Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

πωπω δε το πιστεύω.
Μετά από 7 μήνες βρήκα το Κόκκινη Ανατολή του Πιρς Μπράουν.
Και εύλογα θα με/μου ρωτήσετε "Καλά μαρη Σελεφά αφού διαβάζεις που διαβάζεις αγγλικά γιατί δε το πήρες στα αγγλικά;"
και θα σας απαντήσω ";. Δε μου άρεσε το κοινό εξώφυλλο, παραμόνο αυτά που φυσικά ήταν ακριβά. 2. Δε κατάφερα να τo βρω μεταχειρισμένo σε σκληρό εξώφυλλο. 3. Η τιμή του καινούργιου -το κοινό εξώφυλλο- δεν έχει μεγάλη διαφορά από την ελληνική έκδοση και δεν ήθελα να ξεμείνω με το mass market που είναι κατώτερη κατά πολύ των δικό μας εκδόσεων. 4. Οι συνέχειες στα ελληνικά (βιβλία 2-3, τα υπόλοιπα δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά η βασική ιστορία -από όσο ξέρω- ολοκληρώνεται στο 3ο και τα υπόλοιπα διαδραματίζονται χρόνια μετά, οπότε θεωρείται "ξεχωριστή" τριλογία) τις έχω βρει στην ίδια τιμή με τα μεταχειρισμένα 'η και πιο φθηνά".
Α :ωιμέ: Β :αγαπώ: Γ :αγαπώ: Δ :ωιμέ:
906907908909
Και οι τιμές....
Α. 18 ε ,μαζί με τα έξοδα αποστολής.
Β. 28 ε, αλλά εκτός του ότι είναι εξαντλημένο (το βρήκα μόνο στο B&N), επειδή στοιχίζει πάνω από 22 ε θα εκτελωνιστεί + ΦΠΑ +έξοδα αποστολής (αν το βρεθεί από άλλο βιβλιοπωλείο γιατί το B&N δεν στέλνει Ελλάδα).
Γ. 71 ε και είναι εξαντλημένο αλλά και να μην ήταν εδώ να δεις εκτελωνισμός...
Δ. Το κοινό εξώφυλλο (mass market έκδοση) καινούργιο/μεταχειρισμένο -ανάλογα από που θα το πάρει- κυμαίνεται από τα 8.50-13 ε.

Last edited:
Το βιβλίο μου ήρθε και πραγματικά έχει σκληρό πανέμορφο εξώφυλλο αν και είδα ένα μικρό σκισιματάκι από την μέσα μεριά καθώς άνοιξα την εξωτερική σκληρή σελίδα, (σίγουρα δεν έγινε από μένα και λογικά ούτε από το βιβλιοπωλείο στο σημείο που είναι, μπορεί να το προμηθεύτηκαν έτσι,λεπτομέρειες βέβαια).

Σήμερα με απορρόφησε τόσο πολύ το παράρτημα του άρχοντα των δαχτυλιδιών και μολονότι διάβασα την ιστορία 'Αραγκορν-'Αργουεν, σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε να πάρω το Μπέρεν & Λούθιεν...όχι πως έγινε κάτι βέβαια, μπορεί να το αγοράσω άλλη φορά.

Αγόρασα το Η θεία Τούλα του Μιγέλ Ντε Ουναμούνο.
Σε γενικές γραμμές οι εκδόσεις Aldina, εκδίδουν μόνο πολύ καλά βιβλία (έως και αριστουργήματα) συν ότι ο συγκεκριμένος συγγραφέας μου αρέσει αρκετά οπότε δεν ήθελα και πολύ!:))))
Επίσης αγόρασα και το Φαλκονέρ του Τζον Τσίβερ.
Νομίζω έχω διαβάσει μόνο καλά σχόλια για το συγκεκριμένο.

Εντελώς απροσδόκητα αγόρασα από τη διεθνή έκθεση βιβλίου το Η αφηγήτρια ταινιών από εκδ. Αντίποδες. Όπως και εντελώς απροσδόκητα είχα ενημερωθεί και για την έκθεση (προχθές). Καμία επικοινωνία.

Χλιαρά πράγματα γενικά στην έκθεση φέτος (αναμενόμενο- δεν ήξερα καθόλου το πρόγραμμα με τις ομιλίες που ούτως ή άλλως βρίσκω βαρετές), με το stand από εκδόσεις Πόλις, όμως, να ξεχωρίζουν με τον ιδιαίτερο και προσεγμένο φωτισμό τους.

Αυτά.

(απόψε σημερα και χθες)
Χθες, λοιπόν, αγόρασα τα:
  1. Επικινδυνες σχεσεις του Laclos
  2. Να τελειωνουμε με τον Εντυ Μπελγκέλ του Louis
  3. Χρονοκαταφύγιο του Gospodinov (@Ιαβέρης, @Καστάλια γειαααα!!!)
  4. Εξομολογησεις ενος μυθιστοριογράφου του Eco
  5. Αδιήγητη ιστορία του Μέγα* Sebald.
*Μax, βασικά, αλλά καλά το εγραψα και παραπάνω :χμ:, δηλαδή τι αντιληψη ειναι αυτή που εχω, να μη με ματιασω, που δεν ξερω να με ξεματιάζω κιόλας.

Στην πολιτεία, το 1ο ηταν σε εξαιρετική τιμή κι έχοντας πρόσφατα ξαναδιαβάσει τα Χωρίς Επαύριον του Denon και τη Βραδυτητα του Κούντερα, μπήκα σε Mood ερωτικης επιστολογραφίας.

Εεεε λόγω των ημερών (!!!) είπα να πάρω κι εγώ κανένα βιβλιαράκι!
Έτσι κατέληξα στα παρακάτω:

1. Επικίνδυνες σχέσεις - Σαντερλό Ντε Λακλό
  2. Το εκκρεμές του Φουκώ - Ουμπέρτο Έκο
  3. Σημειολογεία - Ουμπέρτο Έκο
  4. Οι άνθρωποι των αριθμών - Ντέβλιν Κίθ
Το πρώτο λοιπόν ήταν σε εξαιρετική τιμή @Έλλη Μ. , το δεύτερο το είχα χρόνια στο μάτι, το 3ο πρόταση φίλου και το 4ο έτσι για μπούγιο! :))))

Εεεε λόγω των ημερών (!!!)
Ποιων ημερων εννοεις; Των εορταστικων;
Λογω της ονομαστικης σου γιορτης;
Λογω της γιορτης των Χριστουγεννων;
Λογω της γιορτης της Πρωτοχρονιας;
Λογω της γιορτης του τρυγου ή του καστανου; (Μπορω να συνεχισω επ αοριστον :)))))

Για το εκκρεμες, ουδεν σχολιον, βαλτο να κανει παρεα στο 2666.
Για το αλλο του Εκο, ειδα οτι περιλαμβανει τα: Σημειολογία στην καθημερινη ζωη και Σημειώματα σημειολογιας. Θα περασεις πολυ καλα, ειναι απολαυστικα κειμενα.

Πολύ χαίρομαι που ρωτάς @Έλλη Μ και μου δίνεις τη δυνατότητα να γίνω πιο επεξηγηματικός! 🤦‍♂️

Λόγω των εορταστικών γενικά για να αγοράσω κι άλλα λόγω ειδικών εορτών αργότερα!:))))

Για το εκκρεμες, ουδεν σχολιον, βαλτο να κανει παρεα στο 2666.
Κάτι σκαρώνω εγώ! :ζντόινγκ:

@Νικόλας Δε Κιντ
Εκκρεμές - αγαπημένο ανάγνωσμα. Τρεις φορές και τώρα που το ανάφερες με δελεάζεις και για τέταρτη.
Τη Σημειολογία την παρήγγειλα και εγώ και την περιμένω (αν και τη "Σημειολογία στην καθημερινή ζωή" την είχα διαβάσει στην καθημερινή μου ζωή προηγούμενων ετών - αλλά κάποιος μου την βούτηξε ανεπιστρεπτί). Όντως θα διασκεδάσεις - συμφωνώ @Έλλη Μ . Θυμάμαι κάτι ωραία όπως "πρόγραμμα σπουδών της σχετικής ασχετολογίας" ή "πως καταλαβαίνεις ότι μία ταινία είναι πορνό" ή "πως να συγγράφεις μάνιουαλ συσκευών"!

Κριτόνιον, κι εσυ εισαι απο αυτούς, ε; Κι εγώ το χω διαβασει κάμποσες φορες κι αποσπασματικά μερικές ακόμη.Το βιβλιο για το οποίο λες εσυ κι ο Νικόλας, το εχω σε δυο μέρη, τη σημειολογία στην καθημερινή ζωη και τα Σημειώματα (νομίζω εκδόσεις Θεμέλιο) και, με μια ματιά, πρικειται για τα ιδια κειμενα του Σημειωματα σημειολογίας. Εχω γελάσιε απιστευτα με το Πώς να διαψευσετε μια διαψευση, αλλά και με το πρωτο ελάχιστο. Αλλά και με το Τον Αυγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Καποια αλλα, ειχαν κάποιες δυσκολιες (ο κάβουρας, ίσως και οι ώμοι των γιγάντων, αν θυμαμαι καλά)
Νομίζω οτι με κάποια μυθιστορήματά του εχω κακοπεράσει.
Μεφιστο - Κλαους Μαν (ακούς @Έλλη Μ ; ) :)
Εγω τ' ακουω, εσυ να τα βλεπεις! (Ντόινγκ!)
(Δηλαδη, θα δεις ποσο θα δεις, οταν το διαβασεις. 😊😊

Last edited: