Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

@Έλλη Μ τον διαβασα τον ταυρομαχο. Μια ανεκπληρωτη ιστορία αγαπης με φόντο την φτωχεια, την καταπιεση και την ανελευθερια στην χιλιανη κοινωνια τους τελευταιους μηνες της δικατοριας του Πινοσετ. Ζωντανη, τρυφερη, ποιητική γραφή του Λεμεμπελ, ενος χαρισματικου και ιδιαιτερα ταλαντουχου ανθρωπου. Με συγκινησε και με αφησε με ενα γλυκοπικρο συναισθημα. Αθλος η μεταφραση του Αθανασιου και εξαιρετικο το επιμετρο του που αναφερεται στην ζωη και το εργο του συγγραφεα αλλα και στις δυσκολιες της μεταφρασης. Εχει γινει και ταινια και θελω να την δω αλλα δεν προλαβα ακομα (υπαρχει στο Cinobo). Μεσα απο το βιβλίο εμαθα και κατι που αγνοουσα και κατοπιν το εψαξα περισσοτερο και απογοητευτηκα. Και αναφερομαι στην συμπορευση του Μπορχες με τις αιματηρες δικτατοριες του Πινοσετ και του Βιδελα στην Αργεντινη. Πραγματικά απογοητευτικό.

@Διχασμένη κυκλοφορει το βιβλίο δεν ειναι εξαντλημενο. Στην πολιτεια εμφανιζεται εξαντλημενη η σκληροδετη εκδοση που κυκλοφορησε αρχικά. Η επανεκδοση σε χαρτοδετη εκδοση ειναι διαθεσιμη. Βεβαια αν ψαξεις λιγο, πολυ πιθανον να βρεις και την σκληροδετη.

Αν και δειχνει τα χρονακια της, η Χοντρομπαλου ειναι πολυ ωραιο. Προβλεψιμο, θα ελεγα.
Για τα υπολοιπα δυο, οκ, με τον Ζεμπαλντ παθαινω "Νικολας_ψυχραιμος#ούτεκαν_με_τα_Ανεμοδαρμενα_Υψη".
Ο σταθμαρχης ειναι παρα παρα πολυ καλο. Το θεμα με τον Ροτ, τελικα, ειναι πως δεν θα διαβασεις ποτε ενα μετριο ή κακο βιβλιο. Ακομη και σε αυτη, τη μικροτερη φορμα.
@Έλλη Μ Και αναφερομαι στην συμπορευση του Μπορχες με τις αιματηρες δικτατοριες του Πινοσετ και του Βιδελα στην Αργεντινη. Πραγματικά απογοητευτικό.
Καταλαβαινω απολυτα τι λες, και εγω απογοητευομαι αναλογως, ισως και να ματαιωνομαι, απλως ξερεις τι σκεφτομαι (μεγαλοφωνως); Οι προσδοκιες που τυχον εχουμε απο τους ανθρωπους, μαλλον καταληγουν να ειναι ιδεοληπτικες τελικα. :)

@Έλλη Μ την χοντρομπαλου την ανακάλυψα τελευταία. Τον Σταθμάρχη τον άκουσα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ αλλά ήθελα να το διαβάσω κιόλας!
Ζελμπαλτ πρώτη φορά θα διαβάσω!

@ΜιΛάμπρος το δεύτερο έπρεπε να έχει απαγορευτεί λόγω τίτλου (πολιτικά ορθός) - θυμάμαι το διάβασα προ αμνημόνευτων χρόνων (40;) κλέβοντάς το από τη βιβλιοθήκη μιας ξαδέρφης του παππού μου (όχι αυτή την έκδοση, βέβαια) - τι θυμάται κανείς!

Last edited:
@ΜιΛάμπρος το δεύτερο έπρεπε να έχει απαγορευτεί λόγω τίτλου (πολιτικά ορθός) - θυμάμαι το διάβασα προ αμνημόνευτων χρόνων (40;) κλέβοντάς το από τη βιβλιοθήκη μιας ξαδέρφης του παππού μου (όχι αυτή την έκδοση, βέβαια) - τι θυμάται κανείς!
Απομονώνοντας ότι στα σαραντα σου έκλεβες απο τη βιβλιοθήκη της ξαδερφης (!!!) του παππού σου ( :ααργκ: αλλά και :εεε;:) συμπεραινω οτι ειστε γερό σκαρί ως οικογενεια!!! :))))

και μελετηρο, οκ

@ΜιΛάμπρος το δεύτερο έπρεπε να έχει απαγορευτεί λόγω τίτλου (πολιτικά ορθός)
Και το πρώτο θεωρητικά μπορεί να θεωρηθεί politically incorrect γιατί μπορεί να θέλει να είναι άφυλη αυτή που αποκαλεί βασίλισσα. Για το τρίτο δεν το συζητώ καν, γνωστός ο Βιάν στα politically correct κυκλώματα....
Εντός θέματος, πήγα για ενα καφέ το πρωί και πήρα αυτό. Μετά το θαυμάσιο confiteor τον αγάπησα σφόδρα.

Χθεσινοβραδινές αγορές (σιγά μην μαζέψω τα χεράκια μου).
Από αριστερά: Καθαρός έρωτας της Agustina Izquierdo, εκδ. Οξύ.
ΜΕ-ΤΙ του Μπρέχτ
Ο Μυστηριώδης ξένος του Τουέην &
Γυναίκες σε τοπίο με ποτάμι του Μπελ.

Εξώφυλλο
Εξώφυλλο
Εξώφυλλο
Εξώφυλλο

Τα τρία τελευταία ήταν στην περιβόητη λίστα επιθυμητών.
Τον Μπρέχτ τον πήρα γιατί είναι ο Μπρέχτ και τον αγαπώ ιδιαιτέρως. Είναι επιπλέον και σε αυτή τη σειρά του Καστανιώτη, την οποία φιλοδοξώ να αποκτήσω.
Τα δυο επόμενα γιατί είναι στη λευκή σειρά των εκδ. Γράμματα, την οποία άρχισα να μαζεύω από τα φοιτητικά μου χρόνια (εδώ και μια 20ετία) αγοράζοντάς τα από την Πρωτοπορία της Θεσ/νίκης, από την οποία διατηρώ όμορφες αναμνήσεις. Προφανώς ανάμεσά τους υπάρχουν πατάτες, κακές μεταφράσεις και τα λοιπά. Μετά από μια 20ετία όμως έχουν μείνει ελάχιστα που δεν έχω, οπότε σκοπεύω να την ολοκληρώσω.
Το πρώτο το πήρα γιατί έκανε 2 ευρώ, γιατί είμαι παλιοπερίεργος και το Οξύ γενικά έχει δώσει ορισμένες καλές εκδόσεις.

Προχθές ήρθε η παραγγελία μου:
Οι μάγισσες του Βάρντε, που μου το είχε θυμίσει η Σελεφά
Το φοβάμαι ταυρομάχε, για το οποίο μίλησαν η Έλλη κι ο Χρυσόστομος (Χρυσόστομε, ενημερώνω ότι το μυθιστόρημα έχει γίνει και θέατρο, το οποίο παίζεται αυτή την περίοδο στην Αθήνα)
Πήρα και την αυλαία, το τελευταίο μυθιστόρημα με τον Ηρακλή Πουαρό για την μάνα μου, που είναι φαν. Φυσικά, θα το διαβάσω κι εγώ! :))))

Αύριο θα παραλάβω:
"Παράδεισος" του Αμπντουλραζάκ Γκούρνα και
"Πέρα απο την Αφρική" της Κάρεν Μπλίξεν σε έκδοση τσέπης. Το πήρα γιατί 1ον έκανε μόνο 2,5€ και 2ον θέλω ένα βολικό βιβλίο να πάρω μαζί μου. Έβαλα να δω το τρέιλερ της ταινίας και δεν μπορώ να θυμηθώ αν την έχω δει....μάλλον δεν την έχω δει και δεν θα τη δω πριν διαβάσω το βιβλίο!