Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Εννοείται Χρήστο, άλλωστε από τον πρόλογο είχα ήδη σχόλια! Μου ταιριάζει πάρα πολύ η γραφή του, με βλέπω να φτάνω στην τελευταία σελίδα και να το πιάνω από την αρχή ξανά :)

Χήθκλιφ και Χρήστο, τελειώνω με την Πτώση του Καμί και πιάνω το "Πέδρο Πάραμο"!!!

Το είχα αγοράσει τότε που τα είχαμε πει Αθήνα!!! :))

Ωραία Δε Κιντ θα το σχολιάσουμε μαζί στο νήμα του Χρήστου!

Χρήστο ομολογώ ότι όσο διάβασα έως τώρα (100 σελ) το διάβασα εχθές στο λεωφορείο καθότι δυστυχώς ήταν οι πιο ελεύθερες ώρες μου (!) απόψε όμως θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου, ιδίως το κεράκι επιβάλλεται - συνάδει πολύ με την ατμόσφαιρα του βιβλίου!

Ναι,καταπληκτικό βιβλίο και είναι απο αυτά που διαβάζονται,άνετα και δεύτερη φορά! χαίρομαι που σου αρέσει Χηθκλιφ.

Τελειώνω αυτές τις μέρες (μπορεί και σήμερα) την "Ανταρσία" της Βερόνικα Ροθ (και δεν έχω το τρίτο της σειράς κι ελπίζω να μη με αφήσει σε κρίσιμο σημείο!!!)

Για τον Ιούλιο έχω πρόγραμμα να διαβάσω τη "Βίλα της θλίψης" του Μοντιανό, το "Αφήσαμε το γάμο" της Γκαβαλντά, το "Καλημέρα θλίψη" της Σαγκάν και τη "Νυχτερίδα" του Νέσμπο.

Μεγάλες προσδοκίες θα μου πείτε, αλλά τα βιβλία δεν είναι και τόσο μεγάλα ;)

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
Η νυχτεριδα του Νεσμπο ειναι το μονο βιβλιο που οταν το διαβαζα ηθελα να το πεταξω στο τοιχο.. το τελειωσα καθαρα απο πεισμα..

Τελειώνω αυτές τις μέρες (μπορεί και σήμερα) την "Ανταρσία" της Βερόνικα Ροθ (και δεν έχω το τρίτο της σειράς κι ελπίζω να μη με αφήσει σε κρίσιμο σημείο!!!)
Εννοείται ότι σε αφήνει σε κρίσιμο σημείο..πάντως πάρε το τρίτο μόλις το βρεις γιατί η Πλατυπους έχει κλείσει. Έχει πάρει τα δικαιώματα ο Ψυχογιός αλλά δεν ξέρω πότε θα τα κυκλοφορήσει και αν θα είναι με τα αυθεντικά εξώφυλλα.

Από Πατάκη Λεξίθηρ αλλά στην καινούρια μετάφραση της Έφης Γιαννοπούλου με το υποβλητικό εξώφυλλο που είναι από τα πιο ταιριαστά που έχω δει σε βιβλίο (το εξώφυλλο της προηγούμενης έκδοσης δεν μου άρεσε καθόλου)

Η νυχτεριδα του Νεσμπο ειναι το μονο βιβλιο που οταν το διαβαζα ηθελα να το πεταξω στο τοιχο.. το τελειωσα καθαρα απο πεισμα..
Μας κατέστρεψες!!

Εννοείται ότι σε αφήνει σε κρίσιμο σημείο..πάντως πάρε το τρίτο μόλις το βρεις γιατί η Πλατυπους έχει κλείσει. Έχει πάρει τα δικαιώματα ο Ψυχογιός αλλά δεν ξέρω πότε θα τα κυκλοφορήσει και αν θα είναι με τα αυθεντικά εξώφυλλα.
Εσύ κι αν μας κατέστρεψες!!!!!! :νατώρα:

Τελείωσα την ασκητική του Καζαντζάκη που δεν είναι για ανάγνωση μιας φοράς και τέλος.
Επίσης διάβασα το Τοστ ζαμπόν του Μπουκόφσκι όπου είναι εξαιρετικό!
Τώρα Τελειώνω το Πέδρο Πάραμο και ξεκίνησα παράλληλα τον Παλαιοβιβλιοπώλη Μέντελ του Τσβάιχ και την τριλογία της Μασσαλίας του Ιζζό!!

Παει και το Χρονικο του Χρονου. Μιλαμε για μελετη, οχι αστεια. Παντως, παρα την απλη γλωσσα του, δεν το λες ευκολο αναγνωσμα (πως θα μπορουσε, αλλωστε). Θαρρω πως χρειαζονται καποιες βασικες γνωσεις για την σωστη κατανοηση των οσων περιγραφει. Αξιζει ομως να του ριξετε μια ματια (που λεει ο λογος μια, γιατι σε μερικες περιπτωσεις επιβαλλεται και 2η και 3η αναγνωση).

Συνεχιζω με Μονταλμπαν και το Ποδοσφαιρο, Μια Θρησκεια σε Αναζητηση Θεου.

Να ρωτήσω κάτι; Τι γίνεται με τα βιβλία του Ντέξτερ του Jeff Lidsay; Βγήκαν στην αρχή από τη μπελ και τώρα τα βγάζει η anubis; Γιατί εγώ έχω το δεύτερο από τη μπελ όμως το πρώτο το βρίσκω μόνο από anubis, όπως και το δεύτερο με ίδιο εξώφυλλο μ' αυτό που έχω. (Ίσως βέβαια κι αυτό που έχω είναι anubis όμως είναι σαν μπελάκι, ολόιδιο - δεν το έχω κοντά μου αυτή τη στιγμή). Κυκλοφορεί κάποιο άλλο στα ελληνικά; Γιατί βλέπω ότι ο συγγραφέας έχει βγάλει πολλά!

Τελείωσα λοιπόν με το "Σπίτι της Αβύσσου", το οποίο το κατατάσσω στις κορυφαίες δημιουργίες τρόμου και ΕΦ, και συνεχίζω με την "Πτώση" του Α. Καμύ!!!

Είναι η τρίτη φορά που το διαβάζω και νομίζω πως αυτή την φορά το κλίμα των ημερών με οδήγησε σε αυτό το βιβλίο...

Τι να πω... Πρόκειται για ένα πραγματικό ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ που όλοι θα έπρεπε τουλάχιστο μια φορά στην ζωή μας να διαβάσουμε...

Επίσης ξεκίνησα παράλληλα και δειλά δειλά το "Πέδρο Πάραμο" :)

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Τελείωσα λοιπόν με το "Σπίτι της Αβύσσου", το οποίο το κατατάσσω στις κορυφαίες δημιουργίες τρόμου και ΕΦ
το παινεύω εδώ και χρόνια στην Λέσχη κι είσαι ο μόνος που μπήκε στον κόπο να το διαβάσει.. :κόλλα5:

Ειδικά να το διαβάζεις βραδάκι, βυθισμένος σε μια γλυκιά μοναξιά...

Νομίζω Φάρε πως είναι από τα βιβλία που θέλουν κατάλληλη ατμόσφαιρα την ώρα της ανάγνωσης, αν και μέσα σε αυτές τις σελίδες είναι αδύνατον να μην σε κατακλύσει ένα κλειστοφοβικό συναίσθημα...

Να του κάνω και μια παρουσίαση εεε;;;:ναι:

Τελείωσα το "Το νησί των καταραμένων" του Dennis Lehane και συνεχίζω με το "¨Πιάσε με αν μπορείς" του Abagnale Frank, και τα 2 δώρο από εφημερίδα! Το 'Νησί των καταραμένων ήταν πάρα πολύ καλό, δεν μπορούσα να το αφήσω απ'τα χέρια μου, παρόλο που είχα δει την ταινία!