Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Το "Εγώ το Ρομπότ" του Ισαάκ Ασίμοφ είναι από τα πιο μεστά και φιλοσοφικά λογοτεχνικά έργα Επιστημονικής Φαντασίας. Τόσο που η πραγματική ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης βασίζεται στις αρχές που περιγράφει ο Ασίμοφ το 1950 (τότε γράφτηκε).
Πολύ τυχερή που σου χαρίσαν τέτοιο βιβλίο @Σελεφά - είναι η πρώτη έκδοση του Κάκτου από το 1984!!!

Ωραίο το εγώ το ρομπότ.

Το τέλος του θανάτου έχω την εντύπωση ότι είναι τριλογία και είναι από τα βιβλία που θέλω να διαβάζω κάποια στιγμή. Αν το θυμηθείς (έχει να πέσει πολύ δουλειά με τόσα βιβλία :χαχα:) όταν το διαβάσεις μια γνώμη

@Ειφφελ ναι τριλογία είναι. Έχω διαβάσει το 1ο βιβλίο Το πρόβλημα των τριών σωμάτων και είχα ήδη το 2ο στην κατοχή μου. Αρκετά πρωτότυπο με μυστήριο και πολιτισμικά στοιχεία που δεν ήξερα - όπως είναι φυσικό.. Σε πολλούς δεν αρέσει γιατί δεν νιώθουν ιδιαίτερα τον χαρακτήρα ήρωα και δεν έχει ιδιαίτερα εξέλιξη σαν χαρακτήρας.
Για εμένα είχε 1-2 σημεία που δε μου άρεσαν αλλά γενικά ήταν ενδιαφέρον ανάγνωσμα.
Από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου.

Πρίν λίγες μέρες αγόρασα τον Κόμη Μοντεχρίστο Α & Β τόμοι εκδόσεις Gutenberg.

@Χρυσόστομος Θυμάμαι που ήθελες να τα αγοράσεις και εσύ αλλά σου είχαν φανεί πολύ ακριβά. Τα αγοράσα με επιταγές του οαεδ. Πάντως η τιμή τους είναι δικαιολογημένη... είναι ογκώδης και τα δύο.

Σωστα θυμασαι @Βασίλισσα . Εν τέλει είχα αγορασει μια άλλη εκδοση δίτομη πάλι, του Καρακωτσογλου με σκληρο εξωφυλλο γυρω στο εικοσαρικο αν θυμαμαι καλα και οι δυο τόμοι. Τωρα μεταφραστικά δεν ξερω τι λέει δεν το διαβασα ακομα, αλλά απο μια ματια που του έριξα μια χαρα φαινεται. Κατα την γνωμη μου ο Gutenberg και νομίζω καπου το έχω ξαναπει, τιμολογεί ακριβά τις εκδοσεις του, ιδίως στα κλασικά έργα, με την ποιοτητα της έκδοσης να μην δικαιολογει την τιμή του.

@Βασίλισσα είχα δει από κοντά ένα από τα κλασικά των εκδόσεων -δε θυμάμαι πιο- και είχα απογοητευτεί από το pocket μέγεθος και τα περιθώρια του κειμένου ειδικά στη ράχη κοντά που για να το διαβάσεις έπρεπε να πιέζεις ώστε να ανοίξει το βιβλίο για να καταφέρεις να το διαβάσεις.

@Σελεφά Δεν μπορώ να πω ότι είναι πόκερ. Η διαφορά τους είναι στο πλάτος. Που εκεί είναι όντως πιο μικρά από τα υπόλοιπα βιβλία. Δεν έχω αντιληφθεί αυτό με τα κενά που λες. Συνήθως το πρόβλημα που έχουν σχεδόν όλοι με τις εκδόσεις είναι το πολυτονικό που χρησιμοποιούν.

@Χρυσόστομος μέσα στο 22 έχω σκοπό να το διαβάσω. Έχουν αλλά σειρά.
Πάντως επειδή είναι καλές κ ποιοτικές εκδόσεις να πω κ οτι κάθε καλοκαίρι βάζουν κ έως 70%στα κακέκτυπα δηλ λίγο χτυπημένα. Ανακοινώνουν τις ημερομηνίες στην σελίδα τους. Ξέρω πως δεν μένεις Αθήνα αλλά το λέω πληροφοριακά. Πότε δεν ξέρεις.

Πέρασα μια βολτα από την πρωτοπορία σήμερα και πήρα:
1) Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ - ακτιβιτι μπουκ για παιδιά (μου φάνηκε πολύ ωραίο για παιδάκια δημοτικού)
2) Τι θυμασαι απο τον θάνατό σου, του Πυθαγόρα Ελευθεριάδη. Βιβλίο ενός νεαρού που βρήκα τυχαία στην κοινότητα του μπουγκσταγραμ και με τράβηξε αρκετά το ενδιαφέρον.

Πέρασα μια βολτα από την πρωτοπορία σήμερα και πήρα:
1) Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ - ακτιβιτι μπουκ για παιδιά (μου φάνηκε πολύ ωραίο για παιδάκια δημοτικού)
Η πιο κουλ σελίδα στο φεισμπουκ έβερ! Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου όταν κατέβω Ελλάδα για διακοπές φέτος, θα αγοράσω οπωσδήποτε κάποιο από τα βιβλία. Αν όχι να τα διαβάσω, τουλάχιστον για να στηρίξω την όμορφη και φιλότιμη προσπάθεια των ανθρώπων πίσω από αυτή τη σελίδα. Το αξίζουν πραγματικά.

Last edited:
@Ιαβερης Το ίδιο ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ. Κι είναι όντως πολύ όμορφο το περιεχόμενο και για παιδάκια δημοτικού, πολύ ευχάριστο. Έβγαλαν ακόμη ένα τώρα πρόσφατα, γεωγραφία για αγεωγραφητους, το οποίο με τράβηξε ιδιαίτερα. Θα το τιμήσω στο μέλλον. :αγαπώ:

Για καφέ βγήκα, που να ήξερα οτι θα μου έδιναν χρήματα ως δώρο. Αφού πήρα ό,τι νόμιζα ότι χρειάζομαι και μου είχαν μείνει κάτι ψιλά, λέω δεν αρπάω και κανά βιβλίο; Μετά από ένα cringy αστείο (όσοι το ακούσατε: συγγνώμη, κάποιες φορες ο αυτοσαρκασμός μου είναι too raw), και ένα χτύπημα στο κεφάλι (κουτούλησα στο ράφι), βγήκα με τα άπαντα (τόμος Γ') του Δημοσθένη Βουτυρά.

Παρέλαβα πακετάκι από Πολιτεία:

Κλαρκ Σάιμον - Βαμπιρίκ
Μάικλ Μούρκοκ - Το κάστρο του μαργαριταριού(Έλρικ του Μελνιμπονέ)
Ώγκαστ Ντέρλεθ - Η μάσκα του Κθούλου
Μ.Ρ. Τζέιμς - Το στοιχειωμένο κουκλόσπιτο(αυτό το τελευταίο μπαίνει με αστερίσκο γιατί μόλις ήρθε μου το βούτηξε η γυναίκα μου)

@Μοκαντάσα αλ Σάφερ εγκρίνω (χωρίς να με έχει ρωτήσει κάνεις) την τελευταία –και καβατζωμενη– αγορά. Μόλις τσεκαρισα να δω αν οι άλλες δύο ιστορίες από το στοιχειωμένο κουκλόσπιτο είναι αυτές που έχω διαβάσει. Τσουκ. Τέλος πάντων, το The Mezzotint και το Lost hearts μου άρεσαν πολύ. Ειδικά το πρωτο :μπρ: το "κουβαλάω" ακόμη.