Καλημέρα σας! Τελείωσα το Επιβάτης 23 του Sebastian Fitzek. Κύλησε ευχάριστα αν και οι ανατροπές ήταν κάπως προβλεπόμενες. Το γενικό θέμα παρόλαυτα ήταν καλό είχε ενδιαφέρον να ξετυλίσσεται η υπόθεση πάνω σ ένα κρουαζιερόπλοιο.
Πολύ πιθανόν να συμβεί και σε εμένα για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω εαν επιστρέψω σε κάποια βιβλία με το πέρασμα του χρόνου πως θα μου φανούν. Συμβαίνει αυτό στην ανάγνωση γενικά πιστεύω.@ΒασίληςΚ Πλέον δύσκολα μπορώ να διαβάσω Καζαντζάκη γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο, έχει πολύ φτερούγισμα ψυχής για τα δικά μου γούστα πλέον . Πιστεύω ότι ο Ζορμπάς δεν θα μου έκανε τέτοια εντύπωση όπως μου έκανε όταν το διάβασα πριν 10 χρόνια.
Εμένα να πω την αλήθεια μου άρεσε πολύ,αλλά δεν διαφωνώ με το θέμα του φτιαχτού, αλλά το θέμα είναι οτι γενικά διαβαζοντας Καζαντζακη αυτο το κανω στην ακρη. Εννοω οτι πολλά απο αυτα που διαβάζουμε εχουν ενα πλαίσιο το οποιο δεν εχει το φυσιολογικο, οπως και στο Ζορμπά πολλά απο αυτα που διαβάζουμε ειναι εμφανεστατα φτιαχτα ή δεν μπορει να αγγιζουν τη πραγματικοτητα ή κατι που συνεβη,εχουν μια υπερβατικοτητα ας πουμε αλλα οκ, το ξεπερνω.Έχοντας διαβάσει ολόκληρο τον Καζαντζάκη, θα ήθελα να αναφέρω πως ο Καπετάν-Μιχάλης δεν μου άρεσε. Το βρήκα πολύ υπερβολικό, πολλές εξάρσεις και ανατάσεις και τα παρόμοια, που από ενα σημείο και μετά με εκνεύρισαν τα μάλα, όχι μόνο επειδή (κατά τη γνώμη μου) τα βρήκα αχρείαστα, αλλά και επειδή κατά περιπτώσεις μου φάνηκαν "φτιαχτά".
Προσωπικές απόψεις είναι αυτές βέβαια...de gustibus et de coloribus που λένε.