Ποιο βιβλίο θα δώριζες στον συνλεσχίτη σου (βάλε παρωνύμιο);

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Στον Αντέρωτα θα χαρίσω το βιβλίο του Μπέρεσφορντ, Κέλτες και Έλληνες...
Πω με κουφανες τωρα!! Το βιβλιο αυτο το ειχα μαθει απο σποντα σε μια παρουσιαση εφημεριδας και μου ειχε μεινει στο μυαλο σαν ενα πολυ πρωτοτυπο και εξειδικευμενο θεμα! Πολλα χρονια μετα, οταν ειχε γενεθλια ενας φιλος μου που αυτοχαρακτηρίζεται ως "Κελτόφιλος", το βιβλιο μου ξαναηρθε στο μυαλο ως ιδανικο δωρο. Μπηκα στο πρωτο βιβλιοπωλειο που βρηκα και ρωτησα, χωρις να περιμενω πολλα, και μου το δωσανε αμεσως στο χερι (ηταν σε μια στιβα διπλα εκει που στεκομουν!)

Φυσικα ο φιλος μου ειχε ακουστα απο πριν το βιβλιο, και εκτιμησε πολυ το δωρο.

Στον Μακρυγιάννη θα χαρίσω το βιβλίο του Alberto Manguel, The Library at night...εκείνος θα καταλάβει γιατί...
Αγνοούσα την ύπαρξη του βιβλίου αυτού. Σίγουρα όμως θα μπορούσε να είναι από τα αγαπημένα μου, από όσα διαβάζω για την υπόθεση του. Του βάζω σελιδοδείκτη... Είχες δίκιο!:σαςευχαριστώ:

Last edited:
Νικόλα, πήγαινα στοχευμενα να σου διαλεξω Λενα ή Χρυσηιδα, γιατι νομίζω οτι εχεις κενά στα αναγνωσματα σου, όμως δε βρηκα τιποτε. Εξαντλημένα (αυτα κι ένα κραγιον της Erre Due:χαχα:). Γι αυτό, τελικά, σου διάλεξα το Εγχειριδιο ευθανασίας, του Λειβαδίτη.
Έλλη σε ευχαριστώ που προσπαθείς να καλύψεις τα κενά μου... :μουάχαχα:
Βεβαίως ο Λειβαδίτης μπαίνει πάντα στα προς ανάγνωση!!

Στον Νικόλα χαρίζω την Ιστορία του ματιού, του Ζωρζ Μπατάιγ...έτσι για τη συνέχεια μετά τον Σαντ και τον Μαζώχ.
.
Αν και υπάρχει στην βιβλιοθήκη μου, αγαπημένη μου Διατσέντα σε ευχαριστώ!!

Στον Νικόλα θα χάριζα το Songs of a dead dreamer του Thomas Ligotti γιατί ξέρω ότι του αρέσουν οι τα σκοτεινά, σκαλωματικά, τσαχπινογαργαλιάρικα.
Χαχαχαχαχα!! Μέσα είσαι Χρηστάρα!!!

ΝΙΚΟΛΑ ιδανικη επιλογη αλλα αυτο ηταν το πρωτο σκακιστικο μυθιστορημα που διαβασα..
Δεν πειράζει!!! Έχω plan B:μουάχαχα:!!!
Φυσικά το "Τούνελ" του Ερνέστο Σάμπατο που πιστεύω απλά πως θα σε συγκλονίσει!!!

Ξέχασα την Άση αλλά ποτέ δεν είναι αργά!! Το "Φάντασμα" του Γρηγορίου Ξενόπουλου...

Τέλος στην Μιντόρι, τι να πω... Τι να της πρωτοδωρίσω!!! Για αρχή ας πούμε το "Ασώματος Άνθρωπος" το οποίο θέλει να διαβάσει!!! Επίσης τα "Χρονικά του Άρη"¨που ξέρω πως θα τα λατρέψει αλλά δεν μ΄ακούει!!! :χαχα:

ναι χρηστο νομιζω πως επεσες μεσα, χα, χα
χηθ δεν το χω διαβασει το φαντασμα οσο και αν σε παραξενευει

Στην Βογγυ την νουβελα της καντυ όταν θα κυκλοφορησει στα ελληνικα
στην μιντορι: κατι με πολύ μυστηριο μαλλον της αγκαθα ''οι αγγελοι δεν φλυαρουν''

Πολλή φάση έχει το νήμα. Σκέφτομαι μάλιστα τι ωραια ιδέα θα ήταν, στην συνάντηση για την κοπή πίτας, να μην κάνουμε ανταλλαγή δώρων αλλά να κληρωθούμε σε ζευγάρια και να αγοράσουμε κάτι για το ταίρι μας. Θα είχε πλάκα!

Λοιπόν, εγώ θα μείνω στις λέξεις "σκωπτική" και "περιπαικτική" διάθεση της Ελλης και αναλόγως, θα προτείνω, οπότε…προσδεθείτε :χαχαχα:

Στον Μπου, θα δώριζα ένα οποιοδήποτε του Χωμενίδη, γιατί ξέρω πόσο τον εκτιμά.

Στην Ιζι, κάποιο ανάλογου λυρικού ύφους με τον Φρανκενστάιν, δεν έχω ανακαλύψει ποιο ακόμα :μαναι:

Στην Φαντίνα, τα άπαντα του Salvatore, γιατί αγαπά τα βιβλία φαντασίας.

Στην ευαίσθητη και ρομαντική Αριάδνη, την Ιστορία του Ματιού, του Ζορζ Μπατάιγ. Χρειάστηκε να διαβάσω αυτό το απόσπασμα, πριν λίγο καιρό, για να αλλάξω γνώμη και να μην το αγοράσω τελικά :πανικός: :χαχαχα: (εντωμεταξύ, Διατσέντα, μέσα στο μυαλό μου είσαι)

Στον Νικόλα, το τελευταίο βιβλίο της Σταματίνας Τσιμτσιλή (ή το μόνο που έχει γράψει, δεν ξέρω, στερούμαι επαρκούς ενημέρωσης στο κομμάτι αυτό), ξέρω ότι θα το εκτιμήσει.

Στην Ελλη το βιβλίο των Βίτσιων του Κορτώ.

Στην Χήθκλιφ, την τετραλογία της Σίλβια Ντέι, Γυμνή Μπροστά Σου, Ευάλωτη Δίπλα Σου, Δεμένη Μαζί σου και Αιχμάλωτη Δίπλα σου. Εχω μια αδιόρατη αίσθηση ότι της ταιριάζει. Ειδικά αυτά, κι εγώ θα σπεύσω να τα αποκτήσω :ρ

Διατσέντα, για σένα δεν έχω σκεφτεί ακόμα αλλά μην εφησυχάζεσαι, θα έρθει κι η σειρά σου :ναι:

Οσο γι'΄αυτά που μου προτείνατε

@Ιζι, το πρώτο του Μαύρου Πύργου το έχω ήδη - όπως και όλη την σειρά - οποτε περιμένω άλλη πρόταση.

@Νικόλα, το έχω ήδη σταμπάρει εδώ και πολύ καιρό αυτό από το νήμα με τις Προτάσεις Τρόμου, νομίζω το ειχε προτεινει ο Φάρος.

@Ελλη και Διατσέντα, οι προτάσεις σας δεν είναι καθόλου κακές, τουναντίον :μπράβο:

@Φαντίνα, τέλεια επιλογή αλλά θέλω και αυτά που πρότεινες στον Νικόλα γιατί εσύ μου τα έβαλες στο μυαλό πριν λίγο καιρό :ρ

Ευχαριστώ για τα δώρα σας παιδιά!! :γιούπι:

@Ίζι: Το βιβλίο που μου πρότεινες το έχω χαρίσει σε φίλη Κατερίνα και προσεχώς θα της το δανειστώ!!!

@Διατσέντα: Διατσέντα μου, φυσικά και έχω χιλιοδιαβάσει τα άπαντα της Πολυδούρη και με έχουν στιγματίσει!!!

@Φαντίνα: Οι προτάσεις σου είναι πρόκληση...

@Αριάδνη: Είσαι και ψυχολόγος!! Βρήκες την λέξη κλειδί!! "Μυστήριο"...

Τα δικά μου δώρα θα ήταν:

Στην Ίζι το "Άρωμα" του Ζίσκιντ γιατί συνδιάζει τα πάντα!! Μυστήριο, τρέλα, τρόμο κλπ

Στην Διατσέντα "Τα άνθη του Κακού" του Μποντλέρ, ξέρει η ίδια γιατί...

Στην Φαντίνα λόγω ειδικότητας (εκπαιδευτικός) το βιβλίο "Εγώ ελπίζω να την βολέψω" του Μαρτσέλο Ντ' Ορτα!!:ναι:

Στην Αριάδνη "Θεανώ η λύκαινα της πόλης" επειδή και εγώ είχα συγκινηθεί όταν το διάβαζα...

Στην Μεταλλαγμένη τις "21 Ιστορίες και το Κοράκι" του Ε. Α. Πόε

Βεβαίως στον Φαροφύλακα θα χάριζα είτε τα "Χαστουκόψαρα" του Λένου Χρηστίδη ή τον "Τρυποκάρυδο" του Τομ Ρόμπινς διότι έχουν πολύ ιδιαίτερο χιούμορ...

Τέλος στον φίλο μου τον Μπου κάτι κλασικό... "Το κόκκινο και το μαύρο" του Σταντάλ γιατί ξέρω πως θα του άρεσε πολύ!!!

Στον Νικόλα δε Κιντ δεν θα του χάριζα κάτι μέχρι να διαβάσει όλα τα αδιάβαστα που έχει διότι δεν χωράνε στις βιβλιοθήκες...:))))

αχου την θεανω την διαβασα, ευχαριστω λιγο πολύ με βρηκες:)ως ειδος βιβλιου
τον τρυποκαρυδο, τοιμαζομαι να τον διαβασω που θα χαριζες στον φαρο, είναι προταση του λεσχικου ταιριου μου
στον μακρυγιαννη θα χαριζα ζολα αλλα ακομα δεν μπορω να βρω ποιο

Last edited:
Στον Νικόλα, το τελευταίο βιβλίο της Σταματίνας Τσιμτσιλή (ή το μόνο που έχει γράψει, δεν ξέρω, στερούμαι επαρκούς ενημέρωσης στο κομμάτι αυτό), ξέρω ότι θα το εκτιμήσει.
Αν είναι εικονογραφημένο κάτι γίνεται!!! :χαχα:

Έλλη με πολύ αγάπη θα σου χάριζα μια ολοκληρωμένη σειρά Άρλεκιν αλλά τελικά θα σου χαρίσω το "Αναρχικός των δύο Κόσμων" της Ούρσουλας ΛεΓκεν!!!:))))

αχου την θεανω την διαβασα, ευχαριστω λιγο πολύ με βρηκες:)ως ειδος βιβλιου
τον τρυποκαρυδο, τοιμαζομαι να τον διαβασω που θα χαριζες στον φαρο, είναι προταση του λεσχικου ταιριου μου
Ελπίζω να θυμάσαι ότι το ταίρι σου είμαι εγω εεε??:))))

@Μιντόρι, έπεσες διάνα. Δεν το έχω αλλά έχω το "Διηγήσεις" ή κάπως έτσι, που έχει τα άπαντα!

@Νικόλα, πας να γλιτώσεις με μικροτραυματισμούς αλλά δεν θα σου περάσει :χαχα:

Και εγώ σαν τη Χήθκλιφ νιώθω λίγο χαμένη - και πολύ συγκινημένη. Όσες προτάσεις έγιναν για μένα, έπεσαν μέσα, τελείως όμως: τον Αρκά τον έχω διαβάσει ξανά και ξανά, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να μην τον απολαμβάνει. Το Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν είναι από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία και επίσης το έχω διαβάσει επανειλημμένα. Όσο για τον Κενώ - ομολογώ ότι δεν τον είχα στα υπόψη μου, αλλά σίγουρα τώρα πια τον έχω. Σας ευχαριστώ όλους που με θυμηθήκατε και που κάνατε τη χειρονομία να σκεφτείτε τι θα μου χαρίζατε.

Όπως είπα, δυσκολεύομαι να συστήνω βιβλία, μου φαίνεται μεγάλη ευθύνη, παρόλα αυτά θα κάνω μια προσπάθεια γιατί ένιωσα όμορφα που μου προτάθηκαν εμένα, και θα ήθελα να ανταποδώσω την αίσθηση στους φίλους μου εδώ. Για να δούμε λοιπόν...

Στη Χήθκλιφ θα χάριζα τον Κόμη Μόντε Κρίστο (όχι όμως στην πετσοκομμένη ελληνική έκδοσή του), γιατί νομίζω ότι θα της άρεσε η σκοτεινή φύση του πρωταγωνιστή του. Εναλλάκτικά, The Warsaw Anagrams του Richard Zimler.

Στην Ίζι θα έδινα το Σογκούν, γιατί νομίζω πως αν της άρεσε η σάγκα του Μάρτιν, αυτό θα είναι ακριβώς του γούστου της.

Στον Ιαβέρη θα πρότεινα το 22/11/63, γιατί νομίζω ότι είναι ένα από τα καλύτερα του Κινγκ και θα ενθουσιαστεί.

Στη Βάγγυ θα πρότεινα τα βιβλία της Nicci French, νομίζω ότι αν της άρεσε η Λάπτον, θα είναι και αυτά του γούστου της.

Στην Αριάδνη θα χάριζα τα βιβλία της Λάινι Τέιλορ, είναι τόσο παραμυθένια που σίγουρα θα της άρεσαν.

Στην Έλλη που νομίζω ότι είναι ένας θησαυρός για τη λέσχη μας, και ας ήταν αρχικά κάπως απρόθυμη να έρθει στην παρέα μας (που φοβάμαι ήταν δικαιολογημένο γιατί τώρα έμπλεξε και συνέχεια θα της τρώμε πολύ χρόνο), θα χάριζα το A Man Called Ove, για την αίσθηση που αφήνει...

Στο Χρήστο θα χάριζα το The End of History and the Last Man του Francis Fukuyama, για τους προβληματισμούς που νομίζω ότι θα του ξυπνούσε.

Στην Ασημένια και στην Μεταλλαγμένη θα έδινα τον Κύριο Μερσέντες του Κινγκ, μου άρεσε πολύ ο πρώτος τόμος (όχι τόσο ο δεύτερος, αλλά έτερον εκάτερον) και πιστεύω θα τους άρεσε.

Στη Διατσέντα θα χάριζα The Scarlet Pimpernel, έχω μια αίσθηση ότι θα της άρεσε όσο μου άρεσε και εμένα.

Στον Κόρτο θα έδινα τις Χίλιες και μια Νύχτες, την δωδεκάτομη έκδοσή τους σε μετάφραση του Κώστα Τρικογλίδη.

Στον Μπου θα έπαιρνα κάτι από τον Ρεμάρκ - ίσως το Μαύρο Οβελίσκο ή Τρεις Σύνροφοι.

Για τον Αντέρωτα θα διάλεγα ένα λεξικό για τα κλίνγκον, να του βρίσκεται για ώρα ανάγκης.

Στον Κόμη θα χάριζα το Ready Player One, για τον geek που κρύβει (ανεπιτυχώς) μέσα του.

Τέλος, στο Νικόλα θα έδινα το Childhood's End, το οποίο νομίζω ότι είναι ένα βαθύτατα φιλοσοφικό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας που θα ήταν του γούστου του.

Θα ήθελα να χαρίσω από κάτι σε όλους, αλλά δυστυχώς για μερικούς δεν επαρκεί η γνώση μου για τα γούστα τους, οπότε σε όσους δεν μπόρεσα να σκεφτώ κάτι συγκεκριμένο, θα χάριζα το Christmas Carol του Ντίκενς γιατί είναι και παραμένει ένα από τα δικά μου παντοτινά αγαπημένα βιβλία και με συγκινεί πάντα.

Καλή χρονιά να έχουμε, με πολλά ωραία βιβλία και καλή παρέα :)

Στο Χρήστο θα χάριζα το The End of History and the Last Man του Francis Fukuyama, για τους προβληματισμούς που νομίζω ότι θα του ξυπνούσε.

Στην Ασημένια και στην Μεταλλαγμένη θα έδινα τον Κύριο Μερσέντες του Κινγκ, μου άρεσε πολύ ο πρώτος τόμος (όχι τόσο ο δεύτερος, αλλά έτερον εκάτερον) και πιστεύω θα τους άρεσε.
Ευχαριστώ για την πρόταση πόσο μάλλον που την έχω και στην βιβλιοθήκη μου :))

Οσο για τον Φουκουγιάμα, τι μου θύμισες!!! Αυτόν και το τέλος της ιστορίας του, τον είχαμε πολλάκις αναφέρει στο μεταπτυχιακό!! Πολυγραφότατος γενικά!

Οσο για την πρόταση μου προς εσένα, μάλλον κλίνω προς έναν από αυτούς τους Οδηγούς Επιβίωσης. Εκτός από την θεματολογία έχουν μια πινελιά χιούμορ που νομίζω ότι σε χαρακτηρίζει!!

μακρυγιαννη θα χαριζα ζολα αλλα ακομα δεν μπορω να βρω ποιο
Ευχαριστώ που με σκέφτηκες. Τα βιβλία του Ζολά τα διάβασα στο Πανεπιστήμιο και τα βρήκα συγκλονιστικά. Θυμάμαι ότι μου άρεσαν περισσότερο το "Ζερμινάλ" και "Η ταβέρνα". Πράγματι είναι ωραία επιλογή.:)))

Last edited:
Έλλη με πολύ αγάπη θα σου χάριζα μια ολοκληρωμένη σειρά Άρλεκιν
Τα χω όλα. (φατσούλανίντζα)
:χαχα:
αλλά τελικά θα σου χαρίσω το "Αναρχικός των δύο Κόσμων" της Ούρσουλας ΛεΓκεν!!!
Προσπερνω τον τιτλο, που δεν εχω διαβάσει αλλά προτιθεμαι να, και κολλάω σε αυτό το απαράμιλλο ΟυρσουλαΣ. :μουάχαχα:

. Όσο για τον Κενώ - ομολογώ ότι δεν τον είχα στα υπόψη μου, αλλά σίγουρα τώρα πια τον έχω.
Το λιγότερο που θα καταφέρει αυτό το βιβλιαράκι ειναι να σε διασκεδάσει. Γενικότερα, τα μέλη και τα εργα των μελων της Oulipo ειναι ευφυη και ευφάνταστα.

Στην Έλλη που νομίζω ότι είναι ένας θησαυρός για τη λέσχη μας, και ας ήταν αρχικά κάπως απρόθυμη να έρθει στην παρέα μας (που φοβάμαι ήταν δικαιολογημένο γιατί τώρα έμπλεξε και συνέχεια θα της τρώμε πολύ χρόνο), θα χάριζα το A Man Called Ove, για την αίσθηση που αφήνει...

O Θησαυρος του μακαρίτη :)))). Αλλά για τον χρονο, εχεις δικιο..
Δε μου βγαινουν τα νουμερα :)))

(αν ειχα ουρά, θα την κουναγα με τα καλά σου λόγια.)
Οσο για το βιβλίο σου, το αγνοούσα. Αλλά αυτό το
the bitter neighbor from hell, πολύ μου άρεσε.

Στην Ελλη το βιβλίο των Βίτσιων του Κορτώ.
Ελπίζω να μην εχεις γράψει αφιέρωσει, για να μπορέσω κάπου να το πασάρω. Να βγαλω καμια υποχρέωση. :))))
Στην Ελλη θα χάριζα το Ο Τζόνυ πήρε το όπλο του γιατί θα θελα πολύ να δω την laid-back φάτσα της όταν θα το διαβάσει... :))))
Oχου οχου! δε νομιζω οτι αντεχω να το διαβασω κι όλας. Φτανουν οι φορες που το χω δει..:λυγμ:

Λοιπον, στη Βαγγυ τα Έθιμα ταφης της Χάνα Κεντ. Πολύ καλό για πρωτόλειο.
Στην Ασημένια, ένα βιβλίο της Ελένης Γιαννακάκη που μου ειχε αρέσει πάρα παρα πολύ, όταν ειχα διαβάσει: Τα χερουβειμ της μοκέτας..
Για την Ιωαννα Μος διαλεξα τη Στιγμή του έρωτα, του Μάρτιν Βάλζερ.

Last edited:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Ιζι, σε σενα τη Σαββατογεννημένη, της Μαλβίνας Κάραλη.
Δεν την είχα παρακολουθήσει καθόλου τη Μαλβίνα, ούτε ως δημοσιογράφο/παρουσιάστρια ούτε ως συγγραφέα. Μου κίνησες την περιέργεια! :)

Στις Ίζι και Μεταλλαγμένη θα χαρίσω τα ποιήματα, Χίλια Φύλλα, μιας αγαπημένης, της Παυλίνας Παμπούδη...
Ευχαριστώ Διατσεντάκι. :ευχαριστώ: Παιδιά εμείς έχουμε κάνει πράξη εδώ το γνωστό "η σκέψη είναι που μετράει".

εγώ θα σου «δωρίσω» το λατρεμένο «La Bas - Ταξίδι στη σκοτεινή πλευρά» επειδή ξέρω ότι μοιραζόμαστε μια νοσηρή περιέργεια για τα ανθρώπινα σκοτάδια και πιστεύω πως θα έβρισκες το συγκεκριμένο, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον ενδιαφέρον...
Καλά αυτό δεν υπάρχει περίπτωση, θα το τσιμπήσω κάποια στιγμή. :))) Ελπίζω να μην είναι εξαντλημένο.

Στην Ιζι, κάποιο ανάλογου λυρικού ύφους με τον Φρανκενστάιν, δεν έχω ανακαλύψει ποιο ακόμα :μαναι:
Να 'σαι καλά, υποφέρω από αϋπνίες τελευταία :))))

@Ιζι, το πρώτο του Μαύρου Πύργου το έχω ήδη - όπως και όλη την σειρά - οποτε περιμένω άλλη πρόταση.
Είδα ότι συμπάθησες τον Ραλφ Ρόμπερτς. Πιάσε λοιπόν έναν "Σάκο με Κόκαλα" όπου εμφανίζεται ως guest star. (Άσε που θα σου αρέσει και το βιβλίο πολύ :))) )

Στην Ίζι το "Άρωμα" του Ζίσκιντ γιατί συνδιάζει τα πάντα!! Μυστήριο, τρέλα, τρόμο κλπ
'

Εξαιρετική επιλογή :ευχαριστώ:

Στην Ίζι θα έδινα το Σογκούν, γιατί νομίζω πως αν της άρεσε η σάγκα του Μάρτιν, αυτό θα είναι ακριβώς του γούστου της.
Τι είναι αυτό; Κι άλλο έπος εκατομμυρίων σελίδων; Σε μπελάδες θες να με βάλεις; :))))

Δεν την είχα παρακολουθήσει καθόλου τη Μαλβίνα, ούτε ως δημοσιογράφο/παρουσιάστρια ούτε ως συγγραφέα. Μου κίνησες την περιέργεια! :)
Η Σαββατογεννημένη ειναι μια συλλογή των τελευταιων κειμενων της (2000-2002). Μακάρι να το βρεις, πράγμα δυσκολο. Αυτο το βιβλιο θα θελα να το αποστηθισω.
:)

Καλά Ιζι, μην μου πάρεις ποτέ στην πραγματικότητα δώρο βιβλίο του Κινγκ χωρίς να με ρωτήσεις αν το έχω γιατί με βλέπω να ψάχνω αγοραστή για το επιπλέον :ρ