Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Αγόρασα το "Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού". Το βιβλίο το έμαθα από την ταινία και βασικά την ταινία ήθελα να δω αλλά όταν είδα ότι είναι 3,5 ώρες διάρκεια είπα άστο δεν παίζει, καλύτερα να διαβάσω το βιβλίο. :)

@Χρυσόστομος είδα την ταινία και μπορώ να πώ ότι κάπου κουράζει (αρκετά). Ο Σκορτσέζε -δε λέω σημαντικότατος και επιδράστικότατος σκηνοθέτης και καλός στη δουλειά του -αλλά έχει αρχίσει και γίνεται ο Αγγελόπουλος του Χόλιγουντ. Πολύ εντυπωσιασμός, λίγη ουσία και λίγα τεκταινόμενα σε πολλή ώρα. Οι ηθοποιίες εξαιρετικές (όπως άλλωστε αναμένεται από Ντε Νίρο και Ντι Κάπριο) αλλά δεν σώζουν την κατάσταση του να μονολογείς "είναι μακριά ακόμη Μπαμπαστρούμφ;" :ζντόινγκ: (οι πιο μεγάλοι θα καταλάβατε). Οπότε, ναί. Μάλλον καλά έκανες και το πήρες σε έντυπο homework - ελπίζω να μην απαγοητεύει.

@ΚρίτωνΓ συμφωνώ απολύτως για τον Σκορσεζε ο οποιος κάποτε ήταν απο τους αγαπημενους μου δημιουργους αλλά και στην τελευταια του ταινία που ειχα δει, τον Ιρλανδο ( αλλες 3,5 ώρες εκεί) αυτην την αισθηση που αναφέρεις μου αφησε. Ειχα κουραστεί αφορητα. Μια ταινία που υπονομευοταν απο την πολυ μεγάλη διαρκεια της. Αν ηταν πιο σφιχτοδεμενη να εκοβε καμποσο στο μοντάζ πιστευω θα ήταν πάρα πολύ καλυτερη. Οπότε βιβλίο τωρα. :))))

Τελευταίως αγόρασα τα παρακάτω βιβλία:

- Το κόκκινο λουλούδι και άλλα διηγήματα του Βσεβολόντοφ Γκάρσιν (έψαχνα καιρό να το βρώ)
- Τα παραμύθια του Άντερσεν στην εξαντλημένη έκδοση της Ωκεανίδας.
- Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ απο εκδόσεις Καρακώτσογλου
- Ο πεντάχρονος Τζέφτη του αγαπημένου Χάρλαν Έλλισον
- Το σόλο του Φίγκαρο του Γιάννη Σκαρίμπα
- Το οριζόντιο ύψος και άλλες αφύσικες ιστορίες του Αργύρη Χιόνη

Αυτά, για την ώρα!

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
@ΚρίτωνΓ συμφωνώ απολύτως για τον Σκορσεζε ο οποιος κάποτε ήταν απο τους αγαπημενους μου δημιουργους αλλά και στην τελευταια του ταινία που ειχα δει, τον Ιρλανδο ( αλλες 3,5 ώρες εκεί) αυτην την αισθηση που αναφέρεις μου αφησε. Ειχα κουραστεί αφορητα. Μια ταινία που υπονομευοταν απο την πολυ μεγάλη διαρκεια της. Αν ηταν πιο σφιχτοδεμενη να εκοβε καμποσο στο μοντάζ πιστευω θα ήταν πάρα πολύ καλυτερη. Οπότε βιβλίο τωρα. :))))
Δεν μου αρέσει από όταν έγινε ο ΝτιΚάπριο η μούσα του. :(

Τον τελευταίο καιρό αγόρασα την αυτοβιογραφία του Matthew Perry την οποία την διαβάζω με πραγματικό ενδιαφέρον, ήταν πάντα ο αγαπημένος μου απο όλους απο όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Το άλλο που αγόρασα είναι το Ποτέ χωρίς την κόρη μου της Μπέτι Μαχμουντί και ανυπομονώ να το πιάσω κι αυτό.

Το άλλο που αγόρασα είναι το Ποτέ χωρίς την κόρη μου της Μπέτι Μαχμουντί
Αυτο το βιβλίο πριν κάποια χρονια ηθελα να το διαβασω, μετα ξεχάστηκε και μου το θυμισες με την ανάρτηση σου και σημερα σταμάτησα σε ενα βιβλιοπωλείο και το πήρα κι εγώ. :)

Ενδιαφέρον βιβλίο με πολλές κριτικές τόσο καλές, όσο και κακιές.
Από όσο θυμάμαι και η ταινία μου είχε αρέσει, αν και νομίζω από τη μέση και μετά ήταν κατά πολύ διαφορετική από το βιβλίο.

Αγόρασα
Το Fairytale του King (ακόμα επιμένω). Έχε χάρη που πέτυχα τη σκληρή έκδοση με το παρακάτω εξώφυλλο στα 7 ε μαζι με τα μεταφορκά.
1433

The Supernova Era του Liu Cixin
14341435
Κωλοφαρδία εδώ, γιατι με 6 ε πέτυχα υπογεγραμμένγ πρώτη περιορισμένη έκδοση :αγαπώ:

The Wandering Earth του Cixin Liu. Θέλω να δω και τη ταινία.
1437

Το μάνγκα Death Note 1,2 και 6 που βρήκα σε προσφορά.
1436

Το 2ο βιβλίο της σειρας The Radiant Emperor, "He Who Drowned the World" της Shelley Parker-Chan
1439

Το 3ο βιβλίο της σειρας The Children of Time, "Children of Memory" του Adrian Tchaikovsky
1438

Επιστέλους μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα το βιβλίο Η Στοιχειωμένη Μάσκα με το παλιό εξώφυλλο του Στάιν και ολοκλήρωσα τη σειρά Ανατριχίλες.
1441

και το 1ο και 2ο βιβλίο της σειράς Κινούμενο Χάος του Patric Ness
1440

Last edited:
Αν και η στοίβα με τα αδιάβαστα ειναι αρκετά μεγάλη, είχαν μαζευτεί κάποια βιβλία που ήθελα να τα πάρω και έτσι τα έκανα μια σούμα και τα παρήγγειλα. Εβαλα λοιπόν τα:
Οι δακτύλιοι του Κρονου- Ζεμπαλντ. Αυτο μου το ειχε προτεινει κάποτε η Ελλη (αλήθεια που χάθηκε αυτό το κορίτσι; ), τότε ηταν εξαντλημενο ειδα οτι επανακυκλοφορησε και το παρηγγειλα πριν εξαντληθεί παλι.
Συνασπισμος ηλιθίων. Ισχυει οτι για το πρηγουμενο (εξαντλημενο-επνακυκλοφορησε-προσεχως εξαντλημένο).
Οι 12 καρεκλες και Το χρυσο μοσχάρι των Ιλφ-Πετροφ. Απο σένα @Ιαβερης ειχα διαβασει καλά λογια για αυτο το συγγραφικό διδυμο και ετσι είχαν μπει στην λίστα.
Δεκαεπτα κλωστες του Πανου Δημάκη.
Πως λειτουργεί ο κόσμος - Νοαμ Τσομσκι
Επικινδυνοι συγγραφεις - Κωστας Αρκουδεας.

Είπα να κάνω την πρώτη αγορά του 2024 και τελικά ναυάγησε... Παρήγγειλα "Τα Βαλκάνια απο το 1453 και μετά (δίτομο)", που το γυρόφερνα καιρό, και τελικά η Πρωτοπορία με ενημέρωσε οτι δεν είναι διαθέσιμο απο τον εκδοτικό οίκο :( Στο metabook δεν υπάρχει καθόλου διαθέσιμο πλέον (αν και το είχα βρει με 45€...), στη Πολιτεία είναι 37€ αυτή τη στιγμή και δεν έχω δυνατότητα έκπτωσης (στη Πρωτοπορία ήταν 35€ και θα είχα έκπτωση 10% αν έδινα κάποιο άλλο βιβλίο) και δεν μου δίνονται αυτά τα χρήματα. Τα 31,5€ είχα αποφασίσει να τα δώσω, μετά απο αρκετή σκέψη, και τελικά ούτε αυτό μου έκατσε. Το 2024 δεν ξεκίνησε καλά ούτε με τα βιβλία :(

@Σελεφά σε ευχαριστώ πάρα πολύ! :αγκαλιά:

Μπήκα τώρα να το παραγγείλω και δεν μου δίνει τη δυνατότητα να πληρώσω με κάρτα ενώ υπάρχει η επιλογή αυτή... Θα βάλω τα κλάματα! :ωιμέ: Μπορείς σε παρακαλώ να δεις εσύ αν πας να επιλέξεις τρόπο πληρωμής με κάρτα σου ανοίγει την επιλογή για να βάλεις τα στοιχεία της κάρτας; Ή μόνο σε εμένα έχει κολλήσει;...

Με αφήνει να βάλω την κάρτα. Κάνε ανανέωση μήπως και υπήρχε κάποιο προσρινό πρόβλημα.
Διαφορετικά κάνε κατάθεση. Έχει όλες τις τράπεζες και στείλε το παραστατικό στο email τους.
Αν πάει κάτι στραβά σε βοηθάω εγώ με την αγορά.

Μετά απο κάποιες δοκιμές διαπίστωσα οτι δεν σου επιτρέπει να κάνεις παραγγελεία με αποστολή με courier. Μόνο αν επιλέξεις παραλαβή απο το κατάστημα.

Σοβαρά;
Ούτε με κατάθεση στην τράπεζα;
Εμένα με έβαλε πάντως στο περιβάλλον πληρωμής με τη χρεωστική.

Όταν επέλεγα το αποστολή με Γενική Ταχυδρομική δεν μου άνοιγε κανένα τρόπο πληρωμής. Όταν το πρόσεξα αυτό έκανα αλλαγή σε παραλαβή απο το κατάστημα και μου άνοιξε όλους τους τρόπους πληρωμής! Το παρήγγειλα με παραλαβή απο το κατάστημα και εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Ευχαριστώ και πάλι :)