Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Τον χειμώνα που μας πέρασε έτυχε να αναφέρω σε μια συζήτηση την συναναγνωση του Περεκ. Το ένα έφερε το άλλο και κατεληξα με αυτήν που θαυμάζω να μιλάμε για αγαπημένους συγγραφεις. Ένας απ' αυτούς που ανέφερε (εκτός από τον Περεκ) ήταν ο Αλεσσάντρο Μπαρίκκο. Σήμερα που βρέθηκα σε βιβλιοπωλείο, χωρίς κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, έπεσα πάνω του, και αγόρασα το Χωρίς αίμα. Για να δούμε.

"Τζαστρότσι" του Πέρσυ Σέλλεϋ
"Η Βίβλος των Νεκρών" του Ερμού του Τρισμεγίστου
"Τσουνάμι - 29 χαϊκού" από επιζήσαντες της φυσικής καταστροφής στην Ιαπωνία το 2011
"Το Ταξίδι του Βασιλιά Γιουβόραν" του Κλαρκ Άστον Σμιθ
"Το Βιβλίο του Ενώχ" του Ρόμπερτ Χ. Τσαρλς

και -δεν ξέρω αν πιάνεται- το τελευταίο τεύχος της "Σχεδίας" (το αναφέρω για να πουλήσω μούρη για την κοινωνική μου ευαισθησία, εκτός από το μυστηριώδες πέπλο αποκρυφισμού, μαγείας, γοτθικής φαντασίας και ποίησης που ρίχνουν πάνω μου οι επιλογές των βιβλίων μου).

Πολλή θεωρία, πολλες χορδές, μεγάλη βαρεμάρα! :))))
Σαν να λέμε Μέθοδος εκμάθησης εγχόρδου, ανευ διδασκάλου, στο σπίτι. Ακορντεόν και πάλι ακόρντεόν (πού να στα λέω!!)
Τις προάλλες βρήκα στο πάμπλικ ενα βιβλιο που πάντα έλεγα να αγοράσω αλλά ποτέ δεν, εξαντλημένο πιά, εκδόσεις Γαβριηλίδης. Φοβάμαι στην ιδέα οτι μπορεί να μοιαζει με Κλαρίσε Λισπέκτορ, αλλά τελος πάντων.
Επίσης, τον Μαύρο Πρίγκηπα της Μερντοχ και το Στο καφέ των Υπαρξιστών, Ελευθερία, Υπαρξη και Κοκτέηλ Βερικοκο (αν και θα προτιμούσα νεκταρίνι) της Sarah Bakewell για το οποίο θυμάμαι παλιά να το συζητάμε με τον Τζόνκαν (τσεκαρα, πριν τα αγοράσω, δεν τα έχω. Ούτε διαβάσει, @Χρυσόστομος)

Καλημερα στη παρέα, πολύ ωραίο forum το ανακάλυψα πρόσφατα και μου άρεσε πολύ. Λοιπόν στα του topic, έκανα επίσκεψη πριν μερικές μέρες στο Φεστιβάλ στο Ζάππειο και οι αγορές μου ήταν:Ο άρχοντας των μυγων, Σκανδιναβική Μυθολογία του Γκαιμαν, Το φωτάκι του Μορεσκο, Ο κυνηγός του σκότους Απαντα 3 Λαβκραφτ, Η σύντομη ιστορία επτά φονων, Θαυμαστός καινούργιος κόσμος, Το τραγούδι του Αχιλλέα, Σιλμαριλλιον
👌

Δεν ειναι και πολύ καλό, Η ώρα του αστεριου μου μαυρισε την ψυχή, με κούρασε και με εξόντωσε

(τσεκαρα, πριν τα αγοράσω, δεν τα έχω. Ούτε διαβάσει, @Χρυσόστομος)
Μπράβο κορίτσι μου για την μεθοδικότητα σου... αλλά θα σου πρότεινα να το διπλοτσεκάρεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις... :ρ

Καθώς χθες περνούσα από την αγαπημένη Σβώλου, τσουπ βλέπω ανοιχτό ένα παλαιοπωλείο με δύο τραπεζάκια έξω και λιγοστά βιβλία, τσουπ βλέπω Μαντάμ Μποβαρύ από εκδ. Πάπυρος,
Τσουπ ρωτάω τη τιμή, βγάζω πορτοφόλι, δεν μου βγαίνουν τα λεφτά, πάω να αφήσω το βιβλίο και η κυριουλα μου λέει
"Πάρτο, ξέρω ότι οι περισσότεροι περνάτε από εδώ πέρα...μου τα φέρνεις άλλη φορά"
Μετά ήθελε να μου το αφήσει στην τιμή που μου έβγαιναν. Εγώ την χιλιοευχαριστησα και της είπα θα ξανά περάσω.
Και καθώς περίμενα το ραντεβουδακι μου στη βιβλιοθήκη, είπα να ξανά ψάξω πορτοφόλι και σακίδιο ΜΠΑΣ και βρω τίποτα χαμένα ψιλά. Τελικά κάτι βρήκα και πήγα και της έδωσα το υπολειπόμενο πόσο...

και το "Ηρακλειον sos βυθιζομεθα" που είναι η μαρτυρια του τελευταιου διασωθεντος απο το ναυαγιο του πλοιου Ηρακλειον στην Φαλκονερα.
Και θα έπαιρνα όρκο ότι είναι μαρτυρία από (ωραίο) τρελό Αρκαλοχωρίτη από τον πρόσφατο σεισμό!

Αγορασα την "Γη των νεκρων"
Το σαδο-μαζό ενδιαφέρον ακούγεται. Πες εντυπώσεις μετά.

Last edited:
Οχι φιλε @ΚρίτωνΓ χανιωτης ηταν ο Μπελωνης που ειναι το ονομα του διασωθεντα. Και για την ακριβεια το βιβλίο το εγραψε η κορη του βασισμενη σε καποια κειμενα και αφηγησεις του πατερα της που τις ειχε καταγραψει στο χαρτί, πλαισιωμενα με μια πολυχρονη ερευνα που εκανε η ίδια για το ναυαγιο. Ο ίδιος έχει πεθάνει πριν καποια χρόνια.

Σε ιντριγκαρε το σαδο-μαζο ε; ok οταν το διαβασω θα σου πω.

Last edited:
@Βασίλισσα το έχω στη λίστα μου για επόμενες αγορές...έχεις ξεκινήσει να το διαβάζεις ή η αναφορά που έκανες για το βιβλίο ήταν μόνο λόγο της συγκεκριμένης έκδοσης;

@Αλουκαρδ Το βιβλίο το ξεκινάω την Κυριακή. Έχω να τελειώσω ένα άλλο πρώτα. Η Αναφορά που έκανε ήταν λόγω έκδοσης και λόγω του ότι κυκλοφόρησε εχτές. Δεν το αγόρασα όμως με κλειστά μάτια. Οι κριτικές είναι φοβερές. Παρασύρθηκα σίγουρα από το μάρκετινγκ αλλά το βιβλίο σαν ιστορία αξίζει.

Μετά από μια τεράαααστια περιπέτεια
Παραγγελία από Ελλάδα. Κόκκινη Ανατολή, Ο Χρυσός Γιος, Όσα δε σου είπα ποτέ και το Μισός Πόλεμος. Μετά από 4 μέρες με καλούν και μου λένε δεν έχουμε το Κόκκινη Ανατολή. Οκ λέω ας βάλουμε κάποια άλλα βιβλία για να μη γίνει επιστροφή των χρημάτων. Βάζω άλλα 2 βιβλία. Μου λένε πρέπει να βάλεις 1.46 ε γιατί στοιχίζουν παραπάνω. Οκ λέω τα βάζω. Με καλούν 2 μέρες μετά βάλατε μόνο 1.46 ε, αλλά θέλει άλλα 2.56 ε. Γιατί ρε παιδία; τους λέω. Επειδή στοιχίζουν παραπάνω μου λένε. Αποκλείεται λέω. Ε! κυρία μου τόσο κάνουν, απαντούν. Τι βιβλία βάλατε; Μαζί με αυτά που έβαλα στην παραγγελία μου έβαλαν και ένα άσχετο που δεν το είχα ματαξανακούσει. Τους το λέω. Το "αφαιρούν". Δυο μέρες μετά ξανά το ίδιο. Άντε πάλι από την αρχή. 1 μέρα μετά με καλούν να μου πουν ότι δεν έχουν και ένα άλλο βιβλίο που έβαλα στην παραγγελία. Οκ λέω θα σας καλέσω πιο μετά για να δούμε τι θα κάνουμε. Τους καλώ δεν μπορούν να μιλήσουν και λένε θα με πάρουν. Περιμένω...περιμένω... Τους καλώ εγώ μετά από 2 μέρες. Τους λέω κάποια βιβλία για αντικατάσταση, αλλά ούτε αυτά τα έχουν. Απορώ γιατί γράφετε ότι είναι διαθέσιμα τα βιβλία, αφού τίποτα δεν έχετε... Είπαν την παπαριά τους... Έκραξα εγώ. Τους λέω να στείλουν τα βιβλία που υπάρχουν και μου λένε σήμερα θα τα στείλουν.. Σίγα που τα έστειλαν.... Περιμένω... περιμένω...πέρασαν 3 μέρες. Επικοινωνώ ξανά μαζί τους και μου λένε ότι δεν έκανα κατάθεση 2.56 ε. Άντε ξανά τα ίδια... "Συνεννοούμαστε" τελικά και μου λένε θα τα στείλουν τη Δευτέρα. Σκ*** μελάτα. Τίποτα. Αντιθέτως με καλούν τη Δευτέρα και μου λένε ότι δεν υπάρχει ένα βιβλίο. Ω! Θεοί λέω... Ποιο; Και μου λένε το βιβλίο που ΉΔΗ με είχαν ενημερώσει μια βδομάδα πριν ότι δεν υπάρχει και είχαμε ΉΔΗ συμφωνήσει να στείλουν τα βιβλία που υπάρχουν. Καλά ρε -τους λέω- με δουλεύετε;; Κάνω υπομονή 3 βδομάδες και συνεχίζετε το ίδιο τροπάρι; Αν είναι ακυρώστε την παραγγελία. Όχι μην ανησυχείτε θα τη στείλουμε σήμερα. Έτσι και δε σταλεί σήμερα ακυρώνω την παραγγελία. Τελικά την έστειλαν και πραγματικά αναρωτιόμουν αν είχαν στείλει τα σωστά βιβλία.

Έφτασαν χθες τα παρακάτω (σωστά) βιβλία:
Το κορίτσι από τη Γερμανία του Armando Lucas Correa
Όσα δε σου είπα ποτέ της Celeste Ng
Μισός Πόλεμος, Βιβλιο 3, της σειράς "Το Χρονικό της Τσακισμένης Θάλασσας" του Joe Abercrombie

Last edited: