Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Σήμερα δανείστηκα το Λολίτα από την δημοτική βιβλιοθήκη. Είναι το βιβλίο της επόμενης συνανάγνωσης της λέσχης Ηρακλείου. Αν έχω καταλάβει καλά βγαίνει σε δύο εκδόσεις, με σχολιασμό και χωρίς. Στη βιβλιοθήκη υπήρχε αυτό με το σχολιασμό. Μου κόπηκαν τα πόδια όταν είδα ότι είναι 700 σελίδες. Ελπίζω να τα καταφέρω.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Σήμερα δανείστηκα το Λολίτα από την δημοτική βιβλιοθήκη. Είναι το βιβλίο της επόμενης συνανάγνωσης της λέσχης Ηρακλείου. Αν έχω καταλάβει καλά βγαίνει σε δύο εκδόσεις, με σχολιασμό και χωρίς. Στη βιβλιοθήκη υπήρχε αυτό με το σχολιασμό. Μου κόπηκαν τα πόδια όταν είδα ότι είναι 700 σελίδες. Ελπίζω να τα καταφέρω.
Την άποψή μου για τέτοιου είδους σχόλια την έχω γράψει εδώ: Υπέρμετρες υποσημειώσεις σε καλή λογοτεχνία

Θεωρώ πως εκδότης και μεταφραστής ξετινάζουν στον αέρα ένα βιβλίο που δεν τους ανήκει.
 
@Φαροφύλακας συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο που έγραψες, εννοείται ότι δεν διαβάζω τα σχόλια, έλα όμως που έχει γαλλικές φράσεις και λέξεις, οπότε αναγκαστικά μιας και δεν ξέρω γαλλικά, πατάω pause και ξενερώνω γιατί πρέπει να γυρίσω στα σχόλια να δω τη μετάφραση.

Για τα σχόλια το καταλαβαίνω ότι υπάρχουν λόγοι που τα δικαιολογούν, το να μην μεταφράζουν στο κείμενο τις λέξεις αλλά να σε αναγκάζει να τις διαβάζεις στα σχόλια (τα οποία βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου, όχι στην κάτω μεριά της σελίδας) ε δεν το καταλαβαίνω. Ωστόσο, δεν θα διάβαζα σε καμιά περίπτωση το συγκεκριμένο βιβλίο, καθαρά για το θέμα του, συνεχίζω να το διαβάζω μόνο και μόνο λόγω του ότι αποφασίσαμε να το διαβάσουμε σαν λέσχη, ελπίζω να κρύβεται κάποιος λόγος στη συνέχεια που να με κάνει να μη μετανιώσω για το χρόνο μου.
 

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
δεν ήθελα να αγοράσω κανένα βιβλίο τώρα,έχω προμήθειες για τις διακοπές και είπα οτι είμαι εντάξει τουλάχιστον μέχρι το σεπτέμβρη αλλα να,βρέθηκε μπροστά μου ο "Συλλέκτης" του Τζων Φώουλς και τον πήρα.τί να έκανα?
 
Αγόρασα το "Για τον έρωτα" του Μπουκόφσκι. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω όρεξη ούτε για έρωτα ούτε για Μπουκόφσκι αλλά 2 χρόνια τώρα πέφτω πάνω στο συγκεκριμένο βιβλίο και μου την έσπασε σήμερα. Έχω και μια αδυναμία στο κόκκινο.
 
Εγώ παιδιά έχω παραγγείλει από τις εκδόσεις Τετρακτυς από την Κυριακή δύο θα μου έρθουν αύριο θα σας στείλω φωτό μόλις μου έρθουν πάντως είναι τα η τέχνη της Καμπάλα του Ιωάννη Ρόυχλιν και το ο άνθρωπος της επιθυμίας του αγαπητού ιδρυτή του Μαρτινισμού Louis Claude de Saint Martin (426 και 584 σελίδες αντίστοιχα το καθένα 😆) και θα λάβω δώρο από τον εκδοτικό οίκο όπως μου είπαν και έναν ξύλινο βιβλιοστάτη και μολύβι με εγχάρακτο λογότυπο των εκδόσεων επάνω σε θήκη 😍 ανυπομονώ.
 
Προσπάθησα να διαβάσω το Άνθρωπος στο Ψηλό Κάστρο του Φίλιπ Ντικ και δεν τα κατάφερα.
Το Ι-τσινγκ και τα ταξίδια στον Άρη λίγο με έχασαν. Βέβαια το τελευταίο νομίζω είναι χαρακτηριστικό της εποχής που γράφτηκε το βιβλίο.
Οπότε είπα να δοκιμάσω το Fatherland του Ρόμπερτ Χάρις, που εξελίσσεται το 1964 με τους Γερμανούς νικητές. Ελπίζω να μη πήγε στράφι η αγορά. Κάποια στιγμή θα διαβάσω και το The Yiddish Policemen's Union του Michael Chabon.

(Πόσο σπαστικὀ είναι το μόνιμο sticker στο βιβλίο)

755
 
Επισκεψη στο μοναστηρακι και πηρα τα εξης:

Τονι Μορισον - Το τραγουδι του Σολομον ----εκδοσεις Οδυσσεας ----7 ευρω
Χοσέ Δονόσο - Οι βαθύπλουτοι Βεντούρα και οι ανθρωποφάγοι ----- εκδόσεις Αστάρτη ---- 1 ευρω
Αντώνης Σαμαράκης - Η κόντρα ------ εκδόσεις Ελευθερουδάκης ------- 1 ευρω


Με περιμενε μια έκπληξη στην πρώτη σελίδα του "η κόντρα" του Σαμαράκη

791

Πριν λιγες μέρες αγόρασα τη νέα έκδοση του -πρωην εξαντλημένου- "Τα ελιξίρια του Διαβόλου" του ΕΤΑ Χοφμαν που εψαχνα καιρο - 3-4 χρονια σιγουρα - κι εδωσα 18 ευρω στην Πολιτεια και σημερα το βρηκα κι αυτο στον πάγκο στο μοναστηρακι με τιμη μολις 1 ευρω.
 
Αγόρασα τη "Θεωρία των χορδών" του Somoza Jose Carlos. Me προϊδέασε θετικά η περίληψη του βιβλίου που αναμιγνύει την επιστήμη της φυσικής με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ.
 
Top