Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Χθες που πηγαινα σε ενα βιβλιοπωλειο, σταματησα σε ενα άλλο βιβλιοπωλειο:ζντόινγκ: κάπου στη Φωκίωνος
Λίγο πιο κάτω, στη δημοτική αγορά, είναι το second hand shop όπου έχω βρει κατά καιρούς μερικά αρκετά ενδιαφέροντα βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές (1 ευρώ).
Αν σε ξαναφέρει ο δρόμος...

Αχ πόσο μου'χει λείψει η Κυψέλη...:ένοχος:

Βρήκα το αντίτυπό μου, έχει ημερομηνία 11/1998. Είναι πολύ παράξενο και ευχάριστο συνάμα να διαπιστώνω ότι πίσω από πολλές αγορές βιβλίων υπάρχει και μια ιστορία-για το συγκεκριμένο υπάρχουν 2: μια της αγοράς και μια δεύτερη της "προπαγάνδας" υπέρ του βιβλίου στον περίβολο ενός (γνωστού φαντάζομαι) περιπτέρου στην Ακαδημίας.

Ον τόπικ, είναι καθ'οδόν μια παραγγελία που περιλαμβάνει:
Ξένοι, θεοί και τέρατα, το Τατουάζ γιατί αγαπώ Μονταλμπάν, το δεύτερο βιβλίο των Ινδιάνικων φυλών της Β. & Ν. Αμερικής (υπάρχει εξήγηση αλλά είναι μακροσκελέστατη), ακόμα ένα του Κανταρέ γιατί μ'αρέσει ο συγγραφέας, ένα ενδιαφέρον νεοπλατωνικό κείμενο που το είχα μόνο σε γαλλική μετάφραση, το Lucky Strike γιατί αγαπώ πολύ Κ. Σ. Ρόμπινσον και Ούρσουλα.

@Έλλη Μ
Το ξεφύλλισα λίγο και δείχνει ιδιαίτερο με πολλές αναφορές σε Παλαιά Διαθήκη.. Καλά, το σχέδιο του εξωφύλλου εννοείται πως το αγάπησα αμέσως! Τσέκαρα και την έκδοση της Νεφέλης που ανέφερες, δείχνει πολύ καλή και έχει περισσότερα διηγήματα :διάβασμα3:. Βρήκα επίσης τον σκλάβο σε προσφορά και τον έριξα μια παραγγελία να μην παραπονιέται και αυτός και μπαίνει και ο Σώσα στην λίστα :))))

Μετά από χρόνια αναζήτησης πέτυχα τη δίτομη έκδοση του "Χαμένα Όνειρα" του Ονορέ ντε Μπαλζάκ σε μετάφραση του Κώστα Σφήκα (κρατικό βραβείο μετάφρασης 2001) απ' τις εκδόσεις Στάχυ (συλλεκτική έκδοση) στο παλαιοβιβλιοπωλείο Αθηνά. Έχω και τη συνέχειά του, τα "Μεγαλεία και δυστυχίες των κουρτιζάνων" (εκδ. Ίνδικτος).

Βρήκα κι εγώ μια επιταγή της ΔΥΠΑ, την εξαργύρωσα και παρέλαβα σήμερα (επιτέλους!!) τον τρίτο τόμο των αποσπασμάτων των Προσωκρατικών, από τις εκδόσεις Παπαδήμα.
Θα μου επιτρέψετε να σημειώσω, για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει το (μετέωρο;) βήμα στον κόσμο της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, πως το πιο εύχρηστο και ευκολονόητο εγχειρίδιο για τους προσωκρατικούς βρίσκω πως είναι αυτό των Kirk, Raven & Schofield, από τις εκδόσεις ΜΙΕΤ: δεν περιλαμβάνει μόνο τα σωζώμενα αποσπάσματα, αλλά προσφέρει πάρα πολύ χρήσιμα και εμβριθή σχόλια.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που έχω αγαπήσει όσο λίγα, με συνοδεύει χρόνια τώρα, από τα πρώτα που αγόρασα όταν κόλλησα φιλοσοφίτιδα, και με βοήθησε να καταλάβω πώς η σκέψη των αλλοπαρμένων εκείνων διανοιών θεμελίωσε όλα τα υπόλοιπα που ακολούθησαν.

Κι επειδη ακουω τον συνανθρωπο, ακουω τον συνλεσχιτη, αργω βεβαια στην επεξεργασια της πληροφοριας, αλλα αν μπει στο κεφαλι μου, δουλευει και δουλευει και δουλευει, εσπασα τον κουνουμπαρά μου για να αγορασω, ολομοναχη, απο το κομποδεμα και τις αποταμιευσεις μου, τι λεω;! απο το υστέρημά μου (γιατι μου τελειωσε ο μισθος με κατι νερα, φυσικα αερια, πιανακορντεοναγγλικαγαλλικάναμηνυπολογισωκαιτααθλήματα που οι τσιφουτηδες γονείς μου αρνούνται να πληρωσουν γιατι ειμαι, σου λεει, εργαζομενος, ανεξαρτητος ενηλικας!)

τι ηθελα να πω...

Α ναι, αγορασα ενα βιβλιο.

Ανεμοδαρμενα ύψη".
Καλή υπομονή, είναι το βιβλίο με τους ποιο αντιπαθητικούς "ήρωες".
Όλοι ήταν πάρε τον έναν και βάρα τον άλλον.

Εγώ πήρα για 25 ευρώ το εν λόγω bundle
Πληρωμένο από την δουλειά (προσωπικά δεν θα έδινα ούτε μισό ευρώ για τέτοια βιβλία, εφόσον τα περισσότερα είναι διαθέσιμα νόμιμα τζάμπα και τα workshop πάντα είναι καλύτερα για επιφανειακή γνώση) γιατί πρέπει να ανανεώσουμε τις γνώσεις περί onboard εφαρμογών/υπηρεσιών.
Οι τριπλός καφές δικός μου και που θα πάει, θα τα τελειώσω κάποτε...

Το οποίο προσωπικά εγώ το θεωρώ αριστούργημα.
Καλά, γούστα αυτά.
Εγώ από την άλλη δεν μπορώ να την παλέψω εάν δεν υπάρχει έστω ένας από τους πρωταγωνιστές που να μην είναι τελείως κοπρόσκυλο.
Όσον αφορά το συγκεκριμένο, γνωστό ότι ήταν ιστορικής σημασίας το ότι επέλεξε τέτοιους "ήρωες" για μια "ρομαντική" νουβέλα.

Το βιβλίο δεν έχει καμία σχέση με ρομαντικές νουβέλες ή ροζ λογοτεχνία.

Είναι μια σκοτεινή ιστορία αγάπης, εκδίκησης και παραφροσύνης. Ο τρόπος που έγραφε η Μπροντέ είναι επίσης πρωτοποριακός και αξιοθαύμαστος, διαλέγοντας έναν αρκετά ιδιότυπο τρόπο να παρουσιάσει τον κάθε χαρακτήρα, σχεδόν με τρόπο που θυμίζει αρχαία τραγωδία.
Είναι λογικό, ακόμα και σήμερα να γίνονται επιφανειακές αναγνώσεις του βιβλίου και τα συμπεράσματα να είναι απλοϊκά και κάπως αφελή.

Το βιβλίο δεν έχει καμία σχέση με ρομαντικές νουβέλες ή ροζ λογοτεχνία.

Είναι μια σκοτεινή ιστορία αγάπης, εκδίκησης και παραφροσύνης. Ο τρόπος που έγραφε η Μπροντέ είναι επίσης πρωτοποριακός και αξιοθαύμαστος, διαλέγοντας έναν αρκετά ιδιότυπο τρόπο να παρουσιάσει τον κάθε χαρακτήρα, σχεδόν με τρόπο που θυμίζει αρχαία τραγωδία.
Είναι λογικό, ακόμα και σήμερα να γίνονται επιφανειακές αναγνώσεις του βιβλίου και τα συμπεράσματα να είναι απλοϊκά και κάπως αφελή.
Καλά κόψε κάτι.
Αυτό είναι σαν τα σχολικά "τι θέλει να πει ο ποιητής;"
Εάν η απάντηση ήταν σαν κάτι που δεν περίμενε ήταν φυσικά λάθος για η αλήθεια είναι ΜΙΑ...
Όπως έγραψα πάνω, γούστα.

Εχεις δικιο @Πράκτωρ ΔΔ γουστα ειναι αλλα ακομα και σε εμενα που δεν μου αρεσουν οι ρομαντικες ιστοριουλες εκτος και αν υπαρχει καλη αναλυση περιπλοκων χαρακτηρων, το βιβλιο "ανεμοδαρμενα υψη" ειχε επηρεασει αρκετα την διαθεση μου λογω των εντονων χαρακτηρων του και ειναι απο τα βιβλια που θα διαβαζαν οσοι διαβαζουν Ντοστογιεφσκι και δεν εννοω οτι ειναι ιδιας κατηγοριας αλλα πιστευω θα ταιριαζε στην ιδιοσυγκρασια των αναγνωστων του (ταπεινη μου γνωμη). Ενα βιβλιο που καταφερνει να επηρεασει τον αναγνωστη εχει αξια που ξεπερνα τον χαρακτηρισμο του ως ρομαντικη νουβελα. Επισης το συγκεκριμενο βιβλιο δεν ειναι νουβελα απο οσο γνωριζω αλλα μυθιστορημα λογω της εκτασης του. Η νουβελα ειναι το ενδιαμεσο σε εκταση μεταξυ διηγηματος και μυθιστορηματος.

Μια παρεξήγηση εδώ.
Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι το συγκεκριμένο δεν έχει τεράστια ιστορική σημασία.
Απλά, προσωπικά πάντα, δεν την παλεύω με τόσο κοπρόσκυλα πρωταγωνιστές.
Δεν είναι ότι δεν κατάλαβα τι γίνεται, ότι δεν έπιασα τα βαθιά νοήματα ή ότι δεν ξέρω να διαβάζω και τα πήρα τσαπατσούλικα, είναι επειδή όταν θέλω να αρχίσω στις μάπες τους όλους τους "ήρωες", τότε δεν με αρέσει ιδιαίτερα ότι και να είναι.
Όσον αφορά το νουβέλα, μάλλον έτσι είναι.
Δεν ξέρω ιδιαίτερα από την ορολογία και τα χρησιμοποιώ στην κούτρα.

@Πράκτωρ ΔΔ το βιβλίο το έχω ξεκινησει και μου αρεσει πολύ μεχρι στιγμης. Μου έχει κάνει τρομερη εντύπωση η γραφη της Μπροντε αν αναλογιστεις και οτι το εγραψε σε νεαρη ηλικία.
Δεν αντιλέγω, ωραία η γραφή και γενικά οι Μπροντέ είναι από τις αγαπημένες συγγραφείς.
Απλά προτιμώ την γραφή/βιβλία των άλλων αδελφών, με το Shirley να ήταν το τελευταίο που έχω πιάσει και από τα καλύτερα τους πιστεύω.