Ποιο βιβλίο θα δώριζες στον συνλεσχίτη σου (βάλε παρωνύμιο);

1. Αγιες μέρες που περασανΕ, δώρα δε σας έκαμα.
2. Δεν ηθελα να ανοιξω άλλο θεμα. Ελεγα να παραποιήσουμε λιγάκι αυτό

Οπόταν, τι δώρο θα κάνατε στον συνλεσχίτη, αγαπημένοι βιβλιόφιλοι;

Το δώρο μπορει να έχει συμβουλευτική, παραινετική (μαλλον ιδια ειναι αυτά), σκωπτική, περιπαιχτική, καλή κλπ διαθεση.

Πχ, αν ηθελα να τσιγκλισω λίγο το μέλος ΕλληΜ, θα του έκανα δώρο τον κώδιακ νταβιντσι, και με χαρά νομίζω θα μου τον έφερνε στην κεφάλα.

Στη Διατσεντα, με επιφυλαξη, θα έκανα δώρο αυτό
Μπορεις ελευθερα να μου το φερεις στο κεφάλι...:)
Θα ερθει και η σειρα των υπολοιπων
Λοιπόν; Τα δικά σας;

Κι όμως, εγώ θα πρότεινα να ανοίξεις ένα καινούριο νήμα. :ναι:
Δεν αναλαμβανω τετοια ευθυνη, δεν το παιζω Τζιμπρας :))

( το αφηνω στους υπερσυντονιστας, ας αποφασισουν ειτε ετσι, ειτε αλλιως)

Ποιο γλυκουλάκι άνοιξετο νημα;

Φιλι πελώριο!
Συνεχιζω ακάθεκτη:

Στον αγαπητό Κόρτο, δωρίζω τη Φυσικη του Αρανιτση γιατι νομιζω οτι θα ανθυπομειδιά ανα δευτερη αράδα

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Έλλη, να το πάρω να το διαβάσω...σ’ ευχαριστώ...το κείμενο στην περιγραφή με τσιγκλίζει...εγώ τι να κάνω δώρο, μ’ έπιασες απροετοίμαστη...επιφυλάσσομαι για πιο μελετημένα πράγματα...αγαπώ πολύ για μια παράγραφο συγκεκριμένη, αλλά όχι μόνο, το “Σπίτι με τα επτά αετώματα” του Ναθάνιελ Χώθορν...έτσι πρόχειρα στο χαρίζω, χωρίς άλλη σκέψη και δεν θα πω το κείμενο, για να μην προϊδεάσω...

Χμμμ ωραίο νήμα!!! Για να δούμε λοιπόν...

Πρώτα απ΄όλα θα δώριζα στην Χήθκλιφ το "Λόφος των Ονείρων" του Άρθουρ Μάχεν γιατί ξέρω πως θα το λατρέψει!!!:ναι:

Στον Φαροφύλακα τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" γιατί πολύ θα ήθελα να ακούσω την άποψη του για αυτό το βιβλίο...

Επίσης στην Καστάλια θα έδινα έτσι απλά το "Ο Παντοτινός Βασιλιάς" λόγω μεγέθους!!!!:μουάχαχα:

Και βέβαια στην ΈλληΜ θα δώριζα τα άπαντα του Κοέλιο:)))):χαχα:

Θα σκεφτώ και για άλλους!!!:)

Δε Κιντ σε ευχαριστώ για την επιλογή! Και ναι με έχεις πείσει ότι θα το λατρέψω, και ναι το έχω σχεδόν βρει, θα γίνει λοιπόν σύντομα δικό μου ώστε να το διαβάσω επιτέλους και να το λατρέψω ανεμπόδιστα!

Εγώ μόνο σε εσένα θα τολμούσα να κάνω κάποιο βιβλίο δώρο επειδή έχουμε τόσο κοντινά γούστα, ενώ για οποιονδήποτε άλλο συνλεσχίτη θα ήταν δυσανάλογο το ρίσκο της αποτυχίας - εκτός αν στόχος της επιλογής μου δεν ήταν απαραίτητα να αρέσει το όποιο βιβλίο, αλλά να μεταφέρει κάποιο μήνυμα.

Πάντως δεν μου έχουν μείνει και πολλές επιλογές μιας που έχεις διαβάσει ένα μεγάλο μέρος των πιο αγαπημένων μου βιβλίων! Εκείνο που μάλλον θα επέλεγα γνωρίζω πως το έχεις ήδη και είναι «Ο μαύρος πρίγκιπας» οπότε εναλλακτικά θα κατέληγα να πάρω ένα εν' τέλει μικρό ρίσκο (καθώς θυμάμαι πως δεν σου αρέσουν τα αστυνομικά - μόνο που εδώ το όποιο αστυνομικό περιτύλιγμα είναι απλώς ένα απειροελάχιστο κομμάτι του περίπλοκου συνόλου) με το λατρεμένο και άκρως ζοφερό «Η Κλάρα στο μισοσκόταδο»...

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Στον Φαροφύλακα τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" γιατί πολύ θα ήθελα να ακούσω την άποψη του για αυτό το βιβλίο...
Το έχω δις στην βιβλιοθήκη μου. Το ένα μάλιστα από μέλος της Λέσχης. Διάβασα μέχρι την μέση. Όχι γιατί δεν μου άρεσε. Περιγράφει αντιπαθητικούς ανθρώπους για μένα που μου είναι δύσκολο να κάθομαι να διαβάζω γι' αυτούς. Κατά τ' άλλα, από το λίγο που μπορώ να κρίνω πρόκειται για καλή λογοτεχνία. ( Συγχωρέστε μου τις κοφτές προτάσεις. :)))) )

Αν και πολύ σπάνια κάνω συστάσεις γιατί ο χρόνος που επενδύει κανείς για να διαβάσει ένα βιβλίο είναι αρκετός, και δύσκολα μπορώ να κρίνω αν κάτι που με ενθουσίασε θα ικανοποιήσει το γούστο του άλλου - οπότε δε θέλω να τον πάρω στο λαιμό μου, εντούτοις σήμερα θα παραβώ τη συνήθειά μου, και θα κάνω μια πρόταση, στο δαιμόνιο Νικόλα που κρύβεται πίσω από πολλά και ωραία εδώ μέσα.

Αγαπημένε μας Νικόλα, μιας και διαπιστώνω ότι τα πονήματα του μαρκησίου Σαντ μάλλον τα έχεις μελετήσει υπέρ του δέοντος, σκέφτομαι να σου προτείνω τα εξής:

* Το Μυστικό - για να δεις πώς το ταλέντο που έχεις να κινείς τα συμπαντικά νήματα πάει χαμένο, την ώρα που άλλοι έγιναν ζάμπλουτοι χάρη σ' αυτό, και

* Confession de Ma Vie της Wanda von Sacher-Masoch - για λόγους ισορροπίας μετά το Σαντ.

Τέλος, πολύ ευχαρίστως δέχομαι τη δική σου πρόταση για τον Παντοτινό Βασιλιά, αρκεί να την κανονίσεις για ΣΥΝΑΝΑΓΝΩΣΗ!!! :μουάχαχα:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Άντε, θα σας κάνω κι εγώ φανταστικά δώρα :))) Γενικά λένε ότι είμαι καλή στα δώρα και κάνω επιτυχημένες επιλογές (τυχεράκηδες!). Όσοι παραλείψω μην παρεξηγηθείτε, απλά δεν μπόρεσα να σκεφτώ κάτι. Θα προσπαθήσω όμως :)

• Λοιπόν, στη Μεταλλαγμένη, την Πεταλούδα και τον Ιαβέρη το πρώτο του Μαύρου Πύργου του Κινγκ γιατί πρέπει να τα διαβάσουν, πώς να το κάνουμε τώρα;
  • Στη Μιντόρι και το Νικόλα το Βιβλίο της Κατερίνας (ένα αντίτυπο, μην μπαίνουμε σε περιττά έξοδα) . Στην πρώτη πιστεύω θα αρέσει, ενώ στον δεύτερο μπας και αλλάξει γνώμη για τον Κορτώ.
  • Στην Πολύνιους το The Girl Who Loved Tom Gordon του Κινγκ. Αφενός της αρέσει ο Κινγκ, αφετέρου χθες που έβλεπα το Rescue Dawn που μου πρότεινε, σκεφτόμουν πόσο θα της άρεσε αυτό το βιβλίο.
  • Στον Φάρο το πρώτο βιβλίο του Τραγουδιού της Φωτιάς και του Πάγου γιατί θα το λατρέψει 100%.
  • Στη Χήθκλιφ τη Ντολόρες Κλέμπορν, γιατί πιστεύω ότι θα αγαπήσει την ηρωίδα.
  • Στον Μπου το Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια γιατί πρέπει επιτέλους να γνωρίσει από κοντά τον ομώνυμο χαρακτήρα του.
  • Στη Φαντίνα και την Αριάδνη το Μη Μ' Αφήσεις Ποτέ γιατί πιστεύω ότι θα τις συγκινήσει μέχρι δακρύων.
  • Στην Καστάλια και την Έλλη το σετάκι θεατρικών Βιολογικός Μετανάστης/Εχθροί Εξ Αίματος του Αρκά γιατί νομίζω ότι πάει με την αίσθηση του χιούμορ τους.
  • Στη Βάγγυ και την Ιωάννα Μος τον Φύλακα στη Σίκαλη γιατί είναι κοντά στην ηλικία του Χόλντεν και θα τον καταλάβουν.
  • Στον Κόρτο... τι να χαρίσεις σε κάποιον που έχει διαβάσει τα πάντα; Το βρήκα! :ιδέα: Μια φανταστική δωροεπιταγή στην Πολιτεία!

Αν δεν σας αρέσουν ή έχετε ήδη τα βιβλία, περιλαμβάνονται και φανταστικές κάρτες αλλαγής :))))

Last edited:
Στην ιζι το " λεωφορειον ο ποθος"
Στην φαντι το " φιντανακι " του παντελη χορν
Στον ιαβερη τον ζοφερο οικο του ντικενς
Στον φαρο ενα μη- γνωστο τοσο εργο του ντοστο
Στην χηθκληφ τις μικρες κυριες της αλκοτ
Στην λορι την αιθουσα του θρονου
Στον κορτο τον 13 επιβατη του μαρη
Στον μπου το αυτο του κινγκ
Στον νικολα τον λυτρωτη του νεσμπο
Στην πωλινα το αββαειο του νορθανγκερ αμπει
Στον αντερωτα ενα βιβλιο του μαρκο πολο που το γραψε ο ιδιος
Έπανερχομαι και με αλλους

Last edited:
Και επανέρχομαι!!!

Στην Ίζι θα δώριζα το βιβλίο "Η πριγκίπισσα και ο πειρατής" του Γουίλιαμ Γκόλντμαν γιατί απλά θα το λατρέψει!!! Δράκοι, γίγαντες, παραμύθι με φανταστικό συντελεστή τον Στήβεν Κινγκ!!!:γιούπι:

Στον φίλο μου τον Μπου Ράντλι θα δώριζα τον "Νάνο" του Λάγκερκβιστ και την "Πτώση" του Καμύ επειδή ξέρω πως θα του αρέσουν αυτά τα αναγνώσματα!!

Στον Κόρτο με σπέσιαλ αφιέρωση το "Η μαγεία της Πραγματικότητας" του μεγάλου Ρίτσαρντ Ντόκινς...:μπράβο:

Στην αγαπημένη Φαντίνα την "Σκακιστική Νουβέλα" του Τσβάιχ επειδή το θεωρώ αριστούργημα και ξέρω πως θα το αγαπήσει κι αυτή!!

Στην μόνιμη συναναγνώστρια μου Πωλίνα το "Σολάρις" του Στάνισλαβ Λεμ διότι ξέρω πως της αρέσουν τα μυστήρια βιβλία!!!

Στην Μεταλλαγμένη βεβαίως το "Το σπίτι της αβύσσου" του Χόντζσον μιας και τα πάει καλά με τον μεταφυσικό τρόμο... Μετ θα ενθουσιαστείς πίστεψε με!!

Στην Πολύνιους απλά το "Η εφεύρεση του Μορέλ"...

Στον Χρήστο Π χωρίς συζήτηση Τις "Μεγάλες Προσδοκίες" του Ντίκενς!!! Για να γουστάρει!!!

Στην Αριάδνη που είναι ευαίσθητη ψυχή τις "Γέφυρες του Μάντισον"

Στην Ιωάννα Μος και την Βάγγυ το "Αδελφοί Αδελφές" ...

Στον φίλο μου Ιαβέρη απλά ένα του Καραγάτση.. Οποιοδήποτε! Ώστε να έχει την πρώτη του επαφή με τον αγαπημένο μου Έλληνα λογοτέχνη!

Τέλος στην Πεταλούδα ένα ωραίο αστυνομικό "Ο ασώματος άνθρωπος" του Καρρ!!

Διατσέντα, για σένα και τον Παρωνύμιο θα έπαιρνα σβάρνα τα παλαιοβιβλιοπωλεία και θα έβρισκα κάτι σπάνιο και παλιό!! Ίσως κάτι από Μεσαιωνική Αγγλία...

@Ίζι: Ειλικρινά το βιβλίο της Κατερίνας θα το διαβάσω μιας και το πρότεινες εσύ ειδικά!! :)

@Καστάλια: Μην με βάζεις στην πρίζα με συναναγνώσεις τούβλων!! :μουάχαχα:

@Χήθκλιφ: ....:ναι:

Last edited:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Καλά, το πιστεύεις ότι η πρώτη μου επιλογή για την Αριάδνη ήταν "Οι Γέφυρες του Μάντισον"; Όμως τελικά άλλαξα γνώμη γιατί θέλησα να "δωρίσω" μόνο βιβλία στα οποία έχω κι η ίδια 4 ή 5 αστεράκια (στο goodreads). Σ' αυτό είχα μόλις 3, γι' αυτό απορρίφθηκε. :)) "Η Πριγκίπισσα κι ο Πειρατής" φαίνεται τέλειο!

@Αριάδνη μου μέσα έπεσες με το "Λεωφορείον ο Πόθος". Είναι και μια ταινία που αγαπώ πολύ!

έντιτ: Βλέπω ότι ο Ιαβέρης ήδη διαβάζει το βιβλίο μου :))))

Last edited:
Α πρεπει να τις δω τις γεφυρες τοτε δυο τις προτεινουν
Ιζι χαιρομαι που σ αρεσε να δω και άλλοι
Κασταλια: Ενα δεντρο μεγαλωνει στο μπρουκλιν
Ιωαννα μος: Την αυτοβιογραφια της κειτ μοςς αστειευομαι, ποιηματα του μορισσον και τον κωδικα ντα βιντζι
Πεταλουδα: Ποιηση του σεφερη
Διανστ.: Το μονογραμμα του ελυτη

Και βέβαια στην ΈλληΜ θα δώριζα τα άπαντα του Κοέλιο:)))):χαχα:
Tι γλυκούλης!
Ελπίζω, μόνο, να μου δωρισεις τα δικά σου αντιτυπα για τη συναισθηματική αξία και μόνο!

το “Σπίτι με τα επτά αετώματα” του Ναθάνιελ Χώθορν...έτσι πρόχειρα στο χαρίζω, χωρίς άλλη σκέψη και δεν θα πω το κείμενο, για να μην προϊδεάσω...
Να πεις να πεις!!
(καταχωρηθηκε στον σκληρό μου)
  • Στην Καστάλια και την Έλλη το σετάκι θεατρικών Βιολογικός Μετανάστης/Εχθροί Εξ Αίματος του Αρκά γιατί νομίζω ότι πάει με την αίσθηση του χιούμορ τους.
Το πρωτο δεν το έχω διαβασει, το δευτερο συνοδευεται απο κάρτα αλλαγης; :χαχα:

Νικόλα με έβαλες σε περιπέτειες! Θυμήθηκα ότι κάποτε είχα τις Μεγάλες Προσδοκίες και έχω σηκώσει το σπίτι στον αέρα να το βρω. Πώς σου ήρθε να μου κάνεις δώρο αυτό; Αφού εξάντλησα το κυρίως σπίτι, ετοιμάζομαι να κάνω επιδρομή στην αποθήκη...!

Εγώ δεν ξέρω ακόμα τι δώρο θα σας έκανα. Θέλει σκέψη. Δεν είναι απλά αυτά τα πράγματα!:))))

Μωρέ θα στα έδινα αλλά ξέρεις τι γίνεται;; Τα έχω υπογραμμισμένα και γεμάτα σημειώσεις!!!:χαχαχα::φιλί:
Δεν εχω καλυτερο...
Μ'αρεσει να ανακαλύπτω -στα βιβλια- τη λίγδα* της ψυχής (του άλλου), απο τις σημειωσεις.

Ενιοτε, και αυτη του πιταγυροαπ'όλα..

*Μην το παρεξηγήσετε, το λέω με καλη προαίρεση, ζεστασια, ζεση, ζηλο και άλλα ζ.