Και πολύ καλά έκανες Πετ!!! Θέλω σχόλιο στο σχετικό νήμα!Έχω ξεκινήσει τον "Κλόουν" του Χάινριχ Μπελ.
Πωλ, σήμερα το τελείωσα. Ο Φρανκενστάιν είναι μακράν χειρότερος, δεν το συζητώ. Η Μποβαρύ, στην αρχή ήταν όντως κάπως βαρετή αλλά αν δείξεις επιμονή, μετά από λίγο κυλάει πολύ εύκολα κι έχει και μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν είναι απλά η ιστορία μια μανταμίτσας που δεν καθότανε καλά))@Ιωάννα Μος, από τα πιο βαρετά βιβλία που έχω διαβάσει.
Χωρίς να θελω να σε αποθαρρύνω!
Όταν τελειώσεις πες μου ποιο σου φάνηκε χειρότερο !
Διόρθωση: Την Μποβαρυ δεν κατάφερα να την διαβάσω, την ξεκίνησα 3 φορές και την παράτησα άλλες τόσες.
Ευχαριστήθηκα το πρώτο και 1/2 από το δέυτερο. Απο κει και πέρα, ενα κρεσέντο σούπαςΤώρα αρχίζω το πρώτο βιβλίο του 1Q84. Είναι η πρώτη μου επαφή με Μουρακάμι. Ελπίζω να ενθουσιαστώ!
Αφενός, καλα κανεις και διαβαζεις αυτο που εχεις ευκαιρο. Αφετέρου, δεν ειναι ο όγκοε του που μπορεί να λειτουργησει αποτρεπτικά, όσο το θέμα του. Νομίζω το παρακανε με τόσες σελίδες αχρείαστες. Φαντασου, είχα χρόνια να τον διαβάσω γιατι τον ειχα πάρει μονότερμα, και ειπα να διαβάσω την τριλογία. Με απογοητευσε. Μουρακάμι σε καμια 5ετία πάλι.Όντως, δεν θα έπρεπε να ξεκινήσω με ένα τόσο μεγάλο έργο, αλλά τα βιβλία μου τα έκαναν δώρο. Οπότε, στο πνεύμα της οικονομίας, προσπαθώ να διαβάζω ο, τι υπάρχει στο σπίτι! ))