Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

@ΜιΛάμπρος α οκ! Πιστεύω ότι θα επανακυκλοφορήσει.
Ο υπερίων και η πτώση του υπερίωνα επανακυκλοφόρησαν. Μέχρι πριν τα έβρισκες 80-100 ε.

@Διχασμένη είναι από ό,τι είδα μετα-αποκαλυπτικό που συσχετίζεται με τη φύση (μας έφαγε μπαμπέσικα).
Μεταξύ μας τώρα ναι μεν μου έκανε κλικ η σύνοψη, αλλά το πήρα γιατί το εξώφυλλο είναι υπέροχο :χαχα:.

@Διχασμένη είναι από ό,τι είδα μετα-αποκαλυπτικό που συσχετίζεται με τη φύση (μας έφαγε μπαμπέσικα).
Μεταξύ μας τώρα ναι μεν μου έκανε κλικ η σύνοψη, αλλά το πήρα γιατί το εξώφυλλο είναι υπέροχο :χαχα:.
[/QUOTE]
Ενδιαφέρον, αλλά ομολογώ ότι τα φοβάμαι αυτά πολύ και ταράζομαι απ' τα σενάρια η φύση εκδικείται, γιατί είναι σχεδόν πραγματικά (όχι βέβαια με τον τρόπο που παρουσιάζονται στα βιβλία). Όμως και στην πραγματικότητα η φύση έχει υποφέρει πολλά από τις ανθρωπογενείς επεμβάσεις και αντιδρά (οι υψηλές θερμοκρασίες, οι καταιγίδες, τα ακραία καιρικά φαινόμενα γενικά).

Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν το έχω διαβάσει. Το φθηνότερο αντίτυπο στην ελληνική μετάφραση το βρίσκω για 80€ (που είναι πολλά).
Πάντως το Ίλιον το διαβασα...
80 € σοβαρά ; Βλέπεις Μάρτιν με 3 και 5 € και ο άλλος 80 € ; Τραγικό.

@ΜιΛάμπρος α οκ! Πιστεύω ότι θα επανακυκλοφορήσει.
Ο υπερίων και η πτώση του υπερίωνα επανακυκλοφόρησαν. Μέχρι πριν τα έβρισκες 80-100 ε.
Αφού διάβασα το Ίλιον που αγόρασα το '15, πήρα και τα 2 του Υπερίωνα (νομίζω το '16 ή το '17).
Έκτοτε κυνηγάω και τον Όλυμπο...

80 το φθηνότερο. Υπάρχει και με 200€
Αρκετά περίεργο ! Απορώ γιατί είναι τόσο ακριβός. Τον Da Simons δεν τον γνώριζα καν . Βέβαια σίγουρα θα είναι αξιόλογος συγγραφέας αλλά σε σχέση με Μάρτιν , δεν πιστεύω πως ξεχωρίζει σε μεγάλο βαθμό.

Ακόμα και Stephen King που είναι συγγραφέας τρόμου, από τους καταξιωμένους, τα περισσότερα βιβλία κοστίζουν 40 € max.

Γράφουν διαφορετικό είδος. Τα βιβλία του Υπερίωνα του Σίμονς είναι τέρμα γνωστά και ειδικά σε όσους διαβάζουν επ. φαντασίας και φαντασίας. Είναι από τα βιβλία που συνήθως θα συνατήσεις σε λίστες "που πρέπει να διαβάσεις". Ο Μάρτιν έχει διαδοθεί πολύ εξαιτίας της σειράς, άσχετα αν τα βιβλία της Φωτιάς και του Πάγου άρχισαν να γράφονται από το 1996. Προσωπικά γνώριζα τα βιβλία του Σίμονς πολύ πριν του Μάρτιν, και μιλάω για την εποχή που δε διάβαζα αγγλικά.

Τα βιβλία του Σίμονς στην Ελλάδα είναι ακριβά γιατί δεν κυκλοφορούν πλέον. Θα μου πεις και κάποια του Κινγκ είναι, αλλά δε στοιχίζουν τόσο. Παλιότερα και του Κίνγκ ήταν αλλά έπεσαν οι τιμές γιατί 1. άρχισαν αν επανεκδίδονται, 2. δε φημίζονται όλα τα βιβλία του ως αριστουργήματα, οπότε συνήθως οι συλλέκτες θα ψάξουν/αγοράσουν τα λιγότερα γνωστά του βιβλία (μιλάω πάντα για τα μεταχειρισμένα που δεν έχουν επανεκδοθεί). Για τον Σίμονς κυρίως ψάχνουν άτομα που απλά θέλουν να διαβάσουν το βιβλίο. Και εγώ έψαχνα τα βιβλία του στα ελληνικά. Τελικά, βαρέθηκα και τα πήρα στα αγγλικά.
Αν δεν είχαν εξαντληθεί θα ήταν σε νορμαλ τιμή, αν και δε νομίζω να ήταν σε προσφορές, όπως συμβαίνει με του Μάρτιν, που από 18 ε έπεσαν στα 3 ε και αυτό γιατί τα έχουν οι Anubis. Αν παρατηρήσεις τόσο φθηνά δίνουν τα βιβλία του Μάρτιν το Μεταίχμιο, που έχει τα λιγότερα γνωστά του βιβλία. Αντιθέτως τα βιβλία της Φωτιάς και του Πάγου δεν έχουν πέσει κάτω από 10 ε ο τόμος.

@ΜιΛάμπρος αν το δω πουθενά σου πω.

Προ διακοπών (του βιβλιοπώλη μου!) έκανα μια καταδρομική και πήρα:
1. Ξεκινώντας με κάτι κλασικό
1134

2. Κάτι χρωστούμενο από πέρυσι (που κάναμε κουβέντα και με τον @Χρυσόστομος )
1135

3. Κάτι που για κάποιον λόγο (και χωρίς να έχω ακούσει ή διαβάσει κάτι) μου γυάλισε
1136

και 4. Κάτι που παράγγειλε η γυναίκα μου (αλλά μάλλον εγώ θα το διαβάσω πρώτος- στο σπίτι παραγγέλνουν όλοι βιβλία κατά καιρούς, χαμένα δεν πάνε βέβαια!)
1137

@Σελεφα με πήγες πολλά χρόνια πίσω,είχα φάει κόλλημα με αυτή τη σειρά βιβλίων και τη σειρά ο Αλφρεντ Χίτσκοκ και οι 3 ντετέκτιβ 🙂

Τελικά από αυτά που παρήγγειλα είχαν μόνο τα δυο 😭😭.
Οπότε έβαλα άλλο στη θέση τους.
1140

Οπότε αυτά που μου λείπουν είναι:
11. Πρόσεχε πριν κάνεις μια ευχή
23. Η επιστροφή της μούμιας
28. Το φάντασμα του θεάτρου
33. Τρόμος στην κατασκήνωση
40. Η νύχτα της ζωντανής κούκλας IIΙ
45. Η κατασκήνωση των φαντασμάτων

@Σελεφά Κατάλαβα,μακάρι να τα βρεις, αλλιώς μπορώ να σε βοηθήσω αν θέλεις να ολοκληρώσεις τη σειρά, το 33,το 45 και το 23 τα εχω, οπότε αν δεν τα βρεις μπορώ να σου δώσω τα δικά μου αν δεν έχεις πρόβλημα που είναι μεταχειρισμένα...🙂

Μέσα στη βδομάδα πήρα το βιβλίο "Οι προφήτες" του Robert Jones Jr. Είχα διαβάσει πολλά για αυτό και μου άρεσε το αντιρατσιστικό του θέμα και για αυτό το πήρα.

@Αλουκαρδ Εκτός από το 11 και το 28 τα υπόλοιπα είναι εξαντλημένα από παντού.
Την τελευταία 7ετία σιγά-σιγά μπόρεσα να τα βρω.
Αν δε σου λείψουν πραγματικά θα ήταν εξαιρετική η βοήθειά σου στην ολοκλήρωση της συλλογής μου.