Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Θα αγοράσω τον Πολεμοφόρο (πρόταση της Βάγγυ) στα αγγλικά, αλλά θέλω να παραγγείλω μαζί και κάνα μυθιστόρημα τρόμου/γκόθικ μήπως προλάβω και το διαβάσω τον Οκτώβριο:διάβασμα5:. Έχετε να μου προτείνετε κάτι; Είμαι μεταξύ του Something Wicked this way comes (χαριτωμένο με ωραία γραφή), του White is for Witching της Helen Oyeyemi (gothic fiction με στοιχειωμένο σπίτι), το Drowing Girl της Caitlin R. Kiernan (έχω διαβάσει ένα πολύ ωραίο βιβλίο της, το Red Tree, και μια υπέροχη ιστορία με κθουλικά στοιχεία και κορίτσι ως πρωταγωνίστρια και μ' αρέσει πολύ η γραφή της και ο τρόπος που χρησιμοποιεί αναξιόπιστους αφηγητές. Δεν είναι όμως αποκλειστικά υπερφυσικό και ίσως να προτιμούσα κάτι πιο μαγικό για το Hallowen:μαναι::μήπως;:). Για να μπερδευτώ ακόμη περισσότερο, μου αρέσει πολύ και η υπόθεση του The Year of the Witching της Alexis Henderson (μου θύμισε την ταινία Witch και κάπου διάβασα ότι άρεσε και στη Σελεφά).
Ή ίσως να παρατήσω τις προσπάθειες, μπας και δεν μου 'ρθουν πάλι, και να διαβάσω ωραία-ωραία τον Πολεμοφόρο στα ελληνικά (όμως με εκνευρίζει που έσπασαν το βιβλίο σε δυο τόμους:κάτω::νατώρα::κατάρα:) παραγγέλνοντας και την ιστορία φαντασμάτων του Στράουμπ για Χαλόουιν;
Βοηθήστε την αναποφάσιστη! :τρέλα:Πώς λέμε "ελεήστε τον αόμματο", αυτό :ρ
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!:ευχαριστώ:
ΥΓ: Μήπως έπρεπε να ανοίξω νέο νήμα στις προτάσεις;

Last edited:
Αγορασα το βιβλίο του Καστανά "Προς τ'αστρα". Ειμαι ασχετος απο Αστροφυσική και η αλήθεια εινα οτι δεν ειναι ενα πεδιο που με ελκύει ιδιαιτερα. Αλλά εχω διαβασει πολυ καλα λογια για το συγκεκριμενο βιβλίο, οτι ειναι απλο και κατανοητό και για τον πιο ανίδεο σαν και εμενα και ειπα καποια στιγμή μήπως εμπλουτίσω λίγο τις γνώσεις μου.

Για τον μήνα Σεπτέμβριο:
- ΩΡΑΙΕΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΕΣ - Stephen King,(βραχεία λίστα Bram Stoker award for Horror 2017, Goodreads choice award for Horror 2017) εκδ.Κλειδάριθμος
- ΕΞΥΨΩΣΗ - Stephen King, (Goodreads choice award for Horror 2018), εκδ.Κλειδάριθμος
- Ο ΞΕΝΟΣ - Stephen King, (Goodreads choice award for Mystery & Thriller 2018, βραχεία λίστα Locus for Horror novel 2019), εκδ.Κλειδάριθμος
- Η ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ // Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 12, Α και Β τόμος - Ρόμπερτ Τζόρνταν εκδ.Φανταστικός Κόσμος
- ΜΠΛΕΚ τ.17 εκδ.Μικρός Ήρως

Λιτότης....
Αγόρασα σε μεταχειρισμένο το Η αθέατη ζωή της Άντι Λάρι της V.E. Schwab.
Είναι από τα βιβλία που γυρόφερνα καιρό (χρόνια) τώρα...

@Στεπ όλο λέω να συνεχίσω τον Τρόχο και όλο τον προσπερνάω...
Έχω διαβάσει μόνο τα 2 πρώτα βιβλία και ενώ η ίδια η ιστορία μου αρέσει, οι χαρακτήρες όχι και τόσο...

@Σελεφά Λέω μόλις αγοράσω και τους δύο τελευταίους τόμους να το ξεκινήσω από την αρχή αλλά ούτε κι εγώ δεν το πιστεύω 😅. Τα δύο πρώτα είχα διαβάσει ομοίως παλιότερα και κάπου σκέφτεσαι πως είναι πολύ μεγάλη επένδυση χρόνου σε μια σειρά που δεν είναι και αγαπημένη μου. Για τη βιβλιοθήκη περισσότερο τη συμπληρώνω...

Ναι!!:γιούπι: Ήρθε επιτέλους η δεύτερη πρόταση της Βάγγυ στα αγγλικά, δηλαδή ο Πολεμοφόρος (Warbreaker) του Sanderson! :)))) Ανυπομονώ να τον διαβάσω αυτόν τον συγγραφέα:διάβασμα3:, διότι είχα ακούσει πολλά, αλλά λίγο πολωτικά. (Γενικά για τον Sanderson, όχι για το συγκεκριμένο)

@Διχασμένη Φίλτατη, να ξέρεις δε σε έχω ξεχάσει, έχω τελειώσει την πρόταση σου, θα τη γράψω στο αντίστοιχο νήμα. Με τον Σάντερσον είμαι σίγουρη ότι θα περάσεις πολύ καλά! Και να σκεφτείς το συγκεκριμένο δεν είναι το πιο ουάου του! :αγαπώ:

Για τον μήνα Οκτώβριο:
- SNAP - Belinda Bauer, (μακρά λίστα Man Booker 2018), εκδ.Bell
- Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΚΕΛΙ - Peter Carey (βραβείο Man Booker 2001), εκδ.Ελληνικά Γράμματα
- ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ - Annie Ernaux, (βραβείο Strega Europeo 2016, βραβείο Man Booker International 2019), εκδ. Μεταίχμιο
- ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ - Pierre Lemaitre, (βραβείο Goncourt 2013, βραβείο CWA International Dagger 2016), εκδ.Μίνωας
- ΜΑΥΡΟΣ ΠΑΝΘΗΡΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΛΥΚΟΣ - Marlon James, (βραβείο Locus for best Horror novel 2018, βραχεία λίστα National Book Award 2019, βραχεία λίστα Goodreads for Fantasy 2019), εκδ.Αίολος
- ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - Andrei Bely, (Κρατικό βραβείο Μετάφρασης στα ελληνικά 2018), εκδ.Κίχλη
- ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ - Paolo Bacigalupi, (βραβείο Hugo 2010, βραβείο Nebula 2009, βραχεία λίστα Goodreads for Science Fiction 2009), εκδ.Σελήνη
- ΤΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΜΑΧΑΙΡΙ - Paolo Bacigalupi, (βραχεία λίστα Goodreads for Science Fiction 2015), εκδ.Σελήνη
- Ο ΑΓΓΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ - Michael Ondaatje, (βραβείο Man Booker 1992, βραβείο Golden Man Booker 2018), εκδ.Καστανιώτη
- Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΤΟΜ - Victor LaValle, (βραχεία λίστα Bram Stoker νουβέλας 2016, βραχεία λίστα Goodreads for Horror 2016, βραχεία λίστα νουβέλας Hugo, Nebula, Locus, World Fantasy award 2017), εκδ.Αίολος
- ΤΣΑΪ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ - Paul Bowles, (100 modern library...97, 20th Century's Greatest Hits...83, All-TIME 100 Novels), εκδ. Απόπειρα
- ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ - Kristin Hannah, (βραβείο Goodreads Historical Fiction 2015), εκδ.Κλειδάριθμος
- ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ - Obioma Chigozie, (βραχεία λίστα Man Booker 2015), εκδ.Μεταίχμιο
- Η ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ - Nona Fernández, ( βραχεία λίστα National Book Award μεταφρασμένης λογοτεχνίας 2021), εκδ.Gutenberg
- ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΖΙΝΙ ΣΤΗ ΜΩΒ ΓΡΑΜΜΗ - Deepa Anappara, (βραβείο Edgar 2021), εκδ.Πατάκη
- ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ 1 - Virginie Despendes,(βραχεία λίστα Man Booker International 2018), εκδ.Στερέωμα
- ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΗΣΙ (Χανς #1), Κόκκινος κύκλος #2, εκδ.Μαμούθ
- ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΑΓΩΜΕΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ (Θοργκάλ #2), Κόκκινος κύκλος #3, εκδ.Μαμούθ

Τελευταιες αγορες ήταν:
Η εποχη των τυφωνων - Φερναντα Μελτσορ
Ξενο χωμα- Τζανιν Καμινς
Η ζωνη του λυκοφωτος-Νονα φερναντεζ
Σκιες του Νοτου- Λαζαρος Αλεξακης
Ξεπερνωντας τον Θεο- Ντοκινς
Το κόκκινο σημα του θαρρους - Στιβεν Κρειν

Σήμερα παρέλαβα Το μπουρδέλο της οδού Όκε του Κάρλο Λουκαρέλι. Είναι το τρίτο βιβλίο της αστυνομικής τριλογίας του φασισμού. Είχα διαβάσει τα δύο πρώτα και δεν μπορούσα να βρω το τρίτο βιβλίο. Επιτέλους το βρήκα!
Βασικός πρωταγωνιστής είναι ο επιθεωρητής Ντε Λούκα που εξιχνιάζει εγκλήματα που έχουν σχέση με το φασιστικό καθεστώς στην Ιταλία κατα τη περίοδο που αυτό κατέρρεε και τα "τζιμάνια" είχαν αποσυρθεί στο Σαλό.

Είναι το τρίτο βιβλίο της αστυνομικής τριλογίας του φασισμού.
@Κεχριμπάρι τα τρια βιβλια αυτα εχουν κυκλοφορησει συγκεντρωμενα και σε εναν τόμο την "Τριλογια του φασισμου". Το εχω αγορασμενο καιρό αλλά δεν το εχω διαβασει ακόμα. Αν και υποθετω οτι για να εψαχνες το τριτο βιβλίο θα σου αρεσαν τα προηγουμενα αλλά για πες εντυπωσεις πως σου φάνηκαν τα δύο πρώτα.

τα τρια βιβλια αυτα εχουν κυκλοφορησει συγκεντρωμενα και σε εναν τόμο
Δεν το γνώριζα αυτό αγαπητέ. Το πρώτο βιβλίο το διάβασα πριν 4 - 5 χρόνια και το δεύτερο μέσα στην πανδημία. Οι δύο πρώτες νουβέλες (πιστεύω και η τρίτη) σε μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα της εποχής και στις αναταράξεις/ανακατατάξεις που γίνανε τότε στην Ιταλία, αλλά επικεντρώνεται κυρίως στο αστυνομικό κομμάτι και όχι στο ιστορικό. Το δε αστυνομικό κομμάτι το βρήκα απλά συμπαθές. Έχω διαβάσει πολύ καλύτερα αστυνομικά βιβλία! Θα ήθελα να έχει παραπάνω ιστορικές αναφορές και να με βάζει πιο έντονα στο κλίμα της εποχής. Ένα δεύτερο αρνητικό κομμάτι είναι η μετάφραση. Χάσκει λιγάκι.... Τέλος, ο βασικός χαρακτήρας του βιβλίου μου είναι αρκετά συμπαθείς καθώς είναι λίγο φευγάτος! Σε γενικές γραμμές είναι καλή η τριλογία, οπότε ήθελα να διαβάσω και τη τρίτη νουβέλα :)

Παρόλο που δε διάσα το τελευταίο διάστημα αγόρασα τα παρακάτω:
Η Πόλη (1,2,3) του Blake Crouch έχει γίνει σειρά από τη FOX. Η αθέατη ζωή της Άντι Λάρι της V. E. Schwab
1418 1413
Jade Fire Gold της June C.L. Tan The Girl Who Fell Beneath the Sea της Axie Oh
1414 1415
The Power της Naomi Alderman κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΟΞΥ και Africa Risen: A New Era of Speculative Fiction συλλογικό.
1416 1417