Ποιο βιβλίο θα δώριζες στον συνλεσχίτη σου (βάλε παρωνύμιο);

Τέλειο παιχνιδάκι!!Φαίνεται, είμαστε τόσο παρείστικο φόρουμ που ακόμη και φανταστικά δώρα μπορούμε να ανταλλάζουμε!:γιούπι:
Αν και δεν ξέρω ακόμη καλά τα περισσότερα άτομα εδώ μέσα, θα τολμήσω να προσφέρω ορισμένα όμορφα δώρα σε κάποια άτομα από εδώ μέσα. Θα προσφέρω δώρα σε λίγα σχετικά άτομα, με βάση όσα κατάλαβα από τις αναρτήσεις τους. Έχουμε και λέμε:
Στην Ίζι θα προσφέρω την εξαλογία "Θανάσιμα Εργαλεία"(Mortal Instruments) της Cassandra Clare, καθώς η Ίζι αγαπάει τους φανταστικούς κόσμους.
Το βιβλίο "Ανάμεσα στο τικ και στο τακ" του Λύο Καλοβυρνάς προορίζεται για τη γλυκιά Διατσέντα.(Στην αρχή σκέφτηκα να το δωρίσω στη Φαντίνα, αλλά είπα να περιορίσω την περιπαικτική μου διάθεση και να της δώσω κάποιο άλλο)
Στη Φαντίνα λοιπόν δίνω το "Φώναξε το στα βουνά" του Τζειμς Μπόλντουιν. Μιλάει για το ρατσισμό ενάντια στους μαύρους, την πρώτη περίοδο της απελευθέρωσης από τη δουλεία και ξέρω ότι η γλυκιά μας η Φαντίνα κατασυγκινήθηκε με την καλύβα του Μπαρμπα-Θωμά, που το διάβασε μεγάλη. Η πρότασή μου έχει επίσης γκόσπελς(θρησκευτικά τραγούδια), όπως και η Καλύβα
Στη Βάγγυ θα δώσω μια συλλογή με ρώσικα παραμύθια των εκδόσεων απόπειρα, γιατί είναι όμορφο να γνωρίζει κανείς παραδόσεις άλλων λαών.
Στον Αντέρωτα μια συλλογή κέλτικων παραμυθιών των εκδόσεων απόπειρα, καθώς έχω πάρει χαμπάρι την τρέλα του με τους Κέλτες.
Στη Χήθφκλιθ... για να δούμε... αυτή η επιλογή είναι δύσκολη! Αα, το βρήκα: στη Χήθφκλιθ θα δώσω την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, του Λιούις Κάρολ, καθώς είναι το πιο παράδοξο "παιδικό" παραμύθι που υπάρχει.
Και για τον αγαπητό μας οικοδεσπότη δεν μπορούσα να διαλέξω, αλλά τελικά βρήκα δωράκι:
Για τον Φαροφύλακα λοιπόν προορίζω το "Στην ίδια πόλη υπό βροχή" του Paco Ignacio Taibo II, καθώς έχω καταλάβει ότι του αρέσουν τα αστυνομικά μυθιστορήματα. Επίσης, σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται με πολύ ενδιαφέρον τρόπο μια ολόκληρη κοινωνία, με τα προβλήματά της, τη διαφθορά κτλ
Α, ναι: Και στην Αριάδνη θα χάριζα τους πειρατές της καμινάδας, του Ευγένιου Τριβιζά, καθώς της αρέσουν πολύ τα Χριστούγεννα!
Να είστε όλοι καλά και μας εύχομαι καλή αναγνωστική χρονιά!

Last edited:
Στο Χρήστο θα χάριζα το The End of History and the Last Man του Francis Fukuyama, για τους προβληματισμούς που νομίζω ότι θα του ξυπνούσε.
Ρε συ σε ξέχασα! Δεν το είχα υπόψιν το συγκεκριμένο και μ' έψησες (σαν να λέμε ότι ένα κομμάτι μου σε μισεί)!:))))

Εγώ σου χαρίζω Το κουρδιστό πουλί του Μουρακάμι γιατί βλέπω δεν το έχεις διαβάσει και πώς γίνεται να μην το έχεις διαβάσει, οέο;;

Στην διχασμενη θα χαριζα την αννα των αγρων και την μικρη πριγκηπισσα δεν ξερω αν θα της αρεσαν , ειναι αριστουργηματα

Ω, ευχαριστώ πολύ Αριαδνάκι! Τη μικρή πριγκήπισσα την έχω, απ' όταν ήμουν μικρή και είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο βιβλίο! Οπότε, είμαι σίγουρη ότι και το άλλο "δωράκι" σου θα είναι πολύ ωραίο βιβλίο!:ευχαριστώ:

Η αρχική μου παρόρμηση είναι να μην σας δωρίσω τίποτα αλλά να τα κρατήσω όλα για εμένα μπουαχαχαχαχαχα (σατανικό γέλιο αλά Έρνεστ Σταύρο Μπλόφελντ ενώ χαϊδεύει μια λευκή γάτα άγκυρας)!!!!

Αλλά μιας και δεν είμαι φαλακρός με ουλή στο πρόσωπο (και δεν έχω γάτα)

στην Διατσέντα: αν ήμουν καλός τις Ιστορίες του Καρτέμπουρι του Τσόσερ, αν ήμουν κακός Τα θηρία του Ταρζάν του Έντγκαρ Ράις Μπάροους

στον Νικόλα δε Κιντ: Αν ήμουν καλός θα του δώριζα τον Γιο του ανθρώπου του Αουγκούστο Ρόα Μπάστος. Αν δεν ήμουν καλός, τις 50 αποχρώσεις του γκρι (αν και δεν θα ήταν κακή σκέψη να του δωρίσω και το 22/11/63 του Κινγκ μπας και το συναναγνώσουμε κάποτε)

στην Χηθκλιφ αν ήμουν καλός θα δώριζα το Αρχαίο μυστήριο του Κλάιβ Μπάρκερ, αν ήμουν κακός θα της δώριζα ένα βιβλίο που πάω στοίχημα ότι δεν της έχει περάσει καν από το μυαλό να διαβάσει. Τα ανεμοδαρμένα ύψη (της αδερφής Μπροντέ).

στον Φαροφύλακα στις καλές μου θα δώριζα την σειρά ιταλικών κόμιξ Μίστερ Νο που εξέδιδε στα ελληνικά στα μέσα της δεκαετίας του 80 ο Ανεμοδούρας. Αν ήμουν στις κακές μου θα του δώριζα τους κυνηγούς κεφαλών του Νεσμπού.

στην Καστάλια που έχει διαβάσει τα πάντα, αν ήμουν καλός θα της δώριζα ένα μπλοκάκι για να γράψει την λίστα με αυτά που έχει διαβάσει και να μην μπερδεύεται. Αν ήμουν στις κακές μου θα της έκανα δώρο ένα τετράδιο που στην ετικέτα θα έγραφε γράψ' το μόνη σου.

στην Ίζι (και αφού επισημάνω ότι θα προτιμούσα η δωροεπιταγή να μην είναι φανταστική αλλά πραγματική :ρ), αν ήμουν στις καλές μου θα της δώριζα την λίστα με τα ψώνια του Στίβεν Κινγκ από το σούπερ μάρκετ. Αν δεν ήμουν στις καλές μου θα της δώριζα τα άπαντα της Μαίρης Σέλεϊ.

Στην Αριάδνη στην καθαρά θεωρητική περίπτωση που ήμουν καλός θα της δώριζα το Υπερηφάνεια και προκατάληψη της Τζέιν Όστιν. Αφού όμως δεν είμαι θα της χάριζα το Υπεριφάνεια και προκατάληψη και ζόμπι του Σιθ Γκράχαμ Γκριν

στον Χρήστο Π. στις καλές μου θα δώριζα τα εκατό χρόνια μοναξιά του Γκαμπριελ Γκαρσία Μαρκές. Στις κακές μου θα δώριζα μια ανάλυση για τον λυρισμό στην ποίηση του Παντελίδη

στην Έλλη Μ. που αν έχω καταλάβει καλά της αρέσουν οι Μόντι Πάιθον, αν ήμουν στις καλές μου το Αστρόπλοιο Τιτανικός των Τέρι Τζόουνς και Ντάγκλας Άνταμς. Στις κακές μου θα της δώριζα αυτό το λινκ όπου μπορεί να διαβάσει το προαναφερθέν μυθιστόρημα ον λάιν. Όλο το κείμενο. Κάθε λέξη του. Σε αλφαβητική σειρά :ρ

στον Μακρυγιάννη υποθέτω ότι αν δεν ήμουν κακός θα δώριζα μια επιμελημένη έκδοση των διηγημάτων του Παπαδιαμάντη. Αλλά αφού είμαι θα του χάριζα το Οι μάγισσες της Σμύρνης.

στην Βάγγυ που της αρέσει ο Σερκλοκ Χολμς θα χάριζα είτε το Αρσέν Λουπέν εναντίον Χέρλοκ Σολμς είτε το Αρσεν Λουπέν αριστοκράτης διαρρήκτης (όπου υπάρχει το διήγημα Ο Χέρλοκ Σολμς φτάνει αργά) και τα δυο του Μορίς Λεμπλάν. Αν δεν ήμουν καλός θα της χάριζα το Επιχείρηση Αθηνά του Μπραντ Θορ, χαλαρά στο τοπ 10 ηλίθιων αστυνομικών που έχω διαβάσει.

Αυτά για τώρα.

Θα επιστρέψω... (που λέει και ο συνάδελφος Άρνολντ)

Ίσως.

Ίσως κι όχι...

Ποιος το ξέρει άλλωστε...

Τέλειο παιχνιδάκι!!Φαίνεται, είμαστε τόσο παρείστικο φόρουμ που ακόμη και φανταστικά δώρα μπορούμε να ανταλλάζουμε!:γιούπι:Το βιβλίο "Ανάμεσα στο τικ και στο τακ" του Λύο Καλοβυρνάς προορίζεται για τη γλυκιά Διατσέντα.(Στην αρχή σκέφτηκα να το δωρίσω στη Φαντίνα, αλλά είπα να περιορίσω την περιπαικτική μου διάθεση και να της δώσω κάποιο άλλο)
Στη Φαντίνα λοιπόν δίνω το "Φώναξε το στα βουνά" του Τζειμς Μπόλντουιν. Μιλάει για το ρατσισμό ενάντια στους μαύρους, την πρώτη περίοδο της απελευθέρωσης από τη δουλεία και ξέρω ότι η γλυκιά μας η Φαντίνα κατασυγκινήθηκε με την καλύβα του Μπαρμπα-Θωμά, που το διάβασε μεγάλη. Η πρότασή μου έχει επίσης γκόσπελς(θρησκευτικά τραγούδια), όπως και η Καλύβα
Δεν ξερω ,παρα τον παιγνιωδη χαρακτηρα του νηματος, η συγκεκριμενη αναρτηση με συγκινησε πραγματικα και βαθια ,γιατι η διχασμενουλα ,μμε πολλη αγαπη προσεξε κατι που ειχα γραψει παλιοτερα...Σε ευχαριστω πολυ-πολυ για αυτη τη γλυκια διαθεση.
Δωρο στη ΔΙχασμενουλα Η Σκια Της Πεταλουδας του Ζουργου απο εμενα, διχασμενουλα που εχει αφθονο συναισθημα,Ιστορια μια περιηγηση στη Θεσσαλονικη του 20ου αιωνα...

Διατσεντουλα,τη βιογραφια του Αλβερτου Σβαιτσερ απο τον Τασο Αθανασιαδη ή τον Φτωχουλη του Θεου του Καζαντζακη.Τα διατρεχει αμφοτερα ενα ουσιαστικο θρησκευτικο αισθημα διαποτισμενο βαθια αγαπη στον ανθρωπο.

Κασταλλια κια σε σενα το ιστορικο θριλερ "Μαξ" μπορει να επαιρνα δεδομενου οτι εισαι κι εσυ μια απαιτητικη αναγνωστρια κι αυτο το βιβλιο ηταν εντελως πρωτοτυπο,απολαυστικο,κυνικο ,μαζι και σπαρακτικο.Ειναι μια ανατομια του ναζισμου ιδωμενη εντελως διαφορετικα...

Στον Μακρυγιαννη θα χαριζα το εξαιρετικο Μεσολογγι του Φωτιαδη-λογω....ονοματος και κλιματος.

Για την Πολυνιους το Μαουτχαουζεν γιατι εχουμε την ταση να προτεινουμε η μια στην αλλη βιβλια απο τον "κοσμο μας"...Εκεινη μου εχει προτεινει το Σφαγειο Νο 5 του Κουρτ Βονεγκαττ

Last edited:
στον Μακρυγιάννη υποθέτω ότι αν δεν ήμουν κακός θα δώριζα μια επιμελημένη έκδοση των διηγημάτων του Παπαδιαμάντη. Αλλά αφού είμαι θα του χάριζα το Οι μάγισσες της Σμύρνης.
:χαχαχα: Ειλικρινά ακόμη γελάω. Να σου πω γιατί; Τις Μάγισσες της Σμύρνης μου τις χάρισε η πεθερά μου όταν κυκλοφόρησαν, στην πολυτελή έκδοση παρακαλώ, με την τράπουλα και το e-mail της κ. Μεϊμαρίδη να τη συμβουλεύομαι σε θέματα αισθηματικά. Δεν κάνω πλάκα!
Ο γιος μου ακόμη με κοροϊδεύει. Βέβαια, και τώρα μιλώ σοβαρά, νομίζω ότι κάθε βιβλίο έχει την δική του αξία. Κανένα δεν είναι για πέταμα.
Για τον Παπαδιαμάντη δεν θα έλεγα όχι, αν και έχω τα "άπαντα" του και κάποιες άλλες σκόρπιες εκδόσεις των διηγημάτων του.:)))

Στον Μακρυγιαννη θα χαριζα το εξαιρετικο Μεσολογγι του Φωτιαδη-λογω....ονοματος και κλιματος.

Είμαι σίγουρος ότι θα μου αρέσει. Θα το έχω στα υπόψιν. :σαςευχαριστώ:

Last edited by a moderator:

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Καστάλια μου να σου χαρίσω το "Με λένε λέξη", της Μαρίας Μήτσορα...(ελπίζω να κρίνω στοιχειωδώς καλά)...

Κόρτο δέχομαι και τα δυό σου δώρα κι ανανταποδίδω με θέρμη (δεν είμαι καλή στις επιλογές για άλλους, το παραδέχομαι, απλά προσπαθώ, γιατί μ’ αρέσει να το κάνω) χαρίζοντάς σου (μακάρι να’ξερα γιατί, είμαι σίγουρη όπως στον Νικόλα, οτι ό,τι κι αν σου χαρίσω θα το έχεις...γι’ αυτό θα είμαι πληθωρική) τα Άπαντα του Έρνεστ Χέμινγουεϋ...απ’ τις εκδόσεις Καστ...... (μην κάνουμε και διαφήμιση) :χαχα:

Διχασμένη, υποθέτω πως είσαι ένα μικρό κορίτσι και ίσως αυτή η περίοδος να σου είναι άγνωστη...πάω λοιπόν στους λογοτέχνες τους περίεργους της περιόδου της δικτατορίας και διαλέγω να σου χαρίσω ό,τι μπορέσω να βρω στα παλαιοπωλεία απ ΄ τα γραψίματα του υπέροχου Μάριου Χάκα...τον Μπιντέ, τον Τυφεκιοφόρο του εχθρού...ό,τι κάτσει...

πάω για δουλειές...

όσους δεν έχω δωρίσει ακόμα μη με παρεξηγείτε την ξεκουτιασμένη και κουρασμένη σας...

Ωραιο παιχνιδακι! Εχουμε και λεμε:

Αριαδνη, για σενα με πολλη αγαπη το " Χαρταετοι πανω απο την πολη" επειδη εισαι ευαισθητη ψυχουλα και ξερω οτι θα σε συνταραξει το βιβλιο.
Στην Φαντινα, το " Πλουσιος,φτωχος" του Ιρβινγκ Σω, γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα της αρεσει. Ψαξ' το, Φαντι! :ναι:
Στον Νικολα...χμμ, ισως κατι απο Ιταλο Καλβινο, το " Αν μια νυχτα το χειμωνα". Μπαϊ δε γουεη, απο Καραγκατση εχω διαβασει τον Λιαπκιν και μου αρεσε αρκετα ενω εχω στη βιβλιοθηκη μου τον Γιουγκερμαν να με κοιταει με μισο ματι. :))
Χιθ, εσενα θα σου επαιρνα τον " Καλογερο" του Μαθιου Λιουις, γιατι ειναι κοντα στα γουστα σου πρωτον κι ειναι απο τη σειρα Orbis Literate των εκδοσεων Gutenberg τις οποιες απ' οτι καταλαβα εκτιμας ιδιαιτερα.
Ιζι, για σενα θα επειρνα το " Παιχνιδι των κρυφων ευχων" του Πατρικ Ρεντμον. Θα σου αρεζε 100 %!
Κασταλια...εσενα, βρε ψυχη τι να σου δωρισω;;; Ισως τη βιογραφια του Καρλ Μαϊ.
Στιλλ Ιλλ, Αννα Καρενινα, Τολστοϊ. Απλα η κορυφη της κλασσικης ρωσικης πεζογραφιας. :)
Φιλιπ, για σενα με καποιες επιφυλαξεις το " Μιντλμαρτς" της Ελιοτ, για να μου πεις εαν ειναι καλο να το διαβασω κι εγω. :)))
Για τον Κορτο, επειδη ειναι επιδοξος κουλτουριαρης στη θεση του κουλτουριαρη, θα χαριζα το " Κελαρι της Ντροπης" της Δημουλιδου με προσωπικη αφιερωση. :ρ
Αυτα προς το παρον. :)

Ωραιο παιχνιδακι! Εχουμε και λεμε:

Αριαδνη, για σενα με πολλη αγαπη το " Χαρταετοι πανω απο την πολη" επειδη εισαι ευαισθητη ψυχουλα και ξερω οτι θα σε συνταραξει το βιβλιο.
Στην Φαντινα, το " Πλουσιος,φτωχος" του Ιρβινγκ Σω, γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα της αρεσει. Ψαξ' το, Φαντι! :ναι:
Στον Νικολα...χμμ, ισως κατι απο Ιταλο Καλβινο, το " Αν μια νυχτα το χειμωνα". Μπαϊ δε γουεη, απο Καραγκατση εχω διαβασει τον Λιαπκιν και μου αρεσε αρκετα ενω εχω στη βιβλιοθηκη μου τον Γιουγκερμαν να με κοιταει με μισο ματι. :))
Χιθ, εσενα θα σου επαιρνα τον " Καλογερο" του Μαθιου Λιουις, γιατι ειναι κοντα στα γουστα σου πρωτον κι ειναι απο τη σειρα Orbis Literate των εκδοσεων Gutenberg τις οποιες απ' οτι καταλαβα εκτιμας ιδιαιτερα.
Ιζι, για σενα θα επειρνα το " Παιχνιδι των κρυφων ευχων" του Πατρικ Ρεντμον. Θα σου αρεζε 100 %!
Κασταλια...εσενα, βρε ψυχη τι να σου δωρισω;;; Ισως τη βιογραφια του Καρλ Μαϊ.
Στιλλ Ιλλ, Αννα Καρενινα, Τολστοϊ. Απλα η κορυφη της κλασσικης ρωσικης πεζογραφιας. :)
Φιλιπ, για σενα με καποιες επιφυλαξεις το " Μιντλμαρτς" της Ελιοτ, για να μου πεις εαν ειναι καλο να το διαβασω κι εγω. :)))
Για τον Κορτο, επειδη ειναι επιδοξος κουλτουριαρης στη θεση του κουλτουριαρη, θα χαριζα το " Κελαρι της Ντροπης" της Δημουλιδου με προσωπικη αφιερωση. :ρ
Αυτα προς το παρον. :)
Πωωωωωω,ειμαι ασυγχωρητη ,ξεχασα τον Ιαβερουλη!!!!!!!!!!
Ενταξει -τοσα...λογοτεχνικα παθη περασα στα χερια του ,το δικαιουμαι η...γυναικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Λοιπον για σενα...Χμμμ...Της Αγαπης και του Πολεμου-εκ Ωκεανιδα.Ειναι σπαρακτικο κ πρωτοτυπο..
.(καταλληλο και γιατην περισταση που με ρωτουσες τις προαλλες
Αλλιως τον Μαξ της Σαρα Κοενκαι για σενα -ειναι μπαλαντερ αυτο κι ηταν απο τα καλυτερα βιβλια της χρονιας για μενα-κι ας μην ακουστηκε οσο του αξιζε!

Πολυ ωραια η προταση σου Ιαβερη μου, οπως κ ολων σας...Μου βαλατε καινα δαιμόνια τωρα!!!!Να ψαχνομαι παλι!Ααααχ τι μου κανατε!
Αλλα θα μου επιτρεψετε να παραμερισω καθετι αλλο και να... δωσω αμεση προτεραιοτητα στην προταση της Μεταλλαγμενης, που νομιζω εχει πεσει...διανα ως προς τι ....αγγιζει την ψυχουλα μου,οποτε ....επιτακτικα θα αρχισω με τις δικες της προτασεις:ρ:ρ!!!!Λυπαμαι,...χασατε!

Last edited:
Φαντίνα, σ' ευχαριστώ πολύ για την ωραία επιλογή! Γενικά, μου αρέσουν τα ιστορικά μυθιστορήματα και έχω καταλάβει ότι ο Ζουργός είναι σπουδαίος συγγραφέας!

Διχασμένη, υποθέτω πως είσαι ένα μικρό κορίτσι και ίσως αυτή η περίοδος να σου είναι άγνωστη...πάω λοιπόν στους λογοτέχνες τους περίεργους της περιόδου της δικτατορίας και διαλέγω να σου χαρίσω ό,τι μπορέσω να βρω στα παλαιοπωλεία απ ΄ τα γραψίματα του υπέροχου Μάριου Χάκα...τον Μπιντέ, τον Τυφεκιοφόρο του εχθρού...ό,τι κάτσει...
Διατσέντα σ' ευχαριστώ πολύ κι εσένα για την ιδιαίτερη επιλογή! Είχαμε κάνει στο Λύκειο ένα διήγημα αυτού του συγγραφέα, που μου είχε κάνει πολύ εντύπωση, καθώς μιλούσε για ένα πολύ σημαντικό θέμα, το "βόλεμα" της αριστεράς, με πολύ απλά λόγια και χωρίς μεγαλοστομίες και ταυτόχρονα, παρόλο που χρησιμοποιούσε συμβολισμό για αυτό που ήθελε να πει, ήταν ευχάριστα πεζός ο εν λόγω συμβολισμός.
Σας ευχαριστώ λοιπόν και τις δύο!:ευχαριστώ:
ΥΓ: πολύ διασκεδαστικό και χαριτωμένο είναι που χαιρόμαστε λες και μας δίνουν πραγματικά δώρα με αυτό το παιχνίδι!

Φαντίνα, σ' ευχαριστώ πολύ για την ωραία επιλογή! Γενικά, μου αρέσουν τα ιστορικά μυθιστορήματα και έχω καταλάβει ότι ο Ζουργός είναι σπουδαίος συγγραφέας!
ΥΓ: πολύ διασκεδαστικό και χαριτωμένο είναι που χαιρόμαστε λες και μας δίνουν πραγματικά δώρα με αυτό το παιχνίδι!
Χαιρομαστε που νιωθουμε τη σκεψη του αλλου για μας-τη ζεστασια!!!!Εχει πλακα κι ειναι τελειο.Ειναι ευκαιρια to know us better(που ελεγε κ στον "Κατεργαρη") η ακομη κ για τρολλαρισματακι(πειραγματακι)!!Τελειο νηματακι

Αχ εμένα μη με παρεξηγειτε άλλα το λάπτοπ μου τα επαιξε και δεν μπορω να τα σχολιασω όλα απο το ταμπλετ γι' αυτό δε με βλέπετε ενεργή. Θα βρω λαπτοπ και θα σας έρθω, για τους/τις περισσοτερους/ες έχω ηδη σκεφτεί. (Αχ τη όμορφη ιδέα, θα "κλεψω" για λίγο το λάπτοπ κάποιου κι έρχομαι. Μέχρι το βράδυ ελπίζω να είμαι εδώ :))) )

Ίζι

Κυρά των Σκιών
θα της δώριζα τα άπαντα της Μαίρης Σέλεϊ.
Με τη Μεταλλαγμένη έχετε βαλθεί να θεραπεύσετε οριστικά τις αϋπνίες μου; :χαχαχα:

Θα την ψάξω την πρότασή σου Ιαβέρη, σ' ευχαριστώ! :)

Επιστρέφω για παραπάνω δωρεές:

Στον Κόρτο – αφού του άρεσε το Υπνοβάτισσα Γη, του Μία Κούτο – θα δώριζα την Ακτή των Ψιθύρων, της Λίντια Ζορζ.

Στην Διατσέντα, το Σουέλ της Καρυστιάνη.

Στην Βάγγυ, τα Αιχμηρά Αντικείμενα, της Τζίλιαν Φλιν.

Στον Ιαβέρη, το Α Μπε Μπα Μπλομ, του Άρλιντζ

Στην Μιντόρι, τον Θαμμένο Γίγαντα, του Ισιγκούρο

Και αυτή την φορά με απόλυτα σοβαρή διάθεση, δωρίζω:

Στην Φαντίνα, το Παντρεύτηκα εναν Κομμουνιστή, του Φιλιπ Ροθ.

Στον Μπου, την Τριλογία του Βερολίνου, του Φίλιπ Κερ

Στην Ιζι και Χήθκλιφ, το Ξενοδοχείο Ιρις, της Γιόκο Ογκάουα

Στην Ελλη το Paradiso, του Χοσέ Λεσάμα Λίμα

Στον Νικόλα, το Δωμάτιο στο Βάθος του Σπιτιού, του Χόρχε Γκαλάν, μια που είναι φαν του μαγικού ρεαλισμού.

Στην Αριάδνη, το Κάτω απ' την Καρδιά της, της Βούλας Μάστορη.