Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Γέλασα με ρουθουνίσματα. Βγήκα πάντως φλογισμένη σκέτο. Ούτε την μέτρηση του κόσμου (Κέλμαν) βρήκα που μου είχε προτείνει ο Παντελής :γρμβ:

Αγορασα χθες το "Αλεξ" του Πιερ Λεμετρ. Ο Λεμετρ ειναι βραβευμενος και πολυ δημοφιλης στην Γαλλια αλλα στην χωρα μας βλεπω οτι εχει περασει λιγο στα ψιλά. Εχω διαβασει ενα βιβλίο του το "Καλη ανταμωση εκει ψηλά" και με ειχε εντυπωσιασει. Ποιος ξερει ισως να φταιει και ο εκδοτικος οικος που το διανεμει (Μινωας) και δεν προβαλλεται όσο του αξίζει.

Alejandro Zambra -Η ιδιωτική ζωή των δένδρων εκδ Ίκαρος ,Ramiro Quintana -Οι εργάτες του κρύου εκδ Σαιξπηρικόν και δώρο ( ευχαριστώ τον Βασίλη Τσαλή ) Στη σωφρονιστική αποικία -Franz Kafka εκδ Κίχλη .

Βρήκα την κληρονομιά της Λουίζας Μει Αλκοτ από Καστανιώτη και το τσάκωσα στα 7 ευρω από τα 12,5! Στο γνωστό ύφος κυμαίνεται το βιβλίο που την έκανε τόσο διάσημη, είχα βρει δικό της και τους μικρούς κυρίους στην πρώτη τους έκδοση στην Ελλάδα αρχες του 80'

Επειδή είμαι επαρχιώτης, παραγγέλνω διαδικτυακά, διότι τις καλές τιμές τις βρίσκεις στα μεγάλα Αθηναϊκά βιβλιοπωλεία. Έτσι κάθε φορά συλλέγω ένα μικρό σμήνος αναγνωσμάτων, και δεν ξέρω από ποιό να ξεκινήσω, εξ ου και διαβάζω πολλά ταυτόχρονα...
Χτες παράγγειλα δυό τόμους των ιστοριών του Πολύβιου, καθώς με ενδιαφέρει η άνοδος της Ρωμαϊκής κυριαρχίας, το Ίδε ο Άνθρωπος του Νίτσε (με δυσκολεύει), τους Αφορισμούς του Σοπενάουερ, που τον "ξέρω" (και θέλω να μου τονώσει την στωικότητά μου) και το στρίψιμο της βίδας του Τζέϊμς, για να αγωνιώ τις άϋπνες νύχτες.
Όστις επιθυμεί να σχολιάσει ή να με διαφωτίσει, ως ήδη αναγνούς, είμαι όλος αυτιά.

Μπηκα σε ενα βιβλιοπωλειο σημερα και αγορασα το "Εαν αυτο ειναι ο ανθρωπος" του Πριμο Λεβι που είχα βάλει στο στόχαστρο εδω και καιρο και επιτέλους το πηρα, και "Το blues της ανεργιας" του Παναγιωτη Βλάχου. Να φρεναρω τωρα λίγο με τις αγορες γιατι εχουν μαζευτει πολλά τα αδιάβαστα.

Χτες παράγγειλα δυό τόμους των ιστοριών του Πολύβιου, καθώς με ενδιαφέρει η άνοδος της Ρωμαϊκής κυριαρχίας, το Ίδε ο Άνθρωπος του Νίτσε (με δυσκολεύει), τους Αφορισμούς του Σοπενάουερ, που τον "ξέρω" (και θέλω να μου τονώσει την στωικότητά μου) και το στρίψιμο της βίδας του Τζέϊμς, για να αγωνιώ τις άϋπνες νύχτες.
Όστις επιθυμεί να σχολιάσει ή να με διαφωτίσει, ως ήδη αναγνούς, είμαι όλος αυτιά.
Δημοσθένη έχεις διαβάσει άλλα έργα του Νίτσε; Το Ecce Homo είναι το τελευταίο έργο που έγραψε πριν τρελαθεί ολότελα. Ένα λιγότερο γνωστό έργο του, πολύ σημαντικό, ωστόσο, είναι το «Ιστορία και ζωή», σε πολύ ωραία μετάφραση του Ν. Σκουτερόπουλου. Ωραίες οι επιλογές σου, πάντως.

Μπέιζιλ Γκραντ,
ευχαριστώ για την υπόδειξη του Ιστορία και Ζωή. Μήπως έχεις κάτι να προτείνεις σχετικά με το Τάδε έφη Ζαρατούστρα; βλέπεις δεν μπόρεσα να ακολουθήσω τα νήματα των συμβολισμών σ' ένα τόσο σιβυλλικό κείμενο...

πες μας, Κόμη,

για τον Σενέκα και γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο βιβλίο. Τίνος είναι η μετάφραση, έχεις διαβάσει άλλα κείμενά του; Επίσης με ενδιαφέρει πάρα πολύ η Οδύσσεια σε αξιόλογη μετάφραση - αυτό που αγόρασες τίνος είναι;

Μπέιζιλ Γκραντ,
ευχαριστώ για την υπόδειξη του Ιστορία και Ζωή. Μήπως έχεις κάτι να προτείνεις σχετικά με το Τάδε έφη Ζαρατούστρα; βλέπεις δεν μπόρεσα να ακολουθήσω τα νήματα των συμβολισμών σ' ένα τόσο σιβυλλικό κείμενο...
Βλέπω ότι θέλεις να πας κατευθείαν στο ψητό. Όμως και τα ορεκτικά για κάποιο λόγο έχουν τη θέση που έχουν στο μενού. ;)
Δεν έχω δει τις νέες μεταφράσεις. Εγώ διάβασα τι έφη ο Ζαρατούστρα από τη μετάφραση του Δικταίου. Δεδομένης της δυσκολίας του εγχειρήματος, βρήκα το αποτέλεσμα αξιοπρεπές.

Bonus. Ψάχνοντας πριν λίγο για τις νέες μεταφράσεις, μπήκα σε ένα φόρουμ όπου ένα μέλος έγραψε το εξής: «Ρε γαμώτο εγώ τόσα χρόνια νόμιζα ότι ο τίτλος ήταν τάδε έφη Ζαραπούστρας και δεν το διάβαζα γιατί λέω τίποτα ανωμαλίες θα γράφει για τους ομοφυλόφιλους. Τελικά αλλάζει το πράμα με το τ.»
:μουάχαχα::μουάχαχα::μουάχαχα:

Ακούει ο Καλ για καμιά...νέα έκδοση; :χαχαχα:

Last edited:
Δημοσθένη για να καταλάβεις το "Ζαρατούστρα" κάνε δύο πράγματα : σκέψου πως θα ήταν το "Κατά Ιησούν Ευαγγέλιον" γραμμένο από αντικομμουνιστή. Στη συνέχεια διάβασε το "Πέραν του Καλού και του Κακού" του Νίτσε ή την "Ασκητική" του Καζαντζάκη ή έστω δες την ιδεολογία του Φρειδερίκου εγκυκλοπαιδικά. Τέλος επιστράτευσε το χιούμορ σου...

Ζαρατούστρα : "Πες στην Έφη... ακόμη την ψάχνω" (για να παραφράσω τον τίτλο ενός σύγχρονου έργου) :χαχαχα:

Ευχαριστώ όλους σας για την πνευματική αναβάσταξη, και τέλος πάντων για την παρηγορία ότι δεν είμαι τόσο απλοϊκός νους, επειδή, βρε αδερφέ, θέλω και πιό βατά κείμενα για να καταλάβω και 'γω ...
Δεν θέλω πάντως να ειρωνευτώ, αλλά περισσότερο να σαρκάσω με εμένα, βλέπετε "ου παντός πλειν ες Κόρινθον"

Πήρα το "Λάθος" του Αντώνη Σαμαράκη με 2€ από γνωστό περίπτερο με προσφορές στην Ακαδημίας, μπροστά στον κινηματογράφο "Έλλη". Από τις εκδόσεις του "Βήματος"...

Εντελώς αναπάντεχα σήμερα απέκτησα, επίσης με 2 €, σε παζάρι στον Άγιο Ιωάννη, πάνω από το σταθμό του μετρό, το "Revolution" του ηθοποιού Ράσελ Μπραντ!!! Δεν το γνώρισα πως είχε τέτοιες ανησυχίες!!!

Πήρα το "Λάθος" του Αντώνη Σαμαράκη με 2€ από γνωστό περίπτερο με προσφορές στην Ακαδημίας, μπροστά στον κινηματογράφο "Έλλη".
Μες στις εκπλήξεις η Έλλη. :ρ
Φαντάζομαι γνωρίζεις και το άλλο περίπτερο πιο πάνω, στη γωνία Ακαδημίας και Ρηγα Φεραίου (νομίζω έτσι λέγεται ο δρόμος που ανεβαίνει απο την εθνική βιβλιοθήκη).

Μα είναι γνωστό πως είσαι μυστηριώδης γυναίκα... :θρρρ:

Πολύ σωστά τα λες, γνωστό και μη εξαιρετέο το συγκεκριμένο κιόσκι στη Φερραίου. Μάλιστα επεκτείνεται συνέχεια με αντίστοιχο υλικό και το άλλο περίπτερο στη γωνία της Ιπποκράτους...

@ Όχι Χρυσόστομε κι ανυπομονώ αρκετά...

Last edited:
Πριν λίγο καιρό είχα προτείνει σαν καλό βιβλίο - και όντως είναι - Στο Καφέ των Υπαρξιστών ,ξεχάστε το .Όχι πως δεν είναι καλό ,αλλά μπροστά σε αυτό που κυκλοφόρησε δεν πιάνει τίποτα .Επιτέλους κυκλοφόρησε από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης ,σε μετάφραση του Γιώργου Πινακούλα ,ένα από τα σπουδαιότερα βιβλία του Μιχαήλ Μπαχτίν : Ο ΡΑΜΜΠΕΛΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ (Για τη λαϊκή κουλτούρα του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης ) .Αυτό όντως είναι ένα σπουδαίο βιβλίο .Σήμερα κυκλοφόρησε και έτρεξα να το αγοράσω .