- Ιστορίες που άρεσαν σε μερικούς ανθρώπους που ξέρω. (Μετά από πρόταση της
@Έλλη Μ )
Μετά απο 7 χρόνια, νομιζω εισαι το πρώτο μέλος γράφει αυτήν την πρόταση. "Στέλιο, να κλαψω;!" (Παστα Φλώρα)
Δηλαδή, τόσο ενθουσιαστηκα που θα σου πρότεινα ν
α τα φτιάξουμε να το κανουμε συναναγνωση, μετα τον Αυρηλιο.
Χθες που πηγαινα σε ενα βιβλιοπωλειο, σταματησα σε ενα άλλο
βιβλιοπωλειο κάπου στη Φωκίωνος, όπoυ άνοιξε πριν μερικά χρόνια ενας γάλλος très sympathique. Εκει, εχει κανα δυο πάγκους με μεταχειρισμένα και αγόρασα:
Δενε ειχα τυχει να ξαναμπω μέσα και χθες που πήγα για να πληρώσω, ειδα και τον χώρο αλλά και την απίστευτη ποικιλία που φαινεται να εχει σε βιβλία απο δευτερο χερι επίσης και σε πολύ καλές τιμές. Δυστυχώς, κατι που τα ειχε σε ντάνες (
@ΚρίτωνΓ ειναι κι αλλοι. Τα βλέπεις!) κάτι που πολλά ηταν ακομη σε κατασταση ημηαποθηκευσης, κάτι που ο γιος μου γυρναγε γυρω γυρω σαν το σβουρί, δεν καταφερα να χαζεψω οσο ηθελα. Ανταλλαξαμε ενα merci με τον ανθρωπο, ο οποιος διαβαζε τη γαλλικη μεταφραση της μεγάλης χιμαιρας για να τη συγκρινει με το πρωτότυπο (τον αραπώ!) και συνεχισαμε για το αλλο βιβλιοπωλειο, οπου πήρα:
@Πληθων πριν πολλά πολλά χρόνια, στο πρώτο έτος, ενας φιλος μου ειχε κάνει δώρο στα γενέθλιά μου τον τελευταιο δαιμονα και άλλα διηγήματα, του Σινγκερ, απο τις εκδόσεις Νεφέλη. Καποια απο τα διηγήματα του Γκιμπελ, τα ειχα διαβασει εκει. Μου εχιε αρεσει πάρα πολύ. Εχω και το Σωσα στα αδιάβαστα. :D