Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Το κουτζο του king μπας και ξεκινησω το διαβασμα παλι. Μικρο, ευαναγνωστο, king, καλο ειναι για αρχη. 2.5 μηνες απουσιας ειναι πολλοι...

Λογω συγκυριων; θελω να διαβασω το "Ο ανθρωπος που γελα" του ουγκω. Μπορει καποιος που το εχει διαβασει να γραψει δυο γραμμες;

Ιωάννα,για να πάρεις μια σωστή πρώτη εικόνα πρέπει να μελετήσεις τα ιστορικά δεδομένα.Προτείνω κατ'αρχήν

-"Η Ιστορία των Σταυροφοριών"-Στίβεν Ράνσιμαν-1951-54 εκδ.Γκοβόστης
-"Οι Σταυροφορίες από την σκοπιά των Αράβων"- Αμίν Μααλούφ-1983 εκδ.Λιβάνης

Για μια πιο σύγχρονη κι αθέατη πλευρά

-"Στα άδυτα της Μοσαντ"-Βίκτωρ Οστρόφσκι-1990 εκδ.Ποντίκι,εμφανίζεται εξαντλημένο στην Πολιτεία δες σε βιβλιοθήκη μήπως το δανειστείς...

Last edited:
Αγόρασα πρόσφατα (χθες :ρ) τα

1. Τζον Μπάνβιλ: "Άπειροι κόσμοι" (το ξεκίνησα ήδη)
2. Ερνέστο Σαμπάτο: "Το τούνελ"
3. Πρίμο Λέβι: "Ανακωχή".
4. Χουανγκ Σουν-Μι: "Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει".

και για δυο ανίψια μου ένα Ημερολόγιο ενός σπασίκλα και ένα ημερολόγιο μιας ξενέρωτης

Οι Αραχνες Μεσα μου,για τον Εμφυλιο.

Τα συγκλονιστικα Δαιμονια του Αντριου Ντειβιντσον...
Το αρχισα σε ξενο σπιτι ως φιλοξενουμενη,κι ειμαι βαθια ευγνωμων στην ιδιοκτητρια που μου το "συστησε"αλλα το αφησα ημιτελες,αφου επρεπε να φυγω.Το "εκλεισα"ομως στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ με ειδικο διακανονισμο για να μη χασω την προσφορα(απο 21 ευρω μοναχα 7ευρω!)κ τελη του μηνος θα το...σφιξω στην αγκαλια μου!!

Εχει ενα εξαισιο ,μεγαλο μεγεθος,αρκετα χοντρο χαρτι στη σελιδα και μικρη μα ομορφη γραμματοσειρα.
Ποσο ιδιαιτερο βιβλιο!Ποσο μαγευτικο!!!
Ενα εργο που ξεκινα με ζωηρη ,αμειλικτη εικονοπλασια απο την πιο προστυχη πλευρα της ζωης για να εξελιχθει πειστικα σε ενα σπονδυλωτο παραμυθι για ενηλικες γεματο συναισθηματα,ισορροπωντας αναμεσα σε ενα σκληρο ωμο ρεαλισμο κι εναν γοτθικο λυρισμο-με την τρυφεροτητα να νικα τον κυνισμο...
Ενα βιβλιο -σα χαλί μαγικο απο τις Χιλιες κ Μια Νυχτες που μας ταξιδευει απο την Ιαπωνια ως τη μεσαιωνικη Γερμανια των τοξοτων-μισθοφορων και των θρησκευτικων ταγματων κι απο κει στη σημερινη φρενηρη κ συγχυσμενη εποχη.Μεσα απ'τις σελιδες του βιβλιου κατανοουμε τη μυσταγωγια της Τεχνης,ενω μια ιδιαζουσα θρησκευτικοτητα το διατρεχει προσδιδοντας του μιαν αισθηση κατανυξης!!Η υποψια του μεταφυσικου ειναι διφορουμενη οποτε ακομη και καποιος που την αποστρεφεται οπως εγω,δεν ενοχλειται απο αυτην.
Ερωτευτηκα αυτο το βιβλιο,πραγμα που με εξεπληξε ευχαριστα.Δεν εχω ξαναδιαβασει κατι τετοιο ποτε ξανα...Σε ευχαριστω Χ.

Last edited:
Όχι σήμερα, αλλά προχθές... πιάνεται ε?

Έκθεση βιβλίου στο χωριό μου (τρόπος του λέγειν το χωριό), και σαν έθιμο τα τελευταία χρόνια αγοράζουμε και κάτι χωρίς να κοιτάμε και πολύ τις τιμές, για να μπορέσουμε να το συντηρήσουμε ως έθιμο... Κάθε χρόνο όλο και φθίνει πάντως, λιγότεροι πάγκοι, λιγότερα βιβλία, λιγότερος κόσμος, λιγότερος ενθουσιασμός.

Αγόρασα το Αλεξανδρινό Κουαρτέτο του Λόρενς Ντάρελ, γιατί μου το σύστησε ο συμπαθέστατος βιβλιοπώλης (βέβαια εγώ λίστα είχα έτοιμη, αλλά την είχα ξεχάσει στο σπίτι).
Επίσης το Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο, του Ζούργου, γιατί είχα διαβάσει το στη σκιά της πεταλούδας του ίδιου και με είχε εντυπωσιάσει.
Τα τρία παιδιά που είχα μαζί μου (η κόρη μου και τα δυο της φίλης μου) από ένα βιβλίο κι αυτά (ετήσιο έθιμο κι αυτό).

Οπότε ο συμπαθέστατος βιβλιοπώλης, μας έκανε και μια γενναία έκπτωση, μας χάρισε κι ένα βιβλίο ακόμα : Τα παραμύθια του Herman Hesse.

Βρήκα καταχωνιασμένο σε ένα επαρχιακό βιβλιοπωλείο το -εξαντλημένο σε Πολιτεία κτλ- βιβλίο Αμρίτα της Banana Yoshimoto, Ιαπωνέζα συγγραφέας που δεν έχω διαβάσει ακόμα.

Εγώ αυτόν τον καιρό, αν και δεν έχω πολλή όρεξη για διάβασμα, διαβάζω το "Casebook of Sherlock Holmes" το οποίο είναι δώδεκα ιστορίες με πολύ συναρπαστικές ιστορίες από τον Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. :))

εδιτ: Λάθος νήμα....

Last edited:
Αγόρασα από την Πρωτοπορία το "Έχω ένα μυστικό" βασισμένο στην ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη μόλις 3 ευρώ . (ολοκαίνουργιο και παλιά έκδοση πριν ο Λιβάνης χαλασει την ποιότητα της σελιδας ) Λατρεύω την Αλίκη Βουγιουκλάκη και δεν θα μπορούσε το συγκεκριμένο βιβλίο να λείπει από τη βιβλιοθήκη μου .Βέβαια , δεν ξέρω πόσο αντικειμενικά θα είναι όλα αυτά που γράφει από τη στιγμή που τα έγγραψε ο γιος της αλλά όλο και κάποιες αλήθειες θα λέει .

Αγόρασα από την Πρωτοπορία το "Έχω ένα μυστικό" βασισμένο στην ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη μόλις 3 ευρώ . (ολοκαίνουργιο και παλιά έκδοση πριν ο Λιβάνης χαλασει την ποιότητα της σελιδας ) Λατρεύω την Αλίκη Βουγιουκλάκη και δεν θα μπορούσε το συγκεκριμένο βιβλίο να λείπει από τη βιβλιοθήκη μου .Βέβαια , δεν ξέρω πόσο αντικειμενικά θα είναι όλα αυτά που γράφει από τη στιγμή που τα έγγραψε ο γιος της αλλά όλο και κάποιες αλήθειες θα λέει .
Έλα!!! Μόνο 3Ε;

Παρήγγειλα από τον Ψυχογιό... τα:

Ξενοδοχείο Μπρούνι - Μανφρέντι - 8,85
Το άρωμα του Αδάμ - Ρουφέν - 10,14 (Ο Μεγάλος Αβησσυνός τελικά δεν ήταν διαθέσιμος :κλαψ:)
Ο Νταλί κι εγώ - Λόρισενς - 7,20
Η Αρένα των αιώνων - Μανφρέντι - 7,20

Λογικά σύμφωνα με όσα λένε στην ιστοσελίδα τους αύριο θα τα έχω. Καλά δεν βιάζομαι, αρκεί να φτάσουν πριν φύγω από το μέρος διακοπών μου.

Χθες ήρθε η παραγγελία μου από την Πολιτεία!!! :γιούπι:
Πήρα:
Συνέντευξη με έναν βρυκόλακα - Anne Rice
Σαν στάχυα στο χρόνο - Δήμητρα Παπαναστασοπούλου
Επιστροφή από τη λήθη - Λεωνίδας Χατζηνικολάου
Νυχτερινό δελτίο - Πέτρος Μάρκαρης
Μια κραυγή αγωνίας - Αγκάθα Κρίστι

:γιούπι:

Και ενώ περιμένω τα βιβλία που έχω παραγγείλει, αγόρασα χθες βράδυ και το Αστυνομία του Jo Nesbo...
κι αν πρέπει να πω και το γιατί... δεν έχω ιδέα... μου φώναζε στο βιβλιοπωλείο: αγόρασέ με αγόρασέ με... :)))) κι ας είμαι λίγο ακριβό...

Last edited:
Παρέλαβα χθες την παραγγελία μου από την Πολιτεία με τα εξής:
"Μέλμοθ, ο περιπλανώμενος" - Τσαρλς Μάτσουριν, Gutenberg.
Με αφορμή την πολύ καλή προσφορά του βιβλιοπωλείου απέκτησα επιτέλους το παραπάνω σημαντικότατο έργο της γοτθικής λογοτεχνίας που ήθελα από πολύ καιρό αλλά η υψηλή τιμή του ήταν αποθαρρυντική.
"Η Φωνή της Σκιάς μας" - Τζόναθαν Κάρολ, Οξύ
Το τρίτο μου και μάλλον τελευταίο αντίτυπο ενός από τα πιο λατρεμένα μου βιβλία, νομίζω πως πλέον μπορώ μείνω ήσυχη πως δεν θα φθαρεί από τη συχνή χρήση.
"Απομνημονεύματα" - Λαντρύ, Σμίλη
Έλειπε από τη συλλογή μου για τους υπαρκτούς καθ'έξιν δολοφόνους, η οποία είναι ακόμα πολύ μικρή αλλά θα μεγαλώσει.
"Η αλήθεια του ψεύδους" - Ζακ Μπελφρουά, Σύγχρονοι Ορίζοντες
Το είχα εντοπίσει σε κάποιο παζάρι και μου κίνησε το ενδιαφέρον (η Πολιτεία το είχε φθηνότερο), έχω την αόριστη αίσθηση πως θα μπει στα αγαπημένα μου.
"Ένας αβέβαιος τόπος" - Φρεντ Βαργκάς, Σύγχρονοι Ορίζοντες
Από το οπισθόφυλλο διακρίνω πως πρόκειται για αστυνομικό μυθιστόρημα όπου ένα ζευγάρι μανιακών δολοφονεί απογόνους Βρυκολάκων (;!) Έπρεπε να το αποκτήσω.

Τέλος, από την Πρωτοπορία πήρα το βιβλίο:
"Η ηδονή" - Ντ' Ανούντσιο, Printa
Παρακμιακό μυθιστόρημα με εστέτ πρωταγωνιστή στα χνάρια του Ντόριαν Γκρέι. Το πιο πολυπόθητο από την λίστα καθότι εμπίπτει απόλυτα στα ενδιαφέροντα μου. Δυστυχώς μόλις το έπιασα στα χέρια μου ένιωσα το ανύπαρκτο βάρος του και έπειτα διαπίστωσα το ανακυκλωμένο χαρτί που κατά τα φαινόμενα χρησιμοποιεί πλέον και η Printa. Η απογοήτευση μου ήταν μεγάλη και αν το γνώριζα εκ των προτέρων μάλλον θα επέλεγα μια αγγλόφωνη έκδοση του, αλλά γενικότερα με ανησυχεί και με αγχώνει αυτή η πρόσφατη τάση που παίρνει αυξανόμενες διαστάσεις. (Αν δω ποτέ βιβλίο της λατρεμένης μου Άγρας τυπωμένο σε ανάλογο χαρτί νομίζω πως θα πάψω να αγοράζω βιβλία ή θα παραγγέλνω μόνο αγγλόφωνες Hardcover εκδόσεις.)

Last edited:
Τελικα το "ελαφρυ" αναγνωσμα που αγορασα ειναι το "Αποχαιρετισμος στα οπλα" του ερνεστ χεμινγουει. Ειχε η πολιτεια την εκδοση του καστανιωτη που θυμομουν οτι ηταν εξαντλημενη και δεν αντισταθηκα.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
"Απομνημονεύματα" - Λαντρύ, Σμίλη
Έλειπε από τη συλλογή μου για τους υπαρκτούς καθ'έξιν δολοφόνους, η οποία είναι ακόμα πολύ μικρή αλλά θα μεγαλώσει.
Ακούγεται ενδιαφέρον. Ποια βιβλία ανήκουν στη συλλογή σου; Την περασμένη εβδομάδα διάβασα μια μελέτη για τον κανιβαλισμό στην ανθρώπινη ιστορία, που περιλάμβανε τις ιστορίες πραγματικών serial killers και ανθρωποφάγων. Εύπεπτο-εύκολο ανάγνωσμα, αρκετά σκοτεινό όμως, γεμάτο μαύρο χιούμορ που ικανοποίησε την (νοσηρή; ) περιέργειά μου για τέτοια θέματα. Το βιβλίο.

Δειχνει ενδιαφερον,οπως καθε αναγνωσμα που ανατεμνει την ασχημια της ζωης ,με θεματα οπως ο θανατος,η παραμορφωση,η αρρωστια,ο βασανισμος ,ο καννιβαλισμος...

Eiναι θεματα που απτονται ενος απαγορευμενου τρομου ο οποιος επισειει μια μυστηριωδη,αρρωστημενη σαγηνη...
Αυτη ενυπαρχει και στις μεγαλεπιβολες ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ-αναδεικνυοντας πολυπλευρα τη φρικη,την προστυχια και την ασχημια με λεπτομερη ωμοτητα για λιγους.Αυτη ενυπαρχει και στο εκπληκτικα ΔΑΙΜΟΝΙΑ οπου περιγραφεται καρε-καρε η παραμορφωση του εγκαυματια ηρωα.

Ειναι η ιδια παραξενη"σαγηνη"που με ωθησε να αγορασω μια μικρη πραγματεια για την ιστορια των ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ απο τις εκδοσεις ΓΝΩΣΗ -ειναι η ιδια περιεργεια που καθιστα ιδιοτυπα ελκυστικο αυτο το βιβλιο,που προτεινεις...

Δυστυχως στην επαρχιακη πολη οπου παραθεριζω δεν εχω αγορασει κανενα βιβλιο,αν και υπαρχουν βιβλιοπωλεια με ικανοποιητικη ποικιλια και απλησιαστες τιμες...