Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

@Χρυσόστομος Σ'ευχαριστω για τη λογοτεχνική πρόταση, θα ριξω μια ματιά περί τίνος πρόκειται. Όσο για τη ταινία που λες, την ξέρω κι επιχείρησα να τη δω όμως δεν προχώρησα καθαρά λόγω κακού τάιμινγκ. Ίσως μετά την ανάγνωση του βιβλίου αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον μου και κατσω να τη δω ολόκληρη.
 
Αγόρασα το Μικρές φωτιές παντού σε ebook από το μεταίχμιο, γιατί τρέχει μια συνανάγνωση στο ινσταγκραμ και μέχρι το Σάββατο, με τον κωδικό KAILA (κορωνοϊκή αναπάντεχη ινσταγκραμικη λέσχη ανάγνωσης), το δίνουν οι εκδόσεις 1€. Για όποιον/α ενδιαφέρεται. :)
 
@Ιαβερης, πολύ ζόρικο βιβλίο ο Τζόνι, αλλά ναι, ποτέ δεν μετανιώνεις που το διάβασες. Εγώ ήμουν μουδιασμένη για μέρες αφού το τελείωσα, κι ακόμα και τώρα σφίγγεται η καρδιά μου όταν το σκέφτομαι. Δυστυχώς αυτοί που κυρίως πρέπει να το διαβάσουν είναι απασχολημένοι να καταστρώνουν σχέδια για πολέμους όπου θα στείλουν άλλους. Πάντως κι εγώ πιστεύω ότι η ταινία είναι πολύ καλή, ο Κράνστον ζωγραφίζει, και θα άξιζε να της δώσεις μια ευκαιρία. Πέραν όλων των άλλων, με βοήθησε να καταλάβω και λιγο καλύτερα την εποχή και τη θέση του συγγραφέα.
 
Έχω παραγγείλει το '' Οι Φωνές του ποταμού Παμάνο'' του Cabre Jaume. Οι κριτικές που έχω διαβάσει υποστηρίζουν ότι είναι το καλύτερο βιβλίο του συγγραφέα. Θα δείξει...
 
Το έχω πάρει κι εγώ αυτό, για το περσινό Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο, μαζί με μια άλλη επιλογή, αλλά εντέλει διάβασα μόνο το ένα κι αυτό έχει παραμείνει αδιάβαστο στο ράφι μου γιατί με είχε πετύχει σε περίεργη περίοδο. Θέλω να πιστεύω πως στους προσεχείς μήνες, θα το διαβάσω κι εγώ. :) Πες εντυπώσεις όταν το διαβάσεις. :)
 
Για να τρολάρω τον εαυτό μου σήμερα αγόρασα τη βιογραφία του Αϊνστάιν του Walter Isaacson. Ελπίζω να είναι εξίσου κατανοητή και καλογραμμένη με τη βιογραφία του Ντα Βίντσι που διάβασα φέτος και μου άρεσε πάρα πολύ.
 
Αγόρασα το ο Κύριος Γουάιλντερ και εγώ του Τζόναθαν Κόου. Ομολογώ ότι είναι η πρώτη φορά που διαβάζω βιβλίο από τον συγκεκριμένο συγγραφεά και ο λόγος που το πήρα ήταν επειδή μου αρέσει πάρα πολύ ο Γουάιλντερ.
 
Η λίστα με τα αδιάβαστα έχει φτάσει στα όρια της :ντροπή: απτόητη όμως αγόρασα "το παιχνίδι των κρυφών ευχών" του ρέντμοντ πάτρικ και το ''άμμος στα μάτια" του Λάρς Κέπλερ.
 
Αχ και εγώ έχω αδιάβαστα σωρό αλλά...Σήμερα αγόρασα, "Ιστορίες που δεν είπα στον ψυχολόγο μου" Τατιάνα Κιρχοφ, "Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου" Αύγουστος Κορτώ και το "Από την αρχή" του Θοδωρή Παπαιωάνου
 
Ήρθε σήμερα πακέτο (επιτέλους) με τα εξής: ''Ο μαιτρ και η μαργαρίτα'', Μπουλγκάκωφ, '''Όνειρο στο κύμα'', Παπαδιαμάντης, ''Στα βουνά της τρέλας'', Λάβκραφτ και ''Η δίκη'', Κάφκα (ξέρει κανείς αν η μετάφραση από τις εκ. Ροές είναι καλή;)
 
Δεν το έχω διαβάσει από αυτές τις εκδόσεις, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για αυτή τη μετάφραση.
Γενικότέρα, αν δεν μου διαφεύγει κάποιο, έχω την εντύπωση πως οι συγκεκριμένες εκδόσεις έχουν προσεγμένες μεταφράσεις.
 
Πράγματι, από το λίγο που διάβασα η μετάφραση φαίνεται εξαιρετική αλλά η γραμματοσειρά είναι σκέτη τραγωδία.. Πολύ λεπτά γράμματα και μικρά κενά. Με βλέπω να κουράζομαι όταν το διαβάσω.
 
Last edited:
Το έψαχνα τόσο καιρό και επιτέλους το βρήκα. 'Αντεργκραουντ ή ένας ήρωας του καιρού μας, του Vladimir Makanin από εκδόσεις Καστανιώτης. 'Εχω τώρα περιέργεια να δω: άξιζε τόσο καιρό η αναμονή;
 

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Παρήγγειλα τα 3 βιβλία από την τετραλογία της Ναπολης της Φερράντε , που μου λείπουν.
Ειχα εκστασιαστεί όταν είχα διαβάσει το πρώτο βιβλίο πριν 3 χρονια μεσα στο τρενο Αθηνα-Θεσσαλονικη.
Μετά καταπιάστηκα με άλλα και ξεχάστηκα εντελως.
Εύχομαι να με ενθουσιάσουν το ίδιο και τα εναπομείναντα.
 
Σήμερα παρέλαβα τέσσερα βιβλία. Τα τρία είναι από προτάσεις που είδα σε αυτήν την ομάδα.

1. Μυστήρια, του Κνουτ Χάμσουν από εκδόσεις Παναθήναια.
2. 'Εχων σώας τας φρένας, του Αργύρη Χιόνη από εκδόσεις Κίχλη.
3. Ο Μάστορας, του Μπερναρντ Μάλαμουντ από εκδόσεις Καστανιώτη.
4. Η Λεωφόρος, του "Τρεβάνιαν" (ένα από τα πολλά φιλολογικά ψευδώνυμα του Rodney William Whitaker από εκδόσεις Πόλις.
 
Top