Ποιο βιβλίο θα δώριζες στον συνλεσχίτη σου (βάλε παρωνύμιο);

Παράδοξε, Αριάδνη, Νικόλα και Έλλη σας ευχαριστώ πολύ για τα βιβλιο-δώρα σας :αγαπώ: Εκτός από την Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Ντίκενς δεν έχω καν ακούσει τα υπόλοιπα και θα τα ψάξω ευθύς :)

Εύχομαι και σ' εσάς και σε όλους τους συλλεσχίτες, το '17 να διαβάσετε βιβλία που θα σας εκπλήξουν, θα σας αλλάξουν και θα σας κάνουν να δείτε τον κόσμο από ακόμα μία καινούρια, παιχνιδιάρικη και αισιόδοξη οπτική :)))
 
Mεταλλαγμένη , θα σου δώριζα την κληρονομια της λουιζας μει αλκοτ, το πρωτο της βιβλίο που το εγραψε στα 16! ενθουσιαστηκα, το δικό σου δεν το ξερω και παωνα το γκουκλαρω και ιδου, νομιζω πως εχει γινει μπεστ-σελλερ
ενα σύγχρονο αριστούργημα από την πιο δημοφιλή Ιταλίδα συγγραφέα της εποχής μας. "Η Υπέροχη φίλη μου", το πρώτο βιβλίο της "Τετραλογίας της Νάπολης", είναι η ιστορία της Έλενας και της Λίλας, μια ιστορία που ξεκινά τη δεκαετία του '50 με φόντο μια φτωχογειτονιά της Νάπολης. Η συγγραφέας καταδύεται στην περίπλοκη φύση της φιλίας των δύο κοριτσιών που από έφηβες γίνονται γυναίκες, ακολουθώντας βήμα βήμα την εξέλιξη καθεμιάς ξεχωριστά, τον τρόπο που η μία επηρεάζει την άλλη, τα συναισθήματα που ανά τις δεκαετίες τις βοηθούν να χτίσουν μια ουσιαστική, ακλόνητη σχέση. Με απαράμιλλο στιλ και αψεγάδιαστη, σχολαστική ματιά η Φερράντε σε μια καθηλωτική αφήγηση ξεδιπλώνει μέσα από την ιστορία μιας φιλίας την ιστορία μιας γειτονιάς, μιας πόλης κι εντέλει ενός έθνους που βιώνει κοσμοϊστορικές αλλαγές με το πέρασμα των δεκαετιών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

παρα πολυ μου αρεσει, ναι και με κατάλαβες μεταλλαγμένη
 
Last edited:
Τσίου μαλλον σε εσένα θα δωριζα αυτό το βιβλίο. Δεν ξερω τι άποψη έχετε βιβλιολεσχητες για την Αγγελική Νικολουλη. Όποτε πάρε το βιβλίο σου πουλάκι Τσιου ~ Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου~. Το αφήνω σε εσένα να κρίνεις.
 
Θοδωρή, αν και είμαι γκρούπι της Νικολούλη δεν έχω διαβάσει ποτέ βιβλίο της, ευχαριστώ! Εγώ σου κάνω δώρο το "Στη σίκαλη, στα στάχια, ο πιάστης".
 
Top