Οντως ειναι δύσκολο κείμενο, με πολλές ορολογίες και επαναληψεις, ειμαι κάπου στη μεση του και το αφηνω, το πιανω, κατάλαβες.Τις προηγούμενες ημέρες τελείωσα τα φαντάσματα στον εγκέφαλο.
Ωστόσο, είναι δύσκολο βιβλίο. 300 πυκνογραμμένες, μεγάλες σελίδες, αρκετή ορολογία, αρκετοί πλατιασμοί, επαναλήψεις, επεξηγήσεις, κάνουν την ανάγνωση αργή και σχετικά κοπιαστική. Φυσικά, αξίζει τον κόπο.
*Αν κάποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει το Λειμωνάριον, εχεις ιδέα πόσο προσβάσιμη ή μη ειναι η γλώσσα του;Τελείωσα χθες το ταξίδι στη σκια του Βυζαντίου του Νταλρίμπλ.
Πρόκειται για την επανάληψη του ταξιδιού που έκανε ο Ιωάννης Μόσχος* τον 7ο αιώνα, ξεκινώντας από το Άγιον Όρος για να πάει στην Κωνσταντινούπολη, στη νότια Τουρκία, τη Συρία, τον Λίβανο, το Ισραήλ, και να καταλήξει στην Άνω Αίγυπτο.
Έχει και συνταγές στο τέλος;;Σε μενα, οπως εχω ξαναπει, ασκει απίστευτη γοητεια η θαλάσσια ζωη και τα χταποδια ακομη περισσότερο. Ενα κεφάλαιο, όμως, αναλύει και μιλάει για τις γιγάντιες σουπιες

ΚατάλαβαΟντως ειναι δύσκολο κείμενο, με πολλές ορολογίες και επαναληψεις, ειμαι κάπου στη μεση του και το αφηνω, το πιανω, κατάλαβες.
Να πω την αλήθεια δεν ξέρω.*Αν κάποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει το Λειμωνάριον, εχεις ιδέα πόσο προσβάσιμη ή μη ειναι η γλώσσα του;
Θα το ψάξω, αν και υποθέτω ότι υπάρχουν μεταφράσεις.Εξυπνάδες...Έχει και συνταγές στο τέλος;;![]()
Να σου πω, εντοπισα μία μονο (εκδοσεις καποιας αγίας), γι αυτό ειπα να ρωτησω κι εδω.Θα το ψάξω, αν και υποθέτω ότι υπάρχουν μεταφράσεις.

διαβάζω (επιτέλους) ένα βιβλίο που μου είχες πει ότι πρέπει να διαβάσω οπωσδήποτε (ένα της αλντίνας είναι, νομίζω κατάλαβες ποιο) και έχω κάποιες απορίες![]()

Ω! Απολογούμαι κυρία @Έλλη Μ μου, δεν το είχα δει.Καποια διότι, εδώ.![]()

).
Τελειωσα και το Διάβολοι και Αγιοι και κατάλαβα πώς προετοιμαστηκε η συγγραφη του Να την προσέχει. Σε όλα του τα βιβλία αυτός ο άνθρωπος γράφει γλυκα κι όχι γλυκανάλατα, με μια δόσηπαραμυθιου αλλά όχι φανταστικου, ενω πραγματευεται σκληρα θέματα, χωρις να εκβιάζει ποτε τη συγκίνηση ή να καθαγιάζει τους ήρωές του, εκτός κι αν ειναι άγιοι, δηλαδή παιδια.Τελείωσα το αρκετά ωραίο βιβλιαράκι του Andrea, Βασίλισσά μου,
...
Ωραίος ο γαλλος, πολύ ωραιος συγγραφέας.
Αγαπημένο βιβλίο! Θα πρότεινα να μην μπεις στα έξοδα (όχι ότι δεν αξίζει η έκδοση του Ποταμού - πες μου αν θες να στείλω με φωτογραφία μέρος κειμένου να συγκρίνεις), αλλά να δεις την υπέροχη ταινία, αφού θυμάσαι τα βασικά και άσε το για.. μελλοντική αγορά.Ξαναδιάβασα το Σολάρις του Λεμ. Το είχα αγοράσει το '21, το είχα διαβάσει, δεν θυμόμουν τίποτα, το ξαναδιάβασα τις προηγούμενες ημέρες και πάλι (για κάποιον εντελώς ανεξήγητο λόγο) δεν θυμάμαι τίποτα, πέρα από τα πολύ βασικά. Δύσκολο βιβλίο, το κάνει δύσκολο και η παλιά (αλλά σωστή) μετάφραση, και η έκδοση του Κάκτου, που δεν είναι ό,τι καλύτερο γενικά ο Κάκτος -που έχει εκδώσει πολλά αξιόλογα έργα ΕΦ, αλλά τα'χει κάνει θάλασσα στις μεταφράσεις και την επιμέλεια της έκδοσης και τώρα μόλις διαπίστωσα ότι κυκλοφορεί κι από τις εκδόσεις Ποταμός και μπαίνω στον πειρασμό να το τσιμπήσω αν το πετύχω κάπου γιατί τα ημερολόγια των άστρων του ιδίου ήταν τρομερή η μετάφραση και φυσικά παραμιλώ ξανά, μην μου δίνετε σημασία.
Ευχαριστώ πολύ για την καλή διάθεση να στείλεις φωτογραφίες. Δεν θα χρειαστεί. Την ταινία, πάντως, την έχω δει ως φοιτητής, σε βιντεοκασέτα (αν δεν απατώμαι). Μας είχε πιάσει με την (τότε) φίλη μου να βλέπουμε Ταρκόφσκι και Αϊζενσταϊννα δεις την υπέροχη ταινία