Ποιο βιβλίο θα δώριζες στον συνλεσχίτη σου (βάλε παρωνύμιο);

Στην ελλη τα παραμυθια του χανς κριστιαν αντερσεν
Χρηστο Π : Ιστοριες απο τον ντικενς

Εσενα δεν σ αρεσει;
Οι ιστοριες του ντικενς ειναι αυτοτελεις ιστοριες ανθρωπων απο σημαντικα εργα του

Μόνο τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία έχω διαβάσει αλλά θέλω να διαβάσω κι άλλα. Απλά μου έκανε εντύπωση που και οι δύο επιλέξατε Ντίκενς για μένα. Μην με παρεξηγείς. Καθόλου δε με χάλασε!:)

Μπου Ράντλευ Θα του δωριζα τα Χνάρια των Θεων η τις Σταυροφοριες απο τη σκοπια των Αράβων που τα θελει τοσο πολυ

Στη Μεταλλαγμενη θα δωριζα σιγουρα το εκπληκτικο ιστορικο μυθιστορημα ΜΑΞ που της ειχε τραβηξει την προσοχη και που μιλησε πολυ κολακευτικα για τον τροπο που το εχω παρουσιασει!Πιστευω θα την ενθουσιασει.Αυτο ισως αρεσε και στον Νικολα Δε Κιντ.

Νικόλας Δε Κιντθα του αγοραζα της Βαριαντα του Λινεμπουργκ ή το Ρουα Ματ,γιατι θεωρω οτι του ταιριαζουν.Αυτα θα ταιριαζαν και στον Χρηστο τον Αλεξανδριδη ,δεδομενου οτι εκεινος ειχε παρουσιασει την παρομοιου κλιματος Σκακιστικη Νουβελα.

ΜιντοριΘα της επαιρνα το Ιμαρετ.Ποιοτικο,αξιολογο αλλα και με ενδιαφεροντα ιστορικα στοιχεια.Εναλλακτικα τον ΛΥΧΝΟ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ το οδοιπορικο ενος ιδεαλιστη Ελληνα γιατρου απο την Αιγυπτο.

Αριαδνη-Θα της χαριζα το Δρακος Στο Χιονι της Καιτης Οικονομου.Το αγαπημενο μου αισθηματικο ever kai την αγαπω πολυ!!!

Στον Φαρφυλακα ισως να δωριζα την Τελευταια Συγγνωμη του Μιχαλη Σπεγγου, η το Ρουα Ματ,γιατι μου εχει πει πως ο Β Παγκοσμιος Πολεμους του κινει το ενδιαφερον.Αυτα τα δυο μυθιστορηματα ειναι πολυ υποβλητικα,διαθετουν ενημερωμενο ιστορικο πλαισιο και στον πυρηνα τουςε εχουν αυτο που λεμε αντρικη φιλια.

ΕΛΛΗ Μ--- Για την καλη γνωριμια με τη συνονοματη, θα της χαριζα τα Δαιμονια του Ντειβιντσονhttp://http://www.λεσχη.gr/forum/showthread.php?6950-%CE%86%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%9D%CF%84%CE%AD%CE%B9%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%BD-%CE%A4%CE%B1-%CE%94%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1,μια κολασμενη διαδρομη που οδηγει τελικα στον Παραδεισο της αληθινης αγαπης...Απο τα πιο ξεχωριστα βιβλια που σε απορροφουν κ σε συγκινουν με τροπο μοναδικο.

Χρηστος Π. Θα του χαριζα το Φαντασμα της Οπερας.Ειναι ενα κλασσικο βιβλιο που συνδυαζει μυστηριο,παραφορο παθος, λογοτεχνικη γοητεια και Μουσικη μεσα απο τον πιο ξεχωριστο χαρακτηρα της Παγκοσμιας Λογοτεχνιας...

Στην Ασημενια με τις ωραιες προτασεις θα επαιρνα το ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ του Καλπουζου,διοτι ειναι στο ιστορικο κλιμα και στη γλωσσικη καλλιεπεια που χαρακτηριζει και τον Ζουργο που με τοσο μερακι μας εχει παρουσιασει εδω

Στον Στρατη μας που δυστυχως εφυγε θα αγοραζα το την ΑΗΔΟΝΟΠΙΤΑ διοτι ειναι απο τα προσωπα που μου εχουν φερθει με τον καλυτερο τροπο εδω μεσα.

Στη Χηθκλιφ οποιο βιβλιο ψαχνει αυτον τον καιρο ή ( ισως τη ΦΩΤΙΑ που ειναι η συνεχεια του ΟΧΤΩ), γιατι απο εκεινη ανακαλυψα τα Δαιμονια κι ενα καλο βιβλιο που αγαπησες ειναι εμπειρια ανεξιτηλη και κερδος για μια ζωη.

Στο Ιζακι τον Μαξ οπως και στη Μεταλλαγμενη,γιατι της ειχε κι εκεινης τραβηξει την προσοχη σε κεινη τη βολτα μας...Τα γουστα μας δε συμπιπτουν ευκολα αλλα συμπιπτει σιγουρα η καλοπροαιρετη διαθεση κι αυτο ειναι αρκετο...

@ΙΖΙ θυμαμαι που το συζητουσαμε αυτο το βιβλιο -δειχνει φοβερα συγκινητικο.Ευχαριστω που με θυμηθηκεςAlla μιας κι ειναι εξαντλημενο δωρον αδωρον.
@ΑΡΙΑΔΝΗ ευχαριστω.
ΝΙΚΟΛΑ ιδανικη επιλογη αλλα αυτο ηταν το πρωτο σκακιστικο μυθιστορημα που διαβασα..

Last edited:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
@ΙΖΙ θυμαμαι που το συζητουσαμε αυτο το βιβλιο -δειχνει φοβερα συγκινητικο.Ευχαριστω που με θυμηθηκεςAlla μιας κι ειναι εξαντλημενο δωρον αδωρον.
Δεν είναι εξαντλημένο! Ή, αν είναι, υπάρχουν ακόμη αντίτυπα. Το βλέπω και στην πρωτοπορία και στα public, και μάλιστα στα δεύτερα με νέο εξώφυλλο (απ' την ταινία). :)))

φαντι χιλια ευχαριστω
το χεις διαβασει ποτε το φιντανακι θα σε συγκηνουσε βαθια

Αρχικά, να ξεκαθαρισω οτι θα δώριζα σε όλους σας Αρανίτση, έτσι, για την κάψα!
Αλλά για να μην τα εξαντλήσω από την αγορά, στράφηκα αλλού.
Τα αγόρασα, εγραψα αφιερωσεις και εβαλα φατσούλες, τα τυλιξα και σας τα παραδίδω-χωρις καρτα αλλαγής, γιατι ειμαι δημοκρατική.!

Χηθκλιφ, σε σενα, την Τελευταια πνοή, του Μπουνιουέλ.
Καστάλια, για σενα διάλεξα τις Ασκήσεις υφους, του Κενώ
Ιζι, σε σενα τη Σαββατογεννημένη, της Μαλβίνας Κάραλη.
Φάρε, φια σενα αρχικα σκεφτηκα Το οριζόντιο υψος κι αλλες αφυσικες ιστορίες, αλλά τελικά ο κλήρος έπεσε στον Ανθρωπο με το θρυμματισμένο κοσμο, του Λουρια
Κρισ(η), για σενα το βιβλιο Ιμερος και Κλινοπάλη, του Κωστή Παπαγιώργη.
Ιαβέρη, χμ, με προβλημάτισε το δικό σου δωρο. Γι αυτό κατέληξα στο Κατα Μόνας του Andres Neuman.
Μεταλλαγμένη, σε σενα πήρα το βιβλιο του Μ. Γενναρη, Πρίγκηπες και δολοφόνοι.
Νικόλα, πήγαινα στοχευμενα να σου διαλεξω Λενα ή Χρυσηιδα, γιατι νομίζω οτι εχεις κενά στα αναγνωσματα σου, όμως δε βρηκα τιποτε. Εξαντλημένα (αυτα κι ένα κραγιον της Erre Due:χαχα:). Γι αυτό, τελικά, σου διάλεξα το Εγχειριδιο ευθανασίας, του Λειβαδίτη.
Μακρυγιαννη, εδω να δεις γρίφος! Ελπίζω να σου αρέσει ο Γιανναράς. Σου διάλεξα το Σχόλιο στο Ασμα Ασμάτων.
Στιλλ ιλλ, απο τα χεράκια μου σου χαριζω την Αμερικανικη Έρημο του Περσιβαλ Έβερετ.
Μπου; Μπου, είσαι εδώ; Για σενα η Ιστορία της Αιωνιότητας, του Μπόρχες.
Φιλιπ, σε σενα δωρίζω το Μωρίας Εγκώμιον, του Έρασμου.
Φαντινα, για σενα διαλεξα τον Συλλέκτη, του Τζον Φόουλς.
Αριάδνη, το δώρο σου ειναι η Ανιέλκα, του Φρανσουα Ταγιαντε.

:γιούπι:

Last edited:
Ελλη μου δεν το χω ακουσει ποτε αυτο το βιβλιο, ανιελκα ??λοιπον για να κανω μια αναζητηση
Στην ασημενια θα χαριζα τα παραμυθια των αδελφων αντερσεν
Στην μεταλλαγμενη , την χριστουγεννιατικη ιστορια του ντικενς

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Στον Παρωνύμιο χαρίζω το αρχαιότερο Ευαγγέλιο από το 698, που υφίσταται στην Ευρώπη, το Ευαγγέλιο του Άγιου Κάθμπερντ, το λεγόμενο Ευαγγέλιο του Λίντισφαρν, περιοχής της Βορειοανατολικής Αγγλίας, αλλά τι του λέω, αυτός τα ξέρει καλύτερα από μένα, ο πατέρας Γουλιέλμος! Τον καλώ να δείξει περισσότερη κατανόηση στον καλό του Άντσο φέτος...

Στον Νικόλα χαρίζω την Ιστορία του ματιού, του Ζωρζ Μπατάιγ...έτσι για τη συνέχεια μετά τον Σαντ και τον Μαζώχ...υπομονή Μιντόρι μου...σε σένα χαρίζω τα Απαντα της Μαρίας Πολυδούρη...

Στον Αντέρωτα θα χαρίσω το βιβλίο του Μπέρεσφορντ, Κέλτες και Έλληνες...

Στις Ίζι και Μεταλλαγμένη θα χαρίσω τα ποιήματα, Χίλια Φύλλα, μιας αγαπημένης, της Παυλίνας Παμπούδη...

Στην Φαντίνα θα χάριζα, το Μια απλή καρδιά του Γουσταύου Φλωμπέρ...

Στον Μπου θα χάριζα το Αρσέν Λουπέν εναντίον Χέρλοκ Σολμς. του Μωρίς Λεμπλάν..μισοξέροντας το γιατί...

Στην Πεταλούδα θα χαρίσω το δίτομο έργο του Τόμας Μαν, Το μαγικό βουνό...

Στον Λεξιθήρ θα χαρίσω Το ταξίδι στο κέντρο της γης, του Ιουλίου Βερν...

Στον Μπέιζιλ Γκραντ θα δώριζα σε ανταπόδοση του δικού του απόλυτα πετυχημένου δώρου, το The Mayor of Casterbridge, του αγαπημένου Thomas Hardy...

Ω Θεέ μου ποιόν ξεχνώ, ποιόν ξεχνώ..., αλλά έτσι κι αλλιώς μπορούμε να επανέλθουμε...

Αυτά τα δώρα περιέχονταν στην προηγούμενη ανάρτηση, αλλά για κάποιο λόγο δεν βγαίνανε σωστά στην τελική εμφάνιση...τα δημοσιεύω χωριστά...

Στον Μακρυγιάννη θα χαρίσω το βιβλίο του Alberto Manguel, The Library at night...εκείνος θα καταλάβει γιατί...

και τώρα το πρόβλημα που δεν εμφανιζόταν ούτε στην προηγούμενη ανάρτηση...το δώρο του οικοδεσπότη...

Στον Φαροφύλακα χαρίζω ένα βιβλίο με Ποιήματα του Νικόλα Κάλα...

ω Θεέ μου επιτέλους βγήκε σωστά...

Last edited by a moderator:
Μακρυγιαννη, εδω να δεις γρίφος! Ελπίζω να σου αρέσει ο Γιανναράς. Σου διάλεξα το Σχόλιο στο Ασμα Ασμάτων.
Καλά, με κούφανες. Το έχω πάνω - πάνω στη λίστα για αγορά. Φυσικά μου αρέσει ο Γιανναράς, αν και πολλά βιβλία του μου πέφτουν βαριά.

Εγώ επειδή είμαι νέος στη Λέσχη θα γράψω μόνο για τη Διατσέντα. Θα της δώριζα (αν μπορούσα) τη Βίβλο του Γουτεμβέργιου.

Last edited:
Καλά, με κούφανες. Το έχω πάνω - πάνω στη λίστα για αγορά. Φυσικά μου αρέσει ο Γιανναράς, αν και πολλά βιβλία του μου πέφτουν βαριά.
!!Αληθεια;;;
Στοιχηματιζα οτι θα το ειχες διαβασει.

Οσο για το βαρος που λες ... παρε καμια σοδιτσα να σου βρισκεται :). (η εναλλακτικη μου ηταν το Καταφυγιο.. Πιπουλο! Αληθεια!)

Τελικά όλοι σας είστε πολύ καλοί σε αυτό και είμαι η μόνη που δεν τα καταφέρνει ή μόνο εμένα τρομάζει τόσο η αποτυχία ( ; )
Στην χηθκληφ τις μικρες κυριες της αλκοτ
Αριάδνη σε ευχαριστώ πολύ που με συμπεριέλαβες στους δωρολήπτες! Το συγκεκριμένο το διάβασα όταν ήμουν έφηβη, ήταν γλυκόπικρο - μου άρεσε... Μια μείξη από Έιμι και Τζο θα ήταν η αγαπημένη μου από τις ηρωίδες.

Προσπαθώ να σκεφτώ κάτι ρομαντικό αλλά και μυστηριώδες για να σου «δωρίσω» εγώ και καταλήγω πως θα σου ταίριαζε πολύ το αγαπημένο μου «Φάντασμα της όπερας» που συνδυάζει αυτά τα δύο μαζί με βαθια τραγικότητα, αλλά επειδή μάλλον το έχεις ήδη διαβάσει, θα περάσω στο αμέσως επόμενο που μου έρχεται στο νου και είναι «Ο πύργος των Καρπαθίων» του Βερν...

Στη Χηθκλιφ οποιο βιβλιο ψαχνει αυτον τον καιρο ή ( ισως τη ΦΩΤΙΑ που ειναι η συνεχεια του ΟΧΤΩ), γιατι απο εκεινη ανακαλυψα τα Δαιμονια κι ενα καλο βιβλιο που αγαπησες ειναι εμπειρια ανεξιτηλη και κερδος για μια ζωη.
Φαντίνα σε ευχαριστώ πολύ! Έχω το συγκεκριμένο και περιμένει να έρθει η σειρά του μέσα στα άπειρα αδιάβαστα που συσσωρεύω - αφού μου το προτείνεις λοιπόν θα φροντίσω να έρθει συντομότερα αυτή η στιγμή. Εγώ θα σου «δωρίσω» χωρίς δεύτερη σκέψη το «Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα» γιατί περιλαμβάνει έναν ακατάλυτο έρωτα περιβεβλημένο με μια σκοτεινιά που μπορεί να σε γοητεύσει...

Στη Χήθκλιφ τη Ντολόρες Κλέμπορν, γιατί πιστεύω ότι θα αγαπήσει την ηρωίδα.
Ίζι σε ευχαριστώ πολύ! Εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση σου και θα αναζητήσω το βιβλίο... εγώ θα σου «δωρίσω» το λατρεμένο «La Bas - Ταξίδι στη σκοτεινή πλευρά» επειδή ξέρω ότι μοιραζόμαστε μια νοσηρή περιέργεια για τα ανθρώπινα σκοτάδια και πιστεύω πως θα έβρισκες το συγκεκριμένο, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον ενδιαφέρον...

Χηθκλιφ, σε σενα, την Τελευταια πνοή, του Μπουνιουέλ.
Έλλη, μου κάνει πολύ κλικ η πρόταση σου - σε ευχαριστώ!
Επειδή είσαι δύσκολη και απαιτητική (άλλωστε γι' αυτό μου αρέσεις!) δυσκολεύομαι κι εγώ να σκεφτώ έναν τίτλο που θα μπορούσε να είναι έστω αρκετός, θα αφήσω λοιπόν κατά μέρος την λογοτεχνία και θα επιλέξω την «Σκακιστική εγκυκλοπαίδεια» του Χρήστου Κεφαλή, που πέρα από όλα τα άλλα, είναι και ένα στολίδι για μια βιβλιοθήκη (ελπίζοντας να μην μου τη φέρεις στο κεφάλι λόγω άστοχης επιλογής!)

Last edited:
Τελικά όλοι σας είστε πολύ καλοί σε αυτό και είμαι η μόνη που δεν τα καταφέρνει ή μόνο εμένα τρομάζει τόσο η αποτυχία ( ; )
Η κινηση μετράει, αχαχαχα!! Ετσι δε λένε όλοι, οταν δεν πολυτρελαινονται για κάποιο δώρο που τους έχει γινει;;

(ελπίζοντας να μην μου τη φέρεις στο κεφάλι λόγω άστοχης επιλογής!)
Με εχεις παρεξηγησει, νομίζω. :))))
Μυριστηκες πόσο κακή ειμαι στο σκάκι;
Σ' ευχαριστώ για την επιλογη.
Φαντίνα και Ελλη με συγκινεί που διακρίνατε τη ρομαντική φύση που κρύβεται μέσα μου...
Αν ειχα διακρινει καλύτερα, θα σου επαιρνα κάλτσες. :)

Last edited:

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Χήθκλιφ, σ’ ευχαριστώ για τον κόπο σου, ζητώ συγνώμη, αλλά για κάποιο λόγο του Φαροφύλακα και του Μακρυγιάννη τα έβγαζε μαντάρα...τέλεια...ευχαριστώ...σου χαρίζω και δεν ξέρω αν θα το πετύχω, σου δωρίζω τα πρώτα τεύχη του Σύγχρονου Κινηματογράφου...

Διατσέντα είσαι υπέροχη και δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγγνώμη - «δουλειά» μου είναι και μαζί μεγάλη ευχαρίστηση... σε ευχαριστώ πολύ! Από εμένα έχεις τα άπαντα της Δημουλά ντυμένα με μεταξωτό ιαπωνικό ύφασμα (ό,τι να'ναι συνδυασμός;! Αυτό μου ήρθε)

Last edited:

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Πωλίνα μου! συγχώρα με την αφηρημένη...μπλέκομαι...σου χαρίζω το Κάτω απ’ το Ηφαίστειο του Μάλκολμ Λώρυ, έτσι απλά γιατί είναι απ’ τα πολύ αγαπημένα μου...

Στη Βάγγυ θα χαρίσω κάτι εφηβικό να την ξεκουράζει απ’ τα διαβάσματά της...μια σειρά Πολυάννα...

ποιόν ξεχνώ, ποιόν ξεχνώ...και δεν ξέρω κι αν πετυχαίνω τις διαθέσεις σας...προσπαθώ...

Λοιπόν, αρχικά στον καθένα σας θα χάριζα από ένα αντίτυπο του Τάδε έφη Ζαρατούστρα με την ίδια ευλάβεια που ένας παπάς θα σας χάριζε από ένα αντίτυπο της Αγίας Γραφής. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο αυτό το βιβλίο.

Στον Νικόλα θα χάριζα το Songs of a dead dreamer του Thomas Ligotti γιατί ξέρω ότι του αρέσουν οι τα σκοτεινά, σκαλωματικά, τσαχπινογαργαλιάρικα.

Στην Ελλη θα χάριζα το Ο Τζόνυ πήρε το όπλο του γιατί θα θελα πολύ να δω την laid-back φάτσα της όταν θα το διαβάσει... :))))

Στην Φαντίνα το Αστείοι Ερωτες του Κούντερα γιατί όταν αναρωτήθηκα ποιο να της χαρίσω, για κάποιο λόγο μου ήρθε αυτόματα σαν απάντηση.

Στην Στιλλ θα χάριζα το Μεγάλες Στιγμές Rock 'n' Roll, ένα βιβλίο σαν εγκυκλοπαίδεια που είχα βρει κάποτε σε ένα παζάρι και έχει ανα δεκαετία την πορεία της rock. Οι λόγοι που επέλεξα αυτό είναι προφανείς.;)

Στην Ιωάννα Μος το Without Blood του Baricco για άγνωστο λόγο...

Στην Αριάδνη θα χάριζα Το τέλος μιας σχέσης επίσης για άγνωστο λόγο.

Να στε καλά, και του χρόνου, επιστροφές δεν δεχόμαστε.:)