Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Όχι είναι το πρώτο που αγοράζω. Έχεις να μου δώσεις κάποια tips; :)
Δεν ξέρω αν τα χαρακτήριζα tips, αλλά θα ξεκινούσα με 1Q84. Είναι εισαγωγική τριλογία για το ύφος, στυλ, γραφή και ιδιοσυγκρασία του συγγραφέα και φιλικότερη για τον αναγνώστη. Αν δεν σου αρέσει αυτό που διαβάζεις, δώσε άλλη μια ευκαιρία με το πρώτο βιβλίο της τριλογίας

Το πρωτο βιβλιο (απο τα... δυο(!)) του Μουρακαμι που εχω διαβασει εγω, ηταν τον "Σπουτνικ Αγαπημενη" (Το Κουρδιστο Πουλι, το δευτερο). Και παροτι δεν ειναι το καλυτερο του ή το πιο γνωστο του, μου ειχε αρεσει παρα πολυ. Συμπαθητικη ιστορια, εξαιρετικη γραφη. Μαγικος Μουρακαμι!

Δεν ξέρω αν τα χαρακτήριζα tips, αλλά θα ξεκινούσα με 1Q84. Είναι εισαγωγική τριλογία για το ύφος, στυλ, γραφή και ιδιοσυγκρασία του συγγραφέα και φιλικότερη για τον αναγνώστη. Αν δεν σου αρέσει αυτό που διαβάζεις, δώσε άλλη μια ευκαιρία με το πρώτο βιβλίο της τριλογίας
Θα ξεκινήσω μέσα στις επόμενες μέρες το Νορβηγικό Δάσος και αν δεν με κερδίσει θα πάρω το πρώτο της τριλογίας που ανέφερες. Ευχαριστώ!

Αυτό πήρα σήμερα(μαζί με το "Ασημενιο Κλειδί" του Λαβκραφτ και τον "Τρόμο" του Μάχεν). Δεν ξέρω τι λέει αλλά αφού έχει περίστροφο, άμαξα, και τη λέξη "Τέρας" στο εξώφυλλο, δε μπορεί, καλό θα είναι!

Για την εβδομάδα της Σχοινούσας (που ακολουθεί) και επειδή
1. Ένα μισοδιαβασμένο δεν θα μου φτάσει για μια βδομάδα + ταξίδι
2. το καλοκαίρι ενδείκνυται για αστυνομική ή ελαφριά λογοτεχνία - στην παραλία
3. Άκουσα καλή κριτική / λόγια από το podcast του Μπακουνάκη (Βιβλία & συγγραφείς)

723

της Σχοινούσας
Απομονώνω αυτό και πάω ησυχα ήσυχα να κλάψω σε μια γωνίτσα.:ένοχος:
(γιατί, ως γνωστόν, οι μικρές κυκλάδες ειναι μέρος των κυκλάδων, το καλύτερο μέρος για να κάνεις διακοπές, εντός χωρας. :σαςευχαριστώ:)

Όταν μπλέκεις με κακές παρέες και σε παρασύρουν, ο ρυθμός αγοράς βιβλίων είναι μεγαλύτερος από το ρυθμό ανάγνωσης.
Ειφφελ

Ο άνθρωπος που λεγόταν Πεμτη, είναι το βιβλίο που κάναμε συνανάγνωση στην λέσχη βιβλίου Ηρακλείου τον προπροηγούμενο μήνα. Επειδή είχα ήδη αγοράσει αλλά βιβλία και δεν ήθελα να το παρακάνω δεν το αγόρασα. Το είχα βρει όμως στο scrib και το διάβαζα από κει. Έλα όμως που η μοίρα μου έπαιξε σκληρό παιχνίδι, εκεί που νόμιζα ότι έφτασα στην τελευταία σελίδα συνειδητοποίησα ότι υπήρχε μόνο το μισό βιβλίο στην πλατφόρμα. Δεν πτοήθηκα καθόλου όμως, μα καθόλου.. Πήρα μέρος στην συνανάγνωση κανονικά έτοιμος να πω την γνώμη μου για το μισό βιβλίο.. Ξεκινάμε βιντεοκλήση και αρχίζουν να μιλάνε οι παλαιότεροι που είχαν περισσότερη άνεση.. Ε, μην το κάνω παραμύθι, όλοι είπαν ότι από την μέση και μετά άρχισε να είναι ωραίο το βιβλίο και συζητούσαν μόνο για το μέρος του βιβλίου που δεν είχα διαβάσει. Πρώτη μου επαφή με τη λέσχη και τα έχω κάνει όλα τέλεια :θρρρ:.
Φανταστείτε ότι το πρώτο μισό βιβλίο δεν ήταν ούτε άξιο αναφοράς στη συνανάγνωση σε σχέση με το υπόλοιπο, εμένα ωστόσο μου άρεσε πολύ αυτό που είχα διαβάσει οπότε το αγόρασα με τις προσδοκίες στα ύψη, έχοντας φάει σποϊλερ με φουλ ανάλυση 8κ. Το αγόρασα λοιπόν παρότι έχω στο κομοδίνο έτοιμο για ανάγνωση το στο λόγο του Γουοτερσιπ, πασχίζοντας να διαβάσω τη νυχτερίδα και ενώ έχουμε στο πρόγραμμα, μάλλον, τη Λολίτα και πιθανόν ένα κόμικ.

μιλάει για την αναρχία και ξεκινάει με τον ήρωα μας, ο οποίος πασχίζε να δείξει στους γύρω του ότι είναι σοβαρός αναρχικός. Οδηγεί λοιπόν ένα άτομο από τον κύκλο του στην γιάφκα του, μια μέρα που έχει συνέδριο με την οργάνωση του, για να αποφασίσουν τα μέλη της οργάνωσης ποιον θα χρήσουν στην θέση με το κωδικό όνομα Πεμτη. Σε μια συμφωνία μεταξύ του ήρωα και του φίλου του, υπό περίεργες συνθήκες, ο φίλος του ήρωα μας του ανακοινώνει ότι είναι αστυνομικός αλλά η συμφωνία μεταξύ τους δεν αφήνει τον ήρωα μας να το αποκαλύψει. SPOILER από τη συνανάγνωση ήταν ότι όλοι τελικά ήταν αστυνομικοί. Ανυπομονώ να δω πως εκτυλίσσεται η ιστορία.

Η νυχτερίδα είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο, τουλάχιστον μέχρι τη μέση που έχω διαβάσει μέχρι τώρα. Ότι πρέπει για καλοκαίρι. Όταν το τελειώσω θα μιλήσω παραπάνω γι αυτό μιας και έχω δεσμευτεί σε μέλη της λέσχης μας για να το κάνω :)

Δεν ξερω γιατι, αλλα μου ηρθε στο νου η ρηση «μην κρινεις ενα βιβλιο απο το εξώφυλλο». Ουτε δυο, θα πω εγω.

Την προηγούμενη βδομάδα πήγα επιτέλους σε βιβλιοπωλείο και αγόρασα 2 βιβλία. Τον πρώτο τόμο της τριλογίας του Μουρακάμι 1Q84 και το τουβλάκι Βαλκανική τριλογία, της Ολίβια Μάνινγκ. Το δεύτερο δεν το προγραμμάτιζα, αλλά είχα διαβάσει για αυτό σε ένα άλλο βιβλίο, το οποίο μίλαγε για την πρόσληψη των βαλκανικών χωρών στην αγγλική λογοτεχνία και για αυτό με ενδιέφερε και όταν το είδα άρπαξα την ευκαιρία και το πήρα. Μιλάει για την Ρουμανία κατά την περίοδο λίγο πριν καταληφθεί από τους Γερμανούς και για την Αθήνα κατά την περίοδο πριν την εισβολή των γερμανών. Είναι επίσης και μεταμφιεσμένη αυτοβιογραφία της συγγραφέως.

Νικόλα, δεν το ήξερα/περίμενα ότι θα είχε βγει στα ελληνικά! Δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά έχω διαβάσει άλλα του ίδιου συγγραφέα και μου αρέσει. Πρέπει να ξέρεις βέβαια ότι το γράψιμό του είναι πάρα πολύ συναισθηματικό και τείνει στο μελοδραματικό καμμιά φορά, όμως (πώς να το πω τώρα) είναι γνήσια συμπαθητικό, αισθάνεσαι κοντά με τους ήρωές του.
ΥΓ: Α, ναι, μου ήρθαν και κάτι γαλλικά βιβλία, ένας Αστερίξ, ένας Ιούλιος Βερν και ο Συρανό ντε Μπερζεράκ (σε διασκευή νομίζω).