Πωπω.. την Σημειολογία του Έκο, πρέπει να την διάβασα φοιτητής.

Κοίτα έχει περιγραφές με λεπτομέρεια, αλλά πιο δύσκολο κομμάτι είναι να παρακολουθήσεις λίγο τι γινόταν μεταξύ των διαφόρων μοναχικών ταγμάτων και την γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε. Εάν το γδύσεις όμως από αυτά (τις περιγραφές και τα "κοινωνικό-ιστορικά") τότε είναι ένα τελείως απλό βιβλίο μυστηρίου. Η ταινία παρότι δεν ήταν κακή σαν τιανία δεν αποδίδει ούτε στο ένα δέκατο την ατμόσφαιρα του βιβλίου. Πάντως μην περιμένεις κάτι τελείως εύκολο (απαιτεί κόπο στο διάβασμά του σε μερικά σημεία). Αν όμως μπεις στο κλίμα (το mood που λένε στο χουριό μου) σε συνεπαίρνει πραγματικά.Δεν έχω θέμα με το μέγεθος, αλλά με τις ατελείωτες περιγραφές,
Το κάτω δεξιά είναι το εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης από τις εκδόσεις γνώση - και είναι αυτό που έχω, και θα διαφωνήσω στην αισθητική αξιολόγηση - μου αρέσει πολύ!

Παρήγγειλα W. G. Sebald- Austerlitz , Stefan Zweig - ο κόσμος του χθες Friedrich Dürrenmatt - Η βλάβη. Το τούνελ, Ο σκύλος , Ursula K. Le Guin - Το κύμα μέσα στο μυαλό , Thomas Bernhard - Ο αποτυχημένος.