Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Πήγα Ζάππειο (με τη συγκοινωνία φυσικά) και με την κόρη μου (η οποία πήρε δύο βιβλία). Παρότι άνετα θα σήκωνα το μισό και θα έφευγα, εεεεντάξει το 1/4 να μην υπερβάλουμε, αρκέστηκα στο εξής ένα.
1164
Δεν ξέρω πως μου ήρθε - είναι από αυτές τις παρορμήσεις που δεν εξηγείς. Δεν έχω ακούσει τίποτε, δεν έχω διαβάσει κριτική, αλλά μου έκανε κλικ εκείνη την ώρα (μάλλον το Lada στο εξώφυλλο θα φταίει :μουάχαχα::μουάχαχα::μουάχαχα:)

Και όσο θυμάμαι @Ιαβερης πόσο πολύ είχαμε ενθουσιαστεί που ήρθε αλυσίδα μεγάλο βιβλιοπωλείο-δισκοπωλείο στην Ελλάδα, όταν άνοιξε. Τελικά είναι σαν τα ΜακΝτοναλτς (το τρας στο πεδίο του το καθένα).

Φίλε @ΚρίτωνΓ το ένστικτο σου δεν θα σε απογοητεύσει. Καλή επιλογή! Πρόκειται για μια παρωδία αστυνομικού μυθιστορήματος, ευχαριστο, διασκεδαστικό με πολύ χιούμορ! Θυμίζει πολύ Λένο Χρηστίδη αν έχεις διαβάσει. Πιστεύω θα περάσεις ωραία διαβάζοντας το.

@Ιαβερης το πήρες τελικά το βιβλίο ε; Έτσι όπως πάει μάλλον θα το διαβάσεις πιο μπροστά από εμένα. Όποιος το διαβάσει πρώτος λέει εντυπώσεις.

Και όσο θυμάμαι @Ιαβερης πόσο πολύ είχαμε ενθουσιαστεί που ήρθε αλυσίδα μεγάλο βιβλιοπωλείο-δισκοπωλείο στην Ελλάδα, όταν άνοιξε. Τελικά είναι σαν τα ΜακΝτοναλτς (το τρας στο πεδίο του το καθένα).
Δεν έχει καθόλου ατμόσφαιρα βιβλιοπωλείου, πιο πολύ παραπέμπει σε σούπερ μάρκετ. Οι τίτλοι τους από την άλλη περιοριζόνται στα bestsellers, ενώ τα ράφια με τα κλασσικά έχουν βαριά βαριά 100 βιβλία. Α, και τελείως άσχετο προσωπικό αλλά φαίνεται τους προλαμβάνουν με κριτήριο μόνο την εξωτερική εμφάνιση.

Παρολ' αυτα, εχουν γαματο τμημα με graphic novels et al.
@Ιαβερης δεν το εχω εντοπισει αυτο το λογοτεχνικο κριτηριο που λες δηλαδη ολοι ιδιοι μου μοιαζουν :ρ

Απο την εκθεση λοιπον πηρα τα:
Μια χουφτα σκόνη Evelyn Waugh, Aldina
Ο καλος στρατιωτης, Ford Madox Ford, Aldina
Ο ανθρωπος των αριθμων Keith Devlin.

Οχι απο την εκθεση, αλλα απο βιβλιοπωλείο πηρα και καποια άλλα. (ντόινγκ!)

Απο τιμές τι είδατε στην έκθεση;συμφέρει ή σε βιβλιοπωλείο βρίσκουμε καλύτερες;θα την επισκεφθώ εκτός απροόπτου τη Δευτέρα..

@Αλουκαρδ από τιμές κυμαίνεται. Γενικά βρίσκεις πιο φθηνά από ότι στο βιβλιοπωλείο (και ίσως και το ιντερνετικό βιβλιοπωλείο), αλλά δεν είναι απόλυτο. Είναι θέμα εκδοτικού οίκου και τίτλου βιβλίου.
Νομίζω ότι αλλού είναι το πλεονέκτημα. Ότι μπορείς να δεις και να ανακαλύψεις (και να αγοράσεις ενδεχόμενα) νέους τίτλους κυρίως από μικρότερους εκδότες, που δεν θα δεις εύκολα ψάχνοντας στο ίντερνετ και που σίγουρα δεν θα βρεις πηγαίνοντας σε ένα συνηθισμένο βιβλιοπωλείο (που περιορίζεται στους μεγάλους και ευπώλητους). Αξίζει!

Ως συνηθως, η εκθεση εχει τις τρεχουσες τιμες εκδοτων/βιβλιοπωλων ειδικα στις προσφατες εκδοσεις οι οποιες, κατα κανονα, μονοπωλουν το ενδιαφερον. Ριχνοντας μια ματια πχ στην Ανατομια της μελαγχολιας, ε, δεν θα το επαιρνα απο κει. Απο την αλλη, βιβλιο που πηρα, παλαιοτυερο, πλησιαζε την τιμη της πολοτειας νομιζω.

Απο την εκθεση λοιπον πηρα τα:
...
Ο ανθρωπος των αριθμων Keith Devlin.
Όταν το τελειώσεις, πάρε τον άνθρωπο της χημείας (; Υπάρχει άραγε) και τον άνθρωπο της βιολογίας. Από αυτό το τελευταίο υπάρχει μπόλικο: από τα διάφορα κοινωνιοβιολογίας του Ρίτσαρντ Ντόουκινς (και των υποστηρικτών και πολέμιων), μέχρι Φρανσουά Ζακόμπ "η μύγα το ποντίκι και ο άνθρωπος", μέχρι η "ευφράδεια της σαρδέλας" (νομίζω το είχα αναφέρει σε κα΄ποιο νήμα νωρίτερα φέτος), μέχρι τα βιβλία εκλαϊκευσης πέρι γονιδίων και DNA (ων ου έστιν αριθμός π.χ.
The Gene: An Intimate History by Siddhartha Mukherjee

Κανενα ενδιαφερον δεν εχω για τη χημεια, προφανως γιατι δεν την καταλαβαινω. Ειμαι κυριολεκτικα (και επιρρηματικα) αστοιχειωτη.
Στα μαθηματικα τα καταφερνω καλυτερα, αν και εχει υπάρξει βιβλιο που με εβγαλε γκολ και δεν τελειωσα ποτε.
Ντοκινς εχω διαβασει 2. Τη μυγα κλπ την ειχα υποψη, το αλλο οχι και μου φανηκε πολυ intriguing. Τετοιες προτασεις μου αρέσουν πολυ. Ευχαριστώ, Κριτονιον! 🙂

Last edited:
Αγόρασα από την έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο τον ''Κόμη Μοντεχρίστο'' εκδ. Gutenberg. Και οι δύο τόμοι είχαν έκπτωση και η τιμή ήταν ίδια με την αντίστοιχη της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στο ίντερνετ τουλάχιστον. Το δεύτερο απόκτημα ήταν το ''Κοράκι και άλλες ιστορίες'' του Έντγκαρ Άλαν Πόε, που από καιρό είχα βάλει στο μάτι.

@Δουλτσινέα Κι εγώ κοιτούσα τον Κόμη Κρίστο τις προάλλες στο παμπλικ και σκεφτόμουν να το πάρω ή να μην το πάρω, αλλά δυστυχώς είδα ότι δεν μου περίσσευε νεφρό, κι έτσι έμεινα με το μεράκι. Καλοδιάβαστο πάντως. :)

Αγόρασα από την έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο τον ''Κόμη Μοντεχρίστο'' εκδ. Gutenberg. Και οι δύο τόμοι είχαν έκπτωση και η τιμή ήταν ίδια με την αντίστοιχη της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στο ίντερνετ τουλάχιστον.
Τελειώνω τον 1ο τόμο και μπορώ να πω με βεβαιότητα πως μιλάμε για αριστούργημα (που έχει τον ατελείωτο όμως).😁

Η συλλογή αυτή του Πόε που αναφέρεις Δουλτσινέα είναι η αγαπημένη μου. Την είχα αγοράσει κιόλας στην σκληρόδετη έκδοση του Μεταιχμίου!

Τελειώνω τον 1ο τόμο και μπορώ να πω με βεβαιότητα πως μιλάμε για αριστούργημα (που έχει τον ατελείωτο όμως).😁

Η συλλογή αυτή του Πόε που αναφέρεις Δουλτσινέα είναι η αγαπημένη μου. Την είχα αγοράσει κιόλας στην σκληρόδετη έκδοση του Μεταιχμίου!
Και όχι μόνο έχει τον ατελείωτο, αλλά και πολύ μικρά γράμματα (ή τουλαχιστον έτσι μου φαίνονται πια), που κάνει το γυαλί το πρεσβυωπικό λίαν απαραίτητο😂.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι και το βιβλίο που πήρα, ελπίζω η μετάφραση να είναι καλή.

Δεν ξέρω να σου πω για πρεσβυωπία αλλά το σίγουρο είναι πως θα σε ταλαιπωρήσει η συγκεκριμένη έκδοση.
Κακής ποιότητας εξώφυλλο που θα φθαρεί γρήγορα, άπειρες σημειώσεις στο τέλος του βιβλίου (πόσες φορές να πας μπρος - πίσω;;;) και βαρύ... Βαρύ κι ασήκωτο στην κυριολεξία!

Η μετάφραση του Πόε είναι εξαιρετική !