Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Πότε κιόλας τους τέλειωσες τους "Δαιμονισμένους"?? Μπράβο Στιλλ,στο δικό μου κλαμπ είσαι και 'σύ :)
Καλημερα Φιλιπ,ειναι να μη με πιασει ο οιστρος και δη για τον Ντοστογιεφσκι πεταω την σκουφια μουυ :))).

Η εκδοση απο την οποια το διαβασα περιειχε και συμπληρωματικο κεφαλαιο οπου ο Σταβρογκιν εξομολογειται τα κριματα του στον μοναχο Τυχωνα και ειναι ξεκαθαρα απο τα πιο συγκλονιστικα πραγματα που εχω διαβασει.

Last edited:

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
Χρυσοστομε ειναι καταπληκτικο βιβλιο!
Απευθυνεται σε ολες τις ηλικιες (δεν ειναι ενα βιβλιο παιδικο που μπορουν να το διαβασουν ΚΑΙ μεγαλοι) ειναι καλο να διαβαστει απ ολους γιατι εχει πολυ δυνατα μηνυματα,ειτε για ενα παιδι που θα το βοηθησει να δει το κοσμο με αλλο ματι,ειτε για καποιο μεγαλυτερο που φοραει παρωπιδες και δε χωραει αλλες γνωμες η κουτρα του!

Δε ξερω τι φαση παιζει με τις εκδοσεις bell! Εμενα μια χαρα μου φαινονται (οσα εχω τουλαχιστον)

Σουπια σου βγαζω το καπελο για το παρωνυμιο!

Φιλε Καλικατζαρε με επεισες. Θα ειναι το μεθεπόμενο (εχω αγορασει ήδη ενα για μετά) βιβλίο μου. Ανεφερα την εκδοση γιατι αν και δεν εχω κανενα bell στην βιβλιοθηκη μου, αλλα λιγο απο ορισμενα που εχουν πεσει στα χερια μου μου φαινονται πολυ προχειρη δουλειά και με χαμηλη ποιότητα. Αλλα αν το κειμενο ειναι δυνατο η εκδοση βεβαια παραβλέπεται.

Την Δευτέρα το ξεκίνησα κι εγώ και μου αρέσει αρκετά ως τώρα. Αν δεν κάνω λάθος η έκδοση που κυκλοφορεί δεν είναι σαν τα Bell που πουλιούνται στα περίπτερα αλλά η "καλή" τους σειρά (Εγώ το διαβάζω στα αγγλικά σε έκδοση αντίστοιχη με τα Bell περιπτέρου. Είχα ξεμείνει το καλοκαίρι με λίγες λίρες στο αεροδρόμιο, δεν άξιζε τον κόπο να τις ξανακάνω ευρώ γιατί ήταν πολύ λίγες και τις μεταμόρφωσα σε 3 βιβλία)

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
Η εκδοση απο την οποια το διαβασα περιειχε και συμπληρωματικο κεφαλαιο οπου ο Σταβρογκιν εξομολογειται τα κριματα του στον μοναχο Τυχωνα και ειναι ξεκαθαρα απο τα πιο συγκλονιστικα πραγματα που εχω διαβασει.

Την "Εξομολόγηση του Σταυρόγκιν" την είχε και στην έκδοση του Γκοβοστη που ειχα διαβάσει εγώ. Την είχε κόψει η λογοκρισία στην πρώτη έκδοση.Την είχε χρησιμοποιήσει σχεδον αυτούσια ο Βισκόντι στους "καταραμένους" που λέγαμε..

Τελείωσα την πανούκλα του Καμύ και συνέχεια με τον εξάδελφο Πονς του Μπαλζάκ
Βιβλιοφιλε, περιμενω εντυπωσεις απο τον Πονς. Υπαρχει και παρουσιαση του βιβλιου στη Λεσχη, ψαξε αργοτερα εαν θες. :)
Στιλλ, ασε την Αγκαθα και πιασε καμια Αννα Καρενινα, να παθεις πλακα. :;
Εγω σημερα ξεκινησα την Αυτοβιογραφια του Ρουντολφ Ες μετα απο την προταση της Φαντινας. :) Ιδωμεν. :)

Βρε συ μου το εχεις ξαναπροτεινει την εχω διαβασει απο τον Νοεμβρη την Καρενινα,λιγα λογια για την Αγκαθα μου την αγαπω.Μπειζιλ η εκδοση ηταν απο τον Ινδικτο και περιειχε και βιογραφικα στοιχεια,τις σημειωσεις του για το πως δουλεψε για τους Δαιμονισμενους και το συμπληρωματικο κεφαλαιο με τον Σταβρογκιν(απο τους πιο συνθετους και ιδιαιτερους χαρακτηρες που εφτιαξε ποτε)

Μετάφραση της Μπακοπούλου λοιπόν, στην Ίνδικτο. Είχα κάνει μια εργασία για τους Δαιμονισμένους στο πανεπιστήμιο. Φοβερό από κάθε άποψη έργο! Στο ίδιο κλίμα, είναι must οι αναγνώσεις του «Πατέρες και Γιοι» του Τουργκένιεφ και του «Τι να πράξουμε;» του Τσερνισέφσκι. Σε καινούργια έκδοση από την Άγρα το πρώτο, εκδ. Ποταμός το δεύτερο. Όλως τυχαίως σε μετάφραση Μπακοπούλου! Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν παίρνω μίζες από αυτήν και δεν έχω οιονδήποτε βαθμό συγγένειας! :χαχαχα:

Εκανε πολυ καλη δουλεια παντως.Το Πατερες και Γιοι επισης κορυφαιο το διαβασα απο τον Ζαχαροπουλο(που γενικα στις εκδοσεις του κατι με χαλαει) αλλα δεν το ειχε σε αλλο αντιτυπο η βιβλιοθηκη.

Τζάρλαξλ πες πως δεν το ΄χεις. Στη συνέχεια κάνε κάτι απλό: πήγαινε σε κάποιο βιβλιοπωλείο όπου έχει τους Δαιμονισμένους, τόσο στον Γκοβόστη (Αλεξάνδρου), όσο και στην Ίνδικτο (Μπακοπούλου). Διάβασε από το καθένα τις δυο πρώτες σελίδες κι όποιο «σου κάνει κλικ» το παίρνεις.

Εκανε πολυ καλη δουλεια παντως.Το Πατερες και Γιοι επισης κορυφαιο το διαβασα απο τον Ζαχαροπουλο(που γενικα στις εκδοσεις του κατι με χαλαει) αλλα δεν το ειχε σε αλλο αντιτυπο η βιβλιοθηκη.
Ναι, λίγο δύσκολο να το είχε η βιβλιοθήκη. Είναι πρόσφατη έκδοση. Δες εδώ. Όμως μιας και το διάβασες, συνέχισε κάποια στιγμή με το «Τι να κάνουμε;» του Τσερνισέφσκι. Εδώ κι αυτό.

Last edited:

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
το έχω το "Τι να κάνουμε;" αλλά ομολογώ οτι δεν μου άρεσε οταν το διάβασα.πολύ προπαγανδιστικό μου φάνηκε.Τώρα μάλιστα που ξέρουμε και την κατάληξη του υπαρκτου σοσιαλισμού,αλλά και την "μεταχείριση"να πω,όσων δεν εβρισκαν και τόσο ιδανικό τον τροπο ζωής που παρουσίαζε το βιβλίο,από το κράτος,στέλνοντάς τους σε στρατοπεδα "εργασίας",σε μερικά σημεία μου ερχόταν να γελάσω μ'αυτά που έλεγαν. :ουχ:

Last edited:
ωχ, το ειχα ψιλιαστει αλλα δεν ασχοληθηκα. Το ειχα βρει με 3 ευρω σε ενα παλαιοβιβλιοπωλειο οποτε μικρο το κακο.

Εκτος και αν ειναι ο πρωτος τομος αλλα ευτυχως μικρο το τιμημα που πληρωσες.Παντως απο Ινδικτο ηταν ενα βιβλιο 1254 σελιδων και σχετικα ευχρηστο(παραδοξως για τον αριθμο των σελιδων)