Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Έλλη Μ

Συντονιστής
(απόψε σημερα και χθες)
Χθες, λοιπόν, αγόρασα τα:
  1. Επικινδυνες σχεσεις του Laclos
  2. Να τελειωνουμε με τον Εντυ Μπελγκέλ του Louis
  3. Χρονοκαταφύγιο του Gospodinov (@Ιαβέρης, @Καστάλια γειαααα!!!)
  4. Εξομολογησεις ενος μυθιστοριογράφου του Eco
  5. Αδιήγητη ιστορία του Μέγα* Sebald.
*Μax, βασικά, αλλά καλά το εγραψα και παραπάνω :χμ:, δηλαδή τι αντιληψη ειναι αυτή που εχω, να μη με ματιασω, που δεν ξερω να με ξεματιάζω κιόλας.

Στην πολιτεία, το 1ο ηταν σε εξαιρετική τιμή κι έχοντας πρόσφατα ξαναδιαβάσει τα Χωρίς Επαύριον του Denon και τη Βραδυτητα του Κούντερα, μπήκα σε Mood ερωτικης επιστολογραφίας.

Εεεε λόγω των ημερών (!!!) είπα να πάρω κι εγώ κανένα βιβλιαράκι!
Έτσι κατέληξα στα παρακάτω:

1. Επικίνδυνες σχέσεις - Σαντερλό Ντε Λακλό
  2. Το εκκρεμές του Φουκώ - Ουμπέρτο Έκο
  3. Σημειολογεία - Ουμπέρτο Έκο
  4. Οι άνθρωποι των αριθμών - Ντέβλιν Κίθ
Το πρώτο λοιπόν ήταν σε εξαιρετική τιμή @Έλλη Μ. , το δεύτερο το είχα χρόνια στο μάτι, το 3ο πρόταση φίλου και το 4ο έτσι για μπούγιο! :))))

Έλλη Μ

Συντονιστής
Εεεε λόγω των ημερών (!!!)
Ποιων ημερων εννοεις; Των εορταστικων;
Λογω της ονομαστικης σου γιορτης;
Λογω της γιορτης των Χριστουγεννων;
Λογω της γιορτης της Πρωτοχρονιας;
Λογω της γιορτης του τρυγου ή του καστανου; (Μπορω να συνεχισω επ αοριστον :)))))

Για το εκκρεμες, ουδεν σχολιον, βαλτο να κανει παρεα στο 2666.
Για το αλλο του Εκο, ειδα οτι περιλαμβανει τα: Σημειολογία στην καθημερινη ζωη και Σημειώματα σημειολογιας. Θα περασεις πολυ καλα, ειναι απολαυστικα κειμενα.

Πολύ χαίρομαι που ρωτάς @Έλλη Μ και μου δίνεις τη δυνατότητα να γίνω πιο επεξηγηματικός! 🤦‍♂️

Λόγω των εορταστικών γενικά για να αγοράσω κι άλλα λόγω ειδικών εορτών αργότερα!:))))

Για το εκκρεμες, ουδεν σχολιον, βαλτο να κανει παρεα στο 2666.
Κάτι σκαρώνω εγώ! :ζντόινγκ:

@Νικόλας Δε Κιντ
Εκκρεμές - αγαπημένο ανάγνωσμα. Τρεις φορές και τώρα που το ανάφερες με δελεάζεις και για τέταρτη.
Τη Σημειολογία την παρήγγειλα και εγώ και την περιμένω (αν και τη "Σημειολογία στην καθημερινή ζωή" την είχα διαβάσει στην καθημερινή μου ζωή προηγούμενων ετών - αλλά κάποιος μου την βούτηξε ανεπιστρεπτί). Όντως θα διασκεδάσεις - συμφωνώ @Έλλη Μ . Θυμάμαι κάτι ωραία όπως "πρόγραμμα σπουδών της σχετικής ασχετολογίας" ή "πως καταλαβαίνεις ότι μία ταινία είναι πορνό" ή "πως να συγγράφεις μάνιουαλ συσκευών"!

Έλλη Μ

Συντονιστής
Κριτόνιον, κι εσυ εισαι απο αυτούς, ε; Κι εγώ το χω διαβασει κάμποσες φορες κι αποσπασματικά μερικές ακόμη.Το βιβλιο για το οποίο λες εσυ κι ο Νικόλας, το εχω σε δυο μέρη, τη σημειολογία στην καθημερινή ζωη και τα Σημειώματα (νομίζω εκδόσεις Θεμέλιο) και, με μια ματιά, πρικειται για τα ιδια κειμενα του Σημειωματα σημειολογίας. Εχω γελάσιε απιστευτα με το Πώς να διαψευσετε μια διαψευση, αλλά και με το πρωτο ελάχιστο. Αλλά και με το Τον Αυγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Καποια αλλα, ειχαν κάποιες δυσκολιες (ο κάβουρας, ίσως και οι ώμοι των γιγάντων, αν θυμαμαι καλά)
Νομίζω οτι με κάποια μυθιστορήματά του εχω κακοπεράσει.
Μεφιστο - Κλαους Μαν (ακούς @Έλλη Μ ; ) :)
Εγω τ' ακουω, εσυ να τα βλεπεις! (Ντόινγκ!)
(Δηλαδη, θα δεις ποσο θα δεις, οταν το διαβασεις. 😊😊

Last edited:
Αγόρασα τα παρακάτω (μεταχειρισμένα κλασικά). :αγαπώ::αγαπώ::αγαπώ:
Τα 3 πρώτα είναι με σκληρό εξώφυλλο. Το βιβλίο 2312 έχω ακούσει ότι είναι κάπως συνέχεια του 2140.
Για να μη νομίζετε ότι είναι ακριβά στοίχισαν 20 ε όλα μαζί με τα μεταφορικά.
946948949
939945

Ρε συ @Σελεφά οταν πιάσεις το triptych πες μου πως σου φάνηκε, τον παλιό καλό καιρό στο gr οι Αμερικανίδες με είχαν "ζαλίσει" με αυτήν την συγγραφέα.

Σημερα στην πλατεία μας είχε μπαζαρ για τα αδέσποτα (💓). Τσακωσα το Αόρατος άνθρωπος του Έλισον που ήθελα να το αγοράσω καιρό.

Μια παρτίδα κόμικς(ναι ρε, μικυμάους) αγόρασα πρόσφατα. Το Mosaic του αγαπημένου μου σχεδιαστή Kyle Hotz, το Φάντασμα του Seok Jeong-Hyun(η Κορέα είναι της μόδας τελευταία και επηρεάστηκα) από εκδόσεις Jemma τη μίνι σειρά Deathlok (vol.4) της Marvel, αμερικάνικη έκδοση. Τα δύο πρώτα είναι πολύ υποτιμημένα και στην Ελλάδα(δε μου κάνει εντύπωση) και στο εξωτερικό(μου κάνει εντύπωση) καθώς και το σχέδιο είναι εξαιρετικό και το σενάριο πολύ καλό.

Δυο καινούριες προσθήκες - περιμένουν ανάγνωση. (Άμεσα, το υπόσχομαι. Γιορτές σημαίνει χρόνος για διάβασμα. Γι αυτό γουστάρω τα Χριστούγεννα, ούτε για τους στολισμούς, ούτε για τα ξεμπακιάσματα από το πολύ φαγητό και τα γλυκά, ούτε τα χαζοξενύχτια).

953

954