Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Πολύ καλό το συγκεκριμένο…όπως και η ιστορία των μεταμορφώσεων !
Σωρείτης, Φίλιππος Κ. Βασιλόγιαννης
Αυτό ήταν μια απογοήτευση, δυστυχώς.
Byung-Chul Han
Ούτε αυτός μ’αρέσει. Μου είχαν φανεί αντιεπιστημονικές οι προσεγγίσεις του.
Βέβαια κανείς δεν ρώτησε τη γνώμη μου :φιρουλί: καλές αναγνώσεις !

Αυτό ήταν μια απογοήτευση, δυστυχώς.
νιωθω σαν ενα φτωχο σκαρί..
Ούτε αυτός μ’αρέσει. Μου είχαν φανεί αντιεπιστημονικές οι προσεγγίσεις του.
...κι εσυ με καραβοτσακισες.
(ελπίζω να ήταν πολύ μελοδραματικός ο μελοδραματικός μου τόνος. :)))))
Για τον Χαν, η ανησυχία που έχω ειναι μην θεωρητικολογεί χωρίς να καταλήγει, κι όχι η επιστημοσύνη του.

Οχι εγώ, αλλά μια φίλη μου από το χωριο, παρήγγειλε τον Τζουντ τον αφανή του Χαρντυ που δεν εχει ξαναδιαβάσει και τις Μέρες μέσα στο σκοτάδι, του Στέλιου Ξεφλούδα, που επίσης δεν εχει ξαναδιαβασει.
@Βιστέρια επειδη ο επόμενος θα ειναι ο Νόλλας και ξερω οτι τον εχεις διαβασει αρκετά, προσανατόλισε με λίγο αυτή τη φίλη μου, γιατι θα χαθεί (σ' αυτή την ανευ οριων πια πόλη). :))))

Last edited:
Νόλλας
Ο Νόλλας είναι από τους αγαπημένους μου διηγηματογράφους! Κάθε φορά που διαβάζω ένα διήγημά του , νιώθω ότι μπαίνω σε ένα βαγόνι του μετρό και… ξεκινάει σιγά σιγά η ιστορία.
Εχει αυτό το αστικό, το καθημερινό.. οι ιστορίες του είναι μικρά ταξίδια στην πόλη.
Καταπιάνεται με όλα, φιλοσοφεί , χωρίς να ξεφεύγει και να αναλώνεται σε εκτενείς περιγραφές. Είναι εκεί που πρέπει, στον βαθμό που πρέπει. Σαν να σου κλείνει το μάτι συνωμοτικά. Η ταπεινή μου γνώμη.
Εχω αδυναμία στη «Πολυξένη»…θα μπορούσες να αρχίσεις με αυτό… ωστόσο και το «Τρυφερό δέρμα» είναι μια καλή επιλογή . Δεν σχολιάζω καθόλου το μυθιστορηματικό του έργο γιατί δεν έχω ασχοληθεί ακόμη με αυτό το κομμάτι.
Με το καλό να τον «γνωρίσεις» και πού ξέρεις, ίσως καταλήξεις κι εσύ με την προσεγμένη και χρηστική έκδοση του Ικαρου «Οι ιστορίες είναι πάντα ξενες».

@Έλλη Μ χαρά μου! Δεν μπαίνω συχνά στη λέσχη, ομολογώ, αλλά τυχαίνει να συγχρονίζομαι τις κομβικές στιγμές που γίνεται αναφορά στους αγαπημένους μου :τρέχω:
Αγόρασα σήμερα το «Ιδεολογία και Ουτοπία» του Μανχάιμ και τις Προδομένες Διαθήκες του Κουντερα

Βρέθηκα σήμερα το απόγευμα στον σταθμό ΚΤΕΛ του Κηφισού κι επειδή έχει γίνει έθιμο να αγοράζω κάτι τις από το βιβλιοπωλείο του σταθμού, πήρα την επιχείρηση Άλμπεριχ του Kutscher (κι έτσι ολοκλήρωσα τη σειρά Babylon Berlin) και τις γκρίζες μέλισσες του Κούρκοφ.

Δεν θα αναφέρω οοοολα τα υπόλοιπα που είχα παραγγείλει στην Πολιτεία και πέρασα τη Δευτέρα το μεσημέρι και τα πήρα....

Δεν θα αναφέρω οοοολα τα υπόλοιπα που είχα παραγγείλει στην Πολιτεία
Εγώ, όμως, θα μιλησω και θα με ξεμπροστιάσω.
Παρηγγειλα το Γραφοντας για τις ζωές των άλλων του Μαρίας και τις Βεβηλώσεις του Αγκαμπέν, τις οποίες Βεβηλωσεις ανεβαλα πολύ καιρό. Ε, νισάφι πια!:))))

Παρήγγειλα και περιμένω με ανυπομονησία να μου έρθουν "τα ρέστα" του Ταχτσή, βιβλίο με διηγήματα που είχα διαβάσει στην βιβλιοθήκη του πατέρα μου στο χωριό και πολύ μου άρεσαν, όμως δεν είχα μπορέσει να το πάρω τότε, την αυτοβιογραφία του Μπουνιουέλ (μ' έκαψες, κυρία Έλλη! :)))):αγαπώ: ) και τον "Ζυθοποιό του Πρέστον" του Καμιλέρι.

Σε ενα όμορφο νεοκλασικό κτίριο στο κεντρο της πόλης του Ηρακλειου άνοιξε ένα νέο βιβλιοπωλείο των Πανεπιστημιακων Εκδόσεων Κρήτης. Μεχρι τώρα το μοναδικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων στεγαζόταν μέσα στον χώρο του Ι.Τ.Ε. λίγο έξω από την πόλη. Την περασμένη εβδομαδα πέρασα μια βόλτα απο το νεο βιβλιοπωλείο και έφυγα με αυτο.

@Χρυσόστομος δεν είναι ωραίο αυτό που κάνεις...
Επειδή τον προηγούμενο μήνα βρέθηκα στο βιβλιοπωλείο των ΠΕΚ στην Αθήνα, για να παραλάβω παραγγελία, σε πληροφορώ ότι εκβίασα τον εαυτό μου και πιέστηκα αφόρητα να βγω από τον χώρο χωρίς να αγοράσω κάτι επιπλέον, παρά το γεγονός ότι τα χέρια μου έτρεμαν και μια φωνούλα μέσα μου παραλίγο να υλοποιηθεί και να με πιάσει απ'τον λαιμό, ειδικά όταν είδα αυτό και αυτό... τα οποία φοβάμαι ότι δεν θα γλιτώσω όταν θα επισκεφθώ την επόμενη Τρίτη, καλώς εχόντων των πραγμάτων, έναν πολύ ωραίο χώρο σε μια άλλη χώρα που φέρνει βιβλία των ΠΕΚ
...και έρχεσαι και μ'ανάβεις φωτιές γιατί κάνει μόνο 14 ευρά :μπρ:

Ψάχνω εδώ και πολλή ώρα να βρω το νήμα (που τελικά δεν το βρήκα), στο οποίο μέλος της λέσχης, φίλτατο και αγαπητό, πρότεινε αυτό, για να σας πω ότι το αγόρασα σήμερα.
Αγόρασα και αυτό, γιατί είχα διαβάσει σχετικά στον Εκκλησιαστή και μου κέντρισε την περιέργεια.