Διχασμένη, αν ισχύει αυτό που λες, μάλλον συμβαίνει επειδή πάντα με θέλγει το αφανές και το κρυμμένο ώστε να έχω την απόλαυση να ανακαλύπτω μόνη μου την γοητεία του... όμως ειλικρινά - και το ξέρεις, δεν χρειάζεται να σου θυμίσω πάλι ποιο βιβλίο έψαχνα μανιωδώς έπειτα από δική σου μοιραία αναφορά σε αυτό - το ίδιο έχω να πω κι εγώ για τις δικές σου επιλογές, αφού μονίμως προσέχω τι διαβάζεις για κάποιες σπίθες έμπνευσης...Με εντυπωσιάζουν πάρα πολύ τα βιβλία που διαβάζεις, είναι όλα τόσο παράδοξα και από συγγραφείς που δεν είναι πάντα πολύ γνωστοί
Βάγγυ θυμάσαι την εμμονή μου με την Νέα Ορλεάνη!; Είσαι αξιολάτρευτη - σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Εγώ θα σου «δωρίσω» δύο αγαπημένα βιβλία, αρχικά ποιο άλλο από το «Ο Μπόρχες και οι αιώνιοι ουραγκοτάγκοι» του Λουίς Φερνάντο Βερίσιμο με το οποίο σε είχα ζαλίσει την προηγούμενη φορά (!) και πιστεύω πως έχει πιθανότητες να σου αρέσει, καθώς και το κάπως σκοτεινό, κάπως μυστηριώδες μα με άφθονο μαύρο χιούμορ «Γράμματα ενός ασήμαντου δολοφόνου» του Χοσέ Κάρλος Σομόθα...Χήθκλιφ το Γεννήθηκα στη Νέα Ορλεάνη αυτοβιογραφία του Άρμστρονγκ, γιατί μπορεί να μην το έχω διαβάσει αλλά για τις εικόνες και μόνο που περιγράφει πιστεύω θα σου αρέσει. ;)
Εδώ θα παραδεχτώ πως η Ογκάουα με έχει ήδη εκνευρίσει μια φορά για τον λόγο που αναφέρεις με το αινιγματικό «Ο παράμεσος» ώστε όταν το τελείωσα δεν ήξερα αν μου άρεσε ή αν το αντιπάθησα σφόδρα... Υπέροχη πρόζα, απόκοσμη ατμόσφαιρα, αλλόκοτο θέμα - ακριβώς τα στοιχεία μου... αλλά και μια «ηρωίδα» πιο τραγικά υποταγμένη δεν γίνεται. Ωστόσο, εν τέλει με κέρδισε το όλο μυστήριο... Θα απολαύσω λοιπόν την γραφή της και στο «Ξενοδοχείο Ίρις» ενώ ο γυναικείος χαρακτήρας αν το'χει καημό ας γίνει και τραπεζάκι του καφέ, δικό της πρόβλημα!:χαχαχα: Η πλάκα είναι ότι εντελώς ασυνείδητα και η σοβαρή επιλογή μου με γυναικεία υποταγή έχει να κάνει. Σκέφτομαι να στείλω όλα τα βιβλία δωράκι σε καμιά φεμινιστική οργάνωση. Θα μου κάνουν άγαλμα :χαχαχα: Εντωμεταξύ, το Ξενοδοχειο Ιρις από την μία θέλω να το διαβάσω από την άλλη, φοβάμαι μην έχει πολύ νοσηρές περιγραφές και το μετανιώσω. Τι κακό κι αυτό με μένα βρε παιδί μου :κατάρα!:
Πολύ χαίρομαι που σου φάνηκε ενδιαφέρον! Ελπίζω να το \ τα βρεις και να μου πεις εντυπώσεις - εγώ το είχα χαρεί πολύ όταν το διάβασα, τρελό γέλιο και γενικά ξέχειλο από τρέλα και... αναρχία!:Εντάξει, με αυτό το “αναρχικό” πέτυχες φλέβα Μου φαίνεται πολύ καλό όπως και το Η Φοβερη Τροπή των Πραγμάτων, του ιδίου και θα τα ψάξω
Ναι βρε γιατί να μην το θυμάμαι; )) Παρεπιπτόντως, ε όχι και με είχες ζαλίσει, δεν το δέχομαι! Επιτέλους βρήκα ανθρώπους να μιλάνε για τα βιβλία με τέτοια αγάπη και θα πω ποτέ ότι με ζάλισαν; Ποτέ!!! Το πρώτο δωράκι σου λοιπόν, έχει μπει ήδη από τότε στην to-read λίστα μου! ;) Απλώς, έχω ήδη αρκετά αδιάβαστα και δε με παίρνει να αγοράσω άλλα! Όσο αφορά το δεύτερο θα το ψάξω ευθύς αμέσως, αν και με αυτό που σου έχω σημειώσει, πιστεύω ότι έχεις πέσει για ακόμη μια φορά μέσα και θα προσθέσεις ακόμη ένα βιβλίο στη λίστα μου! ;)Βάγγυ θυμάσαι την εμμονή μου με την Νέα Ορλεάνη!; Είσαι αξιολάτρευτη - σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Εγώ θα σου «δωρίσω» δύο αγαπημένα βιβλία, αρχικά ποιο άλλο από το «Ο Μπόρχες και οι αιώνιοι ουραγκοτάγκοι» του Λουίς Φερνάντο Βερίσιμο με το οποίο σε είχα ζαλίσει την προηγούμενη φορά (!) και πιστεύω πως έχει πιθανότητες να σου αρέσει, καθώς και το κάπως σκοτεινό, κάπως μυστηριώδες μα με άφθονο μαύρο χιούμορ «Γράμματα ενός ασήμαντου δολοφόνου» του Χοσέ Κάρλος Σομόθα...
Ασημένια, να πάρω εγω το 3ο μέρος γιατί τα πρωτα δυο τα εχω; Κορίτσια, ποτε θα γίνει η συνάντηση που λέει η Ασημένια;Στα κοριτσάκια μας, στην Βάγγυ, στην Πωλίνα, και στη Σάωρη θα χάριζα από έναν τόμο του Στιγκ Λάρσον... το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά στην Σάωρη, το κορίτσι με το τατουάζ στην Βάγγυ, το κορίτσι στη φωλιά της σφήγκας στην Πωλίνα... κορίτσια θα ήταν μια ευκαιρία να συναντηθείτε αν θέλατε να διαβάσετε όλη την τριλογία...
Νομίζω πως είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία του Τριβιζά. Το είχα διαβάσει μέσα σε λίγες ώρες στην τετάρτη δημοτικού νομίζω. Τα καλύτερα σου δωρίζουν Αριάδνη.:χαχαχα:Α, ναι: Και στην Αριάδνη θα χάριζα τους πειρατές της καμινάδας, του Ευγένιου Τριβιζά, καθώς της αρέσουν πολύ τα Χριστούγεννα!
Να είστε όλοι καλά και μας εύχομαι καλή αναγνωστική χρονιά!
Ευχαριστώ! Σαν βιβλία μού ήταν γνωστά, αλλά ποτέ δεν επιχείρησα να αγοράσω κάποιο. Τα έχεις διαβάσει; Αξίζουν τα χρήματα ή θα τα κλαίω μετά;:χαχαχα:Στα κοριτσάκια μας, στην Βάγγυ, στην Πωλίνα, και στη Σάωρη θα χάριζα από έναν τόμο του Στιγκ Λάρσον... το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά στην Σάωρη, το κορίτσι με το τατουάζ στην Βάγγυ, το κορίτσι στη φωλιά της σφήγκας στην Πωλίνα... κορίτσια θα ήταν μια ευκαιρία να συναντηθείτε αν θέλατε να διαβάσετε όλη την τριλογία...
Βιάζεσαι;Ασημένια, να πάρω εγω το 3ο μέρος γιατί τα πρωτα δυο τα εχω; Κορίτσια, πότε θα γίνει η συνάντηση που λέει η Ασημένια;
Δε θα τα κλαις καθόλου τα λεφτά σου!! Εγώ το πρώτο έχω διαβάσει, και το βρήκα εξαιρετικό, αρκεί να μην το παρατήσεις πριν τις 80 σελίδες. Μετά από εκεί, διαβάζεται "νεράκι". Το δεύτερο μου το έκαναν δώρο τα Χριστούγεννα και θα πάρει σειρά σε λίγο. ;)Ευχαριστώ! Σαν βιβλία μού ήταν γνωστά, αλλά ποτέ δεν επιχείρησα να αγοράσω κάποιο. Τα έχεις διαβάσει; Αξίζουν τα χρήματα ή θα τα κλαίω μετά;:χαχαχα:
Βιάζεσαι;
Εγώ το κόβω δύσκολο να ανέβω, αν όχι ακατόρθωτο.
Όμορφο ναι, αλλά λίγο ακριβό το εγχείρημα. :χαχαχα:όμως οι τίτλοι τους ήταν αυτοί που με έκαναν να σκεφτώ τρία κοριτσάκια της λέσχης... όπως και πόσο όμορφο θα ήταν να μπορούσατε να συναντηθείτε, μιας και είστε η μια βόρεια, η άλλη νότια και η τρίτη κέντρο.
Με την ποίηση δεν το έχω ιδιαίτερα (γενικότερα δεν ξέρω αν θα αγόραζα ποτέ βιβλίο με ποίηση) ωστόσο όποιο βιβλίο με ποιήματα έπεσε στα χέρια μου τελικά μου άρεσε... Τώρα που το σκέφτομαι... είναι λίγο περίεργο... Τέλος πάντων δεν έχει σημασία... σημασία έχει ότι θα έκανα μια προσπάθεια να διαβάσω την ποιητική συλλογή Ενδοχώρα, μιας και θα ήταν δώρο... )
Θα επιχειρήσω τότε αν δεν μπορώ να το δανειστώ από κάπου, να το αγοράσω. Δεν παρατάω σχεδόν ποτέ βιβλίο, ακόμα και αν δεν μου αρέσει εν τέλει ή η μετάφραση είναι άθλια. Νιώθω κάπως ρε παιδί μου να αφήσω ένα βιβλίο μισοτελειωμένο στη βιβλιοθήκη μου.Δε θα τα κλαις καθόλου τα λεφτά σου!! Εγώ το πρώτο έχω διαβάσει, και το βρήκα εξαιρετικό, αρκεί να μην το παρατήσεις πριν τις 80 σελίδες. Μετά από εκεί, διαβάζεται "νεράκι". Το δεύτερο μου το έκαναν δώρο τα Χριστούγεννα και θα πάρει σειρά σε λίγο. ;)Παρεπιπτόντως, ούτε εγώ βλέπω να κατεβαίνω σύντομα, θες να βρεθούμε στη μέση;
Τον Παράμεσο τον έχω εδώ και κάτι μήνες προμηθευτεί και θα είναι μάλλον στα επόμενα προς αναγνωση ;) Δεν ήξερα καν την συγγραφέα τοτε απλά με τράβηξε κι εμενα το αλλόκοτο θέμα του.Εδώ θα παραδεχτώ πως η Ογκάουα με έχει ήδη εκνευρίσει μια φορά για τον λόγο που αναφέρεις με το αινιγματικό «Ο παράμεσος» ώστε όταν το τελείωσα δεν ήξερα αν μου άρεσε ή αν το αντιπάθησα σφόδρα... Υπέροχη πρόζα, απόκοσμη ατμόσφαιρα, αλλόκοτο θέμα - ακριβώς τα στοιχεία μου... αλλά και μια «ηρωίδα» πιο τραγικά υποταγμένη δεν γίνεται. Ωστόσο, εν τέλει με κέρδισε το όλο μυστήριο... Θα απολαύσω λοιπόν την γραφή της και στο «Ξενοδοχείο Ίρις» ενώ ο γυναικείος χαρακτήρας αν το'χει καημό ας γίνει και τραπεζάκι του καφέ, δικό της πρόβλημα!
Χαχαχαχαχαχαχα! Ακριβώς.@Σάωρη κάτι τέτοιο;
Αχ μη μου βάζεις δύσκολα, είμαι και ολίγον τι αγεωγράφητη!
Δεν ξέρω κατά πόσο φαίνεται από λάπτοπ
Τι να πει κανείς, δυστυχώς… Συγκλονιστικά πράγματα… Σε τι σημείο έχουμε φτάσει,να συλλαμβάνονται άνθρωποι για βοήθεια σε καραβοτσακισμένους μετανάστες επειδή ήταν παράνομοι…Με καινούργιο ναυάγιο στα ταραγμένα νερά του Αιγαίου, ένας επιζών, έξι πτώματα, δέκα αγνοούμενοι, αναποδογύρισε η βάρκα...απλά, νέτα και σκέτα κι έρχεται και κακοκαιρία, ήδη απαγορευτικό ξεκίνησε...ξέθαψα απ’ τη μνήμη μου εδωδά που κάθομαι ακίνητη και θέλω να δωρίσω σ’ όλους σας αλλά πάνω απ’ όλα σ’ αυτούς που συνέλαβαν αλληλέγγυους και ΜΚΟ που στέκονται “εκεί” για να βοηθήσουν ότι υπέθαλψαν παράνομους μετανάστες να “εισέλθουν παράνομα” στη χώρα...Εντάξει! σωθήκανε, σωθήκαμε, θα σωθούμε όλοι...
να διαβάσουμε το δώρο μου που είναι το “Ναυαγίων Πλάσματα” του Δημήτρη Νόλλα...
Αγαπητή Χήθκλιφ, πραγματικά, δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τη συγκεκριμένη περίπτωση! Εκτός που θα κοκκινίσω, γιατί υπερβάλεις, ένας από τους σκοπούς της λέσχης είναι κι αυτός: να παίρνουμε ιδέες και γνώσεις για νέα αναγνώσματα ο ένας από τον άλλον! Τιμή μου πάντως που ένας τόσο μορφωμένος και ιδιαίτερος άνθρωπος θεωρεί ενδιαφέρουσες τις βιβλιοεπιλογές μου.:χεχ: Σε προειδοποιώ ότι θα μπερδευτείς από δαύτες, καθώς διαβάζω με την ίδια ευχαρίστηση μια υπερβολικά μεγάλη ποικιλία θεμάτων και ειδών.Διχασμένη, αν ισχύει αυτό που λες, μάλλον συμβαίνει επειδή πάντα με θέλγει το αφανές και το κρυμμένο ώστε να έχω την απόλαυση να ανακαλύπτω μόνη μου την γοητεία του... όμως ειλικρινά - και το ξέρεις, δεν χρειάζεται να σου θυμίσω πάλι ποιο βιβλίο έψαχνα μανιωδώς έπειτα από δική σου μοιραία αναφορά σε αυτό - το ίδιο έχω να πω κι εγώ για τις δικές σου επιλογές, αφού μονίμως προσέχω τι διαβάζεις για κάποιες σπίθες έμπνευσης...
Και για μένα μη νομίζεις ότι είναι γνωστές. Αυτό που λες με το βιβλίο, έχει τύχει να παρατήσω βιβλίο, αλλά δε με τραβούσε καθόλου, ούτε το να μάθω το τέλος, ούτε τη μέση του και μετάνιωσα που έμαθα και την αρχή.Χαχαχαχαχαχαχα! Ακριβώς.
Αυτό είχα πάθει μ' ένα μικρό βιβλίο (γύρω στις 100 σελίδες), που η μετάφραση με κούραζε. 2 εβδομάδες σχεδόν έκανα να το τελειώσω.Κοίτα μπορεί η απόσταση να μοιραστεί κάπως, αλλά δεν βολεύουν οι πόλεις. Για εμένα ειναι άγνωστες οι ενδιάμεσες. :χμχμ:
Εγώ εννοώ ότι δεν τις έχω επισκεφτεί ποτέ για μέρες ή ώρες.Και για μένα μη νομίζεις ότι είναι γνωστές.
Το θέμα ήταν ενδιαφέρον, αλλά δεν παλευόταν η μετάφραση σε πολλά σημεία. Να φανταστείς υπήρξαν προτάσεις που τις διάβασα και 5 φορές, για να κατανοήσω πλήρως τι ήθελε να πει και να μην έχω κενά στην ανάγνωσή του.Αυτό που λες με το βιβλίο, έχει τύχει να παρατήσω βιβλίο, αλλά δε με τραβούσε καθόλου, ούτε το να μάθω το τέλος, ούτε τη μέση του και μετάνιωσα που έμαθα και την αρχή.
Εχω ρωτήσει και σε Πρωτοπορία και σε Πολιτεια (αλλά και σε κάτι άλλα βιβλιοπωλεία) και δεν το έχουν. Γενικά, δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνω ότι αυτά τα δύο βιβλιοπωλεία δεν έχουν βιβλία που φαίνονται διαθέσιμα στην σελίδα τους. Βέβαια, δεν πτοούμαι ακόμα, γιατι δεν έχω επισκεφθεί το βαρύ πυροβολικό, που λέγεται "παλαιοβιβλιοπωλεία στο Μοναστηράκι"!όσο αφορά το ημερολόγιο είσαι σίγουρη που είναι εξαντλημένο; για δες εδώ