Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Βιβλιαράκια που αγόρασα αυτόν τον μήνα και στόλισαν το καλοριφέρ μου( δε μπορώ να ασχοληθώ πάλι με τα ράφια, ό,τι χώρεσε, ιναφ :κατάρα:)
- «Άρης», της Κοφτερού και του Μακρόπουλου. «Επιτάφιος για έναν μικρό νικητή», Machado de Assis. «Κάπα», Akutagawa . «Σύνδρομο Αγοραφοβίας», Παπαγιώργης. «Η κούραση να είσαι ο εαυτός σου», Ehrenberg A. «Το τρίτο βιβλίο για τον Αχιμ», Uwe. « Η ζωή των εντόμων», Pelevin. «Van Gogh, the complete paintings» από Taschen.
Μπετόν, Μπερνχαρντ (τώρα @Έλλη Μ . Τώρα πεθαίνω, με τη καλή έννοια, όχι την « Θέ μου, δεν θέλω πια να ζήσω. Όλα μου τα ΄χεις γκρεμισμένα. Ανοίξτε Τάρταρα για μένα» κλπ κλπ)
Γνώριμοι σχεδόν όλοι οι συγγραφείς, σέιφ πάνω κάτω αγορές.

Last edited:
@Βιστέρια Εν αρχη, ειν' ο Λογος. (ασχετο, ήθελα να κανω βιβλικη -sic :))))- είσοδο.)
-Το Μπετον-
Θα ηθελα την άποψή σου, τωρα που θα το διαβασεις. Ο επιταφιος ειναι ποοολυ ωραιο βιβλιο, το συνδρομο δεν το εχω διαβασει (ο τελευταιος παπαγιωργης που διαβασα ηταν λαστ γήαρ, τα υπεραστικα.)
Βρηκα και πηρα τις διαβολικες, Ωρεβιγυ. Την ουρανια αρμονια Εστερχαζυ.
Την εκθεση ιδεων, Λεντς.
Τον βασιλια με τα κιτρινα, Τσέημπερς.
Η δεσποινις Τζην Μπροντι στην ακμη της, Σπαρκ
Την ειρωνεια, Γιανκελεβιτς.
Την τεχνη του Χομπιτ, υποκινουμενη αγορα προς τον γιο μου απο τη μητερα του γιατι η μαμα παντα ξερει (και θελει:))))). Ομορφη εκδοση, σκληροδετη, σε θηκη.
Τα τρια τελευταια ηταν σε πολυ χαμηλη τιμη στο παζαρι (στο οποιο θελω να ξαναπαω)

Υγ 4711. Αν αναβεις το καλοριφέρ, παρτα απο κει, παραμορφώνονται, λυγιζουν και μετα γκρινιαζουν (οι αλλοι, τριγυρω). Αν δεν αναβεις, αστα. 🤦

Last edited:
Τον βασιλια με τα κιτρινα, Τσέημπερς.
Το χω κι εγώ αυτό!!

Βρηκα και πηρα τις διαβολικες, Ωρεβιγυ.
Από Ωρεβιγύ, βρίσκεις την Παλιά Ερωμένη, το διαβάζεις και κλείνεις με την λογοτ... εεε εννοώ με αυτόν τον συγγραφέα.:))))

Την ουρανια αρμονια Εστερχαζυ.
Ωραία επιλογή!

Από Ωρεβιγύ, βρίσκεις την Παλιά Ερωμένη, το διαβάζεις και κλείνεις με την λογοτ... εεε εννοώ με αυτόν τον συγγραφέα.:))))
Ακολουθησα τη συμβουλή σου και το ζήτησα απο τον αγιοβασιλη αλλα με εγραψε στα μουστακια του. :ανέκφραστος:

Αγόρασα τα βιβλία
1255
The Cold Commands (βιβλίο 2ο της σειράς A Land Fit for Heroes) του Richard K. Morgan και το
12561257
Black Leopard, Red Wolf (βιβλίο 1ο της Dark Star Trilogy) του James Marlon. Κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αίολος.
Το είδα σε πολύ καλή κατάσταση, με ωραίο και σκληρό εξώφυλλο και φθηνό. :κατάρα:Νόμιζα ότι θα ήταν 2λογία (δε ξέρω που το βάσιζα αυτό) και τελικά μου βγήκε 3λογία. Και ήθελα να έχω λίγο αποχή από τις σειρές από 3 βιβλία και πάνω... Μουχαχα σε είδωλα και σε θεούς πιστεύω...

Πριν λίγα χρόνια είχα λάβει ως δώρο γεννεθλίων το Ουράνιο τόξο της βαρύτητας στην αγγλική έκδοση. Κάθε τόσο το άνοιγα σε τυχαία σελίδα, συναντούσα άγνωστες λέξεις και το ξανάκλεινα.. Ε δεν μπορούσα να κοροιδεύω άλλο τον εαυτό μου και εφόσον είμαι πολύ δειλός να το ξεκινήσω στα αγγλικά είπα να το αγοράσω στα ελληνικά :ρ Ερώτηση: Που θα βρω το Ενάντια στη μέρα που είναι εξαντλημένο δεν ξέρω και εγώ πόσα χρόνια;

@Χρυσόστομος και @Πληθων νομιζω αν δεν βαριομουν τοοοσο πολυ, θα τους τρολαρα διχως τελος. Θα ζητουσα για τις ιστοριες, πχ, λιρα χρυση με τον Εδουαρδο τον 7ο, 8ο, κοπης μεταξυ 1930-1940. Αθικτη, αδιαβαστη κι ατσακιστη. :)))):)))):))))
Εν τω μεταξύ, ας μου πει καποιος, ποιος πληρωνεται σε bitcoin;!

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Αρκετοί. Βολεύει γιατί παρακάμπτεις όλο το τραπεζικό σύστημα.

Συμφωνοι, ομως αν δεν διαλεγω να πληρωθω πχ σε γιεν, οπου μπορει να με αγχωνει η ισοτιμια, γιατι να επιλεξω το bitcoin ποτ εχει ακομη μεγαλυτερη ασταθεια; Δεν το καταλαβαινω.

:φρύδια:γόρασα τα βιβλία
View attachment 1255
The Cold Commands (βιβλίο 2ο της σειράς A Land Fit for Heroes) του Richard K. Morgan και το
View attachment 1256View attachment 1257
Black Leopard, Red Wolf (βιβλίο 1ο της Dark Star Trilogy) του James Marlon. Κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αίολος.
Το είδα σε πολύ καλή κατάσταση, με ωραίο και σκληρό εξώφυλλο και φθηνό. :κατάρα:Νόμιζα ότι θα ήταν 2λογία (δε ξέρω που το βάσιζα αυτό) και τελικά μου βγήκε 3λογία. Και ήθελα να έχω λίγο αποχή από τις σειρές από 3 βιβλία και πάνω... Μουχαχα σε είδωλα και σε θεούς πιστεύω...
Καλή συνέχεια με τη σειρά του Μόργκαν και καλή αρχή με την καινούρια (μοιάζουν κατά κάποιο τρόπο οι δυο σειρές ή τέλος πάντων έχουν αρκετά κοινά στοιχεία, νομίζω).
:χμ:
Εν τω μεταξύ αυτή τη σειρά με το Black Leopard, Red Wolf ψήθηκα κι εγώ! :μαναι: Καταπληκτικό εξώφυλλο, ενδιαφέρουσα ιστορία και καταπληκτικά ενδιαφέρουσα κοσμοπλασία. Αφρικάνικο φολκλορ: τσεκ. Ασυνήθιστες δυνάμεις, shapesfifters (δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη μαγική ικανότητα σε φαντασία και να έχει σημασία για την πλοκή, ναι, το έχει στον Χάρι Πότερ αλλά είναι σε πιο δευτερεύοντες ήρωες, όχι στους πρωταγωνιστές): τσεκ.
Το κακό είναι ότι διάβασα ότι πολλούς τους ξένισε η ιδιαίτερα ποιητική και γριφώδης γραφή (όμως, δεν νομίζω να δυσκολευτώ, εδώ έχω διαβάσει Ντίκενς με τις ατέλειωτες δευτερεύουσες προτάσεις στα αγγλικά, δεν ξέρω βέβαια, γιατί όσο να 'ναι δεν είναι η μητρική μου γλώσσα) και ότι είναι πολύ βίαιο, σχεδόν επιπέδου γκοριάς. :χμ: Το συγκρίνουν πάντως με το game of thrones, το οποίο τουλάχιστο όσο το ξεφύλλισα, δεν με χάλασε ιδιαίτερα. Επίσης διάβασα και στη βικη μια ατάκα του συγγραφέα σε αυτούς που κατηγορούν τα βιβλία του για την περιγραφική βία, ότι όταν περιγράφεται ο θάνατος ενός παιδιού και οι αναγνώστες δεν το βρουν αβάσταχτο, τότε δεν πέτυχε, και επίσης η απεικόνιση της βίας είναι απαραίτητη για τις δυσκολίες που περνάνε οι ήρωες, πράγμα που μου θύμισε αυτό που είχα σχολιάσει ότι η βία σε ένα άλλο βιβλίο που είχα διαβάσει που είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει (το όνειρο του Κέλτη). Αν και είναι ίσως λίγο υποκριτικό.:χμ:
Σελεφά, να μας λες τις ανακαλύψεις σου. Ενδιαφέρομαι πολύ για βιβλία φαντασίας με μη ευρωπαϊκή κοσμοπλασία αλλά με ινδιάνους, Αφρική, Ασία.

Και εγώ διάβασα για τη βιαιότητα και τους βιασμούς που έχει.
Δε ξέρω κατά πόσο θα σου αρέσει.
Αν πέσει το μάτι μου σε αλλα εκτός ευρωπαϊκής κοσμοπλασίας, θα σε πω.
Γενικά, εχω βαρεθεί -τρελά όμως- το ευρωπαϊκο στοιχείο και γενικά ψάχνω μυθολογίες από άλλους πολιτισμούς.
Μπορείς να δεις τη νουβέλα The Empress of Salt and Fortune (1ο βιβλίο της σειράς The Singing Hills Cycle Series) της Nghi Vo.
Είναι και το Legendborn (1ο βιβλίο της σειράς) της Tracy Deonn, το οποίο συνδιάζει τον Αρθρουριανό μύθο με στοιχεία κάποιου άλλου πολιτισμού που μου διαφεύγει τώρα. Έχω διαβάσει το 1ο βιβλίο. Είναι νεανικό και γενικότερα ευχάριστο, ωστόσο δε με τράβηξε τόσο όσο θα έπρεπε για να πω ότι θα συνεχίσω τη σειρά. Το προτείνω γιατί γούστα είναι αυτά, ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να τραβήξει τον άλλον.
Φυσικά, εξαρχής με τράβηξε το εξώφυλλο
1259

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου! Βλέπω για σένα έχει σημασία το εξώφυλλο. εγώ να σου πω μόνο εκ ων υστέρων το κοιτάω.

Ψαρώνω πάντα με το εξώφυλλο :)))), με τραβάνε τα έντονα χρώματα.
Αν και ευτυχως 🙌λίγες φορές έχω αντιπαθήσει βιβλίο που με έχει τραβήξει για αυτό το λόγο.

Αγόρασα το βιβλίο Network Effect (Βιβλίο 5ο της σειράς The Murderbot Diaries) της Martha Wells.
Μεταχειρισμένο φυσικά στα 11 ε μαζί με τα μεταφορικά.
Το 1ο βιβλίο της σειράς κυκλοφορεί στα ελληνικά με τίτλος Κόκκινος Συναγερμός...
Μπήκα να δω μήηηπως βγήκε και το 2ο βιβλίο της σειράς και είδα ότι το έχουν στον τομέα "Αυτοτελείς Τίτλοι":ζντόινγκ::όχισουλέω:😒.
Στο επόμενο διάστημα θα βγεί το 7ο βιβλίο....
1280

το Γεγονός της Annie Ernaux
είχα αγοράσει το 'ένας νεαρός άνδρας' της ίδιας, έχοντας φτάσει πολύ νωρίς στο ραντεβού μου σε έναν γιατρό και ήθελα κάτι μικρό για να το διαβάσω άμεσα. έτσι πήρα και το 'γεγονός' γιατί μου άρεσε πολύ η γραφή της. πολύ ιδιαίτερη σκέψη...