Επίσης, προσφατα είδα το γαλλικό Μπουτίκ για Αυτόχειρες. Βασίζεται στο βιβλίο του Jean Teule, το Μαγαζάκι των Αυτοκτονιών. Βέβαια, το βιβλίο είναι πιο αστειο και διασκεδαστικό ενώ η ταινία μου έφερε περισσότερο θλίψη.
Κορίτσια σήμερα τέλειωσα το βιβλίο, που δυστυχώς δεν μου άρεσεΤελείωσα σήμερα το βιβλίο και στο καπάκι είπα να δω και το κινούμενο. Το βιβλίο το λάτρεψα, μου άρεσε πάρα πολυ σε αντίθεση με το κινούμενο που δε με ενθουσίασε γιατί ήταν τελείως διαφορετικό. Και σημείωσα την τελευταία σου πρόταση γιατί σε μένα συνέβη το ακριβώς αντίθετο.Συμφωνώ ότι το βιβλίο είναι πιο ωραίο και πιο αστείο από την ταινία, αλλά μου έφερε κάποιες στιγμές θλίψης, ειδικά το τέλος με ξάφνιασε και μου άρεσε. Ενώ η ταινία παραήταν χαρούμενη και αισιόδοξη. Ίσως βέβαια μου φάνηκε τόσο έντονη η διαφορά γιατί το e;ida σε διάστημα λίγων ωρών από το τέλος του βιβλίου. Πας περιπτώσει, το βιβλίο το αγάπησα, την ταινία όχι τόσο.
![]()
Επαμεινώνδα, να μας πεις μια γνώμη για την "Αναφορά" όταν την τελειώσεις...
Μακρυγιαννη, μολις το τελειωσω, ευχαριστως θα γραψω την γνωμη μου...Επαμεινωνδα, μη διστασεις να συνεχισεις καποια στιγμη τη σειρα του Χαρι Χολε. Με καθε επομενο βιβλιο γινεται καλυτερος ο Νεσμπο.Η Νυχτεριδα κι οι Κατσαριδες ειναι καπως χλιαρα βιβλια σε σχεση με τα επομενα.
Και εμένα την ίδια αίσθηση μου είχε αφήσει Ίζι. Πάει να κάνει πλάκα και δεν του βγαίνει (κατά την γνώμη μου), πάει να το παίξει αλληγορία αλλά πάλι δεν του βγαίνει...Κορίτσια σήμερα τέλειωσα το βιβλίο, που δυστυχώς δεν μου άρεσεΗ μακάβρια ιδέα με ενθουσίασε και μου άρεσαν πολύ και οι πρώτες σελίδες με την περιγραφή του μαγαζιού, τα προϊόντα, τις πωλήσεις κ.λπ. Όμως όλα τα άλλα μου φάνηκε σαν να γράφτηκαν στο πόδι. Καταρχήν, όταν θέλεις να περιγράψεις μια δυστοπία αφιερώνεις λίγο χρόνο και σελίδες, δεν ρίχνεις δυο-τρεις πινελιές από δω κι από κει κι αφήνεις τα υπόλοιπα στη φαντασία του αναγνώστη. Η ιδέα είχε ζουμί... οι 166 σελίδες που γράφτηκαν τελικά μοιάζουν προϊόν τεμπελιάς μάλλον παρά έμπνευσης. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου άφησαν. Όσο για το τέλος, μου φάνηκε (συγγνώμη που θα το πω) αρκετά ανόητο.
έκανε τόσο κόπο να τους βγάλει απ' την κατάθλιψη, για να τους βυθίσει ξανά σ' αυτήν στο καπάκι, χωρίς λόγο και αιτία. Τι σαδισμός ήταν αυτός; Αυτός δεν ήταν ορκισμένος εχθρός της αυτοκτονίας;
Επίσης το ψεύδισμα του (χαζού παιδιού χαρά γεμάτου) πιτσιρικά μου την έδινε στα νεύρα. Και η μετάφραση μου φάνηκε άκυρη, ιδίως η χρήση της λέξης "μαλάκας" σε κάποια σημεία.
Βάγγυ, συγγνώμη που έθαψα ένα βιβλίο που εσύ αγάπησες.
Πάντως, ακριβώς επειδή που άρεσε το όλο κόνσεπτ θα δω σύντομα και την ταινία, που ελπίζω να μου αρέσει περισσότερο![]()
Δεν περίμενα ότι η ερώτησή μου θα «έβγαζε» μια τόσο ενδιαφέρουσα απάντηση!Μπέζιλ, το ξεκινώ στα ρώσσικα, σε αφήγηση του Εφίμ Καμενέτσκι, γιατί νομίζω ότι σαν το πρωτότυπο δεν υπάρχει. Αναλόγως με το πώς θα πορευτώ στη συνέχεια, (πα να πει, πόσα ΔΕ θα καταλάβω), ενδεχομένως καταλήξω και σε κάποια μεταφρασμένη έκδοση, πάντως σίγουρα όχι στα ελληνικά - κατά πάσα πιθανότητα αγγλικά ή βουλγαρικά (ίσως και μόνο για σκονάκι σε κάποια σημέια). Μένει να δούμε.
Μπράβο Καστάλια! και 'γω έχω μετανοιώσει πολλές φορές που ανέβαλα το διάβασμα κάποιον μεγάλων βιβλίων λόγο όγκου αλλά και επειδή φοβόμουν ότι θα ήταν "δύσκολα" και μετά όταν τα διάβαζα καταλάβαινα πόσο λάθος έκανα που συνεχώς τ'ανέβαλα.έτσι γίνεται και τώρα με την "Κολιμά" και το ίδιο πιστεύω θα νιώσεις και 'σύ με τον "Πόλεμο και Ειρήνη"..Τα σαχλαμαρίσματα για μένα τελειώνουν, βάζω μπρος να διαβάσω τον "Πόλεμο και ειρήνη"... Αναρωτιέμαι αν στο τέλος θα σκέφτομαι, "τι άθλος ήταν αυτός!", ή "καλά, γιατί άργησα τόσα χρόνια;!"
Για να πω την αλήθεια, το ξεκίνησα χωρίς καμία απαίτηση. Ηθελα απλά να διαβάσω κάτι χιουμοριστικό για να περάσει ευχάριστα η ώρα, χωρις απαραίτητα να εισπράξω κάτι βαθύτερο, γι' αυτό και δεν με απογοήτευσε. Αν το κρίνω αυστηρά, σίγουρα ειχε τις αδυναμίες του. Μάλλον, έμοιαζε περισσοτερο με προσχέδιο που θα μπορούσε να επεκταθεί περισσότερο, με εκτενέστερη ανάλυση χαρακτήρων, ίσως περισσοτερες πληροφορίες για τους πελάτες και τι τους ώθησε να προτιμήσουν...το συγκεκριμένο μαγαζί κτλΚορίτσια σήμερα τέλειωσα το βιβλίο, που δυστυχώς δεν μου άρεσεΗ μακάβρια ιδέα με ενθουσίασε και μου άρεσαν πολύ και οι πρώτες σελίδες με την περιγραφή του μαγαζιού, τα προϊόντα, τις πωλήσεις κ.λπ. Όμως όλα τα άλλα μου φάνηκε σαν να γράφτηκαν στο πόδι. Καταρχήν, όταν θέλεις να περιγράψεις μια δυστοπία αφιερώνεις λίγο χρόνο και σελίδες, δεν ρίχνεις δυο-τρεις πινελιές από δω κι από κει κι αφήνεις τα υπόλοιπα στη φαντασία του αναγνώστη. Η ιδέα είχε ζουμί... οι 166 σελίδες που γράφτηκαν τελικά μοιάζουν προϊόν τεμπελιάς μάλλον παρά έμπνευσης. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου άφησαν. Όσο για το τέλος, μου φάνηκε (συγγνώμη που θα το πω) αρκετά ανόητο.
έκανε τόσο κόπο να τους βγάλει απ' την κατάθλιψη, για να τους βυθίσει ξανά σ' αυτήν στο καπάκι, χωρίς λόγο και αιτία. Τι σαδισμός ήταν αυτός; Αυτός δεν ήταν ορκισμένος εχθρός της αυτοκτονίας;
Α, εδώ δεν είσαι politically correctΕπίσης το ψεύδισμα του (χαζού παιδιού χαρά γεμάτου) πιτσιρικά μου την έδινε στα νεύρα.
Κορίτσια σήμερα τέλειωσα το βιβλίο, που δυστυχώς δεν μου άρεσεΗ μακάβρια ιδέα με ενθουσίασε και μου άρεσαν πολύ και οι πρώτες σελίδες με την περιγραφή του μαγαζιού, τα προϊόντα, τις πωλήσεις κ.λπ. Όμως όλα τα άλλα μου φάνηκε σαν να γράφτηκαν στο πόδι. Καταρχήν, όταν θέλεις να περιγράψεις μια δυστοπία αφιερώνεις λίγο χρόνο και σελίδες, δεν ρίχνεις δυο-τρεις πινελιές από δω κι από κει κι αφήνεις τα υπόλοιπα στη φαντασία του αναγνώστη. Η ιδέα είχε ζουμί... οι 166 σελίδες που γράφτηκαν τελικά μοιάζουν προϊόν τεμπελιάς μάλλον παρά έμπνευσης. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου άφησαν. Όσο για το τέλος, μου φάνηκε (συγγνώμη που θα το πω) αρκετά ανόητο.
Επίσης το ψεύδισμα του (χαζού παιδιού χαρά γεμάτου) πιτσιρικά μου την έδινε στα νεύρα. Και η μετάφραση μου φάνηκε άκυρη, ιδίως η χρήση της λέξης "μαλάκας" σε κάποια σημεία.
Βάγγυ, συγγνώμη που έθαψα ένα βιβλίο που εσύ αγάπησες.
Πάντως, ακριβώς επειδή που άρεσε το όλο κόνσεπτ θα δω σύντομα και την ταινία, που ελπίζω να μου αρέσει περισσότερο![]()
@Ίζι, καταρχάς δε χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη, γούστα είναι αυτά.Για να πω την αλήθεια, το ξεκίνησα χωρίς καμία απαίτηση. Ηθελα απλά να διαβάσω κάτι χιουμοριστικό για να περάσει ευχάριστα η ώρα, χωρις απαραίτητα να εισπράξω κάτι βαθύτερο, γι' αυτό και δεν με απογοήτευσε. Αν το κρίνω αυστηρά, σίγουρα ειχε τις αδυναμίες του. Μάλλον, έμοιαζε περισσοτερο με προσχέδιο που θα μπορούσε να επεκταθεί περισσότερο, με εκτενέστερη ανάλυση χαρακτήρων, ίσως περισσοτερες πληροφορίες για τους πελάτες και τι τους ώθησε να προτιμήσουν...το συγκεκριμένο μαγαζί κτλ
Οσο για το τέλος, το βρήκα διφορούμενο. Σκέφτομαι ότι ίσωςο Αλαν να ήταν πραγματικά αυτοκτονικός αλλά επειδή αγαπούσε πολύ την οικογένειά του, ήθελε να την δει ευτυχισμένη και όταν το κατάφερε, υποτάχθηκε στην αυτοκτονική φύση του. Ωστοσο, αυτό δεν ξέρω αν έχει νόημα, γιατί τον δείχνει χαρούμενο ήδη από βρέφος. Πάντως, έτσι όπως τα παρουσιάζει ο συγγραφέας, μου έδωσε την αίσθηση ότι ο μοναδικος σκοπος της γέννησης του Αλαν ήταν να κάνει ευτυχισμενη την οικογένειά του και όχι να ζήσει, να μεγαλώσει κτλ.
Α, εδώ δεν είσαι politically correct![]()
![]()