύγχρονο άνθρωπο, παρ' όλο που ανήκει στον γενότυπο μας ως homo sapiens, και τον τεκμηριώνει με παραδείγματα μαθηματικών και ασκήσεις συλλογισμού!

Τρελαινομαι για τέτοια βιβλια, μου ταιριαζουν, και πολυ ωραια που το αναφερεις, Νικολα, για να σου προτεινω, το παντελως irrelevant Λογικη του Παπανουτσου, γιατί θα σου αρεσουν οι ασκησεις του
Εχω παιδευτει αλλα το εχω λυσει ως το τέλος, εσυ που εισαι της θετικης κατευθυνσης, θα τα πας καλυτερα, εκτος κι αν κανεις λογικα αλματα. :))))

@Έλλη Μ έχω και εγώ το παραπάνω βιβλίο αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Χαίρομαι που το έχεις διαβάσει, όταν το ξεκινήσω και στην περίπτωση που αποδειχθεί δύσκολο θα ζητήσω μια χείρα βοηθείας, αν προτιθεσαι βέβαια. Δεν έχω ξαναδιαβάσει εργο του.