Ω, παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τα δώρα!
Έλλη και Τσίου, αισθάνθηκα πως έχετε καταλάβει για μένα περισσότερα από όσα ίσως θα ήθελα...

(φαντάζομαι "βοήθησα" κι εγώ, αλλά ήταν λίγο creepy, όπως και να το κάνουμε...

)
Λοιπόν...
Στον
Αντέρωτα, τη συλλογή με τις ιστορίες του Garfield, αφού δεν είχα τελικά την ευκαιρία να του δώσω ένα δυο τεύχη που έφερα ειδικά για αυτόν στο πικ-νικ (με ενέπνευσε η παρουσίαση που είχε κάνει για το "a streetcat named Bob")
Στην
Αριάδνη και στη
Βάγγυ τη Συβαρίτισσα της Λιλής Ζωγράφου.
Στην
Έλλη, το hard copy του εργοστασίου εφιαλτών. (Και με το μαγικό μου ραβδάκι θα επανέφερα στην κυκλοφορία δια παντός το αγαπημένο της κραγιόν!)
Στην
Ίζι, κάποιο εξαντλημένο του Κινγκ, που ίσως δεν έχει, θα έπρεπε να κάνω έρευνα επ' αυτού, αλλά θα κινούσα γη και ουρανό.
Στον
Καλλικάντζαρο, την Ελληνική Μυθολογία του Τσιφόρου.
Στον
Μακρυγιάννη, τη λαογραφία της Μέσα Μάνης του Κυριάκου Κάσση, για να δω πόσα κοινά, αλλά και πόσες τρανταχτές διαφορές θα έβρισκε ανάμεσα στην Κρήτη και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου.
Στη
Μεταλλαγμένη , το "παραμύθια και παραδόσεις της Ιρλανδίας" του Γέητς.
Στον
Μπέιζιλ, γιατί το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο, κατέληξα σε κάτι "απλό" (ας μου συγχωρέσει η Καρυστιάνη την έκφραση, είναι σε πολλά εισαγωγικά), το "καιρός σκεπτικός", κυρίως για το πρώτο διήγημα "Μπάρδο" που θα ήταν τροφή για σκέψη για όλους.
Στον
Μπου, τους Δαιμονισμένους του Ντοστογιέφσκι, νομίζω το είχε αναφέρει στο πικ νικ.
Στον
Παράδοξο, τη λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων (και με το μαγικό μου ραβδάκι μια αξιοπρεπή, τουλάχιστον, δημοτική βιβλιοθήκη στο νησί που ζει)
Στη
Στιλλ και στον
Κόρτο τη συλλογή Επικίνδυνα Νερά του Αρκά, πιστεύω πως θα εκτιμούσαν τις ατάκες και το φλεγματικό χιούμορ του Κορνήλιου.
Στην
Τσίου, το Τούνελ του Σάμπατο, που για κάποιο λόγο (ή φόβο) δεν αποφασίζει να διαβάσει.
Στο
Φαροφύλακα, έχοντας διαβάσει την όμορφη ανάρτησή του για τις "Μυθοπλασίες", το "Άπαντα τα Ποιήματα", για να μείνουμε στον Μπόρχες. (και με το μαγικό μου ραβδάκι παπούτσια χορού ακριβώς στο νούμερό του)
Στον
Χρυσόστομο, το αριστουργηματικό "100 χρόνια μοναξιά", για να μπορέσει να διαβάσει μετά και το "Φθινόπωρο του Πατριάρχη" του αγαπημένου μου συγγραφέα, το οποίο αντάλλαξε στα γενέθλια, μετά από τη πρότασή μου να μην ξεκινήσει με αυτό.
Θα δώριζα σε όλα τα άλλα μέλη ένα από αυτά τα δύο βιβλία, τα 100 χρόνια δηλ. και, αν το είχαν διαβάσει, το φθινόπωρο. (Σαώρη, Μαύρο Τριαντάφυλλο, Λορένα, Πεταλούδα, Τζόνκαν, Σάσεναχ, Ινσμούθιε, Χήθκλιφ, Άτοπο, Σόφκι, Καλοκαίρι, Ιωάννη (πού είσαι?) και όλοι οι άλλοι -συγχωρέστε με που δεν σας αναφέρω προσωπικά- θα υποστείτε την εμμονή μου με τον Μαρκές!

)) )
Last but not least, στον
Νικόλα και στη
Μιντόρι τέσσερα από τα αγαπημένα μου βιβλία της Κρίστι, "Evil under the sun", "Five little pigs", "Murder in Messopotamia" και "The murder of Roger Acroyd". Εξτρά δώρο ένα χαριτωμένο μικρό μαστίγιο, σχεδόν μινιατούρα, το οποίο παρακαλώ θερμά τη Μιντόρι να κρατάει και να κοπανάει πότε πότε πάνω στο τραπέζι όπου θα κάνει ο Νικόλας τη φιλότιμη προσπάθεια να αλλάξει γνώμη για την αγαπημένη μου Άγκαθα!

)