@Έλλη Μ τον διαβασα τον ταυρομαχο. Μια ανεκπληρωτη ιστορία αγαπης με φόντο την φτωχεια, την καταπιεση και την ανελευθερια στην χιλιανη κοινωνια τους τελευταιους μηνες της δικατοριας του Πινοσετ. Ζωντανη, τρυφερη, ποιητική γραφή του Λεμεμπελ, ενος χαρισματικου και ιδιαιτερα ταλαντουχου ανθρωπου. Με συγκινησε και με αφησε με ενα γλυκοπικρο συναισθημα. Αθλος η μεταφραση του Αθανασιου και εξαιρετικο το επιμετρο του που αναφερεται στην ζωη και το εργο του συγγραφεα αλλα και στις δυσκολιες της μεταφρασης. Εχει γινει και ταινια και θελω να την δω αλλα δεν προλαβα ακομα (υπαρχει στο Cinobo). Μεσα απο το βιβλίο εμαθα και κατι που αγνοουσα και κατοπιν το εψαξα περισσοτερο και απογοητευτηκα. Και αναφερομαι στην συμπορευση του Μπορχες με τις αιματηρες δικτατοριες του Πινοσετ και του Βιδελα στην Αργεντινη. Πραγματικά απογοητευτικό.
Αν και δειχνει τα χρονακια της, η Χοντρομπαλου ειναι πολυ ωραιο. Προβλεψιμο, θα ελεγα.
Καταλαβαινω απολυτα τι λες, και εγω απογοητευομαι αναλογως, ισως και να ματαιωνομαι, απλως ξερεις τι σκεφτομαι (μεγαλοφωνως); Οι προσδοκιες που τυχον εχουμε απο τους ανθρωπους, μαλλον καταληγουν να ειναι ιδεοληπτικες τελικα.@Έλλη Μ Και αναφερομαι στην συμπορευση του Μπορχες με τις αιματηρες δικτατοριες του Πινοσετ και του Βιδελα στην Αργεντινη. Πραγματικά απογοητευτικό.
Απομονώνοντας ότι στα σαραντα σου έκλεβες απο τη βιβλιοθήκη της ξαδερφης (!!!) του παππού σου ( αλλά και ) συμπεραινω οτι ειστε γερό σκαρί ως οικογενεια!!!@ΜιΛάμπρος το δεύτερο έπρεπε να έχει απαγορευτεί λόγω τίτλου (πολιτικά ορθός) - θυμάμαι το διάβασα προ αμνημόνευτων χρόνων(40;)κλέβοντάς το από τη βιβλιοθήκημιας ξαδέρφης του παππού μου(όχι αυτή την έκδοση, βέβαια) - τι θυμάται κανείς!
Και το πρώτο θεωρητικά μπορεί να θεωρηθεί politically incorrect γιατί μπορεί να θέλει να είναι άφυλη αυτή που αποκαλεί βασίλισσα. Για το τρίτο δεν το συζητώ καν, γνωστός ο Βιάν στα politically correct κυκλώματα....@ΜιΛάμπρος το δεύτερο έπρεπε να έχει απαγορευτεί λόγω τίτλου (πολιτικά ορθός)
Καλοδιαβαστο Διχασμένη, πιστευω θα σου αρεσει.Το φοβάμαι ταυρομάχε,
Προσεχε ιδιαιτερα με αυτο, διαβασε το μονο αν δεν εισαι μελαγχολικος, θυμαμαι ατενιζα το ταβανι για αρκετη ωρα οταν το διαβαζα.Οι τελευταίες μου αγορές: