Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Κάναμε μια βόλτα σήμερα με τη κοπέλα μου στο φεστιβάλ στο Ζάππειο και πήραμε τα "Μην πεις λέξη" του Patrick Radden Keefe,"Ο Ξενος " Αλμπέρ Καμυ, "Κάιν" και "Περί Τυφλοτητος " Ζοζέ Σαραμάγκου,"Αποστολή Χαίρε Μαρία " Andy Weir ,"Ο Λεβιάθαν Ξυπνά" James S.A Corey (μετά απο πρόταση της @Σελεφά τα 2 τελευταία) "Το μαργαριτάρι " John Steinbeck, "Fight Club " Τσακ Πολανικ,"Έξι τρόποι να πεθάνεις στο Τέξας " Μαρίνα Περεθαγουα ,"Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια" Harper Lee και μια συλλογή με τα καλύτερα ελληνικα ερωτικά ποιήματα με τίτλο "Σ'αγαπώ "

Αυτά,σας κούρασα λίγο κουράστηκα και εγω στο κουβαλημα αλλα το ευχαριστηθηκαμε :σαςευχαριστώ:

:γιούπι::γιούπι:

Να ξαναπάτε βόλτα. Πολλά βιβλία που αγόρασες θα ήθελα να τα διαβάσω, όπως το μη πεις λέξη. Το έχω βρει στον isobiti. Αν το διαβάσεις στα κοντά ενημέρωσε.
Καλή ανάγνωση.

@Σελεφά θα πω εντυπώσεις εννοείται το είχα εντοπίσει καιρό το "Μην πεις λέξη " ,το ξεφυλλισα λίγο και έχει και φωτογραφίες μέσα στο βιβλίο φαίνεται να έχει γίνει εξαιρετική δουλειά 👌

Θα ήθελα να πω εδω και ενα ευχαριστώ στα μέλη της λέσχης που σχεδόν ένα χρόνο μετά τη εγγραφή μου στο φόρουμ με έχουν βοηθήσει να ανακαλύψω καινούργια βιβλία και συγγραφείς μέσα απο τις αναφορές και τα σχόλια τους... :προσκυνώ:

Πάντως στα του Φεστιβάλ λίγο αρνητική εντύπωση μου έκαναν οι τιμές σε κάποιους εκδοτικούς όπως στον Anubis πχ που το πληρωσα το βιβλίο στην αρχική τιμή που το είχαν και τα βιβλιοπωλεία ενω τώρα για παράδειγμα το βρίσκεις πιο φθηνά και απορώ με αυτη την πολιτική που έχουν κάποιοι εκδοτικοί...

Σε ενα φεστιβάλ πέρα απο αυτά που αναφέρετε παραπάνω στο νήμα θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να προσφέρουν οι εκδοτικοί ακόμα καλύτερες τιμές απο ενα βιβλιοπωλείο, θα έκαναν και πολύ περισσότερες πωλήσεις πιστεύω και θα έδιναν και στο κόσμο κίνητρο να πάει να ψωνίσει εκεί...

Είναι σαν εγω που είμαι αγρότης για παράδειγμα να πάω λαϊκή τα σταφύλια μου και να τα πουλάω πιο ακριβά απο το σούπερ μάρκετ...

Last edited:
Αυτά,σας κούρασα λίγο κουράστηκα και εγω στο κουβαλημα αλλα το ευχαριστηθηκαμε :σαςευχαριστώ:
Πριν διαβάσω αυτή την τελευταία φράση, έπαιρνα όρκο ότι πήγες με αυτοκίνητο με κοτσαδόρο και τρέιλερ στο Ζάπειο. Μπράβο στην κοπέλα σου, βρήκε χειροδύναμο αγόρι! Κουβαλητής του σπιτιού.

Πώς τα κουβάλησες μωρέ Αλουκάρδ όλα ετούτα;! Μπράβο για τη "σοδειά".
Εγώ έχω πάρει εδώ και μέρες ένα βιβλίο που λέγεται ερωτικές ιστορίες από χήρες punjabi. Μιλάει για την κλειστή κοινωνία αυτών των γυναικών οπότε φεμινιστικό και γυναικεία απελευθέρωση και έχει και το αστυνομικό στοιχείο λόγω μιας δολοφονίας.

Παρήγγειλα και πλήρωσα αυτά : 😁

Ουσιαστικά αγόρασα βιβλία που θα έπαιρνα έτσι και αλλιώς.

Στο Ψαράς (εκδόσεις Αίολος) μόνο το σκέφτηκα αρκετά καθώς σκεφτόμουν και τα Σκανδιναβική Μυθολογία ή το Πολεμιστές του Λυκόφωτος από Kay αλλά κατέληξα σε αυτό. Ελπίζω να το απολαύσω. 😊

1165

Δεν σκοπευα να γραψω σε αυτο το νημα επειδη προτιμω να κανω την παρουσιαση καποιου εργου (αν βρω καποτε χρονο). Αλλα τα βιβλια που πηρα σημερα αξιζουν μια αναφορα διοτι ειναι απο εκεινες τις σπανιες φορες που αγοραζεις ενα βιβλιο και εχεις εντονη διαισθηση οτι θα ειναι πολυυυ καλο. Δεν ειναι ενα 🤣 αλλα 4 τα βιβλια που προμηθευτικα και εχουν ολα την ιδια θετικη αισθηση οτι θα βγουν καλα και ειναι τα εξης:

1. Ινδιανικα τραγουδια, μεταφραση Σ. Σωκρατης
2. Η ποιηση της μαυρης Αφρικης, μεταφραση Νταουσανης
3. Ο αγγελος του παραξενου, Ποε
4. Φιλοσοφια στο μπουντουαρ, Ντε Σαντ

Για το τεταρτο ειδα οτι υπαρχει νημα στην λεσχη οποτε οταν με το καλο το διαβασω θα επανελθω.

Εξώφυλλο
Εξώφυλλο
Εξώφυλλο

αυτά τα ολίγα, πριν από λίγο.
Προ ολίγου διάβασα και π.μ. μέλους της λέσχης που έχει την καλοσύνη να θυμάται παλαιότερη αναζήτησή μου (:ευχαριστώ: )
Πιστεύω δεν θα αντισταθώ για πολύ...

- Ιστορίες που άρεσαν σε μερικούς ανθρώπους που ξέρω. (Μετά από πρόταση της @Έλλη Μ )
Μετά απο 7 χρόνια, νομιζω εισαι το πρώτο μέλος γράφει αυτήν την πρόταση. "Στέλιο, να κλαψω;!" (Παστα Φλώρα)
Δηλαδή, τόσο ενθουσιαστηκα που θα σου πρότεινα να τα φτιάξουμε να το κανουμε συναναγνωση, μετα τον Αυρηλιο. :αγκαλιά:

Χθες που πηγαινα σε ενα βιβλιοπωλειο, σταματησα σε ενα άλλο βιβλιοπωλειο:ζντόινγκ: κάπου στη Φωκίωνος, όπoυ άνοιξε πριν μερικά χρόνια ενας γάλλος très sympathique. Εκει, εχει κανα δυο πάγκους με μεταχειρισμένα και αγόρασα:
Δενε ειχα τυχει να ξαναμπω μέσα και χθες που πήγα για να πληρώσω, ειδα και τον χώρο αλλά και την απίστευτη ποικιλία που φαινεται να εχει σε βιβλία απο δευτερο χερι επίσης και σε πολύ καλές τιμές. Δυστυχώς, κατι που τα ειχε σε ντάνες (@ΚρίτωνΓ ειναι κι αλλοι. Τα βλέπεις!) κάτι που πολλά ηταν ακομη σε κατασταση ημηαποθηκευσης, κάτι που ο γιος μου γυρναγε γυρω γυρω σαν το σβουρί, δεν καταφερα να χαζεψω οσο ηθελα. Ανταλλαξαμε ενα merci με τον ανθρωπο, ο οποιος διαβαζε τη γαλλικη μεταφραση της μεγάλης χιμαιρας για να τη συγκρινει με το πρωτότυπο (τον αραπώ!) και συνεχισαμε για το αλλο βιβλιοπωλειο, οπου πήρα:
@Πληθων πριν πολλά πολλά χρόνια, στο πρώτο έτος, ενας φιλος μου ειχε κάνει δώρο στα γενέθλιά μου τον τελευταιο δαιμονα και άλλα διηγήματα, του Σινγκερ, απο τις εκδόσεις Νεφέλη. Καποια απο τα διηγήματα του Γκιμπελ, τα ειχα διαβασει εκει. Μου εχιε αρεσει πάρα πολύ. Εχω και το Σωσα στα αδιάβαστα. :D

Last edited:
- Ιστορίες που άρεσαν σε μερικούς ανθρώπους που ξέρω.
Το Ευαγγέλιο της Έλλης!! :))))

Φοβερές επιλογές!!
Θα τα αγόραζα όλα!

Κάποτε λέγαμε να ανοίξουμε ένα νήμα με Ασκήσεις ύφους! Θυμάσαι;
Μάγκικο: Άνοιξε ρε μόρτη να πούμε ένα νημάτιο να γουστάρει η ομήγυρις. Γκέγκε;
Τηλεγραφικό: 'Ελλη άνοιξε νήμα στοπ. Εσένα θέλουμε στοπ. Άμεσα στοπ.

- Ιστορίες που άρεσαν σε μερικούς ανθρώπους που ξέρω. (Μετά από πρόταση της @Έλλη Μ )
Το ερώτημα που τίθεται είναι, ξέρει η @Έλλη Μ μερικούς ανθρώπους; και πόσους; (εκτός από τον Γάλλο βιβλιοπώλη και τους διαδικτυακούς της ΛτΒ), και τι σόι ιστορίες μπορεί να τους αρέσουν ώστε να αξίζει να τις διαβάσουμε; Εντάξει και για τα γούστα της @Έλλη Μ με τα μπετά και τα σίδερα έχω καμιά φορά επιφυλάξεις (από την άλλη της αρέσει και ο Έκο, οπότε εύκολα συμπεράσματα δεν βγάνω).

@ΚρίτωνΓ Α, εγώ δεν ξέρω τίποτε για τα σίδερα, τις ταναλιες και τις βενταλιες και τα καρατε
Κάποτε λέγαμε να ανοίξουμε ένα νήμα με Ασκήσεις ύφους! Θυμάσαι;
οχι. :ωιμέ:
Αλλα μου το θυμησες μολις
Μάγκικο: Άνοιξε ρε μόρτη να πούμε ένα νημάτιο να γουστάρει η ομήγυρις. Γκέγκε;
Αληθεια τώρα, με αυτη τη ρητορική θα με επειθες like ever?
Μόρτη;! Μορτη;! Μα Μόρτη;!!!

Last edited: