Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Σε μια βόλτα στην έκθεση βιβλίου στο Ναύπλιο πήρα το "Φαρεναιτ 451" του Ray Bradbury εκδόσεις Αγρα,που ήταν και το μοναδικό που άξιζε να πάρω καθώς το έβλεπα εξαντλημένο σε πολλά σάιτ και όλα τα υπόλοιπα τα είχαν 6-7 ευρώ πιο ακριβά απο τη Πολιτεία και αλλα σάιτ,κάτι που δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί το κάνουν οι εκδοτικοί...

Αγόρασα σήμερα τα εξής : "Οι δίκαιοι" του Καμύ, "Στη νήσο των Μακάρων" του Βαγενά, "Μπορείς;" της Σωτηροπούλου, "Ο άνθρωπος που γελά" του Ουγκώ. Είδα και μερικά ενδιαφέροντα βιβλία από Gutenberg, αλλά με σύγχισαν πάλι με τις τιμές τους...
(Τα βιβλιοπωλεία θα έπρεπε να διαθέτουν καλαθάκια σουπερ μαρκετ.)

Καλημέρα σας! Παιδιά μια βοήθεια για να αγοράσω ένα βιβλίο αν ξέρετε! Λοιπόν θέλω τον Μοναχικό του Ιονέσκο αλλά ποια μετάφραση αξίζει περισσότερο; Γνωρίζει κάποιος;
Ευχαριστώ!

Για τον μήνα Αύγουστο:
-ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΝΟΣΩΝ - Δημήτρης Κουρέτας, εκδ.Αρμός
-AMERICANA - Don Delillo (Aldina 45) εκδ.Gutenberg
-Ή ΜΗ ΒΛΑΠΤΕΙΝ - Henry Marsh, εκδ.Οξύ
-1800, ΜΑΥΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ (#5 από 6) - Θανάσης Καραμπαλιος, εκδ.Jemma Press
-ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ - Robert Seethaler (βραχεία λίστα International Booker Prize 2016), εκδ.Utopia

-ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΝΟΣΩΝ - Δημήτρης Κουρέτας, εκδ.Αρμός
Αυτός ο άνθρωπος δεν βαρέθηκε να κάνει συρραφή άλλων επιστημονικών κειμένων και να ανακατεύεται παντού;
Μιλάμε για έναν επιστήμονα της πλάκας με βιογραφικό της πλάκας, που κατάφερε να αναρριχηθεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα με περίεργους τρόπους ενώ όποτε ανοίγει το στόμα του να μιλήσει για θέματα επιστήμης γελάει το μισό πανελλήνιο, ενώ όταν μιλάει για άλλα θέματα πάσης φύσεως γελάει το υπόλοιπο μισό.
Τα τελευταία χρόνια ανακατεύεται και με την πολιτική μεταπηδώντας από το ένα κόμμα στο άλλο και από τη μια παράταξη στην άλλη προκειμένου να αποκτήσει κι εκεί φωνή.

Τέλος το τι χαζομάρες έλεγε στην πανδημία δεν λέγεται..
Κάτι ανάμεσα από ψεκασμένο και αντιρρησία...

Σήμερα παρέλαβα τα παρακάτω:
Γλυκό τραγούδι της Λέιλα Σλιμάνι. Είναι το τρίτο βιβλίο για το παιχνίδι "Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο"
Η αφήγηση του Άρθουρ Γκόρντον Πιμ απο το Νάντακετ του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Έχω καιρό να διαβάσω Πόε και είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Aldina των εκδόσεων Gutenberg που έχω σκοπό πλέον να την αποκτήσω όλη, οπότε μου έκατσε κουτί...
Τα Βαλκάνια του Μαρκ Μαζαουερ που θα το ξεκινήσω σήμερα κιόλας. Μετά τη "σαπουνόπερα" έχω τρελή όρεξη για ιστορία! :)

Τα Βαλκάνια του Μαρκ Μαζαουερ που θα το ξεκινήσω σήμερα κιόλας. Μετά τη "σαπουνόπερα" έχω τρελή όρεξη για ιστορία! :)
Τρομερό βιβλίο!
Το είχα καταευχαριστηθεί.
Ο Μαζάουερ σχεδόν εξηγεί την ιστορία αλλά και την πορεία των Βαλκανίων σε 200 περίπου σελίδες. Τελικά, αυτοί οι Άγγλοι και δη οι Οξφορδιανοί ξέρουν να γράφουν.

Εχθές στην καθιερωμένη βόλτα πλέον στο Φεστιβάλ βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως όπου κάθε χρόνο αγοράζω τα περισσότερα βιβλία πήρα τα εξής:
"Κόκκινα φύλλα-Ουιλλιαμ Φωκνερ" Κιχλη
"Πέδρο Παραμο-Χουαν Ρουλφο" Πατάκη
"Ταξίδι στην άκρη της νύχτας-Σελιν" Εστία
"Τέκνο του Θεού-Cormac McCarthy" Gutenberg
"Υπογαια-Robert Macfarlane" Μεταίχμιο
"Το τούνελ-Ερνεστο Σαμπατο "Μεταίχμιο
"Τα ελιξίρια του Διαβόλου-Ετα Χόφμαν" Μάγμα
"Η γιορτή του τράγου-Μαριο Βαργκας Λιόσα" Καστανιωτης

Εχθές στην καθιερωμένη βόλτα πλέον στο Φεστιβάλ βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως
ζηλεύωωωω

"Ταξίδι στην άκρη της νύχτας-Σελιν" Εστία :γιούπι:
"Υπογαια-Robert Macfarlane" Μεταίχμιο :γιούπι:
"Το τούνελ-Ερνεστο Σαμπατο "Μεταίχμιο :γιούπι:
"Η γιορτή του τράγου-Μαριο Βαργκας Λιόσα" Καστανιωτης :γιούπι:

@Ιαβερης πολύ ενδιαφέρον και πολύ καλό βιβλίο και παρότι καταπιάνεται με "βαρύ" όπως λες θέμα, δεν σου αφήνει βαριά αίσθηση στο τέλος- είναι αρκετά φιλοσοφικό και αρκετά φιλοσοφημένο (αν και δεν το βάζω στα τοπ του Γιάλομ).

Πολυ καλη επιλογή @Ιαβερης ! Θα συμφωνησω με τον φιλο @ΚρίτωνΓ δεν συγκαταλέγεται στα τοπ του Γιαλομ αν και το συγκεκριμενο δεν ανηκει στα μυθιστορηματα ψυχοθεραπειας του Γιαλομ οποτε η συγκριση είναι λίγο άτοπη. Ειναι περισσότερο μια μελέτη πάνω στον φόβο του θανατου με μπολικη φιλοσοφια μέσα (όπως και όλα του Γιαλομ) αλλά και αρκετα βιωματικό, το πως το αντιμετωπιζει ο ίδιος.

Με συγχαίρω για τη διορατικότητά μου να πάω στην Έκθεση Βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως περπατώντας 6 χλμ. :ζντόινγκ: Έτσι ψώνισα μόνο δυο βιβλία:
1. Έντιμοι Άνθρωποι Λεονάρδο Παδούρα
2.Το τηλεφώνημα που δεν έγινε Απόστολος Δοξιάδης

και σταμάτησα εκεί (ας όψεται το κουβάλημα μετά).