Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Είναι ένα από τα βιβλία που πρόκεται να διαβάσω μες στο Μάρτη, ωστόσο από την έκδοση των γραμμάτων με τον τίτλο ο τρίτος αστυνόμος σε μετάφραση της Ρένας Χατχούτ. Είμαι περίεργος για το ποια έκδοση είναι καλύτερη...
Επί του θέματος, αγόρασα αυτό και αυτό (εγώ που κάνω ακόμα οικονομία....)

Επειδή φάνηκα υπερβολικά τυχερός (για να μη χρησιμοποιήσω την άλλη λέξη) με τον οδοντίατρο, αυτόν που έχει το fancy website, αλλά το όχι και τόσο fancy ιατρείο (ωστόσο είναι εξαίρετος), αν και θα χρειαστεί να κάνω ορισμένες θυσίες (ήτοι να ελαττώσω τα μάλα το κάπνισμα που τόσο αγαπώ) και κάνοντας τη βόλτα μου στην Ακαδημίας, δεν θα μπορούσα να μην σταματήσω στο αγαπημένο μου περίπτερο και να μην πάρω ετούτο του Ρόθ, έναν αγαπημένο Καμιλλιέρι, αυτό του Παπαγιώργη και ακόμα ένα που ήθελα κάμποσο καιρό τώρα. Επιστρέφοντας στο σπίτι, έπεσα (εντελώς τυχαία και χωρίς να είναι προγραμματισμένο από πριν :χαχα:) πάνω σε ακόμα ένα του Παπαγιώργη, αλλά και αυτό.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Αφου έχω συγκεντρώσει μια τεράστια στοίβα με αδιάβαστα πλέον όποτε μπαίνω σε αυτό το νήμα με μεγάλη επιφύλαξη ανοίγω τα λινκ. Σαν τον @ΜιΛάμπρος κι εγω δεν μπορω να αντισταθω. Και να τώρα πάλι επεσα στην παγιδα με το βιβλίο του Ρομπινσον για την Γραμμικη Β. :ναι:
Με βλέπω μες στην εβδομαδα να πηγαινω να το αγοραζω. Μαλλον θα το καταργησω αυτο το νήμα για μένα. :)

@Χρυσόστομος εκτός από το κάπνισμα να κόψω και την @Έλλη Μ ? Διαπιστώνεις ιδίοις όμμασι ότι είναι μακρύς και δύσβατος ο δρόμος της αγιοσύνης.

@Έλλη Μ σε ευχαριστώ για την πρόταση. Μάλλον θα το πάρω πολύ άμεσα, έστω κι αν με περιμένουν στο νησί πολλά και πολυσέλιδα αδιάβαστα. Ό,τι έχεις προτείνει υπήρξε ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό και ξέρω ότι δεν θα χάσω ούτε ένα σεντ & ούτε ένα λεπτό διαβάζοντάς το.

Θα μου φέρνεις λίγο φαγάκι και κανα τσιγάρο (απ'αυτό που δεν θα κόψω) όταν χρεοκοπήσω....ναι? πλιιιιιζζζζζζζ????

Έλλη Μ

Συντονιστής
@ΜιΛάμπρος μου, γελαω δυνατα. :)))):)))):))))

Δεν το εχω διαβασει, μολις χθες προχθες μου το υπεπεσαν (!!!) στην αντίληψή μου και μου φάνηκε εξαιρετικα ενδιαφέρον.και ανυπομονώ να βρω χρονο να παω στο βιβλιοπωλείο.

Μεινε ησυχος!! Πες μου τι καπνο φουμαρεις :)))):)))) κι οσο για ενα πγιατο φαγητου, ε τι στα κομματια!! 🤗🤗🤗

Έλλη Μ

Συντονιστής
@Χρυσόστομος φαντασου τον @ΜιΛάμπρος στα κατεργα, να κανουν επιθεωρηση οι καλοί κυριοι των φυλακων στα κελια ψάχνοντας για παρανομες διακινησεις προϊόντων και στο κελι του να ανακαλυπτουν his stash: "Περί Ερωτος", Σταντάλ, "Ευρωπαϊκή Πεζογραφία & Ποίηση", Κλέωνα Παράσχου, "Δοκιμες'', Μονταινιου, "Γενεαλογία της ηθικής", Νιτσε και εναν ΛεΚαρε για ξεκαρφωμα :)))):)))):)))):)))):)))):))))

Πολύ καλό το συγκεκριμένο…όπως και η ιστορία των μεταμορφώσεων !
Σωρείτης, Φίλιππος Κ. Βασιλόγιαννης
Αυτό ήταν μια απογοήτευση, δυστυχώς.
Byung-Chul Han
Ούτε αυτός μ’αρέσει. Μου είχαν φανεί αντιεπιστημονικές οι προσεγγίσεις του.
Βέβαια κανείς δεν ρώτησε τη γνώμη μου :φιρουλί: καλές αναγνώσεις !

Έλλη Μ

Συντονιστής
Οχι εγώ, αλλά μια φίλη μου από το χωριο, παρήγγειλε τον Τζουντ τον αφανή του Χαρντυ που δεν εχει ξαναδιαβάσει και τις Μέρες μέσα στο σκοτάδι, του Στέλιου Ξεφλούδα, που επίσης δεν εχει ξαναδιαβασει.
@Βιστέρια επειδη ο επόμενος θα ειναι ο Νόλλας και ξερω οτι τον εχεις διαβασει αρκετά, προσανατόλισε με λίγο αυτή τη φίλη μου, γιατι θα χαθεί (σ' αυτή την ανευ οριων πια πόλη). :))))

Last edited:
Νόλλας
Ο Νόλλας είναι από τους αγαπημένους μου διηγηματογράφους! Κάθε φορά που διαβάζω ένα διήγημά του , νιώθω ότι μπαίνω σε ένα βαγόνι του μετρό και… ξεκινάει σιγά σιγά η ιστορία.
Εχει αυτό το αστικό, το καθημερινό.. οι ιστορίες του είναι μικρά ταξίδια στην πόλη.
Καταπιάνεται με όλα, φιλοσοφεί , χωρίς να ξεφεύγει και να αναλώνεται σε εκτενείς περιγραφές. Είναι εκεί που πρέπει, στον βαθμό που πρέπει. Σαν να σου κλείνει το μάτι συνωμοτικά. Η ταπεινή μου γνώμη.
Εχω αδυναμία στη «Πολυξένη»…θα μπορούσες να αρχίσεις με αυτό… ωστόσο και το «Τρυφερό δέρμα» είναι μια καλή επιλογή . Δεν σχολιάζω καθόλου το μυθιστορηματικό του έργο γιατί δεν έχω ασχοληθεί ακόμη με αυτό το κομμάτι.
Με το καλό να τον «γνωρίσεις» και πού ξέρεις, ίσως καταλήξεις κι εσύ με την προσεγμένη και χρηστική έκδοση του Ικαρου «Οι ιστορίες είναι πάντα ξενες».