Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Σε πρόσφατη εξόρμησή μου πήρα τα εξής:

Αυτοί που έχουν χαθεί - Σάμιουελ Μπέκετ
Τα ανατρεπτικά βιβλία - Πάμπλο Γκουτιέρεθ
Κισμέτ, δεκατρείς ιστορίες αγάπης -
Ράινερ Μαρία Ρίλκε

Προ διακοπών (του βιβλιοπώλη μου!) έκανα μια καταδρομική και πήρα:
1. Ξεκινώντας με κάτι κλασικό
View attachment 1134
:αγαπώ: Τι ευχάριστη σύμπτωση! Αγαπημένο βιβλίο, το πήρε πρόσφατα μια φίλη δώρο για φίλο του δικού μας eurogroup. Γιατί, αλίμονο, τι άλλο θα έπαιρνε αυτή η ψυχή που μας μαυρίζει την ψυχή. Με τα ιστορικά γεγονότα που ξεφουρνίζει, δεν θα αφήσει γωνιά στην Ευρώπη που να μην μου είναι μισητή.

Καλές αναγνώσεις και καλή ξεκούραση! :γιούπι:

Τρία βιβλιαράκια αγόρασα κι εγώ σήμερα. Το "Ένα δικό σου δωμάτιο" της Γουλφ, τον "Αντίχριστο" του Νίτσε (εκδόσεις Gutenberg γιατί είναι σέιφ πλέις, με εξαίρεση μερικές τραυματικές βιβλιοδεσίες μχμχμχ) και το "Το παιχνίδι της αντιστροφής" του Ταμπούκι.

Εκανα και εγω καποιες αγορές σημερα. Πηρα το "Ο καθρεφτης των δεινων μας" του Λεμετρ, βιβλιο με το οποιο κλεινει την τριλογια του που ξεκινησε με το Καλη ανταμωση εκει ψηλά, επισης πηρα τις "Χωρες της επαγγελιας" του Γκενασια, η συνεχεια της Λεσχης και πήρα και τα "Οι τελευταιες μερες της νυχτας" του Γκραχαμ Μουρ και "Ο Γαλιλαιος και οι αρνητες της επιστημης".

Νοέμβριο βγαίνει η σκληροδετη εκδοση και η χαρτοδετη έκδοση από Tom Doherty. Εγώ θέλω των εκδόσεων Orbit.

Πήρα το "Η δίκη " του Φραντς Κάφκα απο εκδόσεις Κέδρος ,δεν ξέρω αν είναι όντως έτσι πάντως διάβασα ότι είναι η καλύτερη μετάφραση η συγκεκριμένη...Ήθελα καιρό να πάρω ένα βιβλίο του συγκεκριμένου συγγραφέα είναι το πρώτο που θα διαβάσω

Αγόρασα σήμερα, και ξεκίνησα κιόλας, το "And Their Children After Them " του Nicolas Mathieu. Είχα όρεξη να διαβάσω κάτι γαλλικό και είχα πάει στο βιβλιοπωλείο με πρόθεση επιτέλους να πάρω κάνα Ουελμπεκ αλλά στην τελική με κέρδισε αυτό.

...ξαναδιαβάζοντάς τον απο τον Κεδρο, εβγαλα νοημα και καταλαβα το βιβλιο...
Τωρα που το λες βρε συ @Έλλη Μ λες για αυτο και εγω να μην το ευχαριστηθηκα και τοσο; Το ειχα διαβασει απο καποιον μικρο εκδοτικό δεν θεμαμαι τωρα ποιον, μπορει και απο εφημεριδα. Μαλλον πρεπει να το ξαναδιαβασω απο αυτην την εκδοση που λετε.

@Χρυσόστομος το θεωρω σχεδον βεβαιο. Θυμαμαι να το διαβαζω (καλα, ημανε και μικρη τοτε, καπου στα 20+) κι ενιωθα να κλωτσαει το βιβλιο. Και μαντεψε ποιον κλωτσαγε! Εμενα. Και μάντεψε πού! Κατευθειαν στο στομαχι, βρε! Μετα αγορασα την εκδοαη του κεδρου στη μεταφραση του Αλεξανδρου Κοτζια κι ουτε κλωτσιες, ουτε μπουνιες. 🤦