Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τελείωσα το Κοντσέρτο Μπαρρόκο του Αλέχο Καρπεντιέ ένα βιβλίο που μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα.

Με δυο λόγια περιγράφει την ιστορία του απροσδιόριστου Αφέντη (ίσως ο Μοντεζούμα, ίσως κάποιος από τους Κονκισταδόρες, ίσως μια μείξη των 2 καθώς ορισμένες φορές ο Αφέντης αποκαλείται Μοντεζούμα αλλού όμως λέει ότι κατάγεται από την Εστρεμαδούρα όπως κι ο Κορτέζ) ο οποίος ντυμένος σαν τον Μοντεζούμα από κάποιον μπαρόκ πίνακα συναντιέται με τον Βιβάλντι στην Βενετία (; ) του 1709 (σχεδόν 200 χρόνια μετά τον θάνατο του αυθεντικού Μοντεζούμα) εκεί συζητάνε για την κατάκτηση του Μεξικού (ο Αφέντης, ο Βιβάλντι και ο Χαίντελ) και ο Βιβάλντι εμπνέεται την όπερά του Μοντεζούμα. Ο Αφέντης παρακολουθεί την όπερα (στη Μαδρίτη; ) και συνειδητοποιεί ότι η υπερβολική ασυμφωνία των γεγονότων της όπερας με τα ιστορικά οφείλεται στην ανικανότητα αλλά και στην απροθυμία των Ευρωπαίων να κατανοήσουν τα δεδομένα της Αμερικανικής Ηπείρου. Η λύση λοιπόν είναι η επανάσταση που θα στρέψει τους Αμερικανούς στην εκ νέου ανακάλυψη της ιδιαίτερης αμερικανικής τους ταυτότητας. Προφανώς στρατευμένη τέχνη (ο Κουβανός Αλέχο Καπερντέ ήταν οπαδός του Κάστρο, η νουβέλα δημοσιεύεται το 1972 οπότε είναι εύκολο να υποθέσουμε τι επανάσταση οραματίζεται ο Αφέντης-Μοντεζούμα) τα δυο πρώτα κεφάλαια μου φάνηκαν πολύ κουραστικά όμως μετά από τις πρώτες 30 σελίδες μπαίνεις στο πνεύμα του βιβλίου και βελτιώνεται αισθητά.

Συνεχίζω με το Η δεσποινίς Σμίλα διαβάζει το χιόνι του Πέτερ Χοε

Τέλειωσα επιτέλους το γιος - Nesbo. Κόρτο να το διαβάσεις... (και το συντομότερο δυνατό... 550 σελίδες... ε όσο να 'ναι θα σε καθυστερήσουν :)))) ). Δεν θέλω να πω ούτε καν γενικότητες. Καλός αστυνομικός με ονοματεπώνυμο Χάρι Χόλε δεν υπάρχει, υπάρχει όμως πολύ ναρκωτικό και πολλή διαφθορά. Ενδιαφέρον βιβλίο, μου άρεσε περισσότερο από τα άλλα του nesbo που έχω διαβάσει.

Συνεχίζω με τους εμπόρους των εθνών - Παπαδιαμάντης.

Ξεκίνησα το "Ιστορία αγάπης και σκότους" του Άμος Οζ, άλλο ένα βιβλίο απ' την λίστα μου για φέτος. Πίστευα ότι θα ήταν πιο μικρό σε μέγεθος, αλλά είναι πάνω από 700 σελίδες! Από αυτές έχω διαβάσει 5, αλλά φαίνεται πως δεν θα με απογοητέψει... ελπίζω μόνο να το τελειώσω φέτος!

Πολύνιους, τι ωραία!! :γιούπι:Διαβάζουμε τον ίδιο συγγραφέα (αν κι εγώ διαβάζω διηγήματα, 186 σελίδες όλο μαζί).
Η ιστορία αγάπης και σκότους είναι πολύ αγαπημένο μου βιβλίο. Το έχω ψιλοξεχάσει, δυστυχώς, γιατί το διάβασα καιρό τώρα. Έχω όμως την αίσθηση πως, αν περάσεις τα πρώτα κεφάλαια, ρέει αρκετά εύκολα. Οπότε θα το τελειώσεις πριν την πρωτοχρονιά.:))))
Γράψε εντυπώσεις στην παρουσίαση του Γλωσσολάγνου!

Μόλις τελείωσα το περί ερωτος και άλλων δαιμονίων του μαρκεζ,μέτριο για τα δεδομένα του.ακολουθει ο ξένος του καμυ,με τον οποίο δεν είχα ασχοληθεί ως τωρα.

Αφού τελείωσα το πρώτο μέρος του πολύπαθου "Ζαρατούστρα", (θα το συνεχίσω εν καιρώ), στράφηκα με ανανεωμένο ενδιαφέρον στην Κοινωνιολογία!!! Ξεκίνησα το "Ανάμεσα στον Μαρξ και στην Κόκα Κόλα" των Σιλντ και Ζίγκφριντ, πολύ ενδιαφέρουσα μέχρι στιγμής ανάλυση της νεολαίας στη Δυτική Ευρώπη στις δεκαετίες '60 και '70 και στις ριζικές αλλαγές στον τρόπο ζωής και στη σκέψη την ίδια περίοδο....

Αφηνω για λιγο τον Πρατσετ και τον υπεροχο και τρελο " Δισκοκοσμο" του και συνεχιζω με τη βιογραφια " Κρομγουελ" του Τζων Μπακαν. Με τον συγκεκριμενο κυριο ( τον Κρομγουελ) ειχαμε " συναντηθει" καποτε στο δευτερο μερος της τριλογιας των " Τριων Σωματοφυλακων" , οπου ηταν μαλλον απο τους κακους. Να δουμε αν οντως ηταν.

Εγώ τελείωσα τις "εικόνες από τη ζωή στο χωριό" (οι οποίες μου άρεσαν πάρα πάρα πολύ) και συνεχίζω με την Οδύσσεια.

Αφού τέλειωσα την: "Μαντάμ Μποβαρύ" του Φλωμπέρ (πολύ καλό), ξεκίνησα το: "Οι Αδερφοφάδες" του Καζαντζάκη...

Καλησπέρα και καλώς βρεθήκαμε
Τελείωσα το "Τότε που ήμασταν ορφανοί" του Καζούο Ισιγκούρο. Όσο το διάβαζα και μέχρι το προτελευταίο κεφάλαιο είχα την αίσθηση ότι δε μπορούσε να αποφασίσει για το είδος του βιβλίου ή για το τι ιστορία ήθελε να αφηγηθεί. Το τελευταίο κεφάλαιο με έπεισε για αυτό. Απλά διεκπεραίωσε κάποιες εκκρεμότητες.
Τώρα ξεκινάω το «Χείλη σαν βελούδο» της Σάρα Oυότερς.
Καλό μας βράδυ

Ξεκίνησα το Τοστ ζαμπόν του Μπουκόβσκι!Μετά από 35 σελίδες ανάγνωσης, νοιώθω ότι θα το απολαύσω πολύ αυτό το βιβλίο!!:γιούπι:

Τελείωσα το διάβασμα της Δεσποινίδος Σμίλα που διαβάζει το χιόνι. Αν και το πρώτο μισό του βιβλίου είναι πολύ καλό, νομίζω ότι μετά νομίζω ότι κάνει κοιλιά ενώ το τέλος δεν με ικανοποίησε.

Συνεχίζω με τον Μπλέιζ του Ρίτσαρντ Μπάκμαν :ρ που ήδη είμαι στην 200 σελίδα του και λογικά θα τελειώσω σήμερα (για να αγχώνω την Ασημένια). Τελικά νομίζω ότι ο Μπάκμαν μου αρέσει περισσότερο από τον Κινγκ

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Τελικά νομίζω ότι ο Μπάκμαν μου αρέσει περισσότερο από τον Κινγκ
Νομίζω ότι και στον ίδιο τον Κινγκ αρέσει περισσότερο ο Μπάκμαν.
Αγαπημένο μου του Μπάκμαν είναι με διαφορά η Μακριά Πορεία! Αν το πετύχεις πουθενά μην το χάσεις.

Τελειωσα το Ψηλο Παραθυρο, του Τσαντλερ. Μου αρεσε αρκετα. Οπως ανεφερε κι ο Κορτο πιο πανω, η υποθεση δεν ειναι κατι το φοβερο, ομως ολη αυτη η νουαρ ατμοσφαιρα, δινει ποντους.

Τωρα, διαβαζω το Κουρδιστο Πουλι, του Χαρουκι Μουρακαμι.

Τέλειωσα τους "εμπόρους των εθνών" του Παπαδιαμάντη και έριξα κλήρο για τη συνέχεια, ανάμεσα στη "γυφτοπούλα" και στο "πάντα καλά" του Μάτεσι, και κέρδισε ο Μάτεσις.