προχθές αγόρασα το Ζερμινί Λασερτέ των Γκονκούρ
Πρώτη φορά το βλέπω και φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Μπήκε στη λίστα. Καλή χρονιά!
προχθές αγόρασα το Ζερμινί Λασερτέ των Γκονκούρ
Μακάρι, Καστάλια, έχω πολύ καλό προαίσθημα. Η αλήθεια είναι ότι για τον Μεγάλο Πέτρο γνωρίζω ελάχιστα πράγματα, όμως ένα από τα βιβλία που διαβάζω αυτή τη στιγμή ( Ο Χορός της Νατάσας - Μία πολιτιστική ιστορία της Ρωσίας) μου κίνησε τη περιέργεια να μάθω περισσότερα γι'αυτόν τον ηγέτη.Για τα άλλα δεν μπορώ να σχολιάσω, αλλά βάζω στοίχημα ότι ο Μέγας Πέτρος θα μπει στα καλύτερα της χρονιάς σου.
Γνωρίζεις αν κυκλοφορούν τα βιβλία του σε μετάφραση?Κατενθουσιασμένος από τη βιογραφία " Peter the Great" του Robert Massie, την οποία μόλις προχθές ξεκίνησα αλλά με βλέπω να την τελειώνω μέχρι το τέλος της εβδομάδας, παρήγγειλα και τα υπόλοιπα της σειράς για τη δυναστεία των Ρομανόβ, " Catherine the Great" και " Nicholas and Alexandra".
@Δουλτσινέα Από λίγη έρευνα στον Ιστό ανακάλυψα ότι υπάρχει ο Μέγας Πέτρος στα ελληνικά αλλά δυστυχώς εξαντηλημενος. Παρόλα αυτά το πέτυχα νομίζω σε κάνα δύο σάιτ με μεταχειρισμένα. Θα το ξανακοιτάξω αργότερα και θα σου δώσω περισσότερες πληροφορίες.Γνωρίζεις αν κυκλοφορούν τα βιβλία του σε μετάφραση?
No surprises thereΚατενθουσιασμένος από τη βιογραφία " Peter the Great" του Robert Massie, την οποία μόλις προχθές ξεκίνησα αλλά με βλέπω να την τελειώνω μέχρι το τέλος της εβδομάδας, παρήγγειλα και τα υπόλοιπα της σειράς για τη δυναστεία των Ρομανόβ, " Catherine the Great" και " Nicholas and Alexandra".
Ευχαριστώ Ιαβέρη, θα το έχω στα υπόψιν, αν εντούτοις βρεις και εσύ κάτι ενημέρωσέ με. Μου κίνησες την περιέργεια με τα θετικά σου σχόλια!@Δουλτσινέα Από λίγη έρευνα στον Ιστό ανακάλυψα ότι υπάρχει ο Μέγας Πέτρος στα ελληνικά αλλά δυστυχώς εξαντηλημενος. Παρόλα αυτά το πέτυχα νομίζω σε κάνα δύο σάιτ με μεταχειρισμένα. Θα το ξανακοιτάξω αργότερα και θα σου δώσω περισσότερες πληροφορίες.Πάντως αξίζει με χίλια ο Robert Massie είναι πολύ καλός παραμυθάς-βιογράφος, το "παραμυθάς" το λέω με τη καλή έννοια, όχι ότι επινοεί πράγματα.
![]()
Καταστραφήκαμε με τον κορονοϊό. Περιμένω πώς και πώς να ανοίξει η Δημοτική βιβλιοθήκη (ελπίζω το Μάρτιο) γιατί αλλιώς με βλέπω να μην έχω να φάω έτσι όπως πάει το πράγμα με τις αγορές βιβλίων.