Κι έν' αστραπόβροντο...Βγήκα πάντως φλογισμένη σκέτο.
Δημοσθένη έχεις διαβάσει άλλα έργα του Νίτσε; Το Ecce Homo είναι το τελευταίο έργο που έγραψε πριν τρελαθεί ολότελα. Ένα λιγότερο γνωστό έργο του, πολύ σημαντικό, ωστόσο, είναι το «Ιστορία και ζωή», σε πολύ ωραία μετάφραση του Ν. Σκουτερόπουλου. Ωραίες οι επιλογές σου, πάντως.Χτες παράγγειλα δυό τόμους των ιστοριών του Πολύβιου, καθώς με ενδιαφέρει η άνοδος της Ρωμαϊκής κυριαρχίας, το Ίδε ο Άνθρωπος του Νίτσε (με δυσκολεύει), τους Αφορισμούς του Σοπενάουερ, που τον "ξέρω" (και θέλω να μου τονώσει την στωικότητά μου) και το στρίψιμο της βίδας του Τζέϊμς, για να αγωνιώ τις άϋπνες νύχτες.
Όστις επιθυμεί να σχολιάσει ή να με διαφωτίσει, ως ήδη αναγνούς, είμαι όλος αυτιά.
Βλέπω ότι θέλεις να πας κατευθείαν στο ψητό. Όμως και τα ορεκτικά για κάποιο λόγο έχουν τη θέση που έχουν στο μενού. ;)Μπέιζιλ Γκραντ,
ευχαριστώ για την υπόδειξη του Ιστορία και Ζωή. Μήπως έχεις κάτι να προτείνεις σχετικά με το Τάδε έφη Ζαρατούστρα; βλέπεις δεν μπόρεσα να ακολουθήσω τα νήματα των συμβολισμών σ' ένα τόσο σιβυλλικό κείμενο...
Εγώ διάβασα τι έφη ο Ζαρατούστρα από τη μετάφραση του Δικταίου.
Πήρα το "Λάθος" του Αντώνη Σαμαράκη με 2€ από γνωστό περίπτερο με προσφορές στην Ακαδημίας, μπροστά στον κινηματογράφο "Έλλη".
Πήρα το "Λάθος" του Αντώνη Σαμαράκη...
Μες στις εκπλήξεις και ο ΡάσελΔεν το γνώρισα πως είχε τέτοιες ανησυχίες!!!