Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Ένα ακόμα βιβλίο από ένα συγγραφέα που αποτελεί ένα από τα αναγνωστικά μου "κολλήματα" διότι αγαπώ τον τρόπο γραφής του και πο΄τε μα ποτέ δεν με κάνει να βαριέμαι
Ο συγγραφέας - "κόκκινο πανί" των κολλημένων αριστερόστροφων :))))

Αγορές της περασμένης εβδομάδας.
Αυτοι που βουλιαξαν και αυτοι που σώθηκαν - Πριμο Λεβι
Υποθεση 40/61 Η δίκη του Αιχμαν - Χαρι Μουλις
Θανάσιμη προειδοποιηση - Μαικλ Κονελι
Το τέρας - Φρανκ Γκολνταμερ

Λυτός μήνας ο Απρίλης, μιας και με άφησαν απλήρωτη τις γιορτές
οπότε για να πάνε κάτω τα φαρμάκια αγόρασα...
The Yiddish Policemen's Union του Michael Chabon εναλλακτικής ιστορίας του ΒΠΠ.
1316
The Dream-Quest of Vellitt Boe του Kij Johnson λαβγκραφτικής φαντασίας.
1315

Μόλις παρέλαβα τα εξής:
Τα χιόνια του Κιλιμαντζάρο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και
Η Αφρική και οι ανθρωπολογίες της του Αιμίλιου Τσεκένη
Θα τα ξεκινήσω και τα δύο! :διάβασμα:

ΥΓ. Εν τω μεταξύ έχω στη βιβλιοθήκη μου γύρω στα 15 αδιάβαστα βιβλία απο παλιές αγορές και δεν συγκινούμε να τα πιάσω...Κάνα δύο απο αυτά έχουν μπει απο κάποια μέλη στο "Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο". Εύχομαι να τα τύχω για να τα "ξεκουνήσω" επιτέλους απο το ράφι!

@ΜιΛάμπρος συνήθως τα διαβάζω αυτά που παίρνω. Τα τελευταία τρία χρόνια όμως έκανα αρκετές αγορές (κάθε φορά περισσότερα απο αυτά που θα διάβαζα) και μαζεύτηκαν γύρω στα 30 βιβλία. Τα έριξα στο μισό το τελευταίο εξάμηνο που δεν έκανα πολλές αγορές.

Για τον μήνα Απρίλιο:
-ΚΑΤΑΓΩΓΗ - Σάσα Στάνισιτς (Βραβείο Γερμανικού Βιβλίου 2019) εκδ.Εστία
-ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΡΟΝΤΕΡΙΚ ΡΑΝΤΟΜ - Τομπάιας Σμόλετ (Orbis Literae 26) εκδ.Gutenberg
-ΔΙΨΑ - Αμελί Νοτόμπ (Βραχεία λίστα Goncourt 2019) εκδ.Στερέωμα
-ΟΔΥΣΣΕΑΣ - Τζέιμς Τζόις (100 modern library...1, 20th Century's Greatest Hits...2, The Guardian 100 greatest novels of all time...45, The Guardian 100 best novels written in English...46, Le Monde 100 βιβλία του Αιώνα...28, Bokklubben World Library 100) εκδ.Κάκτος

@Ειφφελ και @όλοι...
Το 1Q84 του Μουρακάμι τι λέει;
Βρήκα και τα 3 στα 20 ε με σκληρό εξώφυλλο και το σκέφτομαι.
Από Μουρακάμι έχω διαβάσει το Νορβηγικό Δάσος και δε με ενθουσιάσε καθόλου

Καλό είναι! Το πρώτο μέρος μου είχε αρέσει πολύ: ένα σωρό ιδιαίτερα θέματα, η βια των αντρών απέναντι στις γυναίκες, μυστικές σέχτες, λογοτεχνία (φαντασίας με έναν πολύ αλλόκοτο τρόπο) πολύ ωραία πράματα! Το δεύτερο μου προκάλεσε πολύ μελαγχολία και κάποια βαρεμάρα. Στο δεύτερο το μυστήριο μειώνεται, αυξάνεται το ρομάντζο και επίσης γίνεται πολύ κλειστοφοβικό.

Τελικά για την ώρα ο Μουρακάμι έμεινε πίσω...
Μόλις αγόρασα τα παρακάτω:
1328
Αν και το έχω παρατήσει κάπου στο 1/3 πριν ένα δίμηνο (δεν είχα όρεξη για το συγκεκριμένο εκείνη τη στιγμή), το βρήκα σε προσφορούλα και κρίμα είναι να μείνει στα αζήτητα.
1329
Είχα όρεξη για ιστορία φαντασμάτων...
1330
Γιατί το βιβλίο της Mira Grand Into the drowning deep, που ήταν θρίλερ με γοργόνες με άφησε ανικανοποίητη,
οπότε έπρεπε να βρω ένα με γοργόνες, μήπως και μου φύγει. Ωστόσο, χώρισα και για μελλοντική αγορά το The Merry Spinster: Tales of Everyday Horror του Daniel M. Lavery. Ο λόγος που δεν το πήρα αυτή τη στιγμή είναι γιατί είναι μικρές ιστορίες και δεν με τρελαίνουν ιδιαίτερα.

@Ειφφελ και @όλοι...
Το 1Q84 του Μουρακάμι τι λέει;
Βρήκα και τα 3 στα 20 ε με σκληρό εξώφυλλο και το σκέφτομαι.
Από Μουρακάμι έχω διαβάσει το Νορβηγικό Δάσος και δε με ενθουσιάσε καθόλου
Το αγάπησα. Από τις καλύτερες τριλογίες που έχω διαβάσει. Έχω διαβάσει και το Νορβηγικό δάσος. Πολύ ανώτερο το 1Q84.

Το δεύτερο της σειράς το διάβασα σε μια μέρα. Στο καράβι για Αθήνα και στο Νιάρχο, τόσο πολύ μου άρεσε

Τελικά πήρα τα παραπάνω αλλά θα το έχω υπόψη μου. Το βρήκα και στον ισοβίτη σαν ηχητικό στα ελληνικά, οπότε τώρα στα κοντά θα διαβασω το πρώτο βιβλίο.

Άρα σημαίνει το τρίτο για να σχηματίσεις μία πλήρη εικόνα για τη σειρά.

Για τον μήνα Μάιο:
-ΚΙΜ - Rudyard Kipling (20th Century's Greatest Hits...78, The Guardian 100 best novels written in English...34) εκδ.Άγρα
-ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΑΡΑ - John O'Hara (100 modern library...22, All-TIME 100 Novels) εκδ.Αστάρτη
-ΓΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ - Julia Phillips (Βραχεία λίστα National Books Awards 2019) εκδ.Μεταίχμιο
-Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΩΜΩΔΙΑ - William Saroyan (Aldina 38), εκδ.Gutenberg

Παρελαβα σημερα τα εξης

Το πηγαδι της Αναληψης (Τομος Α και Β, δευτερο βιβλιο της σειρας Ομιχλογεννητοι, του Μπραντον Σαντερσον). Μου μενουν οι δυο τομοι του τριτου βιβλιου για να κλεισω τη σειρα.

Νορβηγικο Δασος, του Χαρουκι Μουρακαμι. Μου ειχε λειψει ο μαγικος Χαρουκι!

Ο Γυρος του Κοσμου με ενα Σομπρερο, του El Sombrero ( :)))) ). Κατι για την παραλια.