Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Πόλεμος και Ειρήνη

Ήδη 200 σελίδες μέσα και είναι τόσο ρώσσικο! χ)
Ειλικρινά ότι ρωσσικό ''κλισέ'' το έχει αυτό το βιβλίο. Με την καλή έννοια το λέω, χωρίς να το κακολογώ βέβαια :).

Τελείωσα το απολαυστικότατο Ουράνιο Μάτι του Φίλιπ Κ. Ντικ και ξεκίνησα το Somewhere in time του Matheson.

Τελείωσα λοιπόν και τον Β τόμο του "Μεγάλου Ανατολικού"... Ο Εμπειρίκος συνεχίζει ακάθεκτος τις ερωτικές του περιγραφές και φτιάχνει όλων των ειδών τα συμπλέγματα...Καλό βιβλίο αλλά όχι σαν τον πρώτο τόμο! Την πρώτη εμπειρία...:))))

Συνεχίζω μετά από πάρα πολλά χρόνια με Στήβεν Κινγκ!!!:)

Πιο συγκεκριμένα με τον Α' Τόμο του Μαύρου Πύργου!!!
Δεν ξέρω αν θα μου αρέσει ή όχι αλλά τα εισαγωγικά σημειώματα του Κινγκ ήταν απολαυστικά. Δεν ήξερα ότι ήταν φαν του Τόλκιν!!!
Νικολα, ποσο χαιρομαι που το ξεκινησες κι εσυ! Λοιπον, φιλε, προχωρα και μη φοβασαι! Ο Μαυρος Πυργος ειναι οτι καλυτερο εχει γραψει ο Κινγκ, χωρις υπερβολες. Στο πρωτο βιβλιο θα μπερδευτεις λιγακι, ισως πεις " τι βλακειες διαβαζω τωρα" αλλα πιστεψε με αξιζει καθε λεπτο απο το χρονο σου. Με το δευτερο ( Το καλεσμα των Τριων) θα πορωθεις ασχημα και δε θα μπορεις να σταματησεις, η φαντασια του Κινγκ ειναι απλα οργιωδης. Εγω αποψε τελειωνω τον τεταρτο τομο ( Ο μαγος κι η γυαλινη σφαιρα) και προχωραω στον " Ανεμο μεσα απο τη κλεδαροτρυπα" .

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Έχω μεγάλη περιέργεια αν θα μπεις κι εσύ στο κλαμπ των πολλών που θεωρούν το τέταρτο το καλύτερο της σειράς.

Απ το καλυτερο προς το χειροτερο βιβλιο του Μαυρου Πυργου (κατα τη γνωμη μου):

ΙΙ
ΙΙΙ
Ι
VII
V
VI
Ανεμος.

Οντως, το ξεχασα. Θα το εβαζα ενα σκαλι πανω απο το V.
θα εξηγουσα λεπτομερως για ποιο λογο τα βαζω με αυτη τη σειρα αλλα θα πεσουν πολλα spoiler και δεν πρεπει.

Τελείωσα τους "Αδερφοφάδες" του Καζαντζάκη, συγκλονιστικό έργο κι ένα από τα πιο σκληρά (αλλά και τρυφερά) κείμενα που διάβασα ποτέ!!! Τώρα προχωράω στο "Αυτό Αλλάζει τα Πάντα : Καπιταλισμός Εναντίον Κλίματος" της Ναόμι Κλάιν, Περιμένω γερή ανάλυση των πολιτικοκοινωνικών δεδομένων!!!

Τελείωσα την υπέροχη "Υπνοβάτισσα Γη", του Μία Κούτο και απόψε θα ξεκινήσω, επιτέλους, "Το Βιβλίο Κόλαση", του Κάρλο Φραμπέτι :γιούπι:

Τέλειωσα το 22/11/63 του King (πολύ καλό!!!) και ξεκινώ να διαβάσω (ένα από τα βιβλία που άρεσαν στην Καστάλια) το Ινσαλλαχ της Οριάνα Φαλάτσι (πάνω από 800 σελίδες :ουχ: ). Με βλέπω να ξαναγράφω σε αυτό το νήμα σε δυο χρόνια περίπου :ρ.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
ετσι ακριβώς μου ειχε φανει αυτο το βιβλίο: Κόλαση

βαρεμάρας. :(
Εμένα πάλι είναι απ' τα αγαπημένα μου, και το ξαναδιαβάζω με την ίδια όρεξη κατά καιρούς :)

Τέλειωσα το Εγχειρίδιο του Κτηνώδους Φόνου για Ζωόφιλους, μια συλλογή διηγημάτων της Πατρίσια Χάισμιθ με ήρωες διάφορα ζώα στον σκληρό ανθρωποκρατούμενο κόσμο. Οι ιστορίες, σε αντίθεση με αυτό που αφήνει να εννοηθεί η περίληψη στο οπισθόφυλλο, είναι σοβαρές και ρεαλιστικές, αν και δεν στερούνται χιούμορ. Πολύ καλό!

Τώρα μάλλον θα πιάσω κανένα απ' αυτά που έχω δανειστεί ή ίσως κανέναν Κορτώ.

Είπα μέσα στην εξεταστική να απέχω λίγο από τα -προσωπικού ενδιαφέροντος- αναγνώσματα αλλά τελικά έφριξα/μπούχτισα και ήθελα να διαβάσω κάτι για ευχαρίστηση. Οπότε, τελείωσα μετά από καιρό το Άκου ανθρωπάκο που μου πρότεινε ο Χρήστος στο διάβασε το αγαπημένο μου βιβλίο και ξεκίνησα να διαβάζω το Νεκρωταφίο ζώων του Στ.Κινγκ. Πρώτη μου επαφή με Κινγκ! :))) Και κλασικά, τα της σχολής.

Εμένα πάλι είναι απ' τα αγαπημένα μου, και το ξαναδιαβάζω με την ίδια όρεξη κατά καιρούς :)
Τι να σου πω, βρε Ιζακι; Καταριομανε αυτον που μου το ειχε προτεινει. Πανε και χρονια που το διαβασα (αν δεν το εχεις {κι εξακολουθω να το εχω :))))} στο χαριζω
@Έλλη: Χαχαχαχαχα!! :))
εκτος αν το θες κι εσυ :)))):αγαπώ:

Εγω με την εξεταστικη εχω σιχαθει το διαβασμα και ακομα δεν τελειωσα τον αιωνιο συζυγο του Ντοστο.10 μερουλες εμειναν που θα παει θα περασουν και τοτε θα επανελθω.Μεχρι τοτε θα σας ζηλευω :)))

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Τι να σου πω, βρε Ιζακι; Καταριομανε αυτον που μου το ειχε προτεινει. Πανε και χρονια που το διαβασα (αν δεν το εχεις {κι εξακολουθω να το εχω :))))} στο χαριζω
Χαχα, ελπίζω να μη με καταριέται τώρα η Μεταλλαγμένη που της το φόρτωσα :χαχαχα:. Το έχω βέβαια, αλλά σ' ευχαριστώ πολύ για την προσφορά :)))

Εγω με την εξεταστικη εχω σιχαθει το διαβασμα και ακομα δεν τελειωσα τον αιωνιο συζυγο του Ντοστο.10 μερουλες εμειναν που θα παει θα περασουν και τοτε θα επανελθω.Μεχρι τοτε θα σας ζηλευω :)))
Κι εγώ είπα εν μέσω εξεταστικής να μην ξεκινήσω άλλο, αλλά δεν κρατήθηκα, γιατί μπούχτισα με αυτά που διάβαζα! :ρ Χαρά στο κουράγιο σου. ;)