Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΛΟΟΥΝ του Χαινριχ Μπελ,γιατι εχω ακουσει καλα λογια,κι απο οσο ειδα ,διεκρινα μια μαλλον κοινωνικη και δραματικη χροια που με εκφραζει ως αναγνωστρια
τα ΕΘΙΜΑ ΤΑΦΗΣ για το πρωτοτυπο- και κυριως σπαρακτικο του- θεμα
το ΑΡΩΜΑ του Ζισκιντ για να υπαρχει στη συλλογη μου.
Αξιζουν οοα μιας καλης παρουσιασης...

Last edited:
Σημερα πηρα το "Συντομο καλοκαίρι της αναρχιας". Ενα ιστορικο-πολιτικο μυθιστορημα-ντοκουμεντο που ασχολειται με τον σπουδαιο αναρχικο Ντουρουτι (ισως ο μεγαλυτερος αναρχικος της ιστοριας) το αναρχικο κινημα και τον εμφυλιο στην Ισπανία. Ηθελα καιρο να διαβασω κατι σχετικο με τον Ισπανικο εμφύλιο και μετα απο ενδελεχη ερευνα βρηκα οτι είναι το καλύτερο πανω στο θέμα. Καθως ημουν στο βιβλιοπωλειο επεσε το ματι μου στο "Ο ανθρωπος που αγαπουσε τα σκυλια" του Λεοναρδο Παδούρα. Ενα σχετικα νέο ογκωδεστατο μυθιστορημα 700 σελιδων (με μικρη γραμματοσειρα μαλιστα) με θέμα την δολοφονία του Τρότσκι. Αν και αποφευγω τα μεγαλα μυθιστορηματα εντουτοις μου το ειχε προτεινει ενας φίλος που μου ειχε μιλησει με τα καλύτερα λόγια για αυτο το βιβλίο, ειχα διαβασει και πολύ καλές κριτικες και εντελει το τσιμπησα και αυτό.

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
@Χρυσόστομος. Όποτε διαβάσεις το τελευταίο βιβλίο («Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά» του Λ. Παδούρα) που αναφέρεις, θα ήθελα τη γνώμη σου. Είχα σκεφτεί παλιότερα να το αγοράσω, αλλά λόγω τιμής το σκέφτομαι. :διάβασμα6:

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
εμένα πάντως,Σάωρη,το "Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά" μου άρεσε και το προτείνω.. :)
η πρωτοπορια το έχει σε λογική τιμη πιστεύω.

Σαωρη οταν το διαβάσω θα σου στειλω μηνυμα με την γνωμη μου. Παντως η τιμη της πρωτοποριας που είπε ο Φιλιπ ειναι παρα πολυ καλή. Εγω το πλήρωσα 17ευρώ. Αν το είχα δει νωριτερα θα το παραγγελνα και εγω. Και με την ευκαιρια τωρα κοιταγα τις τιμες απο τα 4-5 τελευταια βιβλία που αγορασα και αν τα παραγγέλνα απο το ιντερνετ θα γλιτωνα παραπανω απο 20 ευρώ. Απο τα 4-5 τελευταια μόνο που πηρα. Σκεψου να υπολογίσω τον τελευταιο χρόνο ας πούμε. Μαλλον θα αρχισω να ψωνιζω και εγώ απο το ιντερνετ.

Χρυσόστομε, το σύντομο καλοκαίρι της αναρχίας το διάβασα πριν από μερικά χρόνια και μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον! Όταν το τελειώσεις πες μας εντυπώσεις
Επίσης, ο Εντσενσμπέργκερ (επίθετο-γλωσσοδέτης) είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου "το πειραχτήρι των αριθμών" που το διάβαζα μικρή!!! Αυτό για μένα ήταν συγκλονιστική ανακάλυψη:)))

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
εμένα πάντως,Σάωρη,το "Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά" μου άρεσε και το προτείνω.. :)
η πρωτοπορια το έχει σε λογική τιμη πιστεύω.
Κοίτα όταν η τιμή αποτελείται από διψήφιο είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί είναι τόσα τα βιβλία που θέλω να διαβάσω, οπότε το σκέφτομαι πολύ και ψάχνω συνήθως γνώμες από άτομα που το διάβασαν πρόσφατα ή τους δημιούργησε μια ωραία "ανάμνηση" το βιβλίο. Άσε που ο δανεισμός βολεύει, αλλά μερικά βιβλία τα θες στη δική σου βιβλιοθήκη.
Σ' ευχαριστώ πολύ, Φιλιπ! :)))
Σαωρη οταν το διαβάσω θα σου στειλω μηνυμα με την γνωμη μου. Παντως η τιμη της πρωτοποριας που είπε ο Φιλιπ ειναι παρα πολυ καλή. Εγω το πλήρωσα 17ευρώ. Αν το είχα δει νωριτερα θα το παραγγελνα και εγω. Και με την ευκαιρια τωρα κοιταγα τις τιμες απο τα 4-5 τελευταια βιβλία που αγορασα και αν τα παραγγέλνα απο το ιντερνετ θα γλιτωνα παραπανω απο 20 ευρώ. Απο τα 4-5 τελευταια μόνο που πηρα. Σκεψου να υπολογίσω τον τελευταιο χρόνο ας πούμε. Μαλλον θα αρχισω να ψωνιζω και εγώ απο το ιντερνετ.
Θέλει ψάξιμο. Στην αρχή δεν γνώριζα την πρωτοπορία μιας και δεν το είχα ψάξει αρκετά. Μόλις είδα όμως την διαφορά στις τιμές ξεκίνησα αποκλειστικά τις αγορές απ' εκεί, γιατί δεν υπήρχε (άλλη φθηνή) εναλλακτική στην περιοχή μου.
Οπότε αναμένω! Καλό διάβασμα!

Last edited:
Kάθε φορά που βλέπω κόσμο να ψωνίζει από άλλα βιβλιοπωλεία, και να πληρώνει π.χ. τους Καραμάζοβ 35 ευρώ αναρωτιέμαι "Μα γιατί δεν πάνε στην Πρωτοπορία?". Θεωρούσα ότι είναι πασίγνωστο τι τιμές έχουν (όπως και για την Πολιτεία που ακολουθεί στη 2η θέση). Τελικά αποδεικνύεται ότι δεν είναι και τόσο γνωστό όσο νόμιζα...

Η Πρωτοπορία εκτός του ότι οι υπάλληλοι της είναι αγενέστατοι και σνομπ έχει βάλει σκοπό να κλείσει όλα τα υπόλοιπα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα... Έγω προσωπικα προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να μην ψωνίσω από αυτους...

Συμφωνώ με τον Νικόλα σ'αυτό. Οκ όταν η τιμή είναι σημαντικά μικρότερη σε κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο θα προτιμήσω αυτό, όμως προτιμώ να δώσω μερικά ευρώ παραπάνω στο βιβλιοπωλείο που συμπαθώ τον ιδιοκτήτη-υπάλληλο (και θα με χαιρετήσει και στο δρόμο την επόμενη βδομάδα) παρά στο απρόσωπο πχ public

Με τους υπαλλήλους τους δεν έχω συζητήσει (μόνο 1-2 φορές να μου δείξουν που είναι κάτι που ψάχνω), οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Αλλά για το αν θα κλείσουν τα υπόλοιπα βιβλιοπωλεία, αυτό δεν είναι κάτι που μου αρέσει, ούτε που θα ήθελα να δω να γίνεται, αλλά το βιβλίο δεν μπορεί να είναι είδος πολυτελείας. Το κάτι παραπάνω ίσως ισχύει όταν ένα βιβλίο έχει αρχική τιμή 10-11 ευρώ, αλλά οι τιμές των βιβλίων στην Ελλάδα είναι εξωπραγματικές, και που? Στη χώρα με ένα από τα χαμηλότερα αγοραστικά δυναμικά. Αν δεν ήταν η Πρωτοπορία (και η Πολιτεία), όποιος δεν μπορεί να διαβάσει Αγγλικά (ώστε να εκμεταλευτεί ιντερνετομάγαζα σαν το Book Depository) θα έβλεπε βιβλίο στη χάση και στη φέξη. Η Πρωτοπορία έχει φέρει τις τιμές των βιβλίων σε λογικά επίπεδα και αυτο το υποστηρίζω πάνω από όλα.

Αν κλείσουν όμως τα υπόλοιπα βιβλιοπωλεία θα δεις που θα φτάσουν οι τιμές της Πρωτοπορίας...

Από την άλλη επειδή συγκρίνω πάντα τιμές η διαφορά στα περισσότερα βιβλία είναι στα 2-3 ευρώ τα οποία προτιμώ να τα δώσω στα τοπικά βιβλιοπωλεία τα οποία φυτοζωούν...

Συμφωνώ για όταν οι τιμές έχουν τόσο μικρή διαφορά. Όταν όμως είναι στα 10 και στα 15 ακόμα και στα 20 ευρώ, εκεί μιλάμε για πολύ σημαντικά νούμερα...

Περασα απο ενα παλαιοβιβλιοπωλειο στο μοναστηρακι και χαζεψα μερικους τιτλους. Τελικα αγορασα "το σπιτι στην ακρη της πολης" του Ιβο Αντριτς.
Σε τελεια κατασταση, μολις 5 ευρω και νομιζω οτι εχει κι αλλο αντιτυπο.

Τι την ήθελες βρε Τζάρλαξλ την παραπάνω γλαφυρή περιγραφή αφού το βιβλίο είναι εξαντλημένο;! Να κυνηγάω κι άλλες βιβλιοχίμαιρες, δεν μου έφταναν όσες έχω ήδη άπιαστες;! Τώρα πρέπει να το βρω κι εγώ...
:τρέλα:
Αν ενδιαφερεσαι ακομα για το παλατι των ονειρων του Κανταρε, το βρηκα στο ιδιο παλαιοβιβλιοπωλειο.
Το θετικο ειναι οτι κανει μολις 3 ευρω.
Το αρνητικο ειναι οτι ειναι σημειωμενο με μολυβι (αστερισκους κλπ σε καθε σελιδα) και για καποιον αγνωστο λογο ο προηγουμενος κατοχος του βιβλιου εκοψε ενα τετραγωνο κομματι απο το πανω μερος του οπισθοφυλλου με ψαλιδι.

Δυστυχως οι καιροι ειναι δυσκολοι για να στηριζουμε τα τοπικα βιβλιοπωλεια, και στην περιπτωση που προτιμαει καποιος να δινει 2-3 ευρω παραπανω για καθε βιβλιο που αγοραζει τοτε α) ο πωλητης ειναι ξαδερφος του β) γουσταρει την πωλητρια γ) ειναι αφελης δ) δεν ζοριζεται οικονομικα ε) ή για δεν ξερω κι εγω ποιο λογο. Κι αυτο το λεω γι' αυτους που αγοραζουν συχνα βιβλια, 5 το λιγοτερο μηνιαιως, οχι για αλλους που μια φορα τον χρονο,τα Χριστουγεννα για παραδειγμα, θα μπουν σε βιβλιοπωλειο για να παρουν δωρο για τους φιλους τους.
Αν μιλησω για τη Ξανθη οπου μενω, δυστυχως αυτο το ωραιο μικρο βιβλιοπωλειο με τον χαμογελαστο πωλητη που θα ανταλλαξουμε μια κουβεντα, που θα μου προτεινει βιβλια κλπ δεν το εχω βρει ακομα. Οσο απροσωποι ειναι οι υπαλληλοι στο public τοσο ειναι κι οι υπολοιποι στα αλλα βιβλιοπωλεια. :(

Οσο απροσωποι ειναι οι υπαλληλοι στο public τοσο ειναι κι οι υπολοιποι στα αλλα βιβλιοπωλεια. :(
Ισχυει. Ισα ισα καποιες φορες στα μικρα βιβλιοπωλεια νιωθεις και την απογοητευση-εκνευρισμο του βιβλιοπωλη οταν φευγεις με αδεια χερια.

Θανασιμη Απειλη - Τζεημς Πατερσον

Για ο,τι αξιζει να πεθανεις - Λη Τσαϊλντ

Οι Πυλες - Τζον Κονολι

Συνολο 9,90 απο τη γνωστη προσφορα του eshop!