Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Δεν αγόρασα σήμερα, αλλά αγόρασα το Hangmen του Μάρτιν ΜακΝτόνα ❤

Το The Pillowman δεν το αγόρασα εγώ. Τώρα, γιατί έκρυψε το δικό μου που είναι από κάτω...
Βρισκόμουν στο 3ο πάιντ Γκίνες. Ενώ αλκόολ πίνω πολύ σπάνια, Σμίθικς και Γκίνες τις κατέβαζα σα να ήταν λεμονάδες. Άλλες δύο γουλιές ήθελα και θα καθόμουν στα πόδια του όμορφου (και θολού) απέναντι να τραγουδήσω δυνατά το 'Come out, ye black and tans' —κι αν ήταν εκεί κανάς αποικιοκράτης τουρίστας, θα χάριζα το καρεκλόξυλο στην πολιτική αναλύτρια της παρέας (με πτυχίο), που το ορεγόταν από τη στιγμή που πατήσαμε πόδι στο αεροδρόμιο. Προσπαθούσα, λοιπόν, να βγάλω φωτογραφίες για τον διαγωνισμό φωτογραφίας εδώ στη λέσχη (Whaa??). Με ρωτάει η άλλη "νηφάλια" τι κάνω εκεί, της εξηγώ (νομίζω), και μου είπε (νομίζω) "Άστο πάνω μου, το 'χω." Πολύ είχα ενθουσιαστεί με τη φωτογραφία του βιβλίου μου, το οποίο τελικά δεν φαίνεται. Μπράβο μας 🍻

Έχω διαβάσει καμιά 60αριά σελίδες. Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ καλή, είναι πολύ όμορφα γραμμένο. Μόλις το τελειώσω θα γράψω πως μου φάνηκε.

Αγορασα την νεα εκδοση της Δακρυσμενης μικρασιας του Βασιλη Τζανακαρη που κυκλοφορησε με τον τιτλο "Εαλω η Σμυρνη" και το Διαλυμενο σπίτι του Χορστ Κρουγκερ.

Δεν αγόρασα σήμερα, αλλά αγόρασα το Hangmen του Μάρτιν ΜακΝτόνα ❤

Το The Pillowman δεν το αγόρασα εγώ. Τώρα, γιατί έκρυψε το δικό μου που είναι από κάτω...
Έχουμε ήδη νικητή για το διαγωνισμό φωτογραφίας! 🙃

Το τελευταίο διάστημα αγόρασα τα εξής:
Το διπλανό σπίτι cara hunter,Στην παγιδα του χρόνου Marissa pessl,Οι διακοπες t.m logan,μη με αφήσεις ποτέ καζουο ισιγκουρο,αγριο βασίλειο τζιν φιλιπς,τα ψηλά βουνά ζαχαριας παπαντωνιου,ο γερος και η θαλασσα ερνεστ χεμινγουει,οποιος εχει διαβασει καποιο απο αυτα θα χαρω να διαβασω εντυπώσεις σε αυτό το νήμα η σε άλλο.

Μόλις αγορασα το Tales of the Smiths, A Graphic Biography.
Τα χρήματα τελικά φέρνουν την ευτυχία. :γιούπι:
Έγινες κολλητή και δεν το κατάλαβες ! Αξίζει πάντως να ξέρεις. Ταλέντο ο Χρυσούλης.
Kαι για μένα θα πρέπει να έχεις κι αυτό αν είσαι obsessed με τον ήχο τους.

https://www.amazon.co.uk/Songs-That-Saved-Your-Life/dp/1781162581

Ήταν να αγοράσω τα βιβλία Wool, Shift και Dust του Hugh Howey (στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Anubis - ο 3ος τόμος θα βγει φέτος), αλλά επειδή δεν ενθουσιάστηκα με το πρώτο βιβλίο της σειράς, τελικά αποφάσισα να μην τα πάρω.
Όταν δε σου αρέσει ένα βιβλίο κάνεις και οικονομία :)))).

Έτσι, αγόρασα τον 2ο τόμο της omnibus έκδοσης της σειράς The Chronicles of the Black Company, που περιέχει τα βιβλία
Shadow Games, Dreams of Steel και The Silver Spike.
1026

Στο Μοναστηρακι κανοντας μια βολτα βρηκα καποια ενδιαφεροντα βιβλιοπωλεια και απο ενα απο αυτα αγορασα προς 2,5€ το καθενα, εργα του Ξενόπουλου, και βιβλια της σειράς βιβλία που αγαπήσαμε που τα ειχε η Καθημερινη πολυ καλές τιμές.Τελικά αν ψάχνει κανείς βρίσκει θησαυρούς.

Μόλις αγόρασα τα παρακάτω. Τα 3 πρώτα είναι του Κιμ Στάνλεϋ Ρόμπινσον και το τελευταίο του Αλασταρ Ρεινολς, που μπήκε σφήνα γιατί στο οπισθόφυλλο έγραφε "Archaeologist Verity Auger specializes in the exploration of its surviving landscape. " Δε φτάνει που ψαχουλευω τα χώματα μέσα στο κρύο και τη ζέστη μήηηπως και βρεθεί τίποτα πρέπει να διαβάζω κιόλας για περιπέτειες άλλων αρχαιολόγων. Καμένη κανονικά... Ελπίζω να μου αρέσει...
1035

Σήμερα θα αγοράσω To άλλο τώρα, Αντιμέτωποι με ένα εναλλακτικό παρόν του Βαρουφάκη και Τα παιδιά του Χούριν.Τα βρίσκω από books2u.

Βέβαια ίσως πάρω το Σίλμα αντί για τα Παιδιά του Χούριν καθώς θα με απασχολήσει περισσότερο καιρό αλλά δεν είναι εικονογραφημένο.

Last edited:
Αρχικά το σκεπτικό μου ήταν, να αγοράσω ένα βιβλίο το οποίο να σχετίζεται με τα πραγματικά δρώμενα και να μην είναι εντελώς παραμύθι, έτσι κατέληξα στον Βαρουφάκη, όπου πάντα είχα ενδιαφέρον για τις απόψεις του και καθώς το συγκεκριμένο βιβλίο δεν είναι εκπαιδευτικό αλλά λογοτεχνικό παρουσιάζοντας με ενδιαφέρον τρόπο μια περίπτωση μετακαπιταλιστικής κοινωνίας αποφάσισα να το αγοράσω.

Από την άλλη , το Σιλμαρίλλιον είναι ένα βιβλίο, που μου δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την Μέση Γή, και καθώς έχω στην συλλογή μου την τριλογία του Άρχοντα, αποφάσισα να το αγοράσω.

Σκεφτόμουν αντί για το Σιλμαρίλλιον να έπαιρνα τα Παιδιά του Χούριν λόγω εικονογράφησης αλλά θέλω ένα βιβλίο που να το διαβάζω καιρό και όχι ένα cult ανάγνωσμα.Φυσικά και δεν θα προσπαθήσω να αποστηθίσω όλα τα ονόματα ούτε να γίνω ειδήμων στην τολκινική γλώσσα των ξωτικών.

Ενώ τα δύο βιβλία αν και στον χώρο της φαντασίας δεν έχουν καμία απολύτως σχέση, παρατήρησα από το internet στα περιεχόμενα του βιβλίου του Βαρουφάκη όπου συμπτωματικά γίνεται αναφορά στο δαχτυλίδι του γύγη.Βέβαια, είναι κοινώς γνωστό πως ο όρος αυτός χρησιμοποιείται σαν αλληγορία με μεταφορική έννοια και όχι κυριολεκτικά.

Τελοσπάντων, τα έχω προπληρώσει τα βιβλία και ελπίζω να το παραλάβω σύντομα.Για το βιβλιοπωλείο books2u διάβασα καλές κριτικές στο skroutz αν και υπάρχουν και κάποια παράπονα.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Μετά το "Μετάξι" του Α. Μπάρικκο που διάβασα και μου άρεσε, αγόρασα σήμερα του ιδίου και το "Ωκεανός". Απόκτησα επίσης και το "Μεφίστο" του Κλάους Μαν.

βρηκα το "Συνασπισμός ηλιθίων" στην Πολιτεια και φυσικα το αγορασα. Μου εκανε εντυπωση που το βρηκα εκει γιατί παντού μου το βγάζει σαν εξαντλημένο.