Ποιο βιβλίο θα δώριζες στον συνλεσχίτη σου (βάλε παρωνύμιο);

• Στον Αντέρωτα θα δωρίσω το Τι είδε η γυναίκα του Λωτ, της Ιωάννας Μπουραζοπούλου.
  • Στην Αριάδνη θα δωρίσω τον Καημένο τον Πέτρο, του Ακίλε Καμπανίλε.
  • Στην Άτοπο θα δωρίσω τα Γράμματα σε έναν νέο ποιητή του Rainer Maria Rilke που διάβασα το 2015.
  • Στη Βάγγυ θα δωρίσω την Παγωμένη Νύχτα του Arnaldur Indridason,
  • Στον Ιαβέρη θα δωρισω το -κατα τη γνώμη μου- καλυτερο βιβλιο του Milan Kundera, το Αστείο.
  • Στην Ιζι θα δωρίσω το Ο Καθρεφτης και το Μαχαίρι, του Μάνου Χατζηδάκι.
  • Στον Ινσμούθιο θα δωρίσω τα Σκιρτηματα/Πώς να πώ του Samuel Beckett.
  • Στην Ιωάννα Μος, που με προσέχει με τον Οζ, θα δωρίσω τον τελευταίο Δαίμονα κι άλλα διηγήματα του Isaac Bashevis Singer
  • Στον Καλικάντζαρο θα δωρίσω τον Πάγο, των Μάζαρη-Μπουλαλάκη (aka Λένου Χρηστίδη) με την φανερή ελπίδα να γελάσει τόσο πολύ όσο εγώ.
  • Στην πολυαγαπημένη μου Καστάλια, μια -επισης πολυαγαπημένη- συλλογή διηγημάτων του Raymond Carver: What We Talk About When We Talk About Love.
  • Στον Κόμη θα δωρίσω τις Προσεγγίσεις του Νίκου Δήμου.
  • Στον Κόρτο (keeping my fingers crossed να ΜΗΝ το έχει διαβάσει) θα δωρισω τον Μεγάλο Υπνο του Raymond Chandler.
  • Στον Μακρυγιάννη θα δωρίσω της Ιστορίες του Καντέρμπερυ, του Geoffrey Chaucer
  • Στην Μιντόρυ θα δωρίσω τον Φαίδρο ή περί έρωτος του Πλάτωνα.
  • Στη Μεταλλαγμένη θα δωρίσω το πολύ αγαπημενο Έτσι ισχυρίζεται ο Περέιρα του Antonio Tabucchi.
  • Στον πολυαγαπημένο Μπέιζιλ Γκραντ, θα δωρίσω το Πεθαινω σαν χωρα του Δημητρη Δημητριάδη (ή, οποιοδήποτε δικό του) γιατι με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη του γι' αυτόν.
  • Στον Μπου Ράντλυ θα δωρίσω την Εκποίηση του Γιώργου Σκούρτη.
  • Στον Νικόλα, θα δωρίσω το Παιχνίδια που παίζουν οι άνθρωποι, το μόνο απο τα δώρα που δεν εχω διαβάσει, γιατι i. ξέρει αυτός και ii. για να εκβιάσω τις επιλογές του.
  • Στον Παράδοξο θα δωρίσω τον Γιάκομπ φον Γκούντεν, του Robert Walser.
  • Στην Πολύνιους θα δωρίσω το Η ζωή ειναι ένα όνειρο, του Pedro Calderon de la Barca, {σκηνοθεσία Μοσχόπουλου με Μάσχα - Ξαφή (αν και δεν δεν ειμαι σίγουρη πόσο χρονών ήσουν όταν έπαιξε αυτή η παράσταση. :)))) )}
  • Στην Πωλίνα θα δωρίσω τον Asterio Polyp, του David Mazzucchelli γιατι της αρέσει το Χάος.
  • Στην Στιλλ θα δώρισω To άγνωστο Αριστούργημα. Αφενός γιατί Honore de Balzac, αφετέρου γιατι πάει σετάκι με το Τουνελ (στο δικό μου το μυαλό :ρ).
  • Στον Τζόνκαν (κι εδώ με την ελπίδα να ΜΗΝ το έχει διαβάσει) θα δωρίσω το Errata, του George Steiner. Ειναι και το πρώτο βιβλίο του που διάβασα.
  • Στην Τσίου θα δωρίσω τα Σημειωματάρια του Albert Camus.
  • Στον Φαροφύλακα θα δωρίσω την Παρουσίαση του εαυτού στην καθημερινη ζωή, του Eric Goffmann.
  • Στο Φθινοπωρο θα δωρίσω τη Μικρή πραγματεία περί αμεριμνησίας του Denis Grozdanovitch.
  • Στον Φιλίπ θα δωρίσω το Θηρίο στη ζούγκλα, του Henry James.
  • Στην αγαπημένη Χηθκλιφ θα δωρίσω το πάρα πολύ αγαπημένο Skriker της Caryl Churchill, με το εξώφυλλο της Countess Casati, απο τον Man Ray.
  • Στον Χρυσόστομο θα δωρίσω τον Ήρωα της Γάνδης, του Κωστα Καχτίτση.
Του χρόνου, θα σας δωρίσω συνδετήρες.:αγαπώ:

Last edited:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Δεδομενου οτι για ευνοητους λογους ειμαι ο πιο αδικημενος σε αυτο το νημα, ευχαριστω για τη χειρονομια Ελλη, αν και δεν ξερω γιατι :ρ

Ο τιτλος παραπεμπει στην ελξη που εχω για τα παραδοξα και αναπαντητα ερωτηματα καθως και μια αυτοκαταστροφικη ταση που εχω ωρες ωρες;;; :))))

.. αν και δεν ξερω γιατι :ρ
Γιατι με ευχαριστείς ή προς τι το δώρο; Ως προς το πρωτο, δεν ξέρω, ώς προς το δευτερο, ε, τα Χριστούγεννα συνηθίζεται να χαρίζεις δώρα. :θρρρ:
Εγώ, δε, ανυπομονώ για έκεινη τη στιγμή όπου ο παραλήπτης θα ανοίγει το δώρο του και θα ενθουσιάζεται :ναι:. (Αν δεν, μου μένει η χαρα :ωιμέ:)
Ο τιτλος παραπεμπει στην ελξη που εχω για τα παραδοξα και αναπαντητα ερωτηματα καθως και μια αυτοκαταστροφικη ταση που εχω ωρες ωρες;;; :))))
Εχμ, όχι :)))). Νομιζω οτι σου αρέσουν τα έργα φαντασίας. :χμ: Και αυτό, είναι καλο. :ναι:

Ρεκόρ φατσούλας σε αυτη την ανάρτηση

Last edited:
Τι γλυκιά που είσαι βρε Έλλη. Ασφαλής επιλογή ο Μπαλζάκ :μπράβο: . Είδατε βρε, τι να τον κάνουμε τον άγιο βασίλη.

Στον Νικόλα, θα δωρίσω το Παιχνίδια που παίζουν οι άνθρωποι, το μόνο απο τα δώρα που δεν εχω διαβάσει, γιατι i. ξέρει αυτός και ii. για να εκβιάσω τις επιλογές του.
Ωωω σας ευχαριστώ πολύ!!! Το έπιασα το υπονοούμενο!!! :χαχαχα:

Κι εγώ θα δώσω τα υποθετικά δώρα μου!!!:))))

Στην Έλλη πρώτη και καλύτερη το "Η έρημος των Ταρτάρων" του Ντίνο Μπουτζάτι, διότι θα εκτιμήσει τον καφκικό χαρακτήρα του βιβλίου και θα έχει διαβάσει ένα από τα πολύ αγαπημένα μου βιβλία!

Στην πολυαγαπημένη Χήθκλιφ θα χάριζα το "Μνήμες της Πέτρας" της Ελένας Γκάρρο, διότι τα γούστα μας συμπίπτουν 99,999% οπότε ξέρω πως θα το αγαπήσει όσο κι εγώ!

Στην Τσίου με πολλή αγάπη το "Νορβηγικό Δάσος" του Μουρακάμι για να αποκτήσει πρώτη επαφή με έναν πολύ αγαπημένο συγγραφέα!!

Στην Ίζι, που πάνω κάτω πια ξέρω τι της αρέσει σίγουρα θα δώριζα το "Διηγήματα έρωτα, τρέλας και θανάτου" του Οράσιο Κιρόγα, μιας και είναι ότι έχω διαβάσει πιο κοντά σε Λιγκότι και Πόε!!

Στον αγαπητό Φαροφύλακα το graphic novel "Ο γλύπτης" του Σκοτ Μακλάουντ διότι ξέρω πόσο του αρέσουν οι "Εικονοιστορίες"!!!

Στον Παράδοξο με τα τόσο ίδιαίτερα γούστα θα δώριζα το "Η Πτώση" του Καμί για να του αλλάξω την εντελώς λανθασμένη εικόνα που έχει για τον αγαπημένο μου συγγραφέα...:)

Στην φίλη μου την Στιλλ Ιλλ έτσι απλά χωρίς δεύτερη κουβέντα "Η άμυνα του Λούζιν" του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ. Ρωσική λογοτεχνία και πολυσύνθετοι χαρακτήρες!!!

Στον Κόρτο Μαλτέζε που είναι απαιτητικός αναγνώστης το "Καταραμένο Παιχνίδι" του Κλάιβ Μπάρκερ, διότι είμαι σίγουρος πως θα του αρέσει ο συνδυασμός τρόμου και υψηλής λογοτεχνίας!

Για τον Ινσμούθιο που επίσης ταιριάζουν τα γούστα μας θα του δώριζα το "Γουέντιγκο" του Άλτζερνον Μπλάκγουντ, που θυμίζει και λίγο Λάβκραφτ...

Στην Καστάλια σίγουρα το "Φάντασμα" του Γρηγόριου Ξενόπουλου. Όμως σε κανονικό βιβλίο, με σελίδες, εξώφυλλο και σελιδοδείκτη γιατί μάλλον έχει ξεχάσει τον χειρισμό του!!!:χαχα:

Στον Ιαβέρη τον "Ματωμένο Μεσημβρινό" του Κόρμακ ΜακΚάρθι διότι ξέρω πως του αρέσουν τα "τούβλα" αλλά και η αμερικάνικη λογοτεχνία!!

Στον Μπου Ράντλι θα δώριζα τον "Γατόπαρδο" του Λαμπεντούζα, διότι ξέρω πως του αρέσουν πολύ τα ιστορικά μυθιστορήματα...

Στην φίλη μου την Μεταλλαγμένη ένα βιβλίο έκπληξη!!! :))))
Ο Μεγάλος Ανατολικός τόμος Α

Στην Πολύνιους με αγάπη το "Ο Διάβολος στο Κορμι" του Ραντιγκέ!!

Στην Βάγγυ το "Η νεράιδα των Δοντιών" του Γκρέιαμ Τζόυς γιατί είναι ότι πρέπει για τα γούστα της!!!

Ο Αντέρωτας έχει περίεργα γούστα... Λέω όμως να το διακινδυνεύσω με το "Ασκήσεις Ύφους" του Ρειμόν Κενό!!!

Στην Πωλίνα το "Αδελφοί αδελφές" του Πάτρικ ΝτεΓουίτ ...

Ιωάννα Μος ασφαλή επιλογή... "Ο Μπόρχες και οι αιώνιοι Ουρακοτάγκοι" του Λουίς Φερντινάντο Βερισιμο

Καλικάντζαρε τι λες για το "Η εφεύρεση του Μορέλ";;;;

Και τέλος στο Φθινώπορο που όλο μου κολλάει αυτό --> "Ο δολοφόνος μέσα μου" του Τζιμ Τόμσον!!:))))

Τζόνκαν
μάλλον έχεις διαβάσει τα πάντα, αλλά αν δεν το έχεις διαβάσει θα σου έδινα το "Ονειρεμένη Ιστορία" του Άρθουρ Σνίτσλερ

Last edited:
Nικόλα :φιλί: το υποθετικό σου δώρο βρίσκεται ηδη στην βιβλιοθήκη μου. Θαύμα , ανοίξανε οι ουρανοί :χαχαχα:

Last edited:
Ω :φιλί: Εχω όλες τις προτάσεις αυτού του νήματος στα υπόψη! Θα επανέλθω όταν σκεφτώ κι εγώ επιλογές!

Στη Μεταλλαγμένη θα δωρίσω το πολύ αγαπημενο Έτσι ισχυρίζεται ο Περέιρα του Antonio Tabucchi.
Ταμπούκι διαβάζω, δικτατορία διαβάζω, προσωπική επανάσταση διαβάζω (biblionet) και εννοείται ψήνομαι :αγαπώ:

Στην φίλη μου την Μεταλλαγμένη ένα βιβλίο έκπληξη!!! :))))
Ο Μεγάλος Ανατολικός τόμος Α
Μέσα αλλά το θέλω σε graphic novel :ρ Εννοείται χωρίς τις σκηνές με παιδιά και τετράποδα, μην ξεχνιόμαστε!
Θα το διαβάσω όταν τελειώσω το Playboy του Οκτωβρίου 2008, με εξώφυλλο την Πάμελα :ρ

Ελλη σε σενα "το φως ανάμεσα σε δύο ωκεανούς " τι λες; πρεπει να χω ξαναγράψει σε αυτό το νήμα! Ο πετρος με το λιγο που είδα το βιβλίο μου άρεσε, ίσως γίνω και γω μια μέρα ένας αποτυχημένος συγγραγεας που κάποτε θα αναγνωριστώ!

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Παιδιά, σας χιλιοευχαριστώ για τα "δώρα" σας. Κρατάω τις προτάσεις από Έλλη και Νικόλα. Ιωάννα μου αυτό ήταν απ' τα πρώτα βιβλία που διάβασα στη ζωή μου, και εξακολουθώ να το λατρεύω! Αν μου το έφερνες και σε πλήρη μετάφραση θα σε λάτρευα κι εσένα :ρ

Ας κάνω μερικά "δώρα" κι εγώ.

Στην Έλλη το Ο Καθρέφτης μέσα απ' τον Καθρέφτη του Μίχαελ Έντε.
Στην Τσίου το Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν της Λάιονελ Σράιβερ.
Στη Φθινόπωρο τα Σακιά της Καρυστιάνη.
Στον Μπου το Εκκρεμές του Φουκώ του Έκο.
Στην Πολύνιους τον Γλάρο του Τσέχοφ.
Στον Νικόλα το Βιβλίο Κόλαση του Κάρλο Φραμπέτι.
Στη Μεταλλαγμένη την Οργή του Κινγκ, μεταχειρισμένο αλλά σε άψογη κατάσταση (φανταστικά δώρα είναι αυτά, ό,τι θέλουμε βρίσκουμε στα φανταστικά παλαιοβιβλιοπωλεία)
Στη Χήθκλιφ το Σπίτι από Φύλλα (με το ας άνω σκεπτικό).
Στον Φάρο την Ιστορία της Ανθρώπινης Ηλιθιότητας
Στον Κόρτο και τον Καλικάντζαρο το Έρως Ανίκατε Μάσαν του Κορτώ.
Στη Λορένα το Μια Γυναίκα Χωρίς Όνομα της Ντουιγκού Ασένα.
Στη Στιλλ το Περί Συγγραφής του Κινγκ (μήπως της ταιριάξει πιο πολύ απ' τα μυθιστορήματά του κι αλλάξει γνώμη για τον Κινγκ.)
Στην Ιωάννα το Δωμάτιο της Ντόναχιου.
Στη Βάγγυ τη Μακριά Πορεία του Κινγκ.

Προς το παρόν δεν μπορώ να σκεφτώ άλλα κατάλληλα βιβλία, όμως θα το δουλέψω στο μυαλό μου και θα επανέλθω :)

Έλλη :χαχα: είναι στη λίστα με τα επιθυμητά εδώ και καιρό..

Νικόλα :)))) εκτός απ' το ευχαριστώ στην αρχή, αν είχα κάνει λάθος μετά να ξέρεις ότι θα ακολουθούσε και ειλικρινέστατο συγνώμη.

Αφού εγώ δε σας ξέρω βασικά αλλά μόνο στο περίπου, νομίζω ότι θα το πήγαινα κάπως έτσι:

Στην Έλλη: Την Ισπανική διαθήκη του Koestler
Στο Νικόλα: Τον Επαρχιακό γιατρό του Balzac
Στο Μπέϊζιλ και στην Πολύνιους: Τη Μυστική ζωή του Τερζάκη
Στη Βάγγυ: Τις Ανθρώπινες μύγες του Lahlum
Στην Άτοπο: Τη Σκιά του ανέμου, του Zafon
Στο Φαροφύλακα: Το τελευταίο αίνιγμα, της Pessl
Στην Τσίου: Τις Αναμνήσεις εγωτισμού του Stendhal
Στη Στιλλ ινν: Το Τζεβντέτ μπέη και υιοί του Pamuk
Στην Φθινόπωρο: Τα Πορτρέτα γυναικών του Poe
Στον Αντέρωτα: Το Εγχειρίδιο πρακτικής σοφίας του Schopenhauer
Στον Ινσμούθιο: Το Μαρίνα του Zafon
Στο Φίλιπ: Το Δεκατέσσερα διηγήματα και ένα χρονογράφημα του Maupassant
Στο Μακρυγιάννη: Τη Συνοπτική Ιστορία Της Συγχρόνου Ελλάδος του Δαφνή

Αν δεν έγραψα για κάποιον είναι γιατί δεν ξέρω τι θα δώριζα, πάντως όχι κολώνια απ' το ψιλικατζίδικο :)))

Φάρε πριν σεληνιαστείς έγραψα όλα τα ονόματα με λατινικούς χαρακτήρες γιατί κάποια δεν έχω ιδέα πως να τα προφέρω :)

Στην Στιλλ Ιν την εξιλέωση που γυρίστηκε και σε ταινία με την Ναιτλι
Στην Πολύνιους "the Christmas tree ?" του Ντίκενς
Στον Νικόλα τον "δον κιχωτη" του Φερθαντες
Στον μακρυγιαννη τον καρυοθραυστη
Στο φθινόπωρο το θαυμαστό ταξίδι του Νηλς Χολγκερσον
Στην βάγγυ το ενα ρομαντικο κοριτσι της Αλκοτ

Last edited:
Στο Μακρυγιάννη: Τη Συνοπτική Ιστορία Της Συγχρόνου Ελλάδος του Δαφνή
Σε ευχαριστώ που με θυμήθηκες Παράδοξε. Το βιβλίο που μου χάρισες μου θύμισε άσχημα χρόνια. Ήμουν μαθητής του γυμνασίου εκείνη την εποχή και δεν πέρασα καλά. Δες εδώ.
Ευχαριστώ και τους άλλους συνλεσχίτες για τα "δωράκια" τους:)

Last edited:
Στον Νικόλα τον "δον κιχωτη" του Φερθαντες
Αριάδνη μου σε ευχαριστώ πολύ!!! Η σκέψη σου μετράει.. (μάλλον εννοείς του Θερβάντες όμως :)))) )!!

Εγώ σε ξέχασα, αλλά επανορθώνω!!!

Θα σου χάριζα λοιπόν το Μέλμοθ ο Περιπλανώμενος μιας και σου αρέσει η γοτθική λογοτεχνία και το μυστήριο!!!

• Στον Χρυσόστομο θα δωρίσω τον Ήρωα της Γάνδης, του Κωστα Καχτίτση.
Ευχαριστώ που με σκεφτηκες Ελλη και για αυτη την γλυκεια χειρονομια σου. :ευχαριστώ:
Γιατι αυτό το βιβλίο δεν ξερω αλλα ουτε και γενικα το βιβλίο δεν το ηξερα. Σκεφτηκα μηπως το παρω καποια στιγμη να το διαβασω αλλα δυστυχως ειναι εξαντλημενο.

Ω, παίδες ευχαριστώ για τα δώρα! Νικ, σε πρόλαβα όμως, τον Μεσημβρινό τον έχω στη βιβλιοθήκη μου και μάλιστα διαβασμένο. :πάνω:
Έλλη, το περίεργο είναι ότι το Αστείο μου το έχουν προτείνει κι άλλοι φίλοι μου που ξέρουν τα γούστα μου αλλά δεν τους άκουσα ακόμα. Από Κουντερα έχω διαβάσει στο παρελθόν μόνο την Ελαφρότητα.
Θα επανέλθω αργότερα με τις δικές μου προτάσεις, πρέπει να να σκεφτώ λιγάκι.

Παράδοξε και Αριάδνη σας ευχαριστώ για τα δώρα όμως για να μη διαιωνίζεται λάθος το όνομα αν και είμαι σίγουρη οτι έγινε απο βιασύνη, είμαι η Στιλλ Ιλλ και είμαι καλά( ας πούμε) :))). Ίζι εκτιμώ την προσπάθεια αλλα το θεωρώ ακατόρθωτο να αλλάξω γνώμη για τον Κίνγκ. Όμως επειδή δεν τα παρατάς και τον αγαπάς με τρέλα σου στέλνω :αγαπώ:

Last edited:

Αριάδνη μου σε ευχαριστώ πολύ!!! Η σκέψη σου μετράει.. (μάλλον εννοείς του Θερβάντες όμως :)))) )!!

Εγώ σε ξέχασα, αλλά επανορθώνω!!!

Θα σου χάριζα λοιπόν το Μέλμοθ ο Περιπλανώμενος μιας και σου αρέσει η γοτθική λογοτεχνία και το μυστήριο!!!
Χα χα ναι !

@Στιλλ: Είσαι και ιν όμως!
Λοιπόν, είπα δεν θα σχολιάσω αλλά έχω ωροσκόπο Ζυγό :ρ, οπότε... Σημείωσα τα βιβλία που θα μου δωρίζατε, εκτός από του Νικόλα. Τί είχες Γιάννη, τί είχα πάντα. Μα Χαρούκι ρε παιδί; ελπίζω να έχει κάρτα αλλαγής γιατί μόνο Ryu δέχομαι (α, να το πω κι εδώ για 20η φορά: δεν μου ταιριάζει η ισπανόφωνη λογοτεχνία, ούτε ο μαγικός ρεαλισμός.)

Στην Ελένη Νέλλη: ο γέρος μου (Τιερύ Ζονκέ).
Στον Αντέρωτα: Γουιλτ, το μυστήριο της φουσκωτής κούκλας (Τομ Σαρπ). Πολύ γέλιο.
Στην Βάγγυ: οι Δουβλινέζοι (Τζέιμς Τζόυς)
Στην Καστάλια: Η νύχτα των χρησμών (Όστερ)
Στον Κόρτο Μαλτέζε: ο μελαγχολικός θάνατος του Στρειδάκη και άλλες ιστορίες (Τιμ Μπάρτον). :ναι:
Στον Νικόλα Δε Κιντ θα δωρίσω δύο με πολλή αγάπη, για να του έρθει διπλό το ψυχικό τραλαλά: 1) Ο μικρός Νικόλας και η τρελοπαρέα του (Γκοσινί) 2) Seduction and Snacks, (Tara Sivec), κωμικό ρομάντζο που σίγουρα θα λατρέψεις.
Στο Φθινόπωρο: ο Θεός των μικρών πραγμάτων (Αρουντάτι Ρόι)
Στο αγαπημένο μου παιδί, την Στιλλ Ιλλ: Σενάριο γάμου (Ευγενίδης)
Στην ΈλληΜ: Η δεσποινίδα (Ίβο Άντριτς)
Στην Πωλίνα: In the miso soup (Ryu Murakami)
Στην Ίζι: Οι απόψεις ενός κλόουν (Χάινριχ Μπολ).
Στο Φαροφύλακα: August: Osage County (Tracy Letts)--(Πουλόπομ, φύλαξα το αγαπημένο μου για σένα, είναι θεατρικό και νομίζω θα σ'αρέσει. Στιλλ, μην κάνεις ζήλιες, ζήτησες να πας πενθήμερη.)
Στον Ιαβέρη: 9 ιστορίες (Σάλιντζερ)
Στην Μεταλλαγμένη: Η χαμένη τιμή της Κατερίνας Μπλουμ (Χαίνριχ Μπολ.)
Στον Καλικάντζαρο: Το πείραμα (Σεμπάστιαν Φίτσεκ)
Στον Ιπποπόταμο: Ο τοίχος (Ζαν-Πωλ Σαρτρ)
Στην ΝάσιαΚ: Η μεταμόρφωση (Κάφκα)
Στον Παράδοξο: το ανθρώπινο κτήνος (Ζολά.)
Αν ξέχασα κανέναν ή έκανα μαντάρα τίτλους, συγγραφείς και παρωνύμια, σχωρέστε με.

Στον Νικόλα Δε Κιντ θα δωρίσω δύο με πολλή αγάπη, για να του έρθει διπλό το ψυχικό τραλαλά: 1) Ο μικρός Νικόλας και η τρελοπαρέα του (Γκοσινί) 2) Seduction and Snacks, (Tara Sivec), κωμικό ρομάντζο που σίγουρα θα λατρέψεις.
Χαχαχαχαχαχα!! Μιας και ήμουν ο μόνος που πήρε διπλό δώρα, αλλάζω την αρχική μου προσφορά και σου χαρίζω:

- Ο Φρενίατρος του Ζουακίμ Μαρία Μασάντου ντε Ασσίς, πολύ απλά γιατί ένα κομμάτι του εαυτού σου βρίσκεται σε αυτό το βιβλίο...
- Ο μαύρος Πρίγκιπας της Άιρις Μέρντοχ γιατί...Ξέρεις εσύ!! Μην γελάς σε βλέπω!!!:))))
Α ναι! Και έναν ονειροκρίτη!!!:φιρουλί: